Veiledning for programtilgang

Opprett en feed

For å laste opp produktinformasjon i Google Merchant Center må du først opprette en feed som informasjonen kan sendes til. Dette trinnet er obligatorisk for alle nye feeder, og når en feed er registrert, kan du oppdatere den eksisterende feeden uten å registrere den på nytt.

Slik fungerer det

Hvis du oppretter en ekstrafeed, endrer du utvalget ditt for å vise at du vil slå sammen feedene dine ved bruk av id-attributtet.

Eksempel:

Hovedfeed:
id title [tittel] price [pris] brand [merke]
1 skjorte 34 Merke A
2 sko 55

Merke B

3 tursko 100 Merke C
4 bukser 75 Merke A

Ekstrafeed som bruker attributtet id til å samsvare med hovedfeeden:

id custom_label [egendefinert_etikett]
1 SALG
4 SALG

Resulterende feed:

id title [tittel] price [pris] brand [merke] custom_label [egendefinert_etikett]
1 skjorte 34 Merke A TILBUD
2 sko 55 Merke B
3 tursko 100 Merke C
4 bukser 75 Merke A SALG

Hovedfeeder

Du må ha en hovedfeed som datakilde for at Merchant Center skal kunne vise produktene dine på Google. Hvis produktinformasjonen i hovedfeeden din allerede er i samsvar med retningslinjene og spesifikasjonene våre for produktinformasjon, er oppretting og innsending av hovedfeeden det eneste nødvendige tiltaket fra din side. Produktinformasjon som ikke er i samsvar med Merchant Center-kravene, kan tilpasses ved bruk av de avanserte feedfunksjonene, deriblant ekstrafeeder. Ekstrafeedene kan dessuten brukes til å forbedre eller overstyre produktinformasjonen din, slik at du kan få enda bedre resultater fra annonsene dine.

Bruk hovedfeeder til å legge til eller fjerne produktinformasjon, angi hvilke språk og land du vil målrette mot, samt angi feedregler for produktinformasjonen din. Hovedfeeder er den eneste feedtypen du kan bruke til å legge til eller fjerne produkter.

Opprett hovedfeeder
Hovedfeeder er de obligatoriske datakildene du må opprette for å annonsere produktene dine på Google via feeder. For å komme i gang går du til «Feeder»-delen under «Produkter» i Merchant Center. Klikk på plussknappen i delen for hovedfeeder for å opprette en ny hovedfeed.  Følg veiledningen, og oppgi følgende informasjon om dataene dine:
  • Salgsland: Et salgsland er landet der produktene i feeden din skal selges. Produktinformasjonen som lastes opp til et bestemt salgsland, må være i samsvar med kravene for salgslandet, inkludert retningslinjene og feedspesifikasjonene. Når du har opprettet feeden, kan du legge til flere salgsland via Feedinnstillinger-fanen.
  • Språk: Språket som produktinformasjonen din er skrevet på. Hvis du velger et land med flere offisielle språk, som Belgia, Canada eller Sveits, ser du en liste med språkene kan velge mellom.
  • Navn på hovedfeed: Gi hovedfeeden et beskrivende navn, slik at det blir enklere å finne den. Navnet på feeden trenger ikke å samsvare med navnet på filen du sender inn.
  • Inndatametode: Velg metoden som passer best for dine behov:
    • Google Regneark: Du kan laste opp informasjonen din ved å bruke en Google Regneark-mal eller et eksisterende Google-regneark med produktinformasjonen din. Finn ut mer om Google Regneark
    • Planlagt henting: Google kan hente feeden direkte fra tjeneren din.
    • Opplasting: Last opp filer direkte til Merchant Center via SFTP, FTP, Google Cloud Storage eller manuell opplasting.
    • Gjennomsøking av nettsted: Hvis det ikke er noen feeder på kontoen din og du har riktig strukturerte data på nettstedet ditt, kan Google gjennomsøke nettstedet ditt for å hente produktinformasjonen. Finn ut mer
  • Filnavn: Avhengig av hvilken inndatametode du velger, kan du bli bedt om å angi navnet på filen du ønsker å sende inn. Dette navnet må samsvare nøyaktig med navnet på filen du har opprettet, og filtypen må være støttet.

Når du har oppgitt informasjonen og klikket på Fortsett, kan du se og administrere den nye hovedfeeden din via «Feeder»-delen av Merchant Center-kontoen din.

