In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Best practices voor de vermelding van draadloze producten en services

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Draadloze producten en services hebben vaak complexere prijs- en contractmodellen dan andere producten die u mogelijk vermeldt in uw Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen. In dit artikel leggen we uit hoe u uw productgegevens en landingspagina's indient voor draadloze apparaten, zoals mobiele telefoons en tablets (met of zonder abonnement), en prepaid simkaarten.

Opmerking: Producten met het kenmerk termijn [installment] of abonnementskosten [subscription_cost] zijn niet geschikt voor grensoverschrijdende handel en kunnen slechts 1 doelland hebben.

Illustratie van een productadvertentie voor een Nexus-telefoon met beoordeling, beschrijving, koopknop en carrousel met aanvullende productafbeeldingen.

In dit artikel

Voordelen

• Bereik de juiste klanten. Aan de hand van de details in uw productgegevens en op uw landingspagina's weet Google wat u verkoopt. Daarna kunnen we uw advertenties en gratis vermeldingen tonen aan klanten op basis van het producttype waarnaar ze op zoek zijn.
  • Zorg dat producten goedgekeurd blijven. Als u onjuiste of inconsistente productgegevens indient, kan dat leiden tot afkeuring van artikelen of accountmaatregelen. Zorg dus dat uw productgegevens altijd up-to-date zijn.

Dien nauwkeurige productgegevens in voor uw draadloze producten en services

Volg de standaardvereisten

Mensen verwachten specifieke productinformatie wanneer ze zoeken naar draadloze producten en services. Zorg ervoor dat ze de informatie krijgen die ze nodig hebben door alle vereiste productkenmerken in te dienen. Het kenmerk prijs [price] moet alle activeringskosten en overige kosten bevatten die tijdens het betalen in rekening worden gebracht. Elke productvariant (bijvoorbeeld kleur [color] of maat [size]) moet ook als afzonderlijk artikel worden ingediend in uw productgegevens. Meer informatie over productspecificaties.

Mobiele telefoons, tablets of prepaid simkaarten voor een vaste prijs

Mobiele telefoons, tablets of prepaid simkaarten kunnen in elk land worden getoond als ze vooraf volledig worden betaald en niet worden gecombineerd met extra maandelijkse termijnbetalingen of een draadloos abonnement. U kunt het kenmerk prijs [price] (niet 0) gebruiken om de volledige prijs te vermelden.

Mobiele telefoons of tablets met abonnement en/of termijnbetalingen

Of u bepaalde producttypen mag vermelden, verschilt van land tot land. Bekijk de kenmerken termijn [installment] en abonnementskosten [subscription_cost] om te controleren of u uw producten en services in het gewenste doelland kunt adverteren met termijnbetalingen of met een abonnement.

Verenigde Staten

U kunt de mogelijkheid bieden om een mobiele telefoon of tablet met een vooruitbetaling of in maandelijkse termijnbetalingen te kopen.

• De prijs is vereist en staat voor de volledige vooruitbetaling voor uw product, inclusief de aanbetaling van het apparaat.
  • Termijnen zijn optioneel en bieden een alternatieve manier om uw product in maandelijkse termijnen af te betalen of om naast de prijs een extra bedrag te betalen.
  • De prijs voor uw product kan 0 zijn als u de mogelijkheid biedt om in termijnen te betalen.
Opmerking: Het kenmerk abonnementskosten [subscription_cost] is niet beschikbaar in dit land.

Prijs

Gebruik het kenmerk prijs [price] om een enkele aanbetaling op te geven die nodig is om het apparaat te kopen.
Opmerking: Alleen voor de VS, activeringskosten mogen niet worden opgenomen in het kenmerk prijs [price].

Termijn

Met het kenmerk termijn [installment] kunt u een reeks betalingen in de loop van een bepaalde periode indienen om de kosten van het product terug te betalen. Draadloze producten volgen meestal een betalingsmodel met termijnen om het klanten makkelijker te maken een duur apparaat te kopen.

Het valutabedrag dat u indient voor het kenmerk termijn [installment] is het bedrag van een enkele maandelijkse aflossing, niet het totaal van alle maandelijkse aflossingen. Dit bedrag is exclusief eventuele betalingen voor de telecomservices.

Opmerking: Het kenmerk termijn [installment] kunt u alleen gebruiken voor mobiele apparaten, zoals telefoons of tablets.

Titel

Gebruik het kenmerk titel [title] om aan te geven dat het product wordt verkocht met termijnbetalingen, bijvoorbeeld een Google Pixel 5 32 GB Zilver (met 12 maandelijkse termijnbetalingen).

Voorbeelden

• Mobiele telefoons zonder abonnement, verkocht tegen een vaste prijs

Volg dezelfde procedure als voor andere producttypen bij het indienen van mobiele telefoons zonder abonnement en met een vaste prijs. De prijs die u indient, moet de vaste prijs (groter dan 0) van het mobiele apparaat zijn.

Productgegevens voor een nieuwe Google Pixel 5 32 GB Zilver, met een prijs van 649 USD
Kenmerk Waarde
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb
Titel [title] Google Pixel 5" 32 GB Zilver
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Afbeeldingslink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 649.00 USD
Termijn [installment] (Leeg laten)
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 USD

• Mobiele telefoons zonder servicecontract, verkocht op afbetaling in termijnen

U mag mobiele apparaten met maandelijkse betalingstermijnen weergeven. Vermeld in uw titel dat uw draadloze product met een betalingsplan van een bepaalde duur wordt geleverd.

U moet de prijs van de aanbetaling (kan 0 USD zijn) voor het mobiele apparaat indienen via het kenmerk prijs [price].

Houd er rekening mee dat het kenmerk termijn [installment] alleen beschikbaar is voor draadloze apparaten, zoals mobiele telefoons, smartwatches en tablets.

Productgegevens voor een nieuwe Google Pixel 5 32 GB Zilver, met een abonnement van 12 maanden, betaling in 12 termijnen en een aanbetaling van 60 USD
Kenmerk Waarde
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_installments
Titel [title] Google Pixel 5” 32 GB Zilver (met een betalingsplan van 12 maanden)
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Afbeeldingslink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 0.00 EUR
Termijn [installment] 12:60.00 EUR
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 USD

• Prepaid simkaarten

Net als bij het indienen van mobiele telefoons zonder abonnement en met een vaste prijs, moeten uw productgegevens voor prepaid simkaarten voldoen aan de productspecificaties.

Productgegevens voor een nieuwe XYZ Carrier Prepaid 3-in-1 SIM Kit, exclusief servicecontract
Kenmerk Waarde
ID [id] prepaid_3in1_sim_kit
Titel [title] XYZ Carrier Prepaid 3-in-1 SIM Kit
Link [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
Afbeeldingslink [image_link] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 20.00 USD
Termijn [installment] (Leeg laten)
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Accessoires voor mobiele telefoons > Simkaarten voor mobiele telefoons [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phone Accessories > Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards]
Merk [brand] XYZ Carrier
GTIN [gtin] XYZ-12345
MPN [mpn] 123456789012
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 USD

Argentinië, Brazilië, Colombia, Chili, Mexico, Peru

U kunt de optie bieden om uw draadloze apparaat tegen een vaste prijs aan te schaffen of in maandelijkse termijnbetalingen te kopen.

• De prijs is vereist en staat voor de volledige prijs (nooit 0) wanneer uw product vooraf volledig wordt afbetaald.
  • Termijnen zijn optioneel en bieden een alternatieve manier om uw product in maandelijkse termijnen af te betalen.
Opmerking: Het kenmerk abonnementskosten [subscription_cost] is niet beschikbaar in deze landen.

Prijs

Met het kenmerk prijs [price] dient u de volledige vooraf te betalen kosten van het apparaat in.

