I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Veiledning for programtilgang

Opprett en feed

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.
For å kunne laste opp produktinformasjon i Google Merchant Center må du først opprette en feed som informasjonen kan sendes til. Dette trinnet er obligatorisk for alle nye feeder, og når en feed er registrert, kan du oppdatere den eksisterende feeden uten å registrere den på nytt.

Opprett en hovedfeed

En hovedfeed er den sentrale datakilden Merchant Center bruker for å få tilgang til og vise produktinformasjonen din. Finn ut mer om feeder.

Bruk hovedfeeder til å legge til eller fjerne produktinformasjon, angi hvilke språk og land du vil målrette mot, og angi feedregler for produktinformasjonen din. Hovedfeeder er den eneste feedtypen du kan bruke til å legge til eller fjerne produkter.

Merk: Hvis du sender inn forskjellige hovedfeeder for annonser på nettet og lokale annonser og/eller oppføringer, må du passe på at du ikke sender inn de samme produktene i begge feedene.

Google anbefaler at du sender inn alle produktene dine i én hovedfeed. Hvis du ønsker å utelate bestemte produkter, bruker du attributtet for utelatte destinasjoner [excluded_destination].

Veiledning
  1. Klikk på Produkter i navigasjonspanelet til venstre i Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Feeder.
  3. I «Hovedfeeder»-delen klikker du på plussknappen .
  4. Følg veiledningen og legg inn følgende informasjon:

Oppføringsland

Oppføringsland er landene der produktene fra denne feeden skal selges. Produktinformasjonen i denne feeden må være i samsvar med kravene for landene, inkludert feedspesifikasjonene og retningslinjene. Du kan legge til land for Shopping-annonser når du velger destinasjoner under opprettelsen av feeden.

Språk

Språket som produktinformasjonen din er skrevet på. Finn ut mer om hvilke språk og valutaer som støttes.

Feedetikett

Med feedetiketter er det mulig å annonsere alle produktene i en Google Ads-kampanje via den samme feedetikken.

Destinasjon

Velg én eller flere feeddestinasjoner i Merchant Center for å bestemme hvilke Google-funksjoner som får tilgang til varelinjene i datafeeden din. Finn ut mer om å bruke flere destinasjoner for produktene dine.

Navn på hovedfeed

Gi feeden et beskrivende navn, så det blir enklere å finne den. Navnet på feeden trenger ikke å samsvare med navnet på filen du sender inn. Du kan endre navnet på feeden senere ved å endre innstillingene for hovedfeeden.

Create a feed | Input method [Icon]

Inndatametode

Velg metoden som passer best for deg:

• Google Regneark: Du kan laste opp informasjonen din ved å bruke en Google Regneark-mal eller et eksisterende Google-regneark med produktinformasjonen din. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer produktinformasjon i Google Regneark.
  • Planlagt henting: Google kan hente feeden direkte fra tjeneren din.
  • Opplasting: Last opp filer direkte i Merchant Center via SFTP, Google Cloud Storage eller manuell opplasting.
Gjennomsøking av nettsted: Hvis det ikke finnes noen feeder i kontoen din og du har riktig strukturerte data på nettstedet ditt, kan Google gjennomsøke nettstedet for å hente produktinformasjonen. Finn ut mer om hvordan du bruker automatiske feeder til å sette sammen produktinformasjon.
Create a feed | File name [Icon]

Filnavn

Avhengig av hvilken inndatametode du velger, kan du bli bedt om å angi navnet på filen du sender inn. Dette navnet må være helt likt navnet på filen du har opprettet, og filtypen må være støttet.

Når du har oppgitt informasjonen og klikket på Fortsett, kan du se og administrere den nye hovedfeeden din via «Feeder»-delen i Merchant Center-kontoen din.

For å laste opp eller hente en feed manuelt klikker du på prikkeikonet på «Behandler»-fanen i feeden din og velger et opplastingsalternativ fra rullegardinmenyen.

Opprett en ekstrafeed

En ekstrafeed er en sekundær datakilde du kan bruke til å oppgi mer informasjon eller oppdatere eksisterende informasjon, for eksempel obligatoriske eller valgfrie produktattributter, som kanskje mangler i hovedfeeden din. Du kan ikke legge til eller fjerne produkter via ekstrafeeder eller bruke dem som frittstående feeder. Finn ut mer om feeder.

Feedregler og ekstrafeeder kan konfigureres for kontoer for flere klienter og kan brukes på alle eller noen av de tilknyttede underkontoene. Hvis du har valgt å overstyre informasjon fra reglene og ekstrafeedene fra underkontoene, kan ikke ekstrafeeden (som er lagt til på underkontonivå) knyttes til en hovedfeed. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer ekstrafeeder for kontoer for flere klienter.

Feeder for oppdatering av produktlager på nettet i en eldre versjon
Før ekstrafeeder ble lansert, kunne selgere bruke «Feeder for produktlager på nettet» til å oppdatere pris- og tilgjengelighetsverdiene sine uten å måtte laste opp hovedfeeden på nytt. «Feeder for produktlager på nettet» er nå avviklet. Du får imidlertid samme funksjonaliteten ved å bruke ekstrafeeder. Du kan opprette en ekstrafeed med et attributt for ID [id], pris [price] og tilgjengelighet [availability] og knytte den nye ekstrafeeden til hovedfeeden din ved bruk av regelen «Bruk den nyeste».

