I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Introduktionsguide

Opret et feed

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center
For at uploade dine produktdata i Google Merchant Center skal du først oprette et feed, som du kan sende dine data til. Dette trin er nødvendigt for alle nye feeds, og når først et feed er registreret, kan du opdatere det eksisterende feed uden at skulle registrere det igen.

Opret et primært feed

Et primært feed er den påkrævede datakilde, som Merchant Center bruger til tilgå dine produkter og vise dem på Google. Få flere oplysninger om feeds.

Brug primære feeds til at tilføje eller fjerne produktdata, indstille målretning efter sprog og land og indstille feedregler for dine produktdata. Primære feeds er den eneste feedtype, der kan tilføje eller fjerne produkter.

Bemærk! Hvis du indsender separate primære feeds for online og lokale annoncer og/eller fortegnelser, skal du sørge for, at du ikke indsender de samme produkter i begge feeds.

Google anbefaler, at du indsender alle dine produkter i et enkelt primært feed. Hvis du har brug for at ekskludere produkter, skal du bruge attributten udelukkede destinationer [excluded_destination].

Vejledning
  1. Gå til navigationsmenuen til venstre på din Merchant Center-konto, og klik på Produkter.
  2. Klik på Feeds.
  3. Klik på plusknappen i sektionen "Primære feeds".
  4. Følg vejledningen, og angiv disse oplysninger:

Lande, der målrettes mod

Lande, der målrettes mod, er de lande, hvor produkterne fra dette feed bliver solgt. Produktdata i dette feed skal opfylde kravene for de lande, du angiver, bl.a. feedspecifikationerne og politikkerne. Du kan tilføje flere lande for Shopping-annoncer, når du vælger destinationer under oprettelsen af et feed.

Sprog

Det sprog, som dine produktdata er skrevet på. Få flere oplysninger om understøttede sprog og valutaer.

Feedetiket

Feedetiketter giver dig mulighed for at annoncere for alle produkter med den samme feedetiket i en Google Ads-kampagne.

Destination

Vælg en eller flere feeddestinationer i Merchant Center for at få mulighed for at bestemme, hvilke Google-funktioner der kan bruge elementerne i dit datafeed. Få flere oplysninger om flere destinationer for dine produkter

Navn på primært feed

Angiv et beskrivende navn, der hjælper dig med at identificere det primære feed. Feednavnet behøver ikke at være det samme som navnet på den fil, du indsender. Hvis du vil ændre feednavnet senere, skal du redigere indstillingerne for dit primære feed.

Create a feed | Input method [Icon]

Inputmetode

Vælg den, der passer bedst til dig:

• Google Sheets: Du kan uploade dine data ved hjælp af en genereret Google Sheets-skabelon eller via et eksisterende Google Sheets-regneark med dine produktdata. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer dine produktdata i Google Sheets.
  • Planlagt hentning: Google kan hente dit feed direkte fra din server.
  • Upload: Upload filer direkte til Merchant Center manuelt eller ved hjælp af SFTP, Google Cloud Storage.
Websitecrawl: Hvis der ikke findes nogen feeds på din konto i øjeblikket, og du har de relevante strukturerede data på dit website, kan Google crawle dit website for at hente dine produktdata. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger automatiske feeds til at oprette dine produktdata.
Create a feed | File name [Icon]

Filnavn

Afhængigt af hvilken inputmetode du vælger, kan du blive bedt om at indtaste navnet på den fil, du indsender. Dette navn skal svare nøjagtigt til navnet på den fil, du har oprettet, og have et gyldigt filtypenavn.

Når du har angivet oplysningerne og klikket på Fortsæt, kan du se og administrere dit nyoprettede primære feed i sektionen "Feeds" på din Merchant Center-konto.

Hvis du vil hente eller uploade et feed manuelt, skal du klikke på ikonet med tre prikker på fanen "Behandling" i dit feed og vælge dine præferencer for upload i rullemenuen.

Opret et supplerende feed

Et supplerende feed er en sekundær datakilde, der bruges til at give flere oplysninger eller opdatere eksisterende oplysninger, såsom påkrævede eller valgfrie produktattributter, der måske mangler i dit primære feed. Et supplerende feed kan ikke bruges til at tilføje eller fjerne produkter eller som et uafhængigt feed. Få flere oplysninger om feeds.

Feedregler og supplerende feeds kan defineres for konti for flere kunder og kan anvendes på alle eller nogle af de tilknyttede underkonti. Hvis du har valgt at tilsidesætte regler og supplerende feeddata fra underkonti, kan det supplerende feed (som er tilføjet på underkontoniveau) ikke knyttes til nogen primære feeds. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer supplerende feeds for konti for flere kunder.

Gamle onlinefeeds til opdatering af lager
Før supplerende feeds blev indført, gav "onlinelagerfeeds" sælgere mulighed for at opdatere deres værdier for priser og tilgængelighed uden at skulle uploade deres primære produktfeed igen. "Onlinelagerfeeds" er nu udfaset. Den samme funktion kan dog udføres af supplerende feeds. Du kan oprette et supplerende feed med id [id], pris [price] og tilgængelighed [availability] og knytte det nye supplerende feed til dit primære feed ved hjælp af reglen "Brug seneste".

