Onboardingguide för annonser för lokalt butikslager

Verifiera sidan Om (endast europeiska länder)

Det här är steg 2b när du ställer in annonser för lokala butikslager.

När dina annonser för lokala butikslager visas i europeiska länder måste du skicka in sidan Om.

Det finns specifika krav för hur sidan Om ska vara utformad. De återfinns i artikel 5 i EU:s direktiv om e-handel och implementeras i lokal lagstiftning. Enligt kraven måste webbsidan Om innehålla följande information:

• geografisk adress
  • kontaktinformation, till exempel telefonnummer och e-postadress
  • var företaget är registrerat
  • eventuella branschspecifika registreringar, licenser och tillstånd.

På sidan kan du också visa eventuell ytterligare eller obligatorisk information som krävs enligt lokala lagar.

Så här skickar du in sidan Om:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen och välj Konfigurera annonser för lokala butikslager under Verktyg.
  3. Klicka på ditt land.
  4. Lägg till webbadressen till sidan Om på din webbplats i textfältet.
  5. Klicka på Spara.

Granska statusen för sidan Om

Google granskar webbplatsen där sidan Om finns för din verksamhet för att se att den uppfyller kraven. Granskningsprocessen kan ta upp till en vecka.

Så här kontrollerar du statusen:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen och välj Konfigurera annonser för lokala butikslager under Verktyg.
  3. Klicka på landets programfält.
  4. Titta på ikonen intill fältet Sidan Om.

Statusen för sidan Om kan vara:

• Verifierad: Inga ytterligare åtgärder behövs.
  • Väntar på Google-verifiering: Kom tillbaka senare. Sidan Om granskas. Det kan ta upp till en vecka.
  • Avvisad: Sidan Om avvisades under Google-granskningen eftersom webbsidan inte uppfyller kraven. Vi skickar information via e-post om de problem som måste lösas till de primära och tekniska kontakterna i ditt Merchant Center-konto. Skicka sedan in sidan Om igen.
Kom ihåg att annonser för lokala butikslager inte visas i europeiska länder om du inte har någon verifierad Om-sida.