I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Integreringsguide

Integrera undersökningsmodulen

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

I undersökningsmodulen kan kunderna välja om de vill delta i Google Kