I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Vanliga frågor om optimering av annonser för lokala butikslager

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Här har vi samlat svar på vanliga frågor om hur du optimerar annonser för lokala butikslager.

Annonsresultat

Kan jag se hur väl annonser för lokala butikslager och Shopping-annonser fungerar för lokala kampanjer?

Ja. Du kan segmentera kampanjer efter klicktyp. Segmentering delar upp prestandadata efter annonser för lokala butikslager och Shopping-annonser. Läs mer om segmentering efter klicktyp.

Hur ser jag resultatet för annonser för lokala butikslager och Shopping-annonser per enhetstyp?

Gör så här:
  1. Klicka på fliken Dimensioner i Google Ads.
  2. Klicka på nedladdningsikonen.
  3. Segmentera efter klicktyp och enhet för att få önskad rapport.

Hur ser jag resultatet för annonser för lokala butikslager och Shopping-annonser efter enhet och butiksbesök?

Se till att du uppfyller kraven för att visa data för butiksbesök och följ sedan stegen nedan:
  1. Lägg till data för butiksbesök som en kolumn i din Google Ads-rapport.
  2. Klicka på nedladdningsikonen på fliken Dimensioner.
  3. Segmentera data efter klicktyp och enhet för att få önskad rapport.
Obs! Klicktyp fungerar med rapporter om butiksbesök. Läs om hur du använder segment i Google Ads-tabeller.

Shopping-kampanjer

Måste jag skapa Shopping-kampanjer specifikt för annonser för lokala butikslager?

Hur ser jag till att mina Shopping-kampanjer kan visa hela det lokala lagret?

I Shopping-kampanjen skapar du en Alla produkter-grupp med en låg kostnad per klick (CPC), till exempel USD 0.15. Med den här produktgruppen ser du till att du har fullständig täckning för lokalt lager och lokala förfrågningar. Läs om hur du hanterar en Shopping-kampanj med produktgrupper.

Hur separerar jag budgetarna för annonser för lokala butikslager och Shopping-annonser?

Om du vill ha en separat budget för annonser för lokala butikslager rekommenderar vi att du gör följande:

1. Skapa en separat Shopping-kampanj.
  2. Aktivera annonser för lokala butikslager.
  3. Lägg till ett lagerfilter för kanal = lokal.

Den här nya kampanjen gäller bara annonser för lokala butikslager, och du kan använda den lokalspecifika budgeten.

Hur gör jag annonser för lokala butikslager mer synliga i områden nära mina butiker?

Google Ads erbjuder två sätt att optimera synligheten i närheten av dina butiker:
  • Aktivera adresstillägg: Aktivera dessa tillägg i kampanjen för specifika platser. Du kan tillämpa positiv budjustering till radien för alla dina Företagsprofiler.
  • Ställ in platsinriktning: Välj en plats (exempelvis Designated Market Area (DMA), stad, region osv.). Välj sedan en radie att rikta in dig på.

Hur maximerar jag synligheten för shopping via mobila enheter?

Tillämpa en positiv budjustering för mobila enheter (upp till +900 %) på Shopping-kampanjen.

Fungerar annonser för lokala butikslager med budgivningssystem från tredje part?

Annonser för lokala butikslager fungerar med vissa budgivningssystem från tredje part. Prata med leverantören om du behöver mer information.

Om tredjepartsleverantören inte stöder budgivning för annonser för lokala butikslager gör du följande:

1. Skapa en separat Shopping-kampanj.
  2. Aktivera annonser för lokala butikslager.
  3. Lägg till en lagerfilterinställning för kanal = lokal.

Den här nya kampanjen gäller bara för annonser för lokala butikslager och du kan använda manuell budgivning.

Hur kan jag optimera mina bud för annonser för lokala butikslager?

Följ de här tipsen:
  • Rikta in dig på hela landet där du vill att dina annonser ska visas, och öka buden för en radie på 25–30 km runt var och en av butikerna. Läs mer om adresstillägg.
  • Håll bud aktiva 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.
  • Öka bud under butikstid och dagar med fler besökare. Läs mer om schemaläggning för annonser.
  • Tillämpa en positiv budjustering för mobila enheter (upp till +900 %) på Shopping-kampanjen. Läs mer om budjustering för enheter.

Vilket är det bästa sättet att se till att annonser för lokala butikslager inte stjäl klick från mina Shopping-annonser?

Annonser för lokala butikslager är utformade för att generera trafik till dina butiker, medan Shopping-annonser är utformade för att generera trafik och konverteringar till onlinebutiken. Vi rekommenderar att du aktiverar lokalt i dina befintliga Shopping-kampanjer online. På så sätt kan Google visa det bästa annonsformatet för varje kund baserat på plats, enhet och produkttillgänglighet.

Hur förhindrar jag att mina onlinekonverteringar sjunker när jag aktiverar lokalt för mina kampanjer?

Arbeta med din Google-kontakt för att utveckla en strategi för kampanjen.