Om rapportering med konton för flera kunder (MCA)

I Merchant Center använder du startsidan för MCA-kontot för att se en översikt med samlade mätvärden på MCA-nivå och en underkontolista med statistik för godkännande och underkännande.

I den här artikeln går vi igenom fördelarna med MCA-startsidan och hur du använder den informationen.

Fördelar

• Se en grafisk översikt över mätvärden för alla underkonton under de senaste 30 dagarna.
  • Se viktiga mätvärden för specifika underkonton på en sidnumrerad lista med underkonton.
  • Ladda ned rapporter och analysera data på djupet.

Gör så här

MCA-startsidan fungerar på samma sätt som sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot. På den nedre halvan av sidan kan du se en sidnumrerad lista med alla underkonton och flera viktiga mätvärden. Underkonton sorteras efter Merchant Center-id. Klicka på underkontots namn om du vill navigera till det kontot. Observera att den här sidan visar statistik för underkonton vid en viss tidpunkt.

Varuproblem: Du kan se aktiva, utgående, väntande och underkända varor. Du kan också filtrera efter land och program på MCA-startsidan precis som på sidan Diagnostik. Det här avsnittet innehåller problem som påverkar enskilda varor, från flödesbehandling till datakvalitet överträdelser av policyn. Artiklar som berörs av flera problem visas i alla dessa. Om du vill se listan över påverkade underkonton klickar du på Visa lista i kolumnen Påverkade konton. Om du i stället vill se ett exempel med upp till 50 varor från alla konton som påverkas klickar du på Visa exempel i kolumnen Varor som påverkas. Läs mer om produktstatus.

Kontoproblem: Du kan ladda ned en rapport med relevant statistik för alla underkonton. Det här avsnittet innehåller problem som påverkar ett helt underkonto eller ett helt försäljningsland för ett underkonto. Här visas till exempel problem när det inte finns något länkat Google Ads-konto eller när du inte har verifierat eller gjort anspråk på en startsida. Avsnittet innehåller också varningar om policy och datakvalitet samt avvisade produkter på kontonivå.

Tips

På MCA-startsidan kan du också se tidigare data. Klicka på det datum du är intresserad av i diagrammet. När du har klickat visar tabellen (inklusive en nedladdad version) mätvärden vid den tidpunkten.

Relaterad länk