Toelatingsgids

Productgegevens samenstellen

Nadat u uw account heeft ingesteld, kunt u uw productgegevens maken en uploaden.

Primaire en aanvullende feeds

Een feed is een bestand dat alle informatie bevat over de producten die u verkoopt. De verschillende gegevens over uw producten worden beschreven in zogeheten kenmerken, aan de hand waarvan klanten naar uw artikelen kunnen zoeken. Feeds bestaan uit primaire en aanvullende feeds. Primaire feeds zijn de belangrijkste (primaire) bron voor uw productgegevens. Aanvullende feeds kunnen worden gebruikt om extra gegevens aan te leveren, zodat u voldoet aan de vereisten van Merchant Center. Meer informatie over het gebruik van feeds

Feeds met meerdere bronnen (geavanceerd)

De geavanceerde feedfuncties zijn een set tools waarmee u een feed kunt bouwen in Merchant Center op basis van onbewerkte productgegevens uit verschillende bronnen, zoals uw website of bestaande spreadsheets. De verschillende gegevensbronnen worden op het Merchant Center-platform gecombineerd en omgezet om aan onze vereisten te voldoen. Meer informatie over het gebruik van geavanceerde feeds

Google Content API for Shopping (geavanceerd)

Met de Content API for Shopping kunt u de gestructureerde gegevensitems beheren die u naar Google uploadt voor gebruik met Google-services, zoals Shopping-advertenties en Google Zoeken. Met de API kunt u een zoekopdracht voor artikelen uitvoeren en artikelen in uw Google Merchant Center-account invoegen, updaten en verwijderen.

De Content API for Shopping is bedoeld voor ontwikkelaars die apps met Shopping-advertenties willen integreren. Als u een API-sleutel maakt, kunt u eenvoudig aan de slag gaan met de Content API. Vanwege de aard van de functie moeten ontwikkelaars wel over enige technische kennis beschikken en ervaring hebben met het programmeren van apps. Meer informatie over de Google Content API for Shopping