Termijnen

Gebruik het kenmerk termijn [installment] om de alternatieve kosten van het apparaat te tonen, verdeeld in maandelijkse betalingstermijnen.

Voorbeelden

• Mobiele telefoons zonder abonnement, verkocht tegen een vaste prijs

Volg dezelfde procedure als voor andere producttypen bij het indienen van mobiele telefoons zonder abonnement en met een vaste prijs. De prijs die u indient, moet de vaste prijs (groter dan 0) van het mobiele apparaat zijn.

Productgegevens voor een nieuwe Google Pixel 5 32 GB Zilver voor 649 BRL
Kenmerk Waarde
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb
Titel [title] Google Pixel 5" 32 GB Zilver
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Afbeeldingslink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Beschikbaarheid [availability] [in_stock]
Prijs [price] 649.00 BRL
Termijn [installment] (Leeg laten)
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 BRL

• Mobiele telefoons zonder abonnement, verkocht op afbetaling in termijnen

U mag adverteren voor mobiele apparaten met maandelijkse betalingstermijnen, maar hier mag geen servicecontract aan verbonden zijn.

In Brazilië, Mexico en andere Latijns-Amerikaanse landen moet u in het kenmerk prijs [price] de totale prijs (groter dan 0 BRL/MXN) van het mobiele apparaat indienen. U kunt ook het aantal maandelijkse termijnbetalingen en het bedrag per maandelijkse termijn opgeven in het kenmerk termijn [installment].

Opmerking: Het kenmerk termijn [installment] is voor Latijns-Amerika beschikbaar voor alle producten en niet alleen voor draadloze apparaten.

Productgegevens voor een nieuwe Google Pixel 5 32 GB, verkocht met een betalingsplan van 60 BRL per maand gedurende 12 maanden, zonder aanbetaling
Kenmerk Waarde
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_installments
Titel [title] Google Pixel 5" 32 GB Zilver
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Afbeeldingslink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Beschikbaarheid [availability] [in_stock]
Prijs [price] 700.00 BRL
Termijn [installment] 12:60.00 BRL
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 BRL

• Prepaid simkaarten

Net als bij het indienen van mobiele telefoons zonder abonnement en met een vaste prijs, moeten uw productgegevens voor prepaid simkaarten voldoen aan de productspecificaties.

Productgegevens voor een nieuwe XYZ Carrier Prepaid 3-in-1 SIM Kit, exclusief servicecontract
Kenmerk Waarde
ID [id] prepaid_3in1_sim_kit
Titel [title] XYZ Carrier Prepaid 3-in-1 SIM Kit
Link [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
Afbeeldingslink [image_link] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
Beschikbaarheid [availability] [in_stock]
Prijs [price] 20.00 BRL
Termijn [installment] (Leeg laten)
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Accessoires voor mobiele telefoons > Simkaarten voor mobiele telefoons [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phone Accessories > Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards]
Merk [brand] XYZ Carrier
GTIN [gtin] XYZ-12345
MPN [mpn] 123456789012
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 BRL

Australië

U kunt de optie bieden om een mobiele telefoon of tablet te kopen met een eenmalige betaling of met een vooruitbetaling en extra maandelijkse termijnbetalingen en/of een draadloos servicecontract:

• De prijs is vereist en staat voor de minimum totale prijs (minimum meetbare prijs) die de klant betaalt, inclusief de totale kosten van het apparaat en inclusief activeringskosten, termijnbetalingen en betalingen voor draadloze abonnementen.
  • Price [prijs] moet overeenkomen met de prijsinformatie die wordt weergegeven op de productbestemmingspagina.
  • Als u gestructureerde gegevens van schema.org gebruikt op uw landingspagina, moeten de totale minimale kosten voor de klant ook worden ingediend via de eigenschappen prijs en prijsValuta.

Prijs

Met het kenmerk prijs [price] kunt u de totale minimale kosten voor de klant opgeven voor het apparaat dat u aanbiedt, inclusief extra activeringskosten, termijnbetalingen of betalingen voor draadloze abonnementen.

Termijnbetalingen en abonnementskosten

Voeg het kenmerk termijn [installment] of abonnementskosten [subscription_cost] niet toe om gegevens te verstrekken over termijnbetalingen of betalingen voor draadloze abonnementen.

Titel

Gebruik het kenmerk titel [title] om aan te geven of het product dat u aanbiedt volledig vooraf wordt betaald of wordt verkocht met termijnbetalingen en/of gebundeld met een abonnement, bijvoorbeeld Google Pixel 5 32 GB Zilver (met abonnement en 12 maandelijkse termijnbetalingen).

Voorbeelden

• Mobiele telefoons met abonnement, verkocht tegen een vaste prijs

Volg dezelfde procedure als bij andere producttypen bij het indienen van mobiele telefoons met een abonnement en met een vaste prijs. Gebruik de kenmerken termijn [installment] en abonnementskosten [subscription_cost] niet. Laat deze velden allebei leeg. Vul de details van de termijnen en het draadloze abonnement in bij het kenmerk titel [title].

Productgegevens voor een nieuwe Google Pixel 5 32 GB met een contract van 12 maanden en 12 maandelijkse termijnen
Kenmerk Waarde
ID [id] pixel_phone_silver_32gb_contract_and_installments
Titel [title] Google Pixel 5 32 GB Zilver (met abonnement van 12 maanden en 12 termijnbetalingen)
Link [link] https://placeholder_website.au/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
Afbeeldingslink [image_link] https://placeholder_website.au/product/pixel_phone/silver.png
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 1250 AUD (termijnkosten voor 12 maanden + abonnementskosten voor 12 maanden)
Termijn [installment] (Leeg laten)
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B

• Mobiele telefoons zonder abonnement, verkocht tegen een vaste prijs

Volg dezelfde procedure als bij andere producttypen bij het indienen van mobiele telefoons zonder abonnement en met een vaste prijs. Gebruik de kenmerken termijn [installment] en abonnementskosten [subscription_cost] niet. Laat deze velden allebei leeg.

Productgegevens voor een nieuwe Google Pixel 5 32 GB Zwart, met een prijs van 799 AUD
Kenmerk Waarde
id [id] pixel_phone_silver_32gb
Titel [title] Google Pixel 5" 32 GB Zwart
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_blackr_32gb
Afbeeldingslink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/black.png
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 799 AUD
Termijn [installment] (Leeg laten)
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049158
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zwart

• Prepaid simkaarten

Net als bij het indienen van mobiele telefoons zonder servicecontract en met een vaste prijs, moeten uw productgegevens voor prepaid simkaarten voldoen aan de productspecificaties.

Productgegevens voor een nieuwe XYZ Carrier Prepaid 3-in-1 SIM Kit, exclusief servicecontract
Kenmerk Waarde
ID [id] prepaid_3in1_sim_kit
Titel [title] XYZ Carrier Prepaid 3-in-1 SIM Kit
Link [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
Afbeeldingslink [image_link] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 20,00 AUD
Termijn [installment] (Leeg laten)
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phone Accessories > Mobile Phone Prepaid Cards & SIM Cards [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Accessoires voor mobiele telefoons > Simkaarten voor mobiele telefoons]
Merk [brand] XYZ Carrier
GTIN [gtin] XYZ-123456
MPN [mpn] 123456789017
Staat [condition] nieuw

België, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongkong, Hongarije, Ierland, India, Israël, Italië, Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Saoedi-Arabië, Singapore, Slowakije, Spanje, Taiwan, Thailand, Tsjechië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland

U kunt de optie bieden om een draadloos apparaat te kopen met een vooruitbetaling en een extra maandelijkse termijnbetaling en/of een draadloos abonnement.

• De prijs is vereist en staat voor de volledige vooruitbetaling voor uw product, inclusief eventuele activeringskosten en aanbetaling van het apparaat.
    • Er worden activeringskosten in rekening gebracht voor abonnementen op draadloze services of aanbiedingen met draadloze abonnementen. De kosten kunnen bestaan uit de kosten van verplichte, vooraf betaalde simkaarten en een aanbetaling voor de service.
  • Termijnen zijn optioneel en bieden een manier om uw product in maandelijkse termijnen af te betalen.
  • Abonnementskosten zijn optioneel. Dit zijn de extra maandelijkse kosten voor een draadloos abonnement.
  • U kunt termijnen, abonnementskosten of beide opgeven.
  • Uw prijs kan 0 zijn als u termijnen, abonnementskosten of beide opgeeft.

Abonnementskosten

Met het kenmerk abonnementskosten [subscription_cost] kunt u een reeks betalingen indienen die in de loop van een periode moeten worden gedaan voor de telecomservices die zijn gebundeld met een draadloos product. Betalingen worden meestal gedurende 6, 12 of 24 maanden gedaan. Het valutabedrag dat u indient in de feed is het bedrag van een enkele maandelijkse aflossing, niet het totaal van alle maandelijkse servicekosten. De abonnementskosten zijn exclusief eventuele bedragen voor de initiële kosten van de telefoon.

Opmerking: Als de abonnementskosten worden weergegeven, kan Google deze naar het dichtstbijzijnde hele bedrag in de lokale valuta afronden om ruimte te besparen. Als ook het kenmerk termijn [installment] wordt opgegeven, wordt de waarde van de maandelijkse termijnbetaling opgeteld bij de waarde van de maandelijkse abonnementskosten voordat er wordt afgerond. De opgegeven waarde moet nog steeds precies overeenkomen met het bedrag zoals getoond op uw site.

Dien het kenmerk abonnementskosten [subscription_cost] niet in voor prepaid simkaarten, aangezien de volledige prijs vooraf wordt betaald.

Prijs

Met het kenmerk prijs [price] kunt u een eenmalige aanbetaling opgeven die is vereist bij de aankoop van het product. Verkopers en dienstverleners vereisen vaak een aanzienlijke aanbetaling voor dure producten. Dit kunnen alleen de kosten zijn van een nieuwe simkaart die de klant moet accepteren bij de aankoop van een nieuwe telefoon. Tel bij het indienen van het kenmerk prijs [price] de activeringskosten en de aanbetaling bij elkaar op.

Als er geen aanbetaling is vereist voor een aanbieding, kan het zijn dat de klant nog steeds verplicht is om de eerste termijnbetaling te doen bij de aankoop van het product. Dit wordt niet beschouwd als een vooruitbetaling in de feed. Dien de juiste waarden in voor het kenmerk termijn [installment] en vul 0 in bij het kenmerk prijs [price].

Als er voor een productaanbieding geen abonnementskosten of termijnbetaling gelden, geldt de normale aankoopprijs als aanbetaling en wordt een waarde voor een aanbetaling ingediend in hetzelfde kenmerk als een normale prijs.

Alle kosten die aan een draadloos product of een draadloze service zijn verbonden, moeten in dezelfde valuta worden ingediend.

Termijnen

Met het kenmerk termijn [installment] kunt u een reeks betalingen in de loop van een bepaalde periode indienen om de kosten van het product terug te betalen. Draadloze producten volgen meestal een betalingsmodel met termijnen om het klanten makkelijker te maken een duur apparaat te kopen.

Het valutabedrag dat u indient voor het kenmerk termijn [installment] is het bedrag van een enkele maandelijkse aflossing, niet het totaal van alle maandelijkse aflossingen. Dit bedrag is exclusief eventuele betalingen voor de telecomservices. Het wordt aanbevolen hetzelfde aantal maanden te gebruiken voor zowel uw termijnbetalingen als uw abonnement om het overzichtelijker te maken voor uw klanten. Als u voor deze twee overeenkomsten een verschillend aantal maanden gebruikt, bijvoorbeeld 12 maanden voor het abonnement en 6 maanden voor de termijnbetalingen, wordt het hoogste aantal maanden weergegeven.

Titel

Gebruik het kenmerk titel [title] om aan te geven dat het product wordt verkocht met termijnbetalingen en/of is gebundeld met een abonnement, bijvoorbeeld een Google Pixel 5 32 GB Zilver (met abonnement, 12 maandelijkse termijnbetalingen).

Voorbeelden

• Mobiele telefoons zonder abonnement, verkocht tegen een vaste prijs

Volg dezelfde procedure als bij andere producttypen bij het indienen van draadloze apparaten zonder abonnement en met een vaste prijs. De prijs die u indient, moet de vaste prijs (groter dan 0) van het mobiele apparaat zijn.

Productgegevens voor een nieuwe Google Pixel 5 32 GB Zilver voor 649 EUR
Kenmerk Waarde
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb
Titel [title] Google Pixel 5" 32 GB Zilver
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Afbeeldingslink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 649,00 EUR
Termijn [installment] (Leeg laten)
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 EUR

• Mobiele telefoons zonder abonnement, verkocht op afbetaling in termijnen

U kunt in de titel van uw product de volgende tekst opnemen: 'Dit draadloze product wordt verkocht met termijnbetalingen van een bepaalde duur.'

Productgegevens voor een nieuwe Google Pixel 5 32 GB Zilver, met 12 maandelijkse termijnbetalingen van 60 EUR
Kenmerk Waarde
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_installments
Titel [title] Google Pixel 5 32 GB Zilver (met abonnement en 12 termijnbetalingen)
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Afbeeldingslink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 0.00 EUR
Termijn [installment] 12:60,00 EUR
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 EUR

• Mobiele telefoons gebundeld met een abonnement, verkocht op afbetaling in termijnen

Dien een waarde in voor de aanbetaling in het kenmerk prijs [price] (kan 0 zijn) en vermeld eventuele activeringskosten of eenmalige kosten (bijvoorbeeld een nieuwe simkaart) die aan het abonnement verbonden zijn. U kunt in de titel van uw product de volgende tekst opnemen: 'Dit draadloze product wordt verkocht met een betalingsplan van een bepaalde duur.'

Productgegevens voor een nieuwe Google Pixel 5 32 GB Zilver, met een abonnement en betaling in 12 termijnen
Kenmerk Waarde
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_contract
Titel [title] Google Pixel 5” 32 GB Zilver (met contract, 12 maandelijkse betalingen)
Link [link] https://store.google.co.uk/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract&contract=yes
Afbeeldingslink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 0.00 EUR
Termijn [installment] 12:30.00 EUR
Abonnementskosten [subscription_cost] month:12:35.00 EUR
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 EUR

• Mobiele telefoons gebundeld met een abonnement, verkocht op afbetaling in termijnen, met een aanbetaling

Geef het totaalbedrag van de aanbetaling en de activeringskosten op in het kenmerk price [prijs]. U kunt in de titel van uw product de volgende tekst opnemen: 'Dit draadloze product wordt verkocht met een abonnement van een bepaalde duur en geleverd met een nieuwe simkaart.'

Productgegevens voor een nieuwe Google Pixel 5 32 GB Zilver, met een abonnement van 12 maanden, betaling in 12 termijnen en een aanbetaling van 100 EUR
Kenmerk Waarde
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_contract
Titel [title] Google Pixel 5 32 GB Zilver (met abonnement en 12 termijnbetalingen)
Link [link] https://store.google.co.uk/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract&contract=yes
Afbeeldingslink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 220.00 EUR (activeringskosten van 120 EUR en aanbetaling van 100 EUR)
Termijn [installment] 12:20.00 EUR (minder vanwege de aanbetaling)
Abonnementskosten [subscription_cost] month:12:25.00 EUR (minder vanwege de activeringskosten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 EUR

• Prepaid simkaarten

Net als bij het indienen van mobiele telefoons zonder abonnement en met een vaste prijs, moeten uw productgegevens voor prepaid simkaarten voldoen aan de productspecificaties.

Productgegevens voor een nieuwe XYZ Carrier Prepaid 3-in-1 SIM Kit, exclusief servicecontract
Kenmerk Waarde
ID [id] prepaid_3in1_sim_kit
Titel [title] XYZ Carrier Prepaid 3-in-1 SIM Kit
Link [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
Afbeeldingslink [image_link] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 20.00 EUR
Termijn [installment] (Leeg laten)
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Accessoires voor mobiele telefoons > Simkaarten voor mobiele telefoons [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phone Accessories > Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards]
Merk [brand] XYZ Carrier
GTIN [gtin] XYZ-12345
MPN [mpn] 123456789012
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 EUR

Alle overige landen

U kunt uw draadloze apparaat (zoals een mobiele telefoon of tablet) of prepaid simkaart alleen te koop aanbieden tegen een vaste prijs, die vooraf volledig moet worden betaald.

• Het kenmerk prijs [price] is vereist en staat voor de volledige prijs (nooit 0). Dit moet vooraf volledig worden betaald.
  • Uw productgegevens voor prepaid apparaten of simkaarten moeten voldoen aan de standaardvereisten in de productspecificaties.
Opmerking: De kenmerken abonnementskosten [subscription_cost] en termijn [installment] zijn niet beschikbaar in andere landen.

Voorbeeld

Productgegevens voor een nieuwe Google Pixel 5 32 GB Zilver, met een prijs van 50.000 RUB
Kenmerk Waarde
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb
Titel [title] Google Pixel 5" 32 GB Zilver
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Afbeeldingslink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 50,000 RUB
Termijn [installment] (Leeg laten)
Abonnementskosten [subscription_cost] (Leeg laten)
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 RUB

Dien uw productgegevens zo vroeg mogelijk in Merchant Center in bij nieuwe productlanceringen

Als u een specifieke lanceringsdatum voor een nieuw draadloos product heeft, moet u uw productgegevens zo vroeg mogelijk indienen, zodat Google uw productgegevens kan crawlen en valideren. Zo weet u zeker dat uw product kan worden vermeld op de daadwerkelijke lanceringsdatum. U kunt uw nieuwe productgegevens toevoegen:

• Vóór de lanceringsdatum (aanbevolen), zodat u uw productgegevens en campagne-instellingen kunt opschalen in de aanloop naar de daadwerkelijke lanceringsaankondiging. Stel de waarde voor het kenmerk beschikbaarheid [availability] in op preorder en stel de waarde voor het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] in op de officiële releasedatum van het product. Zo kunt u zelfs voordat het product beschikbaar is al bestellingen accepteren.
  • Op of na de lanceringsdatum, maar houd er wel rekening mee dat het tot 72 uur kan duren voordat de feed is verwerkt. Dien uw productgegevens zo snel mogelijk in om fouten te voorkomen en stel de waarde voor het kenmerk beschikbaarheid [availability] in op in stock.

U moet vooral bij de lancering van nieuwe producten nauwkeurige en geoptimaliseerde productinformatie indienen om ervoor te zorgen dat uw advertenties en gratis vermeldingen een succes worden. Gebruik de juiste GTIN's, optimaliseer de titel [title] van uw product zodat de belangrijke productinformatie wordt weergegeven en gebruik ten minste 3 niveaus voor de waarden van het kenmerk producttype [product_type] om relevant zoekverkeer binnen te halen.

Opmerking: Gebruik tekstadvertenties met prijsextensies om sim-only abonnementen te ondersteunen. Het verkopen van sim-abonnementen zonder een mobiele telefoon wordt momenteel niet ondersteund in Shopping-advertenties. Gebruik in plaats daarvan Google Ads-tekstadvertenties met prijsextensies om uw abonnementen aan potentiële klanten te laten zien.

Optimaliseer uw landingspagina's voor draadloze producten en services

Als klanten via uw Shopping-advertentie doorklikken naar uw landingspagina, moet uw productinformatie op de landingspagina overeenkomen met de advertentie voor de beste gebruikerservaring. Als er tijdens het betalen activeringskosten of andere kosten in rekening worden gebracht, moet u dit duidelijk weergeven op uw landingspagina, voordat uw klant aan het betaalproces begint. Productinformatie weglaten of andere productinformatie tonen, kan voor uw klanten misleidend en frustrerend zijn. Meer informatie over de vereisten voor landingspagina's.

Selecteer en markeer draadloze productvarianten op uw landingspagina

Zorg voor een consistente klantervaring door klanten naar een landingspagina te leiden met de vooraf geselecteerde variant van de mobiele telefoon die overeenkomt met uw Shopping-advertentie. Op die manier krijgen gebruikers die doorklikken via uw advertentie de productvariant te zien waarnaar ze op zoek waren.

Een van de manieren om productvarianten vooraf te selecteren, is door unieke URL-parameters toe te voegen aan het kenmerk link [link]. Controleer altijd of uw landingspagina de URL-parameter correct toont en zich gedraagt zoals verwacht. Uw landingspagina moet bijvoorbeeld een vooraf geselecteerd keuzerondje of een dropdownmenu van de betreffende telefoonvariant hebben.

Bovendien kunt u Google toestaan om productinformatie voor meerdere varianten op dezelfde landingspagina weer te geven door gestructureerde gegevensopmaak toe te voegen aan de broncode van uw landingspagina. Met gestructureerde gegevensopmaak kan Google uw site lezen en productgegevens rechtstreeks uit uw HTML-broncode halen. Meer informatie over gestructureerde gegevensopmaak.

Door gestructureerde gegevensopmaak te implementeren en automatische productupdates aan te zetten, kunt u zorgen dat de productinformatie, zoals prijs en beschikbaarheid, automatisch klopt.

Voorbeeld: URL-parameters gebruiken voor kleurvarianten van telefoons

URL-parameters voor kleuropties: U kunt vooraf varianten selecteren om verschillende kleuropties op dezelfde landingspagina van elkaar te onderscheiden. Dit doet u door URL-parameters zoals hieronder toe te voegen:

• Zilverkleurige telefoonvariant: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
  • Zwarte telefoonvariant: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_black_32gb
Voorbeeld: URL-parameters gebruiken voor termijnopties

Voorbeeld landingspagina:

URL-parameters voor termijnperiodes:

U kunt vooraf varianten selecteren om de verschillende termijnperiodes op dezelfde landingspagina van elkaar te onderscheiden door URL-parameters toe te voegen, zoals hieronder:

• Telefoonvariant met 6 maandelijkse termijnen: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbinstallments=6
  • Telefoonvariant met 24 maandelijkse termijnen: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbinstallments=24
Voorbeeld: URL-parameters gebruiken voor servicecontractopties

Voorbeeld landingspagina:

URL-parameters voor servicecontractopties

U kunt vooraf varianten selecteren op een landingspagina om onderscheid te maken tussen een vaste prijs en de prijsopties met een servicecontract. Dit doet u door URL-parameters zoals hieronder toe te voegen:

• Telefoonvariant zonder servicecontract: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbcontract=no
  • Telefoonvariant met servicecontract: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbcontract=yes

Vereenvoudig het aankoopproces met één landingspagina

Maak het makkelijker voor uw klanten om de gewenste bundel van een draadloos product en een service op dezelfde landingspagina te kiezen. Als u het aankoopproces over meerdere pagina's verdeelt, bestaat de kans dat uw klanten uw website verlaten voordat ze de aankoop afronden.

Voor een succesvolle campagne zijn hoogwaardige productgegevens en landingspagina's onmisbaar. Ga vandaag nog aan de slag met deze praktische tips voor het verbeteren en het optimaliseren van uw productgegevens. Hoe relevanter en duidelijker de informatie is, hoe meer draadloze producten en services u waarschijnlijk verkoopt.