I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Knytt bedriftsprofiler til Merchant Center

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

If you’re looking for information about how to link stores in Merchant Center Next, click here.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du knytter informasjonen i bedriftsprofilene dine til Merchant Center-kontoen din for produktene du selger i butikk.

For å vise produktene du selger i butikk, i annonser eller kostnadsfrie oppføringer, må bedriftsprofilene dine være knyttet til Merchant Center-kontoen som er vert for de lokale feedene. Hvis de lokale feedene dine bruker en underkonto i Merchant Center som vert, må du knytte direkte til denne underkontoen. Når du knytter bedriftsprofilene til den overordnede Merchant Center-kontoen din, knyttes de ikke automatisk til underkontoene dine.

Merk: Knytt bare til bedriftsprofiler fra land du har tenkt å målrette mot gjennom annonser eller kostnadsfrie oppføringer.

Automatisk tilknytning

Automatisk tilknytning er godkjent som standard. For at den automatiske tilknytningen skal fungere, må bedriftsprofileieren eller -administratoren være administrator for eller standardbruker av Merchant Center-kontoen og logget på Merchant Center. Gjør følgende hvis det ikke finnes tilknyttede bedriftsprofiler i Merchant Center:

1. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center-kontoen.
  2. Velg «Tilknyttede kontoer» under «Innstillinger».
  3. Klikk på Bedriftsprofiler-fanen.
  4. Hvis e-postadressen din står oppført under «Bedriftsprofileier og -administrator», klikker du på Tilknytt, så er du ferdig.
  5. Hvis du ikke finner e-postadressen din, kan du klikke på plussknappen plus under «Bedriftsprofileier og -administrator».
  6. Skriv inn e-postadressen du er logget på Merchant Center med, og som er knyttet til bedriftsprofilene dine.
  7. Merchant Center sender en forespørsel om tilknytning og godkjenner tilknytningen automatisk hvis du både er administrator for eller standardbruker av Merchant Center-kontoen og administrator for eller eier av bedriftsprofilene.
  8. For å bekrefte at tilknytningen ble godkjent automatisk, må du kanskje laste inn siden på nytt.

Manuell tilknytning

Trinn 1: Send en forespørsel om tilknytning

Følg fremgangsmåten nedenfor for å sende en forespørsel om tilknytning:

1. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center-kontoen.
  2. Velg «Tilknyttede kontoer» under «Innstillinger».
  3. Klikk på Bedriftsprofiler-fanen.
  4. Klikk på plussknappen plus under «Bedriftsprofileier og -administrator».
  5. Skriv inn e-postadressen til en bedriftsprofileier eller -administrator.
  6. Klikk på Send forespørselen.

Trinn 2: Godkjenn forespørselen om tilknytning

Når du har sendt en forespørsel, må bedriftsprofileieren eller -administratoren logge på Administrering av Bedriftsprofil for å godta forespørselen.

Du kan se statusen for forespørselen om tilknytning på Bedriftsprofiler-fanen i Merchant Center-kontoen din. Nedenfor ser du de ulike statustypene:

• Tilknyttet: Forespørselen er godkjent. Du kan nå legge til en bedriftsgruppe.
  • Venter: Forespørselen venter fortsatt. Gå til Administrering av Bedriftsprofil eller kontakt bedriftsprofileieren eller -administratoren for å få forespørselen godkjent.
  • Avvist: Forespørselen er ikke godkjent. Før du kan legge til bedriftsprofiler, må du tilknytte en bedriftsprofileier eller -administrator.
  • Ikke tilknyttet: Klikk på Tilknytt hvis e-postadressen din allerede vises.

Legg til bedriftsgrupper

Hvis bare én beliggenhetsgruppe er tilgjengelig for alle tilknyttede bedriftsprofiler, blir den valgt automatisk.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å velge en beliggenhetsgruppe for Merchant Center-kontoen din manuelt:

1. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center-kontoen.
  2. Velg «Tilknyttede kontoer» under «Innstillinger».
  3. Klikk på Bedriftsprofiler-fanen.
  4. Klikk på Legg til bedriftsgruppen under «Beliggenhetsgrupper».
  5. Velg en bedriftsgruppe.
  6. Klikk på Legg til en gruppe.

Du kan når som helst avbryte bedriftsgruppen din. Under «Bedriftsgrupper» klikker du på Fjern under «Handling». Da fjernes den valgte beliggenhetsgruppen. Hvis du har aktive annonser eller kostnadsfrie oppføringer for produkter i butikk, stoppes visningen av disse frem til du legger til minst én beliggenhetsgruppe i Merchant Center-kontoen din.

Butikkodene i bedriftsprofilene dine må være helt like butikkodene i feeden din for produktlager i butikk – også når det gjelder store/små bokstaver og mellomrom. I tillegg må butikkene dine ha en butikkfront som er fysisk tilgjengelig for kunder, så bedriftsprofilene dine må vise til en adresse. Finn ut hvordan du legger til adresser i bedriftsprofilene dine

Vanlige spørsmål

Vis alle Skjul alle

Kan flere bedriftsprofileiere eller -administratorer knyttes til den samme Merchant Center-kontoen?
Ja. Du kan knytte flere bedriftsprofileiere eller -administratorer til den samme Merchant Center-kontoen. Du kan imidlertid bare legge til én beliggenhetsgruppe fra én av bedriftsprofileierne eller -administratorene du har tilknyttet.
Kan den samme bedriftsprofileieren eller -administratoren tilknyttes og brukes for flere Merchant Center-kontoer?
Ja. Den samme bedriftsprofileieren eller -administratoren kan knyttes til flere Merchant Center-kontoer.
Kan jeg legge til flere bedriftsgrupper? Jeg vil gjerne knytte sammen flere bedriftsprofiler fra flere kontoer.
Nei. Du kan bare legge til én bedriftsgruppe som er tilknyttet en bedriftsprofileier eller -administrator. Hvis du vil legge til et bestemt sett med bedriftsprofiler, må du legge alle i den samme beliggenhetsgruppen.
Hvordan legger jeg til sett med bedriftsprofiler?
Før du kan legge til bedriftsgrupper, må det være knyttet en bedriftsprofileier eller -administrator til Merchant Center-kontoen din. Når tilknytningen av bedriftsprofileieren eller -administratoren er godkjent, kan du velge beliggenhetsgruppen som har de relevante bedriftsprofilene du vil knytte til Merchant Center-kontoen din. Hvis ikke alle bedriftsprofilene finnes i beliggenhetsgruppen du har valgt, må du overføre bedriftsprofilene til den aktuelle beliggenhetsgruppen.
Hva om ingen bedriftsprofileiere eller -administratorer er tilknyttet Merchant Center-kontoen min, men det er lagt til en bedriftsgruppe? Mister jeg da bedriftsprofilene som er lagt til nå, hvis jeg ber om tilknytning til en bedriftsprofileier eller -administrator?
Hvis du konfigurerte en beliggenhetsgruppe før 2018, kan det hende at bedriftsprofileieren eller -administratoren ikke vises som tilknyttet. Vi anbefaler at du sender en forespørsel om tilknytning til bedriftsprofileieren eller -administratoren. Dette fører ikke til at du trenger å legge til bedriftsgruppen på nytt.
Når du har knyttet bedriftsprofileieren eller -administratoren til Merchant Center-kontoen din, kan andre brukere i Merchant Center-kontoen se og administrere informasjonen i bedriftsprofilen.