Om annoncering med prissammenligningstjenester

Prissammenligningstjenester (CSS, Comparison Shopping Services) kan placere Shopping-annoncer på Google på vegne af sælgere i lande, der er en del af det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), og i Schweiz. Shopping-annoncer for prissammenligningstjenester er i øjeblikket tilgængelige i følgende lande: Belgien, Danmark, Frankrig, Holland, Irland, Italien, Norge, Polen, Portugal, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland og Østrig.

Sådan fungerer det

Prissammenligningstjenester kan nu byde på at placere Shopping-annoncer på generelle Google-søgeresultatsider på vegne af sælgere, de repræsenterer. Google Shopping byder på vegne af sælgere, som tjenesten repræsenterer, på samme måde som enhver anden prissammenligningstjeneste.

Det betyder, at du som sælger kan vælge at deltage i Shopping-annoncer på Googles generelle søgeresultatside på forskellige måder: Du kan oplyse dine produktdata til enhver prissammenligningstjeneste, bl.a. Google Shopping, og du kan også bruge flere prissammenligningstjenester på samme tid.

Prissammenligningstjenester opretter en separat Merchant Center-konto for hver sælger, de repræsenterer. Hver konto giver dem mulighed for at uploade lager for en sælger og køre Shopping-kampagner på deres vegne.

Alle kampagner skal følge de samme politikker for Shopping-annoncer og krav til produktdata. Det betyder for eksempel, at Shopping-annoncer skal føre brugere direkte til en sælgers landingsside, hvor de kan købe det annoncerede produkt.

Shopping-annoncer på Googles generelle søgeresultatsider i EØS eller Schweiz vil også vise, hvilken prissammenligningstjeneste, der har uploadet tilbuddet ("By CSS"-linket, der vises nederst i annoncen). Hvis brugerne klikker på dette link, føres de til prissammenligningstjenestens eget website.

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg bruge en prissammenligningstjeneste til at placere Shopping-annoncer på Googles generelle søgeresultatside?

Ja, kun prissammenligningstjenester kan placere Shopping-annoncer. Du kan bruge Google Shopping eller andre prissammenligningstjenester efter eget valg. Du kan også bruge flere prissammenligningstjenester på samme tid.

Skal jeg betale Google for annoncer, der er placeret af prissammenligningstjenester på mine vegne?

Nej. Prissammenligningstjenester (bl.a. Google Shopping) betaler Google for klik på annoncer, de placerer. Prissammenligningstjenester kan vælge, hvordan de fakturerer deres sælgere. For eksempel opkræver Google Shopping generelt betaling fra sine sælgere baseret på en CPC-model.

Bemærk, at klik på "By CSS"-linket nederst i ​annoncerne (som fører til prissammenligningstjenestens website) i øjeblikket er gratis for prissammenligningstjenesterne.

Vil mine produkter blive vist flere gange ved siden af ​​hinanden?

Vi gør vores bedste for ikke at vise flere forekomster af det samme tilbud (det samme produkt, der tilbydes af den samme sælger). Hvis vi opdager, at det samme produkt fra samme sælger er blevet uploadet af flere prissammenligningstjenester, vil vi kun vise det én gang i annonceenheden. I sjældne tilfælde, hvor vi ikke er i stand til at registrere, at to tilbud er ens, kan de begge blive vist i den samme Shopping-annonceenhed. CPC'erne, der bliver betalt af de vindende prissammenligningstjenester, stiger ikke i et sådant scenarie, fordi en sælger aldrig kan overbyde sig selv (se næste spørgsmål).

Forskellige produkter fra samme sælger kan vises via flere prissammenligningstjenester på samme enhed. Hvis en bruger f.eks. søger efter løbesko, kan en løbeskomodel, du sælger, vises i en annonce fra prissammenligningstjeneste A, mens en anden model vises i en annonce fra prissammenligningstjeneste B. CPC'erne, der bliver betalt af de vindende prissammenligningstjenester, stiger heller ikke i et sådant scenarie, fordi en sælger aldrig kan overbyde sig selv (se næste spørgsmål).

