Tips til optimering af dine produktdata

Dine produktdata former dine annoncers adfærd og effektivitet på Google Shopping. For at gøre dine Shopping-kampagner så effektive som muligt skal du angive og opretholde produktdata i høj kvalitet.

Brug disse tips til at oprette et stærkt datasæt og til nemmere at se resultater for dine kampagner.

Tænk strategisk om dine kunder

Brug din viden om dine produkter og din målgruppe til at planlægge forud.

• Kortlæg din kundeproces fra Shopping-annonce til betaling. Identificer muligheder, der vil kunne skabe en bedre købsoplevelse, f.eks. forbedringer af dine produktdata, landingssider og betalingsprocesser. Kunder er mere tilbøjelige til at købe, hvis de hurtigt kan finde det, de vil købe, hvis de kan bruge multimedieindhold til nemmere at træffe en velovervejet beslutning, og hvis de kan gennemføre transaktionen på få trin.
  • Prioriter dine mest værdifulde produkter, når du fordeler ressourcer. Fokuser på de produkter, der har størst indflydelse på din effektivitet. Sørg for, at du angiver de komplette produktdata og retter eventuelle alvorlige problemer for de pågældende produkter.
  • Kør tests for at identificere de optimeringsteknikker, der er mest effektive for dine produkter og din målgruppe. Prøv f.eks. at føje farve til titlerne for dine beklædningsprodukter, og mål ændringen i de vigtigste effektivitetsmetrics. Afprøv forskellige taktikker for at afgøre, hvad der skaber resultater for din virksomhed.
  • Udnyt muligheder for at få dine annoncer til at skille sig ud fra mængden med Specialtilbud, Produktbedømmelser, Kundeanmeldelser og Annoncer for lokalt butikslager. Fremhæv dine unikke tilbud og værdiudsagn for at adskille dine Shopping-annoncer fra dine konkurrenters.

Fremhæv vigtige produktoplysninger

Brug dine produkttitler til at tiltrække kunder til dine annoncer.

• Medtag vigtige attributter i din title [titel], såsom stærke brandnavne, aldersgruppe, køn, størrelse, farve, størrelsestype eller tilpasningsmuligheder. Giv kunderne de mest relevante oplysninger om dit produkt for bedre at matche søgeforespørgsler og give effektiviteten et løft.
  • Placer vigtige oplysninger foran dit produkts title [titel], særligt hvis de ikke er synlige på billedet. Produkttitler afkortes i de fleste annonceformater, så sørg for at vise det mest relevante og interessante indhold ved begyndelsen på titlen for at informere kunderne, før de klikker videre til dit website.

Brug billeder af høj kvalitet

Brug gode billeder for at gøre det bedste indtryk og forbedre produkteffektiviteten.

• Brug et image_link [billedlink] i den højeste opløsning, du har. Der er større sandsynlighed for, at produkter med billeder i høj kvalitet vil blive vist ved relevante søgninger og fange dine kunders opmærksomhed, især på moderne smartphones med højopløselige skærme.
  • Undgå pladsholderbilleder eller billeder, der indeholder salgsfremmende budskaber eller logoer. Brug professionelle billeder til at fange dine kunders opmærksomhed.

Angiv dine mest nøjagtige produktdata

Brug de mest opdaterede og komplette oplysninger, du har, for at vinde dine kunders tillid.

• Hold priser og tilgængelighed opdateret, også for afgifter og forsendelse, ved at bruge automatisk feedlevering (heriblandt opdateringer i løbet af dagen), Content API eller markering af strukturerede data. Kunderne forlader dit website, hvis de ikke kan se den pris eller tilgængelighed, de forventer. Uoverensstemmelser medfører også afvisninger.
  • Angiv de mest detaljerede værdier for product_type [produkttype], som du har, og brug værdier for google_product_category [Google_produktkategori], der er mindst 2-3 niveauer dybe. Arranger din product_type [produkttype], så den starter med en bred gruppe og slutter med en mere specifik gruppe. Undgå at tilføje synonymer, søgetermer eller salgsfremmende tekst. Produkter bør kun være kategoriseret efter type.  For eksempel: Tøj og tilbehør > Tøj > Overtøj > Frakker og jakker > Denimjakker.
  • Brug en unik værdi for produktets id [id] og title [titel] for hver vare i dine produktdata.Ved at bruge det samme id konsekvent for hver vare bevares de historiske data. Med en differentieret title [titel] kan du fremhæve detaljer og attributter for hvert produkt for at gøre det nemmere for kunder hurtigt at finde det, de søger.
  • Angiv gtin [GTIN], når det er tilgængeligt for dine produkter. GTIN-værdier kan hjælpe os med at forstå præcist, hvilket produkt du sælger. Når vi forstår, hvad du sælger, kan vi hjælpe dig med at øge dine annoncers effektivitet ved at tilføje værdifulde detaljer om produktet og vise din Shopping-annonce på en mere relevant måde for brugerne. Det betyder også, at dine annoncer kan blive vist flere steder på Google, YouTube og på vores partnerwebsites.

Sælgere, der har tilføjet korrekte GTIN-værdier til deres produktdata, har oplevet en stigning i antal klik på gennemsnitligt 20 %.

Sørg for, at dine produktdata matcher dine landingssider

Følg kravene til landingssider for at sikre, at dine kunders forventninger opfyldes.

• Brug den samme title [titel] for og description [beskrivelse] af produktet, som du gør på din landingsside. Brug ikke synonymer eller søgetermer, der ikke indgår i dit produkts landingsside. Kunderne forventer, at budskaberne i dine Shopping-annoncer matcher dine landingssider. Uoverensstemmelser kan skabe dårlige købsoplevelser eller medføre, at brugere forlader din side uden at købe noget.
  • Brug produktlandingssider, der viser den samme produktvariant, som du bruger i din Shopping-annonce. Det kan være en frustrerende oplevelse for kunder, især på mobilenheder, at skulle vælge en produktvariant som farve eller størrelse på din landingsside efter at have klikket på den pågældende variant i din Shopping-annonce.
  • Brug de samme farvenavne i dine produktdata som på din landingsside. Undlad for eksempel at ændre en farve som "natblå" til "mørkeblå". Din konto kan blive afvist, eller du kan forvirre kunderne, hvis du viser et andet farvenavn i din Shopping-annonce end på produktets landingsside.