I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Åpenhet og personvern

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du mener at en deltaker av Google Kundeanmeldelser bryter en av retningslinjene nedenfor, kan du gi oss beskjed ved å fylle ut skjemaet for rapportering av brudd på retningslinjene for Google Kundeanmeldelser, slik at vi kan undersøke dette nærmere.

Falsk og villedende fremstilling

I Google Kundeanmeldelser er det ikke tillatt for deltakerne å vise innhold som gir en uriktig fremstilling av et produkt, et tilbud eller vesentlige fakta. Det er ikke tillatt for en deltaker av Google Kundeanmeldelser å bruke en unøyaktig produkt- eller tilbudsbeskrivelse eller bevisst utelate vesentlige detaljer om et produkt eller tilbud. Dette gjelder for alle produktfunksjoner, inkludert, men ikke begrenset til, varens kvalitet, verdi, pris eller historikk.

Google tillater ikke at selgere urettmessig representerer andre selgere eller organisasjoner.

Implisitt tilknytning

I Google Kundeanmeldelser er det ikke tillatt med innhold som antyder en tilknytning til, et partnerskap med eller et spesielt samarbeidsforhold med Google, uten eksplisitt godkjenning fra Google. Deltakerne skal ikke sende ut pressemeldinger, kunngjøringer eller annet kampanjemateriell knyttet til deltakelsen deres i Google Kundeanmeldelser uten forhåndsgodkjenning fra Google. Rett alle forespørsler om slik godkjenning til press@google.com. Deltakerne kan heller ikke antyde noen tilknytning til, noe partnerskap med eller noe spesielt samarbeidsforhold med noen urelatert tredjepart.

Innsamling av informasjon

I Google Kundeanmeldelser er det ikke tillatt med nettsteder der hovedformålet er å samle inn personopplysninger. Dette omfatter blant annet nettsteder der det tilbys gratis gaver eller andre insentiver i bytte mot personopplysninger. Vi kaller denne praksisen «innsamling av informasjon». Noen eksempler på gratis gaver eller insentiver er premier, tilbud, videoer, e-bøker og resultater av quizer/undersøkelser.

Nettsteder der det ikke samles inn informasjon fra brukere, men der det samles inn sensitive personopplysninger (som bankinformasjon og kredittkortnumre), må bruke en sikker behandlingstjener (https://) under innsamlingen av disse opplysningene.

Deltakere er ansvarlige for å overholde lokale lover og forskrifter om personvern og databeskyttelse. Google kan suspendere en hvilken som helst konto eller kampanje som strider mot retningslinjene våre eller gjeldende lov.

Programvareprinsipper

I Google Kundeanmeldelser er det ikke tillatt med nettsteder som distribuerer skadelig eller forstyrrende programvare til brukernes maskiner. Google tillater heller ikke nettsteder som oppgir villedende eller misvisende informasjon om nedlastingene som distribueres.

Disse retningslinjene er basert på programvareprinsippene våre for bedrifter:

• Installering – Brukeren skal ikke lures til å installere programvare.
  • Bekjentgjørelse – Brukeren skal informeres om hovedfunksjonene til programmet når det installeres eller aktiveres.
  • Enkel fjerning – Det skal være enkelt for brukeren å deaktivere eller slette programmet.
  • Tydelig atferd – Hvis programmet påvirker eller endrer brukeropplevelsen, skal brukeren få tydelig beskjed om årsaken til dette.
  • Spionering – Hvis programmet samler inn eller videreformidler personopplysninger om deg, for eksempel adresse, skal du gjøres oppmerksom på dette.
  • Godt selskap – Produktene som programleverandøren tilbyr, skal ikke inngå i pakker med programmer som er i strid med disse retningslinjene.

Selv om hensikten med enkelte programmer ikke er skadelig, kan de være utviklet for installasjon av medfølgende programmer, overføring av brukerinformasjon eller endring av datamaskininnstillinger uten at brukeren er klar over det. Denne typen programvare anses som skadelig for brukeren fordi den kan stjele personlige og økonomiske opplysninger, være vanskelig å avinstallere eller fjerne, endre nettleserinnstillinger og overføre data til og fra andre eksterne enheter uten brukerens samtykke.

Retningslinjer for personvern for deltakere

Deltakerne må legge ut retningslinjer for personvern som presist beskriver deltakernes fremgangsmåte med hensyn til innsamling, bruk og videreformidling av informasjon, inkludert personlig identifiserende informasjon.

Deltakerne må inkludere følgende opplysninger i retningslinjene sine for personvern:

• Tredjepartsleverandører, inkludert Google, bruker informasjonskapsler til å vise merket på nettstedet ditt og til å vise annonser basert på en brukers tidligere besøk på nettstedet ditt.
  • Brukere kan velge bort at Google bruker informasjonskapsler til å vise annonser basert på tidligere besøk på nettstedet ditt, ved å gå til siden der Google-annonsering kan velges bort. Du kan også henvise brukere som ønsker å velge bort en tredjepartsleverandørs bruk av informasjonskapsler til interessebasert annonsering, til siden der Network Advertising Initiative kan velges bort.

Siden nettstedene til selgerne og lovgivningen i ulike land eller områder varierer, kan vi ikke foreslå bestemte formuleringer av personvernreglene. Du kan imidlertid få veiledning om utarbeiding av personvernregler av ressurser som Network Advertising Initiative (NAI).

Personopplysninger

Selgere må tilby kundene en sikker måte å kjøpe produkter på nettet på, og det forventes at systemene deres følger anbefalte fremgangsmåter for personvern og sikkerhet. Hvis det samles inn sensitive personopplysninger gjennom nettstedet ditt, må nettstedet være lagret på en sikker tjener som bruker SSL (https). Informasjonen nedenfor anses som sensitiv personlig informasjon.

• Kredittkort- og debetkortnumre
  • Bank- og investeringskontonumre
  • Brukskontonumre
  • Bankoverføringsnumre
  • Fødselsnummer, pensjonsnummer, personnummer eller helsekortnummer
  • Eventuelle andre opplysninger som er definert som sensitive personopplysninger i henhold til gjeldende lov

Hvis det finnes sider på nettstedet ditt som brukes til å samle inn og lagre sensitive personopplysninger, må nettstedet være lagret på en sikker tjener som bruker SSL (https). Deltakerne må dessuten legge ut vilkårene for å velge og velge bort lagring av betalingsmåter for fremtidige kjøp, slik at det tydelig fremgår hvilke vilkår som gjelder.