Maak kennis met Google Klantenreviews

Google Klantenreviews is een kosteloos programma waarmee u feedback kunt verzamelen van gebruikers die een aankoop hebben gedaan op uw site. De beoordelingen uit Google Klantenreviews bepalen mede of u in aanmerking komt voor verkopersbeoordelingen. Verkopersbeoordelingen worden getoond bij zoekadvertenties en Shopping-advertenties en op een optionele badge die op uw site kan worden weergegeven.

Google Klantenreviews is beschikbaar in de volgende landen: Algerije, Argentinië, Australië, Bahama's, Bahrein, België, Belize, Bhutan, Brazilië, Burkina Faso, Canada, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Ecuador, Egypte, El Salvador, Fiji, Filipijnen, Frankrijk, Gabon, Guatemala, Guyana, Honduras, Hong Kong, Ierland, India, Indonesië, Israël, Italië, Ivoorkust, Jamaica, Japan, Jordanië, Kameroen, Koeweit, Libië, Liechtenstein, Luxemburg, Maldiven, Maleisië, Mali, Marokko, Mexico, Namibië, Nederland, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oekraïne, Oman, Oostenrijk, Oost-Timor, Palestina, Panama, Papoea-Nieuw-Guinea, Paraguay, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Spanje, Taiwan, Thailand, Tsjaad, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Uruguay, Venezuela, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Vietnam, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland

Hoe het werkt

Klanten die een aankoop hebben gedaan op uw site, kunnen ervoor kiezen om een e-mail van Google te ontvangen waarin wordt gevraagd om feedback met betrekking tot hun ervaring met uw winkel. Als de klant zich hiervoor aanmeldt, ontvangt hij mogelijk een e-mail nadat de bestelling is geleverd. De verzamelde beoordelingen worden vervolgens weergegeven op uw optionele Google Klantenreviews-badge en in uw dashboard van het betalingscentrum, en kunnen worden gebruikt voor de verkopersbeoordelingen.

Het Google Klantenreviews-programma bestaat uit vier elementen:

• Aanmeldoptie voor Google Klantenreviews: Een optie die aan alle klanten wordt aangeboden na het afrekenen. Gebruikers die zich aanmelden, ontvangen mogelijk een e-mail van Google Klantenreviews waarin hen wordt gevraagd hun ervaring met uw winkel te beoordelen.

• Google Klantenreviews-badge: Een badge op uw site waardoor gebruikers uw site met het Google-merk makkelijk kunnen herkennen. De badge geeft de verkopersbeoordelingscore van 1-5 sterren weer en kan op elke gewenste pagina van uw site worden geplaatst.
  • Google Klantenreviews-enquête: De enquête is een optionele, korte vragenlijst waarmee klanten hun aankoopervaringen op uw site kunnen beoordelen.
  • Verkopersbeoordelingen: Een gemiddelde score die niet alleen wordt weergegeven bij zoekadvertenties en Shopping-advertenties, maar ook op Google Klantenreviews-badges. Meer informatie

Aan de slag gaan

Als u bent ingelogd als beheerder, kunt u Google Klantenreviews inschakelen in het gedeelte Merchant Center-programma's. Dit gedeelte vindt u via het pictogram met de drie stippen  in uw Merchant Center-account. Nadat u Inschakelen heeft geselecteerd, volgt u de stappen om het Google Klantenreviews-programma toe te voegen aan uw site. Meer informatie.

Nadat u het programma heeft ingeschakeld in uw account en de aanmeldingsstappen heeft voltooid, zijn de statistieken over aanmeldingen, enquêtes en verkopersbeoordelingen beschikbaar in het dashboard van Google Klantenreviews in Merchant Center.

Gerelateerde links:

Helpcentrum van Google Klantenreviews
Toelatingsgids voor Google Klantenreviews
Veelgestelde vragen

Gepost in april 2017 | Aankondigingen voor Merchant Center