I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Anbefalte fremgangsmåter for annonsering av programvareabonnementer

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Folk og bedrifter bruker ofte Google til å finne programvare. I tillegg til å selge programvare som engangsnedlastinger eller i form av et fysisk produkt som er pakket i eske, kan du selge programvare som abonnement, der kundene kjøper en lisens for ett år eller mer, slik at de kan bruke programvaren mot en forhåndsbetalt avgift.

I denne artikkelen kan du lese om hvordan du strukturerer produktinformasjonen og landingssidene når du sender inn programvareabonnementer til Google.

På denne siden

Slik sender du inn et abonnement

Ikke alle programvareabonnementer støttes i Shopping-annonser.

For at abonnementet ditt skal støttes i Shopping-annonser, må det oppfylle disse kravene:

Krav til produktinformasjon

Du må følge disse formateringsretningslinjene for hvert attributt, slik at vi kan forstå produktinformasjonen du sender inn for programvareabonnementer.

Tittel

• Ta med ordet «abonnement» og abonnementsvarigheten i tittelen. Ordet «abonnement» og abonnementsvarigheten kan vises hvor som helst i verdien for attributtet for tittel [title]. Du kan for eksempel sende inn et produkt som «Produktet ditt (1 års abonnement)» eller «Produktet ditt (12-måneders abonnement)».

Finn ut mer om attributtet for tittel [title]

Pris

• Send inn prisen for hele programvareabonnementets varighet – minimum 1 år. Hvis det forhåndsbetalte 12-måneders abonnementet har subsidierte eller kostnadsfrie perioder, må de tas med i totalprisen. Hvis abonnementet koster mer (eller mindre) for det første året enn for de neste årene, sender du inn den forhåndsbetalte prisen for det første året. Om ønskelig kan du i stedet sende inn den forskuddsbetalte prisen for flere år.

Finn ut mer om attributtet for pris [price]

Eksempler

• Hvis du markedsfører et forhåndsbetalt 12-måneders abonnement som koster 299 kr, må du sende inn prisen 299.00 NOK.
  • Hvis du kjører en kampanje der den første måneden av det 12 måneder lange programvareabonnementet er gratis, og den vanlige årlige prisen er 1200 kr, sender du inn prisen 1100 NOK og angir den samme prisen tydelig på landingssiden.

Google-produktkategori

Bruk kategorien Programvare > Datamaskinprogramvare (ID: 313) for å vise at du sender inn et abonnement på programvare. Eventuelt kan du bruke en av underkategoriene. Eksempel:

• Programvare > Datamaskinprogramvare > Antivirus- og sikkerhetsprogramvare (ID: 5299)

Finn ut mer om attributtet for Google-produktkategori [google_product_category]

GTIN, delenummer og merke

Merke, GTIN (Global Trade Item Number) og delenummer er globale produktkoder knyttet til et enkeltprodukt eller en produktvariant. Disse kodene er obligatoriske for de fleste produkter, men produkter med butikkens egen merkevare har vanligvis ikke unike produktkoder. Ved å bruke unike produktkoder, særlig GTIN-numre, kan du forbedre annonsene dine og gjøre det enklere for kundene å finne dem.

Finn ut mer om unike produktkoder

Frakt

• Send inn fraktkostnaden som «0» (hvis fraktkostnad er obligatorisk for oppføringslandet) når du markedsfører et ikke-fysisk produkt, for eksempel et programvareabonnement, digitalt innhold eller nedlastbar programvare. For eksempel «0.00 USD», «0.00 EUR», «0.00 GBP». Du kan sende inn fraktkostnader via attributtet for frakt [shipping] eller via kontoinnstillingene for frakt.

Finn ut mer om fraktattributtet

Bildelink

• Send inn et bilde av esken eller omslaget til programvaren slik du ville ha gjort for en fysisk eskeversjon av programvaren. Du kan også sende inn en logo eller et ikon.

Finn ut mer om attributtet for bildelink [image link]

Tips: Send inn et bilde av esken eller omslaget til programvaren

Selv om du kan sende inn logoer, anbefaler vi profesjonelle bilder når det er mulig, for eksempel av esken eller omslaget til programvaren, av følgende grunner:

• Kunder som ser annonsene dine, kan ha problemer med å skille produktene dine fra hverandre hvis de ser det samme bildet for flere alternativer, for eksempel «grunnleggende», «premium» og «enterprise». Bilder av esken eller omslaget kan gjøre det enklere å se forskjell på de ulike versjonene av programvaren.

Eksempel

Produktinformasjon for et årsabonnement på Google-sikkerhetsprogramvare, grunnleggende versjon, med en pris på 299 kr
Attributt Verdi
Tittel [title] Google-sikkerhetsprogramvare, grunnleggende versjon (1 års abonnement)
Pris [price] 299.00 NOK
Google-produktkategori [google_product_category] Programvare > Datamaskinprogramvare > Antivirus- og sikkerhetsprogramvare
Merke [brand] Google
Delenummer [mpn] G-ABC123
GTIN [gtin] 1234567890123
Frakt [shipping] US:CA:Ground:0 NOK
Bildelink [image_link] http://www.example.com/programvareeske.jpg

Krav til landingssidene dine

Når du sender inn programvareabonnementer, må disse kravene til landingssidene dine være oppfylt.

Opprett en egen landingsside for hver produktvariant

• Vis hver variant av programvareabonnementet på en egen landingsside. Eksempel: Hvis programvaren har tre versjoner («grunnleggende», «premium» og «enterprise»), skal hver versjon ha sin egen landingsside.

Vis totalprisen og forhåndsvelg riktig alternativ

• Sørg for at prisen er godt synlig, og forhåndsvelg prisen for hele programvareabonnementets varighet – minimum 1 år. Hvis det forhåndsbetalte 12-måneders abonnementet har subsidierte eller kostnadsfrie perioder, må de tas med i prisen. Hvis abonnementet koster mer (eller mindre) for det første året enn for de neste årene, sender du inn den forhåndsbetalte prisen for det første året. Hvis du vil, kan du i stedet sende inn den forhåndsbetalte prisen for flere år.

Eksempel

Hvis du markedsfører et forhåndsbetalt 12-måneders abonnement som koster 299 kr, skal du vise og forhåndsvelge 299.00 NOK som prisen på landingssiden.

Oppgi vilkår for fornyelse og oppsigelse

• Oppgi tydelig vilkårene for fornyelse og oppsigelse, og om produktet er for en bestemt periode eller blir fornyet automatisk. Forklar også oppsigelsesmulighetene, og forklar hvilke betingelser som utløser automatisk fornyelse ved slutten av den forskuddsbetalte perioden.

Finn ut mer om krav til landingssider for Shopping-annonser.

Eksempler

Her er noen eksempler på vilkår for fornyelse og oppsigelse som er i tråd med Googles retningslinjer. Men det kan være lurt å snakke med juridiske rådgivere for å lage vilkår som fungerer best i din situasjon.

• «Dette programvareabonnementet utløper etter 12 måneder og blir ikke fornyet automatisk. Du kan fornye abonnementet manuelt via kontoinnstillingene.»
  • «Abonnementet varer i 2 år, men du kan si det opp når som helst før det utløper, og få en proporsjonal refusjon. Etter abonnementsperioden på 2 år fornyes abonnementet automatisk årlig, og kostnaden for abonnementet påløper til du uttrykkelig sier opp abonnementet ved å logge på kontoen din og klikke på ‘Si opp abonnementet’ i kontoinnstillingene.»