I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Vanliga frågor och svar om annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Här hittar du svar på vanliga frågor om hur du visar lokala produkter på Google.

Flöden

Vad gör jag om jag inte har information om vilka produkter som finns i var och en av mina butiker?

Du kan skicka in den obligatoriska lagerinformationen för de butiker du har produktinformation om. Lägg sedan till övriga butiker i lagerflödet när du har informationen om lokalt produktlager för dem.

Måste jag lägga till en beskrivning och en bild för samtliga lokala produkter?

Ja. Google kräver att du skickar in beskrivning [description] och bildlänk [image_link] för varje vara i det primära flödet. Google kan använda beskrivningar och bilder som du redan har skickat in i ditt primära flöde för dina lokala varor. Om du vill använda ett befintligt primärt flöde som inte har aktiverats för annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser behöver du aktivera det lokala tillägget och välja dina destinationer. Läs mer

Måste jag ange exakt lagerantal?

Nej. I stället för att skicka in exakta siffror kan du skicka in platshållarkvantiteter som stämmer överens med dina ungefärliga lagernivåer (t.ex. 10 = i lager, 1 eller 2 = begränsad tillgänglighet och 0 = ej i lager).
Obs! Google visar inte exakta varuantal för annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser. Oavsett om du skickar in ett exakt antal eller bara ett platshållarantal visas informationen endast som i lager eller begränsad tillgänglighet.

Finns det alternativ till dagliga uppdateringar av lagerflödet, om prissättningen och lagret inte ändras så ofta?

Ja. Du kan bara skicka in produkter som du vet finns i lager. Du kan ställa in ett platshållarvärde för attributet antal [quantity] innan du laddar upp det dagliga lagerflödet. Om du lägger in ett värde över noll visas tillgängligheten som i lager i dina annonser och lokala gratisannonser.
Obs! Om du inte kan skicka in ett dagligt lagerflöde eller om du vill skicka in ditt lagerflöde varje timme kontaktar du vårt supportteam via vårt kontaktformulär.

Hur automatiserar jag flödesuppladdningarna?

Se till att du registrerar och laddar upp flödet till Merchant Center minst en gång. Skapa sedan ett schema för automatiska flödesuppladdningar. Läs mer om tillgängliga uppladdningsalternativ.

Kan jag ha ett lagerflöde för varje butik i stället för ett enda lagerflöde för alla butiker?

Vi rekommenderar ett enda lagerflöde för lokala produkter, men det går det bra att ladda upp flera lagerflöden om det är enklare för dig. Om du har butiker i flera länder och vill visa lokala produkter i varje måste du skicka in ett lagerflöde för lokala produkter för varje land och språk. Använd vårt kontaktformulär om du stöter på problem.

Kan jag visa produkter som visas i butiken och som kunderna kan beställa?

Spårning

Vilket informationsunderlag får jag när jag spårar mitt lokala skyltfönster med Google Analytics?

Google Analytics mäter vad kunderna gör i ditt lokala skyltfönster med Google som värd, exempelvis sidvisningar och klick för att hitta vägbeskrivningar och ringa butiken. Det är viktigt att mäta dessa onlinebeteenden för att få en fullständig bild av hur väl det lokala skyltfönstret fungerar. Läs om hur du ställer in Google Analytics.

Allmänt

Kan jag ändra den maximala radien för annonser eller gratisannonser för lokala produkter?

Nej, Google tillåter inte ändringar av den maximala radien för annonser eller gratisannonser som visar dina lokala produkter.

Vad händer om butiken är för upptagen för att delta i Googles lagerkontroller?

Google samarbetar med dig för att kontrollera att lagerverifieringarna sker under den bästa tiden för varje butik. Vårt mål är att minimera påverkan på butikens verksamhet. Läs mer om lagerverifiering.

Kan jag skicka kunder från annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser till min webbplats i stället för ett lokalt skyltfönster med Google som värd?

Ja. Om din webbplats uppfyller Googles krav kan du använda funktionen lokalt skyltfönster hos säljaren för att leda kunder till din webbplats när de klickar på dina annonser för lokala butikslager. För att kunderna ska kunna besöka din webbplats när de klickar på dina lokala gratisannonser måste du uppfylla kraven för funktionen lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig).

Hur förhindrar jag att föråldrad information visas i mitt lokala skyltfönster?

Se till att du håller informationen i Företagsprofilerna uppdaterad för alla butiker. Om du inte kan underhålla dina Företagsprofiler regelbundet kan du hantera dem med API:et. Läs om hur du använder API:et

Hur visar jag alternativet Hämtning i butik i annonser som visar mina lokala produkter?

Börja med att kontakta vårt supportteam via vårt kontaktformulär och bekräfta att du är behörig att använda funktionen Hämtning i butik. Läs mer om funktionen Hämtning i butik.
Om du har problem med annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser kan du fylla i vårt kontaktformulär.