I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Anbefalte fremgangsmåter for annonsering av tilpassede produkter

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Med tilpassede produkter menes produkter som er unike og spesiallagde. Vanligvis finnes disse produktene i et stort antall varianter, for eksempel møbler i ulike materialer og farger, og smykker med ulike innfatninger og steiner. De kan også være personlig tilpasset, for eksempel T-skjorter med trykte logoer og bilderammer med inngravert navn.

I denne artikkelen kan du lese om hvordan du skal strukturere produktinformasjonen din når du sender inn tilpassede produkter.

På denne siden

Hvorfor bør du følge disse anbefalte fremgangsmåtene?

• Nå ut til de riktige kundene. Detaljene i produktinformasjonen din gjør at vi forstår hva du selger, og dermed kan vi vise folk annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine basert på hva slags tilpassede produkter de leter etter.
  • Unngå produktavvisninger. Hvis du sender inn feil eller inkonsekvent produktinformasjon, kan det føre til produkt- eller kontoavvisninger.

Send inn variantene du selger mest av

Folk som ser etter tilpassede produkter på nettet, er ofte på utkikk etter visse varianter med bestemte egenskaper, for eksempel «røde penner med reklame» eller «personlig tilpasset bildelerret 8 x 10». For å appellere til disse potensielle kundene bør du sende inn informasjon som størrelse og farge og andre relevante attributter.

Kanskje har du et produktet med for mange mulige tilpasninger til å sende inn alle. I så fall må du vurdere hvilke varianter som er tilgjengelige omgående og selger godt.

Tips

Vanlige problemer når du sender inn tilpassede produktvarianter

Hvis du sender inn for mange varianter, kan det føre til problemer med produktinformasjonen. For eksempel:

• Resultatloggen for produktene dine blir kanskje ikke så tydelig hvis resultatene er spredt over for mange produkter
  • Databehandlingen av mange produkter kan ta lengre tid
  • Produktgrenser er angitt for å begrense det totale antallet produkter du kan sende inn

Her er noen tips som kan redusere forekomsten av slike problemer:

• Send inn varianter som kunder ofte kjøper. Gå til rapportene dine og finn de variantene du selger minst én vare av hver måned, og send inn disse i produktinformasjonen din. Du kan også laste ned en rapport med informasjon om visninger og klikk i Google Ads-kontoen din. Finn ut mer om hvordan du overvåker og optimaliserer Shopping-kampanjer.
  • Send inn ulike varianter, slik at kundene kan finne ut mer om hvert enkelt tilpasningsalternativ. Selv om du ikke sender inn alle konfigurasjonene, kan du da vise ulike muligheter som kanskje appellerer til ulike folk som søker på nettet. Tenk deg at du selger spesiallagde gardiner i 8 størrelser, 10 materialer, 10 mønstre og 15 farger. Send da inn varianter slik at alle størrelser, materialer, mønstre og farger nevnes minst én gang, men ikke send inn alle de 12 000 mulige kombinasjonene.

Inkluder tilpasninger i titler, beskrivelser og bilder

• Ta med «tilpasset» eller «personlig tilpasset» helt i begynnelsen av tittelen. Denne tilleggsteksten kan bidra til å matche annonsene og de gratis oppføringene dine med mer relevante søk. Ellers kan det hende at du ser bortkastede klikk fra folk som forventer å finne enkle standardprodukter. Legg til denne teksten helt i begynnelsen av tittelen, slik at den ikke blir avkortet.
  • Bruk bildet, tittelen og beskrivelsen til å få frem hva du selger. Hvis du selger en del av et spesiallaget produkt i stedet for hele produktet, må du forklare dette tydelig i tittelen og beskrivelsen. Send også inn et bilde av delen, eller fremhev områder i bildet, for tydelig å vise at du bare selger én del.
  • Bruk bildene til å få frem prisen på tilpassede varer. Hvis du sender inn et bilde eller en tittel som viser et tilpasset produkt, må du sørge for at prisen som sendes inn i feeden, samsvarer med prisen på det tilpassede produktet.

Eksempel 1

Tenk deg at du selger tilpassede forlovelsesringer. Du tilbyr kundene å kjøpe enten hele ringen eller bare steinen uten innfatningen. Hvis du bare vil markedsføre steinen, må du bruke attributtene for tittel[title], bilde [image] og beskrivelse [description] for å informere om dette. På denne måten forstår potensielle kunder hva du selger, før de klikker på annonsen din. Send for eksempel inn et bilde av bare steinen, prisen på selve steinen og en tittel som begynner med «bare stein» eller noe lignende.

Eksempel 2

Tenk deg at du selger T-skjorter som kan tilpasses med et bilde, en logo eller en valgfri tekst. Hvis du ønsker å vise frem det tilpassede produktet, må bildet du sender inn, vise det tilpassede produktet og i tillegg gjenspeile informasjonen for det tilpassede produktet i attributtene for pris [price] og tittel [title]. Tittelen du sender inn, må begynne med «tilpasset» eller lignende. Hvis du oppgir en pris for et ikke-tilpasset produkt, kan ikke bildet og tittelen inneholde noen form for tilpasning.

