Gode fremgangsmåter for annonsering av tilpassede produkter

Tilpassede produkter er unike og spesiallagde. Vanligvis finnes disse produktene i et stort antall varianter, for eksempel møbler i ulike materialer og farger, og smykker med ulike innfatninger og steiner. De kan også være personlig tilpassede, for eksempel t-skjorter med trykte logoer og bilderammer med navnegravering.

I denne artikkelen kan du lese om hvordan du skal strukturere produktinformasjonen din når du sender inn tilpassede produkter.

Hvorfor bør du følge disse gode fremgangsmåtene?

• Nå ut til de riktige kundene. Gjennom detaljene i produktinformasjonen din kan vi forstå hva du selger, og hjelpe deg med å vise annonsene dine til personer ut fra hva slags tilpassede produkter de leter etter.
  • Unngå produktavvisninger. Hvis du sender inn uriktig eller inkonsekvent produktinformasjon, kan det føre til vare- eller kontoavvisninger.

Send inn variantene du selger mest av

De som leter etter tilpassede produkter på nettet, er ofte på utkikk etter visse varianter med bestemte egenskaper, for eksempel røde penner med reklame eller personlig tilpassede bildelerreter 8 x 10. For å appellere til disse potensielle kundene må du sende inn informasjon som størrelse og farge og andre relevante attributter.

Kanskje har du et produktet med for mange mulige tilpasninger til å sende inn alle. I så fall må du vurdere hvilke varianter som allerede er tilgjengelige og selger godt.

Tips for innsending av varianter:

• Send inn detaljer i produktinformasjonen din for å vise forskjellen mellom hver variant. Du kan sende inn varianter med ulike verdier for disse attributtene: color [farge], size [størrelse], pattern [mønster], material [materiale], age_group [aldersgruppe], gender [kjønn], size_type [størrelsestype] og size_system [størrelsessystem]. Med denne informasjonen blir det enklere for oss å vise annonsene dine når folk søker etter slike egenskaper. I produktinformasjonen din kan du bruke den overordnede vareenheten som item_group_id [varegruppe-ID] for alle variantene av det samme produktet. Finn ut mer om varegruppe-ID-er.
  • Bruk tittelen til å opplyse om tilpasninger du ikke kan sende inn via attributtene. Eksempel: badehåndkle med monogram eller hundematskål med inngravering. Finn ut mer om fremgangsmåter for varianter som ikke støttes.
  • Send inn varianter som du vanligvis har på lager. Når du sender inn variantene du selger mest av, må du sørge for å sende inn riktig verdi for attributtet availability [tilgjengelighet]. Hvis enkelte tilpasninger bare finnes i et begrenset antall og ofte blir utsolgt, kan det være lurt å unngå å markedsføre disse variantene.
  • Send inn riktig bilde og pris for varianten du markedsfører. Tenk deg for eksempel at du markedsfører et personlig tilpasset telefondeksel med blåprikket mønster. Deksler med mønster koster mer enn ensfargede deksler. Send inn et bilde som viser de blå prikkene, og en pris som dekker hele kostnaden for akkurat denne produktvarianten.

Tips: vanlige problemer når du sender inn tilpassede produktvarianter

Innsending av for mange varianter kan føre til problemer med produktinformasjonen din. For eksempel:

• Resultatloggen for produktene dine blir kanskje ikke så tydelig hvis resultatene er spredt over for mange produkter
  • Databehandlingen av mange produkter kan ta lengre tid
  • Produktgrenser er angitt for å begrense det totale antallet produkter du kan sende inn

Her er noen tips for å oppleve færre slike problemer:

• Send inn varianter folk kjøper ofte. Gå til rapportene dine, og finn de variantene du selger minst én vare av hver måned, og send inn disse i produktinformasjonen din. Du kan også laste ned en rapport med visninger og klikke på informasjon i Google Ads-kontoen din. Finn ut mer om overvåking av Shopping-resultater i Google Ads.
  • Send inn ulike varianter, slik at potensielle kunder kan finne hvert tilpasningsalternativ. Selv om du ikke sender inn alle konfigurasjonene, kan du da vise ulike muligheter som kanskje appellerer til ulike folk som søker på nettet. Tenk deg at du selger spesiallagde gardiner i 8 størrelser, 10 materialer, 10 mønstre og 15 farger. Send da inn varianter slik at alle størrelser, materialer, mønstre og farger nevnes minst én gang, men ikke send inn alle de 12 000 mulige kombinasjonene.

Inkluder tilpasninger i titler, beskrivelser og bilder

• Inkluder tilpasset eller personlig tilpasset helt i begynnelsen av tittelen. Denne ekstra teksten kan gjøre det lettere for oss å knytte annonsene dine til mer relevante søk. Ellers kan det hende at du ser bortkastede klikk fra folk som forventer å finne enkle standardprodukter. Legg til denne teksten helt i begynnelsen av tittelen, slik at den ikke blir avkortet.
  • Bruk bildet, tittelen og beskrivelsen til å få frem hva du selger. Hvis du selger en del av et spesiallaget produkt i stedet for hele varen, må du forklare dette tydelig i tittelen og beskrivelsen. Send også inn et bilde av delen, eller fremhev områder i bildet, for tydelig å vise at du bare selger én del.
  • Bruk bildene for å få frem prisen på tilpassede varer. Hvis du sender inn et bilde eller en tittel som viser et tilpasset produkt, må du sørge for at prisen som sendes inn i feeden, samsvarer med prisen på det tilpassede produktet.

Eksempel 1

Tenk deg at du selger tilpassede forlovelsesringer. Du tilbyr kundene å kjøpe enten hele ringen eller bare steinen uten innfatningen. Hvis du bare vil markedsføre steinen, må du bruke attributtene title [tittel], image [bilde] og description [beskrivelse] til å informere om dette. På denne måten forstår potensielle kunder hva du selger, før de klikker på annonsen din. Send inn et bilde av bare steinen, prisen på selve steinen og en tittel som begynner med bare stein eller noe lignende.

Eksempel 2

Tenk deg at du selger T-skjorter som kan tilpasses med et bilde, en logo eller en valgfri tekst. Hvis du ønsker å annonsere for dette tilpassede produktet, må bildet du sender inn, vise det tilpassede produktet og i tillegg samsvare med informasjonen for det tilpassede produktet i attributtene price [pris] og title [tittel]. Tittelen du sender inn, må begynne med tilpasset eller noe lignende. Hvis du oppgir en pris for et ikke-tilpasset produkt, kan ikke bildet og tittelen inneholde noen form for tilpasning.

Vis det ferdig tilpassede produktet på landingssiden din

• Legg til en link til en landingsside der et bestemt produkt vises, i stedet for et generisk side der brukerne kan sette i gang tilpasningsprosessen. Finn ut mer om krav til landingssider for Shopping-annonser.
  • Sørg for at tilpasningsalternativene på landingssiden din samsvarer med produktinformasjonen. Potensielle kunder kan miste lysten til å kjøpe produktet hvis produktet på landingssiden ikke samsvarer med informasjonen i annonsen, eller hvis det er vanskelig å konfigurere varianten som vises i annonsen.

Eksempel

Tenk deg at du selger tilpassede persienner laget i tre eller vinyl. Hvis du har sendt inn tre i attributtene title [tittel] og material [materiale], skal folk som klikker på annonsene dine, enkelt kunne se og velge tre på landingssiden din.

• Forhåndsvelg den riktige kombinasjonen av tilpasningsalternativer. Brukere forventer at det skal være enkelt å finne produktet de så i annonsen din, på nettstedet ditt. Send inn en link med nettadresseparametere, slik at det riktige alternativet allerede er valgt som standard. Hvis du ikke allerede har nettadresser med produktkonfigurasjoner du kan linke til, kan du kanskje konfigurere en produktlink i henhold til parameterne for forhåndsinnstillinger. Eksempel: http://example.com/landing_page.php?parameterA=123&meterB=456 Finn ut mer om innsending av linker

Oppgi nøyaktige priser

Folk som handler på nettet, forventer å kunne kjøpe produktet for samme beløp som de ser i annonsen din. Hvis prisene er unøyaktige, får brukerne en dårlig opplevelse, noe som kan føre til at potensielle kunder forlater nettstedet ditt. Dessuten kan manglende samsvar mellom priser føre til at varene dine eller kontoen din blir avvist. Finn ut mer om vare- og kontoavvisninger.

