I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Onboardingguide

Om flöden

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.
Klicka här om du vill veta mer om hur du lägger till produkter i Merchant Center Next.

Ett flöde är en fil med en lista över produkter som du vill annonsera via Merchant Center. När du lägger till produkter tilldelar du attribut till var och en. I dina produktflöden används attributen för att gruppera produkterna. När du har skapat ett flöde kan det användas flera gånger i så många Merchant Center-funktioner som du behöver.

Det finns flera flödestyper i Merchant Center. Vilka typer av flöden du använder beror på dina behov som återförsäljare. Produktattributen som du använder för att beskriva dina produkter för Merchant Center är samma för alla typer av flöden.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Primära flöden och tilläggsflöden

• Primära flöden är de huvudsakliga datakällorna för Merchant Center-lagret. Om alla produkter du lägger till i ditt primära flöde uppfyller Merchant Centers krav på data och behörighetskrav behöver du inte skapa fler flöden.
  • Tilläggsflöden används endast för att uppdatera produktdata som redan finns i ett eller flera primära flöden. Du kan ha flera tilläggsflöden och varje flöde kan komplettera data i valfritt antal primära flöden.

Läs mer om hur du skapar ett flöde.

Obs! Du kan se ett alternativ om att lägga till produkter automatiskt från din webbplats i Merchant Center-kontot. Det innebär att Google kan generera flöden åt dig med hjälp av schema.org-uppmärkning på din webbplats. Läs om hur du skapar produktdata med automatiserade flöden.

Flöden med flera källor (avancerat)

Med flöden med flera källor kan du skapa ett flöde utifrån obearbetad produktdata från olika källor, till exempel din webbplats eller befintliga kalkylark. Merchant Center kombinerar de olika källorna och skapar ett sammanslaget flöde utifrån sin data. Läs mer om hur du skapar ett flöde.

Google Content API for Shopping (avancerat)

Med Content API for Shopping kan appar interagera direkt med Merchant Center-plattformen. Det effektiviserar hanteringen av stora eller komplexa Merchant Center-konton. Content API for Shopping kan hjälpa dig att hantera din Merchant Center-konfiguration, fungera som indatakälla för din produktdata och tillhandahålla rapporter. Läs om hur du kommer igång med Content API for Shopping.

Obs! Om du planerar att ladda upp ett stort antal flöden eller göra ändringar i din produktdata ofta rekommenderar vi starkt att du laddar upp den direkt via Content API.

Regionala produktlagerflöden (avancerat)

Ett regionalt lagerflöde är en typ av tilläggsflöde som kan användas för att åsidosätta befintlig produktdata i det primära flödet och visa regionala priser eller tillgänglighet för ett urval av produkter i fördefinierade regioner. Regionala lagerflöden kan inte användas för att lägga till eller ta bort produkter eller användas som fristående flöde. De kan dock användas för att åsidosätta befintlig produktdata.

Regionala lagerflöden har stöd för följande obligatoriska attribut:

• id [id] (erbjudande-id)
  • region-id [region_id] (säljardefinierat namn på region)

Regionala lagerflöden har även stöd för följande valfria attribut:

Regionala lagerflöden är tillgängliga i USA och för registrering för betatest i Australien, Frankrike och Tyskland. Läs mer om regionala priser och tillgänglighet.

Produktattribut

Attribut är den viktigaste informationen som beskriver en produkt. Vissa, till exempel skick [condition] och tillgänglighet [availability], har standardiserade eller godkända värden. Andra attribut, som id [id] eller titel [title], lämnas tomma så att du kan fylla i dem för varje produkt.

När du beskriver varor korrekt genom att använda obligatoriska och föreslagna attribut blir det lättare för kunder att söka efter varorna och hitta dem.

Det finns ett antal policyer om hur varje attribut används och hur ofta du måste uppdatera din produktdata. Läs igenom våra policyer för Shopping-annonser noga så att du förstår kraven.

När du är klar kan du börja skapa flödet.