For å laste opp eller hente en feed manuelt klikker du på prikkeikonet 3 dot icon på behandlingsfanen i feeden din og velger et alternativ for opplasting fra rullegardinmenyen.

Ekstrafeeder

Gjennom ekstrafeeder får du ekstra, eller supplerende, informasjon som du kan knytte til den eksisterende produktinformasjonen i hovedfeeden.  Du kan ikke legge til eller fjerne produkter via ekstrafeeder, og ekstrafeeder kan heller ikke brukes som uavhengige feeder. Slike feeder brukes bare til å oppdatere eksisterende produktinformasjon. Du kan bruke ekstrafeeder til å sende inn tilleggsinformasjon til flere hovedfeeder.

For å bruke en ekstrafeed må du knytte den til en eksisterende feed via id [ID]-attributtet. Produktinformasjonen din oppdateres bare hvis den aktuelle ekstrafeeden inneholder ID-er som allerede finnes i en hovedfeed.

Feeder for oppdatering av varelager på nett i en eldre versjon
Hvis du vil bruke en egen feed for oppdatering av priser og tilgjengelighet, kan du gjøre dette ved å opprette en ekstrafeed og bruke regelen «Bruk den nyeste» til å oppdatere hovedfeeden.

Opprett ekstrafeeder

En ekstrafeed er en sekundær datakilde du kan bruke til å sende inn tilleggsattributter, både obligatoriske og valgfrie, som kanskje mangler i hovedfeeden din. Du kan ikke bruke en ekstrafeed som primær datakilde. Med ekstrafeeder kan du blant annet gjøre følgende:

• Legge til eller overstyre egendefinerte etiketter for kampanjeadministrasjon.
  • Legge til eller overstyre kampanje-ID-er for forhandlerkampanjer.
  • Overstyre titler.
  • Utelate bestemte produkter (via attributtet excluded_destination [ekskludert_destinasjon]).
  • Legge til manglende GTIN-numre.
  • Legge til produktinformasjon for annonser for varer i butikk. Finn ut mer om feeder for produktlager i butikk.

Hver ekstrafeed må ha en id-attributtkolonne samt minst én tilleggskolonne med informasjonen du vil knytte til en hovedfeed.

For å opprette en ekstrafeed går du til Feeder-delen på Produkter-siden i Merchant Center. Klikk på Legg til en ekstrafeed øverst i ekstrafeedtabellen for å opprette en ny ekstrafeed. Følg veiledningen, og oppgi følgende informasjon om dataene dine:

• Navn på ekstrafeed: Gi feeden et beskrivende navn, så det blir enklere å finne den. Navnet på ekstrafeeden trenger ikke å samsvare med navnet på filen du skal sende inn.
  • Inndatametode: Velg metoden som passer best for dine behov:
    • Google Regneark: Du kan laste opp informasjonen din ved å bruke en Google Regneark-mal eller et eksisterende Google-regneark med produktinformasjonen din. Finn ut mer om Google Regneark
    • Planlagt henting: Google kan hente feeden direkte fra tjeneren din.
    • Opplasting: Last opp filer direkte til Merchant Center via SFTP, FTP, Google Cloud Storage eller manuell opplasting.
  • Filnavn: Avhengig av hvilken inndatametode du velger, kan du bli bedt om å angi navnet på filen du ønsker å sende inn. Dette navnet må samsvare nøyaktig med navnet på filen du har opprettet, og filtypen må være støttet.
  • Tilknytning til hovedfeed: Velg en hovedfeed og en kombinasjon av land og språk som ekstrafeeden tilhører.
  • Tidsplan for henting: Angi et tidspunkt for henting av produktinformasjonen din. På denne måten får Merchant Center tilgang til oppdaterte feeder uten at du må laste opp informasjonen manuelt.

For å hente eller laste opp en feed manuelt klikker du på prikkeikonet 3 dot icon på behandlingsfanen i feeden din og velger et alternativ for opplasting fra rullegardinmenyen.

Når du har opprettet ekstrafeeden og knyttet den til en hovedfeed, oppretter Merchant Center automatisk en regel – denne finner du i «Feedregler»-delen av Merchant Center. Med denne regelen blir produktinformasjonen fra de to feedene knyttet sammen basert på id-verdien som er oppgitt. Attributtdata fra ekstrafeeden blir også knyttet til.