I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Vis produkter i flere oppføringsland

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Du kan vise produktene dine i flere land og på flere språk.

Hvis du bruker attributter for frakt på enkeltproduktnivå for å målrette mot flere land, kan de aktuelle produktene vises i disse landene umiddelbart.

La oss for eksempel si at du velger Tyskland som oppføringsland og sender inn produktinformasjonen din på tysk. Når du konfigurerer flere land i produktinformasjonen, er denne informasjonen nå også målrettet mot tysktalende kunder i disse landene, forutsatt at du overholder de landsspesifikke retningslinjene og har konfigurert frakt og geografisk målretting for disse landene.

Merk:: I tillegg til å konfigurere flere land i feeden, kan du også velge bort produkter for Shopping-annonser i enkeltland ved å bruke attributtet for utelukkede land for Shopping-annonser [shopping_ads_excluded_country].

Legg til tilbud på flere språk

Oversett produktinformasjonen din og landingssidene dine til flere språk for å nå ut til flere kunder.

Slik legger du til tilbud på flere språk:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Produkter på navigasjonsmenyen og deretter på Feeder.
  3. Klikk på plussikonet Add for å legge til en ny feed.
  4. Klikk på Legg til under «Oppføringsland» for å legge til landene du vil at produktinformasjonen skal vises i.
  5. Velg det nye språket.
  6. Velg hvilke destinasjoner du vil bruke denne feeden på.
  7. Klikk på Fortsett.
  8. Gi feeden et navn, og velg den for opplasting.
  9. Klikk på Opprett feed.

Tilbudene i den nye feeden trer i kraft ved neste feedopplasting.

Krav

• Alle tilbud du laster opp, må være i samsvar med Googles retningslinjer for Shopping. Hvis du målretter mot samme feed i flere land, håndheves landsspesifikke retningslinjer separat for hvert land.
  • Hvis du annonserer med Shopping-annonser, vises produktene dine bare i land du har valgt som «oppføringsland». I tillegg må stedsmålrettingen du har angitt i Google Ads, samsvare med «oppføringslandene» du velger i Merchant Center, for at produktet ditt skal kunne vises i disse landene.

Hvis du for eksempel vil at produktene dine skal vises i land der leveringen krever frakt, må du sørge for at du har konfigurert en frakttjeneste for å dekke disse landene – eller oppgitt fraktattributtene på tilbudsnivå. Husk at frakttjenester kan dekke flere land. Finn ut mer om frakt til flere land

Hvis du ikke følger denne fremgangsmåten, kan det hende at produktene dine ikke vises i flere land.

Tilpasset produktinformasjon

Det kan hende du må tilpasse produktinformasjonen din i følgende scenarier:

Samme språk og valuta

De nye landene har samme språk- og valutakrav som det opprinnelige oppføringslandet du opprettet produktinformasjonen for (f.eks. Tyskland og Østerrike). Hvis dette er tilfellet, trenger du ikke å tilpasse dataene på noen måte. Produktene dine skal vises i produktlisten for eventuelle ekstra land du legger til.

Samme språk, annen valuta

De nye landene har samme språk, men bruker andre valutaer enn landet du opprinnelig opprettet produktinformasjonen for (for eksempel Australia og USA). Valutakonverteringen utføres automatisk, så kunden ser kostnaden i sin egen lokale valuta.

Forskjellig språk og valuta

De nye landene bruker et annet hovedspråk og en annen valuta enn landet du opprinnelig opprettet produktinformasjonen for. Hvis du legger til et nytt land som bruker et annet hovedspråk, bør du opprette en egen feed der produktinformasjonen er oversatt til det nye språket. Valutakonverteringen utføres automatisk, så kunden ser kostnaden i sin egen lokale valuta.