Uw Merchant Center- en Google Mijn Bedrijf-accounts koppelen

U kunt uw account nu automatisch koppelen. In dit artikel leest u hoe u de informatie in uw Merchant Center- en Google Mijn Bedrijf-accounts (GMB) kunt koppelen voor uw producten in de buurt en producten die u op Google verkoopt.

Koppel de winkelinformatie in uw GMB-account aan uw voorraadinformatie in Merchant Center om aan te geven welke producten u verkoopt op elk van uw bedrijfslocaties.

Automatisch accounts koppelen

Automatisch accounts koppelen wordt standaard goedgekeurd. Als er nog geen gekoppeld GMB-account is in Merchant Center:

1. Klik op het tabblad Google Mijn Bedrijf onder Instellingen > Gekoppelde accounts.
  2. Klik op 'Koppelen' in het gedeelte Uw Google Mijn Bedrijf-account.
  3. Merchant Center doet automatisch koppelingsverzoeken bij de GMB-accounts van de ingelogde en keurt deze goed.

Accounts handmatig koppelen

U kunt voorraadinformatie koppelen in Merchant Center om informatie in GMB op te slaan. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

Stap 1: Dien een verzoek tot accountkoppeling in

Iedereen met beheerdersrechten voor uw Merchant Center-account kan uw GMB- en Merchant Center-accounts koppelen. Meer informatie over hoe u gebruikers als beheerders toevoegt aan uw Merchant Center-account

Volg de stappen hieronder om een verzoek tot accountkoppeling in te dienen:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Tools and setting menu icon [Gear] en selecteer Account koppelen onder Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Google Mijn Bedrijf.
  4. Klik op Een Google Mijn Bedrijf-account koppelen.
  5. Voer het e-mailadres van uw Google Mijn Bedrijf-accountmanager in.
  6. Klik op Verzoek sturen.
Opmerking: U kunt uw producten in de buurt alleen weergeven in advertenties of gratis vermeldingen als uw GMB-account rechtstreeks is gekoppeld aan het Merchant Center-account dat uw lokale feeds host. Als uw lokale feeds in een subaccount in Merchant Center worden gehost, moet u uw GMB-account rechtstreeks aan dit subaccount koppelen. Wanneer u GMB-accounts aan uw bovenliggende Merchant Center-account koppelt, koppelt u deze niet automatisch aan uw subaccounts.

Stap 2: Keur uw verzoek voor Google Mijn Bedrijf goed

Nadat u een verzoek heeft gestuurd, moet uw Google Mijn Bedrijf-accountmanager inloggen op het GMB-account om het verzoek te accepteren.

U kunt de status van het koppelingsverzoek bekijken op het tabblad Google Mijn Bedrijf van uw Merchant Center-account. Hieronder vindt u de verschillende statustypen:

• Goedgekeurd: Het verzoek is goedgekeurd. U kunt nu bedrijfslocaties toevoegen.
  • In behandeling: Het verzoek is nog in behandeling. Ga naar uw GMB-account of neem contact op met uw GMS-accountmanager om het verzoek goed te keuren.
  • Afgekeurd: Het verzoek is niet goedgekeurd. U kunt pas bedrijfslocaties toevoegen nadat er een GMB-account is gekoppeld.

Bedrijfslocaties toevoegen

Als er slechts één GMB-locatiegroep beschikbaar is voor alle gekoppelde GMB-accounts, wordt deze automatisch geselecteerd.

Ga als volgt te werk om handmatig bedrijfslocatiegroepen te selecteren voor uw Merchant Center-account:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Tools and setting menu icon [Gear] en selecteer Accounts koppelen onder Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Google Mijn Bedrijf.
  4. Klik onder Google Mijn Bedrijfslocaties op + Bedrijfslocaties.
  5. Kies een groep bedrijfslocaties.
  6. Klik op Locaties toevoegen.

U kunt uw groep bedrijfslocaties op elk gewenst moment annuleren. Klik onder Google Mijn Bedrijf-locaties op Verwijderen onder Actie. Met deze actie worden de bedrijfslocaties in het Merchant Center-account verwijderd. Als u actieve advertenties of gratis vermeldingen met producten in de buurt heeft, worden deze niet meer weergegeven totdat u opnieuw bedrijfslocaties aan uw Merchant Center-account toevoegt.

De winkelcodes in uw Google Mijn Bedrijf-account moeten exact overeenkomen met de winkelcodes in uw feed met lokale productvoorraad, ook het hoofdlettergebruik en de spaties.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Kunnen meerdere GMB-accountmanagers aan hetzelfde Merchant Center-account worden gekoppeld?
Ja. U kunt meerdere GMB-accountmanagers aan één Merchant Center-account koppelen. U kunt echter maar één groep bedrijfslocaties toevoegen vanuit een van de gekoppelde GMB-accounts.
Kan ik meerdere groepen bedrijfslocaties toevoegen? Ik wil meerdere locaties uit meerdere accounts koppelen.
Nee. U kunt slechts één groep bedrijfslocaties toevoegen vanuit een GMB-account. Als u een specifieke groep bedrijfslocaties wilt toevoegen, moet u ze allemaal in één bedrijfsaccount opnemen.
Hoe voeg ik een groep bedrijfslocaties toe?
U kunt pas bedrijfslocaties toevoegen nadat er een GMB-account met bedrijfslocaties aan uw Merchant Center-account is gekoppeld. Nadat u in Merchant Center een koppeling met een GMB-account heeft aangevraagd, moet u deze koppeling binnen GMB goedkeuren.
Als er geen GMB-account aan mijn Merchant Center-account is gekoppeld, maar er wel bedrijfslocaties zijn toegevoegd, verlies ik dan mijn huidige toegevoegde locaties als ik een koppeling met dezelfde GMB-accountmanager aanvraag?
Als u vóór 2018 bedrijfslocaties heeft ingesteld, wordt uw account mogelijk niet expliciet als gekoppeld weergegeven. Het is aanbevolen om een koppelingsverzoek te verzenden naar de GMB-accountmanager van uw bedrijfslocaties. Bij deze actie hoeft u de bedrijfslocaties niet opnieuw toe te voegen.
Door het GMB-account aan uw Merchant Center-account te koppelen, kunnen andere beheerders in uw Merchant Center-account de GMB-informatie bekijken en beheren die wordt gebruikt voor Shopping Actions en advertenties met informatie over de winkelvoorraad.