Veiledning

Sånn fungerer det

For å bruke en ekstrafeed må du knytte den til den eksisterende hovedfeeden via attributtet for ID [id].

Merk: Sørg for at attributtene for ID [id] for ekstrafeedene samsvarer nøyaktig med attributtene for ID [id] i hovedfeedene. Det skilles mellom store og små bokstaver. Sørg også for at feedetiketten og språket i ekstrafeeden samsvarer med feedetiketten og språket i hovedfeeden den er knyttet til. Dette er relevant for alle typer ekstrafeeder, inkludert feeder for produktlager i butikk og regionale feeder for produktlager.

Eksempel:

Hovedfeed:

ID [id] Tittel [title] Pris [price] Merke [brand]
1 skjorte 34 Merke A
2 sko 55

Merke B

3 tursko 100 Merke C
4 bukser 75 Merke A

Ekstrafeed der attributtet for ID [id] brukes til matching med hovedfeeden:

ID [id] Egendefinert etikett [custom_label]
1 TILBUD
4 TILBUD

Resulterende feed:

ID [id] Tittel [title] Pris [price] Merke [brand] Egendefinert etikett [custom_label]
1 skjorte 34 Merke A TILBUD
2 sko 55 Merke B
3 tursko 100 Merke C
4 bukser 75 Merke A TILBUD

Med ekstrafeeder kan du blant annet gjøre følgende:

• legge til eller overstyre egendefinerte etiketter for kampanjeadministrasjon
  • legge til eller overstyre kampanje-ID-er for forhandlerkampanjer
  • overstyre titler
  • utelate bestemte produkter (via attributtet for utelatte destinasjoner [excluded_destination])
  • legge til manglende GTIN-numre (finn ut mer om GTIN [gtin])
  • legge til produktinformasjon for annonser for varer i butikk
  • legge til eller overstyre landsspesifikke attributter for en hovedfeed med flere land

Hver ekstrafeed må ha en kolonne for attributtet for ID [id] og minst én tilleggskolonne med informasjonen du vil knytte til en hovedfeed.

Slik oppretter du en ekstrafeed:

1. Klikk på Produkter-rullegardinmenyen i navigasjonspanelet til venstre i Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Feeder.
  3. Øverst i ekstrafeedtabellen klikker du på Legg til en ekstrafeed.
  4. Følg veiledningen og legg inn følgende informasjon:
  • Navn på ekstrafeed: Gi feeden et beskrivende navn, så det blir enklere å finne den. Navnet på ekstrafeeden trenger ikke å samsvare med navnet på filen du skal sende inn.
    • Du kan redigere feednavnet senere ved å endre innstillingene for hovedfeeden.
  • Inndatametode: Velg metoden som passer best for deg og dine behov:
    • Google Regneark: Du kan laste opp informasjonen din ved å bruke en Google Regneark-mal eller et eksisterende Google-regneark med produktinformasjonen din. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer produktinformasjon i Google Regneark.
    • Planlagt henting: Google kan hente feeden direkte fra tjeneren din.
    • Opplasting: Last opp filer direkte i Merchant Center via SFTP, Google Cloud Storage eller manuell opplasting.
  • Filnavn: Avhengig av hvilken inndatametode du velger, kan du bli bedt om å angi navnet på filen du skal sende inn. Dette navnet må samsvare nøyaktig med navnet på filen du har opprettet, og filtypen må være støttet.
  • Feedetikett: Feedetiketten og språket for ekstrafeeden må samsvare med feedetiketten og språket i hovedfeeden den er knyttet til.
  • Tilknytning til hovedfeed: Velg hovedfeeden og kombinasjonen av oppføringsland og språk som ekstrafeeden tilhører. Du oppnår samsvar ved å kombinere ID, feedetikett og språk, der ID-en hentes fra feeden og feedetiketten, og språket hentes fra metadataene for feeden.
  • Henteplan: Planlegg henting av produktinformasjonen din. På denne måten får Merchant Center tilgang til oppdaterte feeder uten at du må laste opp informasjonen manuelt.

For å laste opp eller hente en feed manuelt klikker du på prikkeikonet 3 dot icon på «Behandler»-fanen i feeden din og velger et opplastingsalternativ fra rullegardinmenyen.

Når du har opprettet ekstrafeeden og knyttet den til en hovedfeed, oppretter Merchant Center automatisk en regel – denne finner du i «Feedregler»-delen av Merchant Center. Med denne regelen blir produktinformasjonen fra de to feedene knyttet sammen basert på verdien som er oppgitt for attributtet for ID [id]. Attributtdata fra ekstrafeeden blir også tilknyttet.

Regionale feeder for produktlager

Regionale feeder for produktlager er en type ekstrafeed som kan brukes til å overstyre eksisterende produktinformasjon i hovedfeeden for å vise regionale priser eller tilgjengelighet for et utvalg produkter i de forhåndsdefinerte regionene. Du kan ikke legge til eller fjerne produkter via regionale feeder for produktlager eller bruke dem som frittstående feeder. De brukes i stedet til å overstyre eksisterende produktinformasjon.

Regionale feeder for produktlager støtter følgende obligatoriske attributter:

Regionale feeder for produktlager støtter også følgende valgfrie attributter: