Tietoja Älykkäistä Shopping‑kampanjoista

Älykkäiden Shopping-kampanjoiden avulla voit helpottaa kampanjanhallintaa, maksimoida konversioarvon ja laajentaa tavoittavuutta. Tämä kampanjan alatyyppi on Vakiotyyppisen Shopping-kampanjan ja Display-verkoston uudelleenmarkkinointikampanjan yhdistelmä, jossa käytetään automaattisia hintatarjouksia ja mainoksen sijoitteluja tuotteidesi ja yrityksesi mainostamiseen eri verkostoissa.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, ota YouTube-tekstitykset käyttöön. Klikkaa videon alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta. Klikkaa sitten Tekstitykset ja valitse kieli.

Edut

Googlen koneoppiminen hyödyntää tuotesyötettäsi ja luo sen avulla Älykkäille Shopping-kampanjoille useita eri mainoksia. Nämä mainokset näkyvät useissa eri verkostoissa, kuten Google-hakuverkostossa, Google Display ‑verkostossa, YouTubessa ja Gmailissa. Järjestelmämme testaavat lisäämäsi kuva- ja tekstisisällön eri yhdistelmiä. Näistä yhdistelmistä valitaan osuvimmat mainokset, jotka näkyvät automaattisesti.

• Vaivaton optimointi: Älykkäissä Shopping-kampanjoissa luodaan useissa eri verkostoissa näkyviä mainoksia yhdistämällä tuotesyötteesi ja sisältösi. Googlen tehokkaat järjestelmät testaavat näitä mainoksia ja valitsevat niistä parhaiten toimivat mainokset.
  • Automaattiset hintatarjoukset: Älykkäissä Shopping-kampanjoissa jokaisen mainoksen sijoittelu ja hintatarjoukset valitaan automaattisesti siten, että saat valitsemallasi budjetilla mahdollisimman suuren konversioarvon.
  • Helppo integrointi: Voit luoda ja hallinnoida Älykkäitä Shopping-kampanjoita integroidun kolmannen osapuolen alustan (esim. Shopifyn tai WooCommercen) kautta, jolloin markkinointi ja seuranta on saumatonta.

Kuka voi luoda Älykkäitä Shopping-kampanjoita

Kaikki asiakkaat, joilla on Kauppiaskeskus-syöte, voivat luoda Älykkäitä Shopping-kampanjoita.

Voit luoda Google Ads ‑tilillä enintään 100 Älykästä Shopping-kampanjaa, jotka ovat käytössä tai keskeytettyinä. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi Google suosittelee Älykkäiden Shopping-kampanjoiden yhtenäistämistä mahdollisuuksien mukaan.

Euroopassa Älykkäitä Shopping-kampanjoita voi käyttää minkä tahansa hintavertailupalvelun kanssa. Mainokset näkyvät yleisillä hakutulossivuilla ja kaikilla muilla hintavertailupalvelussa käyttöön otetuilla alustoilla.

Näin saat parhaan mahdollisen hyödyn Älykkäistä Shopping-kampanjoista

Uudelleenmarkkinointiluetteloiden käyttäminen

Parhaiden käytäntöjen mukaan Älykkäiden Shopping‑kampanjoiden kanssa kannattaa käyttää uudelleenmarkkinointiluetteloita, ja näihin luetteloihin kannattaa lisätä jatkuvasti uusia ihmisiä. Jotta mainostesi kattavuus on mahdollisimman hyvä, sinulla on oltava yli 100 aktiivista kävijää 30 viime päivän ajalta ja vähintään yksi uusi käyttäjä kahden viime päivän ajalta.

Konversioiden seuraaminen

Älykkäissä Shopping-kampanjoissa käytetään tapahtumien, kuten verkko-ostosten (suositeltu konversiotapahtuman lähde), rekisteröitymisten, puheluiden kautta tehtyjen ostosten ja kaupassa käyntien, konversioseurantaa. Näissä kampanjoissa konversioarvo maksimoidaan automaattisesti valitsemasi päiväbudjetin rajoissa. Lue lisää Älykkäiden Shopping-kampanjoiden optimoinnista.

Vinkki

• Voit luoda Älykkäitä Shopping-kampanjoita ilman konversioseurantaa, mutta kampanjoidesi budjetti voi tällöin olla rajallinen.
  • Sinulla voi olla käynnissä Älykkäitä Shopping-kampanjoita, jotka eivät täytä konversioseuranta- tai uudelleenmarkkinointivaatimuksia, mutta niiden budjetti voi olla rajallinen.

Uusia mainostyyppejä

Älykkäissä Shopping-kampanjoissa on Shopping-mainoksia, paikallisia tuotemainoksia ja Display-mainoksia (myös dynaamisia uudelleenmarkkinointimainoksia ja dynaamisia asiakashankintamainoksia), jotka voivat näkyä Google-hakuverkostossa, Display-verkostossa, YouTubessa ja Gmailissa. Lue lisää mainostyypeistä ja mainosmuotoa koskevista vaatimuksista.

Tulosten analysointi

Konversioarvoon ja mainostuottoon (ROAS) liittyvien raporttien avulla voit arvioida kampanjasi tuloksia. Voit myös tutkia ennalta määritettyjä raportteja, jotka on ryhmitelty tiettyjen tuotteen määritteiden (kuten kategorian, tuotetyypin ja oman tunnisteen) mukaan, klikkaamalla sivun yläreunasta raportointikuvaketta ja valitsemalla Ennalta määritetyt raportit (Ulottuvuudet) ja sitten Shopping. Klikkaa avattavasta Shopping-valikosta haluamaasi raporttia.

Myös klikkauksia, konversioita, impressioita ja muita tietoja koskevat tavalliset raportit ovat käytettävissä.

Älykkäissä Shopping-kampanjoissa raportointimittarit voivat olla Tuoteryhmät-välilehdellä erilaisia kuin Kampanja-, Mainosryhmä- tai Mainokset-välilehdillä. Tämä johtuu siitä, että Tuoteryhmät-välilehdellä voi näkyä vain tuotetason dataa.

• Kun Shopping-mainoksessa esimerkiksi näkyy useita tuotteita yksittäisessä mainospaikassa, kullekin tuotteelle kirjataan impressio. Kampanjan, mainosryhmän ja mainoksen osalta järjestelmä kuitenkin havaitsee, että vain yksi mainos on näkynyt, joten tapahtumasta kirjataan yksi impressio.
Huom. Vaikka Älykkäät Shopping-kampanjat näkyvät Display-verkostossa, view-through-konversioiden raportointi ei ole käytettävissä Shopping-kampanjoissa.

Integrointi kolmannen osapuolen alustoihin