In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Kenmerken met herhaalde velden

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Bij het indienen van uw productgegevens kunt u voor bepaalde kenmerken meerdere waarden indienen. Dat kan bijvoorbeeld voor het kenmerk extra afbeeldingslink [additional_image_link], zodat u meer afbeeldingen van uw product kunt indienen.

In dit artikel wordt voor elke ondersteunde indeling uitgelegd hoe dit proces werkt.

Voordat u begint

Zorg dat u weet wat de vereisten voor elk kenmerk zijn en of het kenmerk herhaalde velden accepteert. Meer informatie over productspecificaties

U kunt productgegevens op veel verschillende manieren indienen. Voordat u dit artikel leest, is het belangrijk te begrijpen hoe u uw gegevens kunt indienen. Meer informatie over datafeeds

Hoe het werkt

Soms wilt u meerdere waarden indienen voor een kenmerk. Als u bijvoorbeeld de verzendkosten met behulp van het kenmerk verzending [shipping] voor meerdere regio's wilt indienen, moet u voor elke regio een andere waarde gebruiken.

Hoe dit proces precies werkt, is afhankelijk van de indeling van uw productgegevens.

Tekstfeed: Google Spreadsheets

Als u uw productgegevens indient met Google Spreadsheets, heeft u twee opties: elke waarde met een komma scheiden of meerdere kolommen maken (één voor elke waarde). Deze opties zien er als volgt uit.

Optie 1: Scheid elke waarde met een komma in Google Spreadsheets

Voeg elke waarde toe aan dezelfde cel, maar scheid ze met een komma ( , ) en voeg geen spatie toe. Zo geeft u bijvoorbeeld 3 waarden op voor het kenmerk producttype [product_type]:

N O P
1 product_type [producttype]
2 Wonen,Tuin en keuken,Servies
3

Scheid bij een kenmerk met subkenmerken elk subkenmerk met een dubbele punt. Blijf algemene waarden scheiden met een komma (en voeg geen spatie toe). Zo geeft u bijvoorbeeld 3 waarden op voor het kenmerk verzending [shipping]:

N O P
1 shipping [verzending]
2 US:80302:Dezelfde dag:30.00 USD,US:94002-95460:Volgende dag:16.00 USD,US:900*-901*:Over land:2.30 USD
3

Als u een URL opgeeft die een komma bevat, moet u ervoor zorgen dat deze komma is gecodeerd (als %2C). Zo geeft u bijvoorbeeld 2 afbeeldings-URL's op (die komma's bevatten) voor de extra afbeeldingslink [additional_image_link]:

I J K
1 additional_image_link [extra afbeeldingslink]
2 http://example.com/image2%2C3.jpg,http://example.com/image2%2C4.jpg
3

Optie 2: Meerdere kolommen maken in Google Spreadsheets

Maak meerdere kolommen voor het kenmerk en voeg aan elke kolom 1 waarde toe. Zo geeft u bijvoorbeeld 3 waarden op voor het kenmerk producttype [product_type]:

N O P Q R
1 product_type [producttype] product_type [producttype] product_type [producttype]
2 Wonen Tuin en keuken Servies
3

Scheid bij een kenmerk met subkenmerken elk subkenmerk met een dubbele punt en voeg elke algemene waarde toe aan een eigen kolom. Zo geeft u bijvoorbeeld 3 waarden op voor het kenmerk verzending [shipping]:

N O P Q R
1 shipping [verzending] shipping [verzending] shipping [verzending]
2 US:80302:Dezelfde dag:30.00 USD US:94002-95460:Volgende dag:16.00 USD US:900*-901*:Over land:2.30 USD
3
Tekstfeed: door tabs gescheiden

Als u uw productgegevens opgeeft met een door tabs gescheiden feed, heeft u twee opties: elke waarde met een komma scheiden of meerdere kolommen maken (één voor elke waarde). Deze opties zien er als volgt uit.

Optie 1: Scheid elke waarde met een komma in een door tabs gescheiden feed

Deze optie werkt niet met Excel en veel andere spreadsheetprogramma's, omdat deze programma's automatisch extra aanhalingstekens toevoegen. Als u gebruikmaakt van Excel (of een ander spreadsheetprogramma dan Google Spreadsheets), raden we u aan om de andere optie te gebruiken (meerdere kolommen maken met een door tabs gescheiden feed) zoals hieronder beschreven.

Voeg elke waarde toe aan dezelfde cel, maar scheid ze met een komma ( , ) en voeg geen spatie toe. Zo geeft u bijvoorbeeld 3 waarden op voor het kenmerk producttype [product_type]:

N O P
1 product_type [producttype]
2 Wonen,Tuin en keuken,Servies
3

Scheid bij een kenmerk met subkenmerken elk subkenmerk met een dubbele punt. Blijf algemene waarden scheiden met een komma. Zo geeft u bijvoorbeeld 3 waarden op voor het kenmerk verzending [shipping]:

N O P
1 shipping [verzending]
2 US:80302:Dezelfde dag:30.00 USD,US:94002-95460:Volgende dag:16.00 USD,US:900*-901*:Over land:2.30 USD
3

Als u een URL opgeeft die een komma bevat, moet u ervoor zorgen dat deze komma is gecodeerd (als %2C). Zo geeft u bijvoorbeeld 2 afbeeldings-URL's op (die komma's bevatten) voor het kenmerk extra afbeeldingslink [additional_image_link:

I J K
1 additional_image_link [extra afbeeldingslink]
2 http://example.com/image2%2C3.jpg,http://example.com/image2%2C4.jpg
3

Optie 2: Meerdere kolommen maken met een door tabs gescheiden feed

Maak meerdere kolommen voor het kenmerk en voeg aan elke kolom 1 waarde toe. Zo geeft u bijvoorbeeld 3 waarden op voor het kenmerk producttype [product_type]:

N O P Q R
1 product_type [producttype] product_type [producttype] product_type [producttype]
2 Wonen Tuin en keuken Servies
3

Scheid bij een kenmerk met subkenmerken elk subkenmerk met een dubbele punt en voeg elke algemene waarde toe aan een eigen kolom. Zo geeft u bijvoorbeeld 3 waarden op voor het kenmerk verzending [shipping]:

N O P Q R
1 shipping [verzending] shipping [verzending] shipping [verzending]
2 US:80302:Dezelfde dag:30.00 USD US:94002-95460:Volgende dag:16.00 USD US:900*-901*:Over land:2.30 USD
3
XML-feed

Als u uw productgegevens indient met een XML-feed, specificeert u meerdere waarden door het kenmerk meerdere keren in te dienen.

Zo geeft u bijvoorbeeld 3 waarden op voor het kenmerk verzending [shipping]:

<g:shipping>
  <g:country>US</g:country>
  <g:region>MA</g:region>
  <g:service>Dezelfde dag</g:service>
  <g:price>30.00 EUR</g:price>
</g:shipping>
<g:shipping>
  <g:country>US</g:country>
  <g:region>900*-901*</g:region>
  <g:service>Volgende dag</g:service>
  <g:price>16.00 EUR</g:price>
</g:shipping>
<g:shipping>
  <g:country>US</g:country>
  <g:region>CA</g:region>
  <g:service>Over land</g:service>
  <g:price>2.30 EUR</g:price>
</g:shipping>