Vejledning

Sådan fungerer det

For at bruge et supplerende feed skal du knytte det til det eksisterende primære feed ved hjælp af attributten id [id].

Bemærk! Du skal sørge for, at dine id [id]-attributter i supplerende feeds stemmer fuldstændig overens med id [id]-attributterne i dine primære feeds, da der skelnes mellem store og små bogstaver. Derudover skal du sørge for, at feedetiketten og sproget for det supplerende feed matcher feedetiketten og sproget for det primære feed, som det opretter forbindelse til. Dette er relevant for alle supplerende feedtyper, bl.a. feeds for lokalt butikslager og regionale lagerfeeds.

Eksempel:

Primært feed:

Id [id] Titel [title] Pris [price] Brand [brand]
1 skjorte 34 Brand A
2 sko 55

Brand B

3 vandrestøvler 100 Brand C
4 bukser 75 Brand A

Supplerende feed, der bruger attributten id [id] til at matche det primære feed:

Id [id] Tilpasset etiket [custom_label]
1 UDSALG
4 UDSALG

Resulterende feed:

Id [id] Titel [title] Pris [price] Brand [brand] Tilpasset etiket [custom_label]
1 skjorte 34 Brand A UDSALG
2 sko 55 Brand B
3 vandrestøvler 100 Brand C
4 bukser 75 Brand A UDSALG

Typiske brugssituationer for supplerende feeds omfatter, men er ikke begrænset til:

• Tilføj eller tilsidesæt tilpassede etiketter til kampagnestyring.
  • Tilføj eller tilsidesæt promoverings-id'er for detailpromoveringer.
  • Tilsidesæt titler.
  • Ekskluder specifikke produkter (via attributten ekskluderet destination [excluded_destination]).
  • Tilføj manglende GTIN'er. Få flere oplysninger om GTIN [gtin].
  • Føj produktdata om lokalt butikslager til annoncer for lokalt butikslager.
  • Tilføj eller tilsidesæt landespecifikke attributter for et primært feed med flere lande.

Hvert supplerende feed skal indeholde attributkolonnen id [id] sammen med mindst én ekstra kolonne med de data, du gerne vil knytte til et primært feed.

Sådan opretter du et supplerende feed:

1. På din Merchant Center-konto skal du klikke på rullemenuen Produkter i navigationspanelet til venstre.
  2. Klik på Feeds.
  3. Klik på Tilføj supplerende feed øverst i tabellen for supplerende feeds.
  4. Følg vejledningen, og angiv følgende oplysninger:
  • Navn på supplerende feed: Angiv et beskrivende navn, der hjælper dig med at identificere det supplerende feed. Navnet på det supplerende feed behøver ikke at være det samme som navnet på den fil, du indsender.
    • Du kan ændre feednavnet senere ved at redigere indstillingerne for dit primære feed.
  • Inputmetode: Vælg den, der passer bedst til dine behov:
    • Google Sheets: Du kan uploade dine data ved hjælp af en genereret Google Sheets-skabelon eller via et eksisterende Google Sheets-regneark med dine produktdata. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer dine produktdata i Google Sheets.
    • Planlagt hentning: Google kan hente dit feed direkte fra din server.
    • Upload: Upload filer direkte til Merchant Center manuelt eller ved hjælp af SFTP eller Google Cloud Storage.
  • Filnavn: Afhængigt af hvilken inputmetode du vælger, kan du blive bedt om at indtaste navnet på den fil, du indsender. Dette navn skal svare nøjagtigt til navnet på den fil, du har oprettet, og have et gyldigt filtypenavn.
  • Feedetiket: Feedetiketten og sproget for det supplerende feed skal matche feedetiketten og sproget for det primære feed, som det opretter forbindelse til.
  • Føj til primære feeds: Vælg ethvert primært feed og den kombination af sprog og land, der målrettes mod, som det supplerende feed tilhører. Nøglen til matchning er en kombination af id, feedetiket og sprog, hvor id'et tages fra feedet og feedetiketten, og sproget stammer fra feedets metadata.
  • Tidsplan for hentning: Indstil en planlagt hentning for dine produktdata. Dette gør det muligt for Merchant Center at få nye feeds, uden at du behøver at uploade dine data manuelt.

Hvis du vil hente eller uploade et feed manuelt, skal du klikke på ikonet med tre prikker 3 dot icon på fanen Behandling i dit feed og vælge dine præferencer for upload i rullemenuen.

Når dit supplerende feed er oprettet og knyttet til et primært feed, opretter Merchant Center automatisk en regel, som du kan finde i sektionen "Feedregler" i Merchant Center. Reglen forbinder produktdata fra de to feeds baseret på den værdi, der er angivet for attributten id [id], og tilknytter attributdata fra det supplerende feed.

Feeds for regionalt produktlager

Regionale lagerfeeds er en type supplerende feed, som kan bruges til at tilsidesætte dine eksisterende produktdata i det primære feed for at vise regionale priser eller tilgængelighed for et udvalg af produkter i dine foruddefinerede regioner. Regionale lagerfeeds kan ikke bruges til at tilføje eller fjerne produkter eller som uafhængige feeds. De kan dog bruges til at tilsidesætte eksisterende produktdata.

Feeds for regionalt lager understøtter følgende obligatoriske attributter:

Feeds for regionalt lager understøtter også følgende valgfrie attributter: