I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Tips til optimalisering av produktinformasjon

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Produktinformasjonen din har mye å si for hvordan annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine fungerer på Googles plattformer, og hvilke resultater de får. For å lykkes best mulig med annonser, oppføringer og kampanjer må du sende inn og opprettholde produktinformasjon av høy kvalitet.

Følg disse tipsene for å opprette god informasjon og få bedre utbytte av kampanjene dine.

På denne siden

Tenk strategisk når det gjelder kundene

Planlegg ut fra det du vet om produktene dine og målgruppen din.

• Kartlegg kundereisen fra søket og helt frem til kassen. Finn ut hvordan du kan gjøre handleopplevelsen enda bedre – for eksempel ved å forbedre produktinformasjonen, landingssiden og betalingsprosessen. Det er mer sannsynlig at kunder kjøper hvis de raskt finner det de er på jakt etter, hvis de får hjelp av audiovisuelt innhold til å ta en veloverveid avgjørelse, og hvis de kan fullføre transaksjonen i løpet av noen få trinn.
  • Prioriter de mest verdifulle produktene når du fordeler ressurser. Fokuser på de produktene som har størst innvirkning på resultatene dine. Sørg for å oppgi fullstendig produktinformasjon, og løs eventuelle kritiske problemer for disse produktene.
  • Utfør eksperimenter for å finne optimaliseringsteknikkene som er mest effektive for produktene dine og målgruppen din. Du kan for eksempel prøve å legge til farge i tittelen for klesproduktene dine og måle endringen i de viktigste resultatberegningene. Prøv ulike taktikker for å finne ut hva som gir de beste resultatene for bedriften din.
  • Benytt deg av muligheter til å vise andre typer annonser og oppføringer – med promoteringer, produktrangeringer, kundeanmeldelser og annonser for varer i butikk. Fremhev de unike tilbudene og attraktivitetsfaktorene dine, slik at produktene, annonsene og oppføringene dine skiller seg fra konkurrentenes.

Fremhev viktig produktinformasjon

Bruk produkttitler for å tiltrekke kunder til annonsene og oppføringene dine.

• Få med viktige attributter i tittelen, for eksempel sterke merkenavn, aldersgruppe, kjønn, størrelse, farge, størrelsestype eller muligheter for personlig tilpasning. Gi kundene mest mulig relevant informasjon om produktet ditt, slik at du oppnår bedre samsvar med søkene og sterkere resultater.
  • Plassér viktig informasjon langt fremme i produkttittelen, spesielt hvis det du informerer om, ikke er synlig på bildet. Produkttitler avkortes i de fleste annonseformater. Derfor bør du plassere det mest relevante og interessante innholdet i starten av tittelen, slik at kundene får det med seg før de klikker seg videre til nettstedet ditt.

Bruk bilder av høy kvalitet

Bruk gode bilder for å gjøre et best mulig inntrykk og få enda bedre produktresultater.

• Send inn bilder med den høyeste oppløsningen du har tilgjengelig. Det er mer sannsynlig at produkter med bilder av høy kvalitet blir vist i relevante søk og tiltrekker seg kundens oppmerksomhet, særlig på enheter med høy oppløsning.
  • Unngå plassholderbilder og bilder med reklametekst eller logoer. Legg inn et profesjonelt bilde som fanger oppmerksomheten til kundene.

Oppgi mest mulig nøyaktig produktinformasjon

Oppgi oppdatert og fullstendig informasjon for å bygge opp tillit hos kundene.

• Sørg for at informasjonen om pris og tilgjengelighet, inkludert avgifter og frakt, er oppdatert, ved å ta i bruk automatisk feedlevering (inkludert oppdateringer innenfor samme dag), Content API eller oppmerking for strukturerte data. Kundene forlater nettstedet ditt hvis de ikke ser den informasjonen om pris og tilgjengelighet som de forventer. Manglende samsvar kan også forårsake avvisninger.
  • Oppgi de mest detaljerte verdiene for produkttyper du har, og bruk verdier med minst 2–3 nivåer for attributtet for Google-produktkategori [google_product_category]. Ordne produkttypene dine slik at brede grupper kommer først og mer spesifikke grupper til slutt. Unngå å legge til synonymer, søkeord eller reklametekst. Produkter skal bare kategoriseres etter type. Eksempel: Klær og tilbehør > Klær > Yttertøy > Frakker og jakker > Dongerijakker.
  • Bruk en unik verdi for attributtene for ID [id] og tittel [title] for hvert produkt i produktinformasjonen. Hvis du konsekvent bruker den samme verdien for ID [id] for hver vare, bevares de historiske dataene. Hvis du har en verdi for tittel [title] som skiller seg ut, kan du også fremheve detaljene og egenskapene for hvert enkelt produkt, slik at kundene raskt og enkelt kan finne det de leter etter.
  • Oppgi en verdi for attributtene for GTIN-nummer [gtin] når det er tilgjengelig for produktene dine. Med GTIN-numre blir det enklere for oss å forstå hva du viser. Når vi vet hva du selger eller fører opp, kan vi hjelpe deg med å få bedre resultater ved å legge til verdifulle opplysninger om produktet og vise Shopping-annonsene og de gratis oppføringene dine på mer relevante måter. Dette betyr også at annonsene og de gratis oppføringene dine kan vises flere steder på Google, YouTube og partnernettstedene våre.

Tips

Forhandlere som har lagt til riktige GTIN-numre i produktinformasjonen sin, har i gjennomsnitt opplevd en økning i antall klikk på 20 %.

Samsvar mellom produktinformasjon og landingssider

Oppfyll kravene til landingssider for å sørge for at kundenes forventninger innfris.

• Bruk samme tittel og beskrivelse for produktet som på landingssiden din. Ikke bruk synonymer eller søkeord som ikke er å finne på landingssiden for produktet. Kundene forventer at budskapet i produktannonsene og -oppføringene dine samsvarer med landingssidene dine. Ulikheter kan gi en dårlig handleopplevelse eller føre til at kundene forlater siden din uten å kjøpe noe.
  • Bruk produktlandingssider som viser den samme produktvarianten som i Shopping-annonsen eller oppføringen. Det kan være frustrerende for kundene, særlig de som bruker mobil, å måtte velge en produktvariant, som farge eller størrelse, på landingssiden etter å ha klikket på nettopp denne varianten i Shopping-annonsen eller oppføringen din.
  • Bruk samme fargenavn i produktinformasjonen din som på landingssiden. Du bør for eksempel ikke endre navnet på en farge fra «Midnatt» til «Mørk blå». Kontoen din kan bli avvist, eller kundene kan bli forvirret, hvis du kaller en farge noe annet i Shopping-annonsen eller oppføringen enn på produktlandingssiden.