I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Ta bort ett flöde eller en flödesetikett

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Om du vill ta bort ett flöde klickar du på Produkter i navigeringspanelen i ditt Merchant Center-konto. Klicka sedan på Flöden. Det kan ta upp till en timme innan produktdata som har tagits bort eller raderats från ditt Merchant Center-konto justeras i annonserna. Om du har aktiverat en schemalagd hämtning för det raderade flödet sker den inte förrän flödet återskapas.

Gör så här

Ta bort ett flöde

1. Håll muspekaren över det flöde du vill ta bort.
  2. Klicka på ikonen Delete som visas i raden för flödet.

Flödet tas bort från listan i avsnittet Flöden. Om du raderar ett flöde tar du bort alla produkter som skickas som produktdata i flödet. Om du byter ut ett gammalt flöde mot ett nytt med liknande produktdata måste det nya flödet laddas upp innan du tar bort det gamla flödet. Detta gör det möjligt att överföra varu-id och tillhörande historik till det nya flödet.

Om du vill ta bort en specifik produkt från din produktdata kan du öppna avsnittet Lista.

Flödesetiketter

Tidigare flöden kunde ha flera flödesetiketter och språkkombinationer (”datainriktningar”). I framtiden kan ett flöde endast ha en enda datainriktning. Flöden med flera kombinationer av flödesetikett och språk omgrupperas nu till flöden som endast har en kombination av flödesetikett och språkdatainriktning vardera.

Det går bara att ta bort en flödesetikett genom att radera och återskapa flödet