Kommer jeg til at betale mere for Shopping-annoncer, hvis mere end én prissammenligningstjeneste reklamerer på mine vegne?

En sælger vil aldrig kunne overbyde sig selv i auktionen på noget tilbud, og den regel gælder, uanset hvor mange og hvilke prissammenligningstjenester sælgeren anvender. Så hvis to prissammenligningstjenester placerer bud på vegne af den samme sælger, vil det vindende tilbud og den pris, der betales af den vindende prissammenligningstjeneste, være det samme, som hvis disse bud var blevet placeret af en og samme prissammenligningstjeneste.

Det, at flere prissammenligningstjenester placerer annoncer på dine vegne, betyder ikke, at dine tilbud bliver gentaget, eller at Google debiterer mere for et klik på nogen af dem.

Eksempler: Prissammenligningstjeneste A byder 30 cent pr. klik for at placere dit tilbud. For nemheds skyld antager vi, at alle annoncer har samme kvalitet og relevans.

Scenarie 1: Det næsthøjeste bud fra en prissammenligningstjeneste er 20 cent på vegne af en anden sælger. Dit tilbud vinder auktionen med en pris på 20 cent – kun så meget, som det er nødvendigt for at opretholde positionen.

Tilbud uploadet via Sælger Bud placeret af prissammenligningstjeneste Pris betalt af den vindende prissammenligningstjeneste, hvis der klikkes på deres annonce
Prissammenligningstjeneste A Sælger 1 (dig) 30 20
Prissammenligningstjeneste A Sælger 2 20
Prissammenligningstjeneste A Sælger 3 15
Prissammenligningstjeneste A Sælger 4 12

Scenarie 2: Nu antager vi, at en anden prissammenligningstjeneste begynder at annoncere på dine vegne og byder 25 cent. Du vinder stadig auktionen med det bud på 30 cent, som prissammenligningstjeneste A har fremsat på dine vegne, men nærmeste konkurrent byder nu 25 cent. Da denne konkurrent er en prissammenligningstjeneste, der også byder på dine vegne, bruger vi ikke det andet bud til at bestemme den pris, prissammenligningstjeneste A betaler. I stedet vi finder det næsthøjeste bud, der er blevet placeret for en anden sælger, som stadig er 20 cent. CPC for det vindende bud ændres ikke og er stadig på 20 cent.

Tilbud uploadet via Sælger Bud placeret af prissammenligningstjeneste Pris betalt af den vindende prissammenligningstjeneste, hvis der klikkes på deres annonce
Prissammenligningstjeneste A Sælger 1 (dig) 30 20
Prissammenligningstjeneste B Sælger 1 (dig) 25
Prissammenligningstjeneste A Sælger 2 20
Prissammenligningstjeneste A Sælger 3 15

Scenarie 3: Nu antager vi i stedet, at det bud, der er placeret på dine vegne af prissammenligningstjeneste B, er højere end det bud, som prissammenligningstjeneste A har placeret på dine vegne. I dette tilfælde vinder prissammenligningstjeneste B auktionen. Det næsthøjeste bud er det bud på 30 cent, som prissammenligningstjeneste A har placeret, også på dine vegne. Da begge bud er for den samme sælger, bruger vi ikke prissammenligningstjeneste A's bud til at bestemme den pris pr. klik, som prissammenligningstjeneste B betaler. I stedet bruger vi det næsthøjeste bud for en anden sælger, som stadig er 20 cent. CPC, som prissammenligningstjeneste B betaler for dit produkt, bliver 20 cent.

