Google Kundrecensioner – enkäten och valet att delta

Med den här enkäten från Google Kundrecensioner kan kunderna sätta betyg på sina köpupplevelser på din webbplats. Om en kund väljer att delta skickar Google en undersökning efter att deras beställning har levererats. Undersökningen av Google Kundrecensioner är utformad så att kunderna kan bedöma hela sin shoppingupplevelse. Genom att lägga till några valfria rader kod kan du också få kunderna att lämna synpunkter på den produkt de köper på din webbplats.

I den här artikeln får du veta hur du ställer in undersökningsmodulen och ser till att kunderna kan besvara den.

Undersökningen fungerar på stationära och mobila enheter. Se till att du lägger till kodavsnittet för undersökningen på webbplatserna för både stationära och mobila enheter.

Så fungerar det

Genomför en integrering för enkätdeltagande så att Google Kundrecensioner fungerar på din webbplats. Integreringen för deltagande gör det möjligt för Google att visa dina kunder en inbjudan till enkäten från Google Kundrecensioner när de har passerat kassan på din webbplats.

Obs! Du godkänner att alla kunder kan göra valet att delta eftersom valet syns på beställningsbekräftelsesidan. När du integrerar valet att delta i enkäten från Google Kundrecensioner på din webbplats godkänner du också att Google får ta del av kundernas e-postadresser från beställningsbekräftelsen.

Anpassa placeringen av valet att delta i enkäten

Med Google Kundrecensioner kan du anpassa var på kassasidan du vill placera valet att delta. Vi rekommenderar att du placerar valet att delta mitt på sidan, eftersom placeringar nedtill och till höger på sidan vanligtvis leder till att färre väljer att delta. Om du vill veta mer kan du läsa Integrera modulen för att välja att delta i enkäten.

Google Kundrecensioner

Så här kan det se ut när någon väljer att delta i en enkät från Google Kundrecensioner.

Enkät om kundupplevelse

Google kan skicka en enkätinbjudan via e-post till de kunder som väljer att delta. Kunderna måste slutföra undersökningen för att Google ska kunna samla in feedback som en del av programmet Google Kundrecensioner.

Under undersökningen betygsätter kunderna sin köpupplevelse i din butik med 1–5 stjärnor. De kan även skriva en textkommentarer om de vill.

Bild på enkäten för Google Kundrecensioner. Du kan se hur texten i enkäten ser ut i exempel på enkätinbjudan.

När de har lämnat feedback om sin upplevelse hos dig kan kunderna betygsätta den vara de köpt och skriva en kommentar. Denna funktion är tillgänglig för dina kunder om du har fullföljt de tekniska integreringskraven för att samla in produktrecensioner via Google Kundrecensioner och tillhandahållit produktdata för en beställning.