In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Compatibele of opgeknapte producten van derden

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Als u adverteert met producten van andere fabrikanten die compatibel zijn met OEM-producten (Original Equipment Manufacturer) of met OEM-producten die zijn opgeknapt door een derde partij, houd dan rekening met de volgende vereisten voor de kenmerken staat [condition], titel [title] en afbeeldingslink [image_link], en de vereisten voor unieke product-ID's. Als u deze vereisten niet opvolgt, kunnen uw producten worden afgekeurd of uw account opgeschort.

Op deze pagina

Opmerking: Voor printcartridges gelden uitgebreidere vereisten. U vindt ze onderaan dit artikel.

Minimumvereisten

Als u compatibele of opgeknapte producten van derden verkoopt, moet u zorgen dat elk afzonderlijk product als één artikel wordt ingevoerd.

Voorbeeld: Als u een printcartridge van een derde partij verkoopt die compatibel is met verschillende printers, moet u de cartridge als één product invoeren en vervolgens via het kenmerk beschrijving [description] de verschillende printermodellen vermelden waarvoor de cartridge geschikt is.

Als het product van een derde partij compatibel is met meerdere OEM's, voert u het als één artikel in en vermeldt u alle compatibiliteitseigenschappen in het kenmerk beschrijving [description]. Hetzelfde product van een derde dupliceren is niet toegestaan.

Voorbeeld: Als u verschillende cartridges van derden verkoopt en elk daarvan compatibel is met een andere set printers, moet u elke cartridge als één product invoeren en per cartridge de compatibele printers vermelden in de beschrijving.

Staat

Gebruik de juiste kenmerkwaarde voor de staat [condition] van uw product:

• Nieuw [new]: Uw product is nieuw en nog nooit gebruikt. Het zit in de originele verpakking, die nog niet geopend is.
  • Opgeknapt [refurbished]: Uw product is niet nieuw, maar is professioneel hersteld, werkt weer 'als nieuw' en wordt geleverd met garantie. Het product wordt soms wel en soms niet in de originele verpakking geleverd. Dit wordt soms herfabricage genoemd.
  • Gebruikt [used]: Uw product is tweedehands of is aangepast ten opzichte van de oorspronkelijke staat zoals verkocht door de fabrikant. Het product vertoont bijvoorbeeld sporen van slijtage of is eerder gebruikt, de originele verpakking is geopend of ontbreekt, of het product is aangepast, opnieuw verpakt, gesigneerd of op een andere manier gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke staat.

Opmerking: Deze waarden moeten in het Engels worden opgegeven in uw productgegevens.

Titel

Maak in uw titel [title] duidelijk wat voor product klanten kopen en wie het heeft gemaakt of opgeknapt.

• Als uw product compatibel is met een OEM-product maar is vervaardigd door een derde partij, begint u de titel met een niet-OEM-zoekwoord, zoals 'compatibel', 'derden', 'universeel' of met de naam van de fabrikant van het compatibele product.
  • Als uw product een OEM-product betreft dat is opgeknapt door een derde partij, begint u de titel met een niet-OEM-zoekwoord, zoals 'opgeknapt' of 'refurbished', of met de naam van de partij die het product heeft opgeknapt of refurbished.
  • Neem in de titel de naam op van de derde partij die het product heeft geproduceerd of refurbished.
  • U kunt een OEM-naam, -model en/of -onderdeelnummer in de titel invoeren, maar geen van deze items mag aan het begin van de titel staan.
  • Gebruik geen OEM-zoekwoorden als 'origineel', 'officieel' enzovoort.
Voorbeeld: Als u adverteert voor een vaatwasserrek van de fabrikant GeweldigeReserveOnderdelen dat geschikt is om producten van OEM ABC Vaatwasser te vervangen, gebruik dan de titel 'Vaatwasserrek AD12345 geschikt voor ABC Vaatwasser van GeweldigeReserveOnderdelen' of iets dergelijks.

Afbeelding

De afbeelding [image] moet duidelijk laten zien wat de klant koopt.

• Als het product is opgeknapt, toont u alleen het product of het product in de verpakking van de derde partij. Geef niet het originele OEM-product of de OEM-verpakking weer in uw afbeelding.
  • Als uw product compatibel is met een OEM-product, maar is vervaardigd door een derde partij, moet de afbeelding het product of de verpakking van deze derde partij tonen. Toon geen OEM-producten of OEM-verpakking in uw afbeelding.

Unieke product-ID's

Gebruik de juiste product-ID's.

• Als het product onderdelen van een derde partij bevat, moet u de waarden van de unieke product-ID (merk, GTIN, MPN) van deze fabrikant invullen. Gebruik geen OEM-product-ID's.
  • Als het product uitsluitend OEM-onderdelen bevat en is opgeknapt, voert u de unieke product-ID (merk, GTIN, MPN) van de OEM in (en de staat refurbished). Hieronder vindt u meer specifieke vereisten voor printcartridges.

Vereisten voor printcartridges

Voor printcartridges gelden specifieke vereisten voor verschillende scenario's. De waarden die u invoert voor staat [condition], titel [title], afbeeldingslink [image_link] en unieke product-ID's zijn afhankelijk van het type printcartridge dat u verkoopt.

Het type van de cartridge wordt bepaald door wie de inkt of toner produceert, wie de houder produceert en wat de staat is van de cartridge.

Alle compatibele of opgeknapte producten van derden kunnen als afzonderlijke producten worden ingediend en compatibele printertypen kunnen aan de beschrijving worden toegevoegd. Als u meerdere printcartridges van derden heeft die compatibel zijn met verschillende printers, dient u elk product afzonderlijk in.