Vis det ferdig tilpassede produktet på landingssiden

• Link til en landingsside som viser et bestemt produkt, i stedet for en generisk gateway-side der kundene kan starte tilpasningsprosessen. Finn ut mer om kravene til landingssider.
  • Forhåndsvelg den riktige kombinasjonen av tilpasningsalternativer. Kunder forventer at det skal være enkelt å finne produktet de så i annonsen eller gratisoppføringen din, på nettstedet ditt. Send inn en link med nettadresseparametere, slik at det riktige alternativet allerede er valgt som standard. Hvis du ikke allerede har nettadresser med produktkonfigurasjoner du kan linke til, kan du kanskje konfigurere en produktlink i henhold til de forhåndsbestemte parameterne. Eksempel: http://example.com/landing_page.php?parameterA=123&parameterB=456. Finn ut mer om spesifikasjoner for produktinformasjon
  • Sørg for at tilpasningsalternativene på landingssiden samsvarer med produktinformasjonen. Potensielle kunder kan miste lysten til å kjøpe produktet hvis produktet på landingssiden ikke samsvarer med informasjonen i annonsen eller gratisoppføringen, eller hvis det er vanskelig å konfigurere varianten som vises i annonsen.

Eksempel

Tenk deg at du selger tilpassede persienner laget i tre eller vinyl. Hvis du har sendt inn tre i attributtene for tittel [title] og materiale [material], skal folk som klikker på annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine, enkelt kunne se og velge tre på landingssiden din.

Oppgi nøyaktige priser

Folk som handler på nettet, forventer å kunne kjøpe produktet for samme beløp som de ser i annonsen eller oppføringen din. Hvis prisene ikke er konsekvente, får brukerne en dårlig opplevelse, noe som kan føre til at potensielle kunder forlater nettstedet ditt. Manglende prissamsvar kan dessuten føre til at produktene dine eller kontoen din blir avvist.

• Send inn prisen kunden må betale for det fullstendige produktet. Hvis produktet består av flere komponenter som ikke selges separat, må du ikke sende inn prisen for én komponent. Hvis du for eksempel markedsfører en spesialbygd sofa, må du ikke sende inn prisen på sofarammen uten beina. Hvis du markedsfører et tilpasset krus med en logo, må du ikke sende inn prisen på et tomt krus uten logoen.
  • Send inn totalprisen for alle produktene som selges samlet, i pakker eller multipakker. Hvis du for eksempel selger penner med reklame og kundene må kjøpe minst 20 om gangen, må du sende inn prisen for 20 penner i stedet for prisen for én penn (bruk attributtet for pris [price]). Du kan også bruke attributtet for mål for enhetspris [unit_pricing_measure] til å sende inn prisen per enkeltenhet for massebestillinger. Finn ut mer om enhetspriser.
  • Vis totalprisen tydelig på landingssiden. For å kunne kjøpe tilpassede produkter må kanskje kundene betale et tilpasningsgebyr eller bestille et visst antall. Gi kundene en oversiktlig opplevelse ved å vise totalprisen, inkludert kravene for tilpasning og antall, på landingssiden.
  • Bruk riktig pris for prøver. Hvis du annonserer en vareprøve, må bildet, tittelen og beskrivelsen være representative for prøven. Finn ut mer om attributtet for gruppe [is_bundle].
  • Sørg for at produktinformasjonen din oppdateres i takt med endringer i varelageret av tilpassede varer. Hvis prisene endres hyppig (for eksempel fordi kostnaden for enkelte komponenter ofte endrer seg), anbefaler vi at du bruker Content API for Shopping. Finn ut mer om Content API for Shopping.

Tips

Noen ganger kan prisen på et enkeltprodukt endres basert på hvilke alternativer for tilpasning kundene velger. Hvis enkelte alternativer er dyrere enn andre, må du bruke tittel [title] og andre attributter til å spesifisere hvilket alternativ du markedsfører. Send også inn en link for det forhåndsvalgte alternativet.

Tenk deg at du selger tilpassede telefondeksler. Et hvitt telefondeksel koster 150 kr, og telefondeksler i andre farger koster 180 kr. Hvis du sender inn «150 NOK» via attributtet for pris [price], må du ta med «hvit» i attributtet for farge [color] og tittel [title], vise et hvitt deksel på bildet og linke til det hvite alternativet på landingssiden.

Følg kravene for produktkoder

Med merkenavn, delenummer og GTIN (Global Trade Item Number) kan vi identifisere et enkeltprodukt eller en produktvariant. Du kan sende inn disse ved å bruke attributtene for merke [brand], GTIN [gtin] og delenummer [mpn]. Selv om disse kodene må sendes inn for de fleste produkter, finnes det vanligvis ikke slike unike produktkoder for tilpassede eller unike produkter. Finn ut mer om unike produktkoder.