Kauppiaskeskus-tilin ja Google My Business ‐tilin linkittäminen

Voit nyt halutessasi linkittää tilisi automaattisesti. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit linkittää Kauppiaskeskus- ja Google My Business (GMB) ‑tilien paikallisten tuotteiden ja Googlessa myymiesi tuotteiden tiedot.

Voit eritellä eri toimipaikoissa myymäsi tuotteet linkittämällä GMB-tililläsi olevat kaupan tiedot Kauppiaskeskus-tilisi varastotietoihin.

Tilien automaattinen linkittäminen

Tilien automaattinen linkitys on käytössä oletuksena. Jos Kauppiaskeskuksessa ei ole jo linkitettyä GMB-tiliä:

1. Valitse Asetukset > Linkitetyt tilit ja klikkaa Google My Business ‑välilehteä.
  2. Klikkaa "Linkitä" kohdasta Oma Google My Business ‑tili.
  3. Kauppiaskeskus pyytää ja hyväksyy linkityksen kirjautuneen käyttäjän GMB-tileihin automaattisesti.

Tilien linkittäminen manuaalisesti

Voit tallentaa tietoja GMB:stä linkittämällä Kauppiaskeskuksen varastotiedot seuraavasti:

Vaihe 1: Lähetä tilin linkityspyyntö

GMB- ja Kauppiaskeskus-tilit voi linkittää kuka tahansa, jolla on Kauppiaskeskus-tilisi järjestelmänvalvojan oikeudet. Lue, miten voit lisätä käyttäjiä Kauppiaskeskus-tilisi järjestelmänvalvojiksi.

Lähetä tilin linkityspyyntö seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Tools and setting menu icon [Gear] ja valitse asetuksista Tilin linkittäminen.
  3. Klikkaa Google My Business ‑välilehteä.
  4. Klikkaa Linkitä Google My Business ‑tili.
  5. Lisää Google My Business ‑tilin hallinnoijan sähköpostiosoite.
  6. Klikkaa Lähetä pyyntö.
Huom. Jotta paikalliset tuotteesi näkyvät mainoksissa tai ilmaisissa listauksissa, GMB-tilisi on oltava linkitetty suoraan siihen Kauppiaskeskus-tiliin, joka hostaa paikallisia syötteitäsi. Jos hostaat paikallisia syötteitä Kauppiaskeskuksessa alatilillä, linkitä GMB-tilisi suoraan kyseiseen alatiliin. Jos linkität GMB-tilejä ylätason Kauppiaskeskus-tiliin, linkitys ei toimi automaattisesti alatileillä.

Vaihe 2: Hyväksy Google My Business ‑pyyntö

Kun olet lähettänyt pyynnön, Google My Business ‑tilin hallinnoijan on kirjauduttava GMB-tililleen ja hyväksyttävä pyyntö.

Voit nähdä linkityspyynnön tilan Kauppiaskeskus-tilin Google My Business ‑välilehdeltä. Tässä ovat eri tilatyypit:

• Hyväksytty: Pyyntö on hyväksytty. Voit nyt lisätä yrityksen sijainteja.
  • Odottaa: Pyyntö odottaa käsittelyä. Kirjaudu GMB-tilillesi tai pyydä GMS-tilin hallinnoijaa hyväksymään pyyntö.
  • Hylätty: Pyyntöä ei ole hyväksytty. GMB-tilin on oltava linkitettynä, ennen kuin voit lisätä yrityksen sijainteja.

Lisää yrityksen sijainteja

Jos kaikille linkitetyille GMB-tileille on saatavilla vain yksi lista yrityksen sijainneista, se valitaan automaattisesti.

Voit valita yrityksen sijainteja manuaalisesti Kauppiaskeskus-tililläsi seuraavasti:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Tools and setting menu icon [Gear] ja valitse asetuksista Tilin linkittäminen.
  3. Klikkaa Google My Business ‑välilehteä.
  4. Klikkaa Google My Business ‑sijainnit ja valitse + Yrityksen sijainnit.
  5. Valitse yrityksen sijaintijoukko.
  6. Klikkaa Lisää sijainnit.

Voit peruuttaa yrityksen sijaintijoukon milloin tahansa. Siirry Google My Business ‑sijainteihin ja klikkaa Toiminto-kohdasta Poista. Toiminto poistaa Kauppiaskeskus-tililläsi olevat yrityksen sijainnit. Jos sinulla on voimassaolevia paikallisten tuotteiden mainoksia tai ilmaisia listauksia, niitä ei enää näytetä, kunnes Kauppiaskeskus-tilillesi on lisätty yrityksen sijainteja.

Google My Business ‑tilillä olevien kauppakoodien on vastattava tarkasti paikallisessa saatavuussyötteessäsi olevia kauppakoodeja isoine kirjaimineen ja välilyönteineen.

Usein kysyttyä

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki

Voiko useita GMB-tilin hallinnoijia linkittää yhteen Kauppiaskeskus-tiliin?
Kyllä. Useita GMB-tilin hallinnoijia voi linkittää yhteen Kauppiaskeskus-tiliin. Voit lisätä kuitenkin vain yhden yrityksen sijaintijoukon yhdeltä linkitetyistä GMB-tileistä.
Voiko yhden GMB-tilin hallinnoijan linkittää useisiin Kauppiaskeskus-tileihin?
Kyllä. Yhden GMB-tilin hallinnoijan voi linkittää useisiin Kauppiaskeskus-tileihin.
Voinko lisätä useita yrityksen sijaintijoukkoja? Haluaisin linkittää useita sijainteja useilta tileiltä.
Et. Voit lisätä vain yhden sijaintijoukon GMB-tililtä. Jos haluat lisätä tietyn sijaintijoukon, lisää kaikki sijainnit yhdelle yritystilille.
Miten voin lisätä yrityksen sijaintijoukon?
Ennen kuin voit lisätä yrityksen sijainteja, sijainnit sisältävän GMB-tilin on oltava linkitettynä Kauppiaskeskus-tiliisi. Kun olet pyytänyt GMB- ja Kauppiaskeskus-tilien linkittämistä, pyyntö on hyväksyttävä GMB-tilillä.
En ole linkittänyt GMB-tiliäni Kauppiaskeskus-tiliini, mutta olen lisännyt yrityksen sijainteja. Katoavatko lisättynä olevat sijainnit, jos pyydän linkittämistä kyseisen GMB-tilin hallinnoijaan?
Jos olet lisännyt yrityksen sijainnit ennen vuotta 2018, tilin linkitys ei ehkä näy selkeästi. Tällöin kannattaa lähettää linkityspyyntö yrityksen sijaintien GMB-tilin hallinnoijalle. Yrityksen sijainteja ei tarvitse lisätä uudelleen.
Kun GMB-tili on linkitetty Kauppiaskeskus-tiliin, muut Kauppiaskeskus-tilin järjestelmänvalvojat voivat nähdä ja ylläpitää paikallisten tuotteiden mainoksissa tai Shopping Actionsissa käytettäviä GMB-tietoja.