Opmerking: OEM verwijst naar de fabrikant van de printer.

Populairste typen cartridges

OEM-inkt in OEM-houder, nieuwstaat

• Staat: Voer new in als de waarde voor het kenmerk staat [condition].
  • Titel: De titel kan zoekwoorden bevatten als 'origineel', 'officieel' en de OEM-merknaam. Als u dergelijke zoekwoorden weglaat in de waarde voor het kenmerk titel [title], wordt het product ook beschouwd als OEM.
  • Afbeelding: Op de afbeelding moet de OEM-doos of -verpakking te zien zijn, of de afzonderlijke cartridge waarmee u adverteert.
  • Unieke product-ID's: Voer voor de unieke product-ID (merk, GTIN, MPN) de waarden van de OEM in.

Inkt van een derde in een houder van een derde, in nieuwstaat

• Staat: Voer used in als de waarde voor het kenmerk staat [condition].
  • Titel: Begin de titel met een niet-OEM zoekwoord. Niet-OEM-zoekwoorden zijn bijvoorbeeld 'compatibel', 'derden' en 'universeel'.
  • Afbeelding: De afbeelding moet de cartridge van de derde partij weergeven waarmee u adverteert. Er mogen geen afbeeldingen van OEM-cartridges of van verpakkingen hiervan worden gebruikt.
  • Unieke product-ID's: Voer de unieke product-ID (merk, GTIN, MPN) van de fabrikant van de compatibele cartridge in. Gebruik geen OEM-product-ID's.

Inkt van een derde in een OEM-houder, bijgevuld of in gebruikte staat

• Staat: Voer used in als de waarde voor het kenmerk staat [condition].
  • Titel: Begin de titel met het zoekwoord 'bijgevulde' gevolgd door het OEM-merk en cartridgenummer. Gebruik geen OEM-zoekwoorden als 'origineel', 'officieel' enzovoort.
  • Afbeelding: De afbeelding mag de cartridge zelf tonen waarmee u adverteert, maar niet de OEM-verpakking of -doos.
  • Unieke product-ID's: Voer de unieke product-ID (merk, GTIN, MPN) van de OEM in als uitsluitend OEM-onderdelen worden gebruikt. Als er onderdelen van derden zijn gebruikt, vult u de OEM-product-ID's niet in (als er onderdelen van derden worden gebruikt, wordt de houder beschouwd als afkomstig van derden. De vereisten hiervoor vindt u bij het cartridgetype hieronder).

Inkt van een derde in een houder van een derde, bijgevuld of in gebruikte staat

• Staat: Voer used in als de waarde voor het kenmerk staat [condition].
  • Titel: Begin de titel met een niet-OEM zoekwoord. Niet-OEM-zoekwoorden zijn bijvoorbeeld 'compatibel', 'derden' en 'universeel'.
  • Afbeelding: De afbeelding moet de cartridge van de derde partij weergeven waarmee u adverteert. Er mogen geen afbeeldingen van OEM-cartridges of van verpakkingen hiervan worden gebruikt.
  • Unieke product-ID's: Voer de unieke product-ID (merk, GTIN, MPN) van de fabrikant van de compatibele cartridge in. Gebruik geen OEM-product-ID's.
Opmerking: Als er geen GTIN [gtin] van derden aan het product is toegewezen, voert u de waarde false in voor het kenmerk ID bestaat [identifier_exists].

Andere typen cartridges

OEM-inkt in OEM-houder, opgeknapte staat

• Staat: Voer refurbished in als de waarde voor de staat [condition].
  • Titel: Titels kunnen zoekwoorden hebben als 'origineel', 'officieel' en de OEM-merknaam. Als u dergelijke zoekwoorden uit de titel weglaat, wordt het product ook beschouwd als OEM.
  • Afbeelding: De afbeelding moet de OEM-doos of -verpakking tonen of de afzonderlijke cartridge waarmee u adverteert.
  • Unieke product-ID's: Voer voor de unieke product-ID (merk, GTIN, MPN) de waarden van de OEM in.

Inkt van een derde partij in een houder van een derde partij, opgeknapte staat

• Staat: Voer refurbished in als de waarde voor de staat [condition].
  • Titel: Begin de titel met een niet-OEM zoekwoord. Niet-OEM-zoekwoorden zijn bijvoorbeeld 'geschikt', 'derden', 'universeel'.
  • Afbeelding: De afbeelding moet de cartridge van de derde partij weergeven waarmee u adverteert. Er mogen geen afbeeldingen van OEM-cartridges of van verpakkingen hiervan worden gebruikt.
  • Unieke product-ID's: Voer de unieke product-ID (merk, GTIN, MPN) van de fabrikant van de compatibele cartridge in. Gebruik geen OEM-product-ID's.

OEM-inkt in een OEM-houder, bijgevuld of in gebruikte staat
OEM-inkt in een OEM-houder, bijvullen

• Staat: Voer used in als de waarde voor het kenmerk staat [condition].
  • Titel: Titels kunnen zoekwoorden hebben als 'origineel', 'officieel' en de OEM-merknaam. Als u dergelijke zoekwoorden uit de titel weglaat, wordt het product ook beschouwd als OEM.
  • Afbeelding: De afbeelding moet de OEM-doos of -verpakking tonen of de afzonderlijke cartridge waarmee u adverteert.
  • Unieke product-ID's: Voer voor de unieke product-ID (merk, GTIN, MPN) de waarden van de OEM in.