Vanliga frågor om att tillämpa annonser för lokala butikslager

Här har vi samlat svar på vanliga frågor om hur du tillämpar annonser för lokala butikslager.

Produktflöde

Vad gör jag om jag inte har information om vilka produkter som finns i var och en av mina butiker?

Du kan skicka in den obligatoriska lagerinformationen för de butiker du har produktinformation om. Lägg sedan till övriga butiker i lagerflödet när du har informationen om lokalt produktlager för dem.

Måste jag lägga till en beskrivning och en bild för samtliga lokala produkter?

Ja. Google kräver att du skickar in attributen description och image_link för varje vara i det lokala produktflödet. Om du har produkter som visas både i onlineflöden och i lokala produktflöden kan Google för dina lokala varor använda de beskrivningar och bilder som du redan har skickat in i onlineproduktflödet. Lär dig hur du mappar data mellan olika flöden

Måste jag tillhandahålla exakt lagerantal för att kunna använda annonser för lokala butikslager?

Nej. I stället för att skicka in exakta siffror kan du skicka in platshållarkvantiteter som stämmer överens med dina ungefärliga lagernivåer (t.ex. 10 = i lager, 1 eller 2 = begränsad tillgänglighet och 0 = ej i lager).
Obs! Google visar inte exakta varuantal för annonser för lokala butikslager. Oavsett om du skickar in ett exakt antal eller bara ett platshållarantal visas informationen endast som i lager eller begränsad tillgänglighet.

Kan jag ange begränsad tillgänglighet för varor som finns i större antal?

Ja. Du justerar värdet för attributet availability till limited availability för alla relevanta produkter. Google visar alltid den mest försiktiga uppskattningen av tillgängligheten och antalet. En vara visas vanligtvis som i lager när det finns 3 eller fler av den och som begränsad tillgänglighet när det finns 1 eller 2 av den.

Finns det alternativ till dagliga uppdateringar av lagerflödet, om prissättningen och lagret inte ändras så ofta?

Ja. Du kan skicka in endast produkter som du vet finns i lager. Du kan ställa in ett platshållarvärde för attributet quantity innan du laddar upp det dagliga lagerflödet. Om du lägger in ett värde över noll visas tillgängligheten som i lager.
Obs! Kontakta din Google-representant om du inte kan skicka in något dagligt flöde alls.

Hur automatiserar jag flödesuppladdningarna?

Se till att du registrerar och laddar upp flödet till Merchant Center minst en gång. Skapa sedan ett schema för automatiska flödesuppladdningar. Läs mer om tillgängliga uppladdningsalternativ

Kan jag ha ett lagerflöde för varje butik istället för ett huvudflöde för samtliga butiker?

Vi rekommenderar ett huvudflöde, men det går det bra att ladda upp flera lagerflöden om det är enklare för dig. Du kan som mest ha 15 flöden i Merchant Center. Det innebär att du kan ladda upp 13 lagerflöden om du har ett flöde för onlineprodukter och ett lokalt produktflöde.

Vad är skillnaden mellan det lokala produktflödet och flödet för onlineprodukter?

Via det lokala produktflödet får Google veta vilka varor som finns i butikerna. Vi använder det här flödet på två sätt:
  • Via ditt lokala produktflöde får vi veta vilka produkter som kan visas i annonser för lokala butikslager.
  • Det lokala produktflödet är den enda informationskällan för produkter som endast säljs i butik (exempelvis produkter som säljs i butik men inte visas i onlineflödet).

Google använder därför informationen i det lokala produktflödet för att visa kunderna mer omfattande produktinformation (exempelvis beskrivning och bilder) om varor som bara finns lokalt. Läs mer om hur du skapar ett flöde för lokala produkter.

Kan jag visa produkter som visas i butiken och som kunderna kan beställa?

Ja. Använd funktionen Visningsexemplar, endast beställning

Spårning

Vilket informationsunderlag får jag när jag spårar mitt lokala skyltfönster med Google Analytics?

Google Analytics mäter vad kunderna gör i ditt lokala skyltfönster, exempelvis sidvisningar och klick för att hitta vägbeskrivningar och ringa butiken. Det är viktigt att mäta dessa onlinebeteenden för att få en fullständig bild av hur väl det lokala skyltfönstret fungerar. Läs om hur du ställer in Google Analytics.

Hur spårar jag med ValueTrack-parametrarna {adtype} och {productchannel}?

I följande tabell ser du hur du spårar med ValueTrack-parametrarna:
Google-sökning Google Ads-rapportering Kombination av ValueTrack-parametrar
enhet shopping-annonsenhet klicktyp annonstyp produktkanal
Dator Shopping-annons med produkt Shopping – Produkt – Online pla online
Annons för lokalt butikslager Shopping – Produkt – Lokal pla lokal
Mobil enhet Shopping-annons med produkt

Shopping – Produkt – Online

pla online
Annons för lokalt butikslager Shopping – Produkt – Lokal pla lokal

Se ValueTrack-parametrarna för framhävda Shopping-annonser.

Framhävda Shopping-annonser är tillgängliga i följande länder:

• Australien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Tyskland
  • Frankrike
  • Hongkong
  • Irland
  • Indien
  • Indonesien
  • Malaysia
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Filippinerna
  • Singapore
  • Sydafrika
  • Sverige
  • Taiwan
  • Förenade Arabemiraten
  • Storbritannien
  • USA

Du kan skapa framhävda Shopping-annonser med Google Ads och Google Ads API (AdWords API). Om du vill annonsera om enskilda produkter kan du använda Shopping-annonser med produkt

Vad finns det för klickmätningsleverantörer?

Kenshoo och Marin har godkänts för att mäta interaktionen mellan händelser för annonser för lokala butikslager, tillsammans med Search Ads 360 (tidigare DoubleClick Search).

Obs! Om du väljer en klickmätningsleverantör som inte har godkänts kan du inte mäta annonser på sidor med Google som värd. Du kan dock fortfarande mäta klick externt med dessa leverantörer.

Allmänt

Kan jag ändra den maximala radien för mina annonser för lokala butikslager?

Nej, Google tillåter inte ändringar av den maximala radien som visas för annonser för lokala butikslager.

Hur nära butiken måste en kund befinna sig för att kunna se mina annonser för lokala butikslager?

Google visar annonser för lokala butikslager när en kund befinner sig inom rimligt köravstånd från en butik.

Vad händer om butiken är för upptagen för att delta i Googles lagerkontroller?

Google planerar tillsammans med dig för att se till att besöket planeras under den bästa tiden för varje butik. Vi strävar efter att minimera inverkan på affärsverksamheten och undviker i allmänhet att besöka under dagar och timmar med högt kundtryck. Läs mer om Googles lagerkontroller

Kan jag hänvisa kunder från annonser för lokala butikslager till min webbplats, istället för till ett lokalt skyltfönster med Google som värd?

Ja. Om din webbplats uppfyller Googles krav kan du använda funktionen Lokalt skyltfönster hos säljaren. Med den här funktionen kan du hänvisa kunder till din webbplats när de klickar på dina annonser för lokala butikslager.

Hur förhindrar jag att föråldrad information visas i mitt lokala skyltfönster?

Se till att du håller informationen i Google My Business-kontot uppdaterad för samtliga butiker. Om du inte kan underhålla Google My Business-kontot regelbundet manuellt kan du använda GMB-API:t för att administrera butikerna.  Läs om hur du använder Google My Business-API:t.

Hur visar jag alternativet Hämtning i butik i mina annonser för lokala butikslager?

Börja med att kontakta din Google-representant och bekräfta att du är behörig att använda funktionen Hämtning i butik. Läs mer om funktionen Hämtning i butik.
Om du har problem med annonser för lokala butikslager kan du fylla i formuläret Kontakta oss.