Ställa in leveranszoner (endast AU, FR och USA)

I den här artikeln finns information om hur du ställer in leveranszoner.

Så fungerar det

Leveranszoner används för att skapa anpassade regioner, vilket gör att exakta fraktkostnader och transporttider kan ställas in för flera olika frakttjänster.

Exempel

Om du befinner dig på USA:s östkust kan du ha högre fraktkostnader och längre transporttider när du skickar beställningar till västkusten. För att ta hänsyn till de högre fraktkostnaderna och längre transporttiderna kan du skapa en särskild leveranszon för regioner på västkusten och ange en längre transporttid och högre fraktkostnad för leveranser till den zonen.

Du kan använda leveranszoner för att skapa transporttidsetiketter, som hjälper dig att ange mer exakta uppskattade leveransdatum för dina kunder. Läs mer om hur du skapar transporttidsetiketter

Anvisningar

Skapa en ny leveranszon

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen och välj Frakt och returer under Verktyg.
  3. Klicka på Leveranszoner.
  4. Klicka på plusknappen för att skapa en ny leveranszon.
  5. Lägg till ett namn så att du känner igen zonen senare.
  6. Välj det land som zonen ingår i.
  7. Ange sedan postnummerintervall, med ett intervall per rad. Ange något av följande:
    1. Ett postnummer (till exempel 75008).
    2. Ett postnummerintervall (till exempel 2000–2500).
    3. Ett postnummerintervall med ett prefix med ett jokertecken (*) (till exempel 94*).
    4. Ett postnummerintervall med två prefix och jokertecken (*), med samma antal siffror för båda prefixen (till exempel 94*–95*).

Obs!

Säljare i USA bör konfigurera postnummer med intervall eller prefix. Det beror på att det finns över 41 700 postnummer i USA, men det går bara att konfigurera upp till 25 000 postnummer i Merchant Center-kontot.

8. Klicka på Lägg till postnummer för att lägga till dem i leveranszonen.
  9. Ta bort ett postnummer genom att klicka på X bredvid postnumret. Om du vill ta bort alla postnummer klickar du på papperskorgen trash can.
  10. Slutför zonen genom att klicka på Spara. Nu kan du använda zonen när du använder dimensionen Destination efter postnummer.

När du har skapat en leveranszon ser du en tabell med alla zoner, hur många platser (postnummerintervall) de innehåller och hur många frakttjänster de används i.

Redigera en leveranszon

1. Klicka på zonens namn.
  2. Om du vill kan du ange ett nytt namn i fältet Namn.
  3. Om du vill lägga till nya postnummer lägger du bara till dem som du gjorde när du skapade zonen, med ett intervall per rad.
  4. Ta bort ett postnummer genom att klicka på X bredvid postnumret. Om du vill ta bort alla postnummer klickar du på papperskorgen trash can.
  5. Slutför redigeringen av zonen genom att klicka på Spara.

Ta bort en leveranszon

1. Innan du kan ta bort en leveranszon från den här fliken måste du ta bort den från eventuella frakttjänster, så att du ser att zonen används i 0 frakttjänster. Så länge den används i eventuella frakttjänster kan du inte ta bort den.
  2. Klicka sedan på rutan bredvid zonen och sedan på Ta bort.

Ställa in transporttider för leveranszoner

1. Klicka på Fler transporttider under frakttjänstens leveranstidtabell.
  2. Klicka på Lägg till destination.
  3. Välj en leveranszon och ange den kortaste och längsta transporttiden.
    1. Om du inte har skapat en leveranszon än kan du göra det från fraktkostnadstabellen.

Ställa in fraktpriser för leveranszoner

1. Klicka på Lägg till dimension under Fraktkostnadstabell.
  2. Välj Destination efter postnummer.
  3. Välj leveranszon och ange fraktkostnad för den zonen
    1. Om du inte har skapat en leveranszon än kan du göra det från fraktkostnadstabellen