Tilbud uploadet via Sælger Bud placeret af prissammenligningstjeneste Pris betalt af den vindende prissammenligningstjeneste, hvis der klikkes på deres annonce
Prissammenligningstjeneste B Sælger 1 (dig) 40 20
Prissammenligningstjeneste A Sælger 1 (dig) 30
Prissammenligningstjeneste A Sælger 2 20
Prissammenligningstjeneste A Sælger 3 15 --

Hvordan ved jeg, hvor meget prissammenligningstjenester byder på mine vegne på auktionen?

Prissammenligningstjenester rapporterer typisk antallet af klik, der sendes til en sælger, og prisen, der opkræves pr. klik. Afhængigt af deres ratepris kan de også rapportere yderligere oplysninger eller dele detaljerede budgivningsdata. Google Shopping rapporterer også antallet af klik, der sendes til en sælger, og prisen, der opkræves pr. klik, sammen med andre metrics. Google Shopping er af Europa-Kommissionen pålagt at fungere økonomisk uafhængigt af andre. Google Shopping sikrer i øjeblikket rentabilitet ved at fratrække en fast procentdel fra hver sælgers bud, før det kommer med i auktionen. Avancen er inkluderet i CPC'en, som sælgeren betaler, og debiteres kun, når en bruger klikker på en af sælgerens annoncer. Generelt anbefaler vi, at sælgere sammenligner pris og udbytte af forskellige marketingkanaler for at vurdere, hvilke der fungerer bedst for dem.

Hvor bliver mine produktannoncer vist?

Shopping-annoncer, der er placeret af prissammenligningstjenester (bl.a. Google Shopping), vises på Googles generelle søgeresultatsider. For at undgå forvirring blandt brugerne er de også nødt til at blive vist på websitet for den prissammenligningstjeneste, der indsendte dem (i Google Shoppings tilfælde er det websitet på google.com/shopping).

Hvordan kan jeg finde ud af, hvilke prissammenligningstjenester der annoncerer på mine vegne på Shopping-annoncer?

Log ind på din Merchant Center-konto. Vælg "Shopping-annoncer" i menuen til venstre, og vælg derefter "Konfiguration". Du vil se et betjeningspanel, der viser dig alle de prissammenligningstjenester, der har uploadet produkter fra dit website. Du kan også finde kontaktoplysninger for hver af dem. Hvis du ikke har en Merchant Center-konto for det pågældende domæne, kan du oprette en gratis. Du behøver ikke at uploade nogen tilbud for at se betjeningspanelet.

Er det bedre at annoncere gennem en bestemt prissammenligningstjeneste?

Hvad der fungerer bedst for dig, afhænger af din virksomhed, dine mål og de tjenester, der tilbydes af prissammenligningstjenesterne. Du kan annoncere hos flere prissammenligningstjenester samtidig for at finde den bedste kombination for dig. Alle prissammenligningstjenester, bl.a. Google Shopping, har samme muligheder for at placere annoncer på dine vegne på Googles generelle søgeresultatsider. Ingen annonceplads er reserveret til nogen bestemt prissammenligningstjeneste.

Hvad nu, hvis jeg ikke ønsker, at en bestemt prissammenligningstjeneste annoncerer for mine produkter?

Forskellige prissammenligningstjenester kan tilbyde forskellige værdiforøgende tjenester. Vi forstår dog godt, hvis du gerne vil bestemme, hvordan dine annoncer vises. Vi anbefaler, at du kontakter den relevante prissammenligningstjeneste for at diskutere eventuelle bekymringer (website til kundeservice, telefonnummer og mailadresse for hver prissammenligningstjeneste findes i dit Merchant Center-betjeningspanel). Alle prissammenligningstjenester kan justere mængden af trafik, de sender dig, ved at bruge bud og budgetter og ved at sætte kampagner på pause eller aktivere dem. Nogle prissammenligningstjenester lader sælgere styre kampagner direkte via en grænseflade, de tilbyder. Du kan også bruge betjeningspanelet i Merchant Center til at vælge en bestemt prissammenligningstjenestekanal til eller fra. Fravalg kan være op til 24 timer om at træde i kraft.