Onboardingguide

Om flöden

Ett flöde är en fil som består av en lista med produkter som använder attributgrupper som definierar var och en av produkterna på ett unikt sätt. I Merchant Center läggs alla dina produkter till i ett primärt flöde eller ett tilläggsflöde. När du har skapat ett flöde kan det läggas till i programmen du har registrerat dig för.

Skapa nya flöden

Om du vill skapa ett nytt flöde klickar du på Produkter i navigeringsmenyn och sedan på Flöden. Välj att skapa antingen ett primärt flöde eller ett tilläggsflöde. De program du har registrerat dig för kommer att visas som potentiella destinationer för flödet. Markera rutan bredvid namn på program där du vill lägga till flödet.

Du kan även skapa ett flöde genom att klicka på Lägg till produkter i kom igång-uppgiftslistan för en produkt. Läs mer om hur du skapar ett flöde.

Produktattribut

Attribut är datapunkterna som beskriver en produkt. Attribut som condition [skick] och availability [tillgänglighet] kan ha standardiserade eller godkända värden. Medan andra som id [id] eller title [titel] kan definieras med värden du bestämmer själv. Om du beskriver dina varor korrekt med de obligatoriska och föreslagna attributen blir det lättare för kunder att söka efter och hitta dina varor.

Det finns ett antal policyer om hur varje attribut används och hur ofta du måste uppdatera din produktdata. Läs igenom våra policyer noga så att du förstår kraven.

Du kan skicka produktdata till oss i flödesformat eller via Google Content API for Shopping. Du kan även importera din produktdata från en e-handelsplattform som stöds. Om du inte vill använda API rekommenderar vi att du använder flöden eller importerar från e-handelsplattformen du använder.

Obs! Om du planerar att ladda upp ett stort antal flöden eller göra frekventa ändringar i din produktdata rekommenderar vi starkt att ladda upp produktinformation direkt via Content API (i stället för flöden).

Föreslagna filformat

När du skapar ett nytt flöde är det viktigt att välja det format som passar dina behov som återförsäljare. Vi har stöd för dataflöden i två allmänna format: text (.txt) och XML (.xml).

För säljare som verkar i mindre skala rekommenderar vi att du anger din produktdata i en .txt-fil med en kalkylarksredigerare eller skapar ditt flöde i Google Kalkylark med den medföljande flödesmallen och Merchant Center-tillägget.

Google Content API for Shopping (avancerat)

Med Content API for Shopping kan du hantera den strukturerade data du överför till Google för användning i Googles tjänster. Med API:et kan du söka efter varor och infoga, uppdatera och ta bort varor i ditt Google Merchant Center-konto.

Google Content API for Shopping är utformat för utvecklare som vill integrera appar med Google Shopping. Användningen av Google Content API for Shopping kräver att utvecklarna har vissa tekniska kunskaper och en del erfarenhet av programmering av appar. Läs mer om Google Content API for Shopping.