• Send inn prisen brukeren må betale for det fullstendige produktet. Hvis produktet består av flere komponenter som ikke selges separat, må du ikke sende inn prisen for én komponent. Hvis du for eksempel markedsfører en spesialbygd sofa, må du ikke sende inn prisen på sofarammen uten beina. Hvis du markedsfører et tilpasset krus med en logo, må du ikke sende inn prisen på et tomt krus uten logoen.
  • Send inn totalprisen for alle produktene som selges samlet, i pakker eller multipakker. Hvis du for eksempel selger penner med reklame og kundene må kjøpe minst 20 om gangen, må du sende inn prisen for 20 penner i stedet for prisen for én penn (bruk attributtet (price [pris]). Du kan eventuelt bruke attributtet unit_pricing_measure [mål_for_enhetspris] til å sende inn prisen per enkeltenhet for massebestillinger. Finn ut mer om enhetspriser.
  • Vis totalprisen tydelig på landingssiden. For å kunne kjøpe tilpassede produkter må kanskje kundene betale en tilpasningsavgift eller bestille et visst antall. For å gi brukerne en oversiktlig opplevelse må du vise totalprisen, inkludert prisen og kravene for tilpasning og antall, på landingssiden.
  • Bruk riktig pris for prøver. Hvis du annonserer for en vareprøve, må attributtene image [bilde], title [tittel] og description [beskrivelse] representere prøven. Finn ut mer om partivarer, pakker, multipakker og prøver

Tips

Noen ganger kan prisen på et enkeltprodukt endres basert på hvilke alternativer for tilpasning folk velger. Hvis enkelte alternativer er dyrere enn andre, må du bruke title [tittel] og andre attributter til å spesifisere hvilket alternativ du markedsfører. Send også inn en link for det forhåndsvalgte alternativet.

Tenk deg at du selger tilpassede telefondeksler. Et hvitt telefondeksel koster NOK 150, og alle fargede telefondeksler koster NOK 180. Hvis du sender inn NOK 150 for attributtet price [pris], må du ta med hvitt i attributtene color [farge] og title [tittel], vise et hvitt deksel på bildet og ha en link til det hvite dekselet på landingssiden din.

• Sørg for at produktinformasjonen din er oppdatert med hensyn til endringer i varelageret av tilpassede varer. Hvis prisene dine endres hyppig (f.eks. fordi kostnaden av visse komponenter endrer seg ofte), anbefaler vi at du bruker Shopping Content API. Finn ut mer om Content API for Shopping.

Følg kravene for produktkoder

Med merkevarenavn, GTIN-numre og delenumre kan vi identifisere et enkeltprodukt eller en produktvariant. Du kan sende inn disse ved å bruke attributtene brand [merke], gtin [gtin], og mpn [delenummer]. Selv om disse kodene må sendes inn for de fleste produkter, finnes det vanligvis ikke slike unike produktkoder for tilpassede eller unike varer. Finn ut mer om attributter for produktkoder.

• Gjør følgende hvis du tilbyr tilpasning, gravering eller annen personlig tilpasning av et produkt:
    • Send inn attributtet is_bundle [inngår_i_sett] for å informere oss om at du tilpasser produktet
    • Send inn attributtet gtin [gtin] med verdien som er tilordnet av produsenten
    • Send inn brand [merke] og mpn [delenummer] for produktet før tilpasning
    • Bruk title og description [beskrivelse] til å forklare at produktet er tilpasset
    • Send inn price [pris] og image [bilde] for det ferdig tilpassede produktet
  • Hvis produktet ikke har gtin og brand [merke] eller mpn [delenummer] og brand [merke], sender du inn attributtet identifier_exists [identifikator_finnes] med verdien nei.