Om Smart Shopping-kampanjer

Med Smart Shopping-kampanjer kan du forenkle kampanjeadministrasjonen, oppnå maksimal konverteringsverdi og få større rekkevidde. Denne kampanjeundertypen er en kombinasjon av standard Shopping-kampanjer og standard remarketingkampanjer i Displaynettverket. I tillegg markedsføres produktene dine og bedriften din i flere nettverk ved hjelp av automatisk budgivning og annonseplassering.

Slik fungerer det

Med Smarte Shopping-kampanjer vises ulike annonser i flere nettverk ved å kombinere de nåværende produktfeedene og elementene dine med Googles maskinlæring. Systemene våre henter inn informasjon fra produktfeeden din og tester forskjellige kombinasjoner av bildet og teksten du har lagt inn. Deretter vises de mest relevante annonsene i Google-nettverkene, innbefattet Googles søkenettverk, Google Displaynettverk, YouTube og Gmail. I Europa kan Smart Shopping-kampanjer brukes sammen med alle tjenester for prissammenligning du bruker. Annonsene vises på vanlige søkeresultatsider, og på andre sider som tjenesten for prissammenligning har valgt.

For at du skal få maksimalt utbytte av hver enkelt annonse, automatiserer Google også annonseplasseringen og budgivningen for at du skal oppnå maksimal konverteringsverdi med budsjettet du har angitt.

I Google Ads-kontoen din kan du opprette opptil hundre Smart Shopping-kampanjer som er slått på eller satt på pause. For å oppnå best mulig resultater anbefaler Google at du samler Smart Shopping-kampanjene dine, og at du bare oppretter separate kampanjer når det er nødvendig på grunn av krav i virksomheten din (f.eks. forskjellige ROAS-mål for ulike deler av produktlageret).

Generelle krav

Smart Shopping-kampanjer er basert på en remarketingmålgruppe bestående av folk som besøker nettstedet ditt. For at kampanjen din fortsatt skal være aktiv, må det hele tiden legges til brukere i remarketingmålgruppen din. Du må ha en remarketingliste med minst hundre aktive brukere tilknyttet kontoen din. Finn ut mer om kravene i startveiledningen vår for å opprette kampanjer.

Konverteringer

Smart Shopping-kampanjer er basert på konverteringssporing av hendelser som for eksempel kjøp på nettet (foretrukket kilde for konverteringshendelser), registreringer, kjøp under telefonsamtaler og butikkbesøk. I slike kampanjer maksimeres konverteringsverdien automatisk for dagsbudsjettet du angir. Finn ut mer om optimalisering av Smart Shopping-kampanjer.

Annonsetyper

Smart Shopping-kampanjer kan bestå av Shopping-produktannonser, annonser for varer i butikk og bannerannonser (innbefattet dynamisk remarketing og prospektering). Disse annonsene kan vises i Gmail, Googles søkenettverk og Google Displaynettverk samt på YouTube. Finn ut mer om kravene knyttet til ulike annonsetyper og formater.

Kampanjerapportering

Med rapportering om konverteringsverdier og avkastning på annonsekostnader (ROAS) får du informasjon som er nyttig når du skal evaluere resultatene du oppnår med kampanjen din. Du kan også se forhåndsdefinerte rapporter segmentert etter bestemte produktattributter, for eksempel kategori, produkttype og egendefinerte etiketter, ved å klikke på rapporteringsikonet øverst på siden og velge Forhåndsdefinerte rapporter (Dimensjoner) og så Shopping. Klikk på rapporten du vil åpne, i Shopping-rullegardinmenyen.

Vanlige rapporteringselementer, som klikk, konverteringer og visninger, er også tilgjengelige.

Merk: Selv om Smart Shopping-kampanjer vises i Displaynettverket, er rapportering av visningskonverteringer ikke tilgjengelig for Shopping-kampanjer.

Linker til beslektet innhold