In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Veelgestelde vragen over optimalisatie van advertenties met informatie over de winkelvoorraad

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Deze pagina geeft antwoord op veelgestelde vragen over de optimalisatie van advertenties met informatie over de winkelvoorraad.

Advertentieprestaties

Kan ik zien hoe mijn advertenties met informatie over de winkelvoorraad en Shopping-advertenties afzonderlijk presteren in campagnes waarbij lokale functionaliteit is ingeschakeld?

Ja. U kunt uw campagnes op kliktype segmenteren. Bij segmentering worden prestatiegegevens van advertenties met informatie over de winkelvoorraad en Shopping-advertenties van elkaar gescheiden. Meer informatie over segmentering op kliktype.

Hoe bekijk ik de prestaties van mijn advertenties met informatie over de winkelvoorraad en Shopping-advertenties per apparaat?

Volg deze stappen:
  1. Klik in Google Ads op het tabblad Dimensies.
  2. Klik op het downloadicoon
  3. Segmenteer op kliktype en apparaat om het gewenste rapport te verkrijgen

Hoe bekijk ik de prestaties van mijn advertenties met informatie over de winkelvoorraad en Shopping-advertenties per apparaat en winkelbezoek?

Zorg ervoor dat u voldoet aan de vereisten om gegevens over winkelbezoeken te bekijken en volg de onderstaande stappen:
  1. Voeg de winkelbezoekgegevens als een kolom toe aan uw Google Ads-rapport.
  2. Open het tabblad Dimensies en klik op het downloadicoon
  3. Segmenteer de gegevens op kliktype en apparaat om het gewenste rapport te verkrijgen
Opmerking: Het kliktype ondersteunt rapportage over winkelbezoeken. Meer informatie over het gebruik van segmenten in uw Google Ads-tabellen.

Shopping-campagnes

Moet ik specifieke Shopping-campagnes maken voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad?

Hoe zorg ik ervoor dat mijn Shopping-campagnes mijn winkelvoorraad weergeven?

Maak in uw Shopping-campagne een groep 'Alle producten' met lage kosten per klik (CPC), zoals 0.15 EUR. Deze productgroep dekt de volledige lokale voorraad en zoekopdrachten met lokale intentie. Meer informatie over het beheren van een Shopping-campagne met productgroepen.

Hoe houd ik de budgetten voor mijn advertenties met informatie over de winkelvoorraad en Shopping-advertenties gescheiden?

Als u een afzonderlijk budget voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad wilt toewijzen, raden we u aan het volgende te doen:

1. Maak een afzonderlijke Shopping-campagne.
  2. Schakel advertenties met informatie over de winkelvoorraad in.
  3. Voeg een voorraadfilter toe voor kanaal = lokaal.

Deze nieuwe campagne geeft alleen advertenties met informatie over de winkelvoorraad weer en stelt u in staat uw specifieke budget voor lokale functionaliteit te gebruiken.

Hoe maak ik advertenties met informatie over de winkelvoorraad beter zichtbaar in gebieden in de buurt van mijn winkellocaties?

Google Ads biedt twee manieren om de zichtbaarheid in de buurt van uw winkels te optimaliseren:
  • Locatie-extensies aanzetten: Zet deze extensies aan in uw campagne voor specifieke locaties. U kunt een positieve bodaanpassing toepassen op het bereik van al uw bedrijfsprofielen.
  • Targeting op locatie instellen: Selecteer een locatie (bijvoorbeeld Designated Market Area (DMA), stad, provincie, enzovoort). Selecteer vervolgens het bereik dat u wilt targeten.

Hoe maximaliseer ik mijn zichtbaarheid voor mobiel winkelen?

Pas een positieve bodaanpassing voor mobiel (tot +900%) toe op uw Shopping-campagne.

Werken advertenties met informatie over de winkelvoorraad met biedingsbeheersystemen van derden?

Advertenties met informatie over de winkelvoorraad werken met sommige systemen van externe biedingsproviders. Vraag uw provider om meer informatie.

Als de externe provider geen biedingen voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad ondersteunt, doet u het volgende:

1. Maak een afzonderlijke Shopping-campagne.
  2. Schakel advertenties met informatie over de winkelvoorraad in.
  3. Voeg een voorraadfilterinstelling toe voor kanaal = lokaal.

Deze nieuwe campagne geeft alleen advertenties met informatie over de winkelvoorraad weer en biedt u de mogelijkheid om handmatig bieden te gebruiken.

Hoe kan ik mijn biedingen voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad optimaliseren?

Gebruik deze praktische tips:
  • Target het hele land waar u uw advertenties wilt weergeven en verhoog uw biedingen binnen een straal van 20-30 kilometer rond al uw winkellocaties. Meer informatie over locatie-extensies.
  • Houd biedingen 24 uur per dag, 7 dagen per week actief.
  • Verhoog biedingen tijdens winkeluren en dagen met drukker winkelverkeer. Meer informatie over advertentieplanning.
  • Pas een positieve bodaanpassing voor mobiel (tot +900%) toe op uw Shopping-campagne. Meer informatie over bodaanpassingen voor apparaten.

Wat is de beste manier om ervoor te zorgen dat mijn advertenties met informatie over de winkelvoorraad geen klikken weghalen bij mijn Shopping-advertenties?

Advertenties met informatie over de winkelvoorraad zijn ontworpen om verkeer naar uw winkellocaties te leiden, terwijl Shopping-advertenties zijn ontworpen om verkeer en conversies naar uw online winkel te leiden. We raden u aan om lokale functionaliteit in te schakelen in uw bestaande online Shopping-campagnes. Als u dit doet, kan Google het beste advertentietype aan klanten weergeven op basis van hun locatie, apparaat en de productbeschikbaarheid.

Hoe voorkom ik dat mijn online conversies omlaag gaan als ik lokale functionaliteit inschakel voor mijn campagnes?

Vraag uw Google-contactpersoon u te helpen een strategie voor uw campagne te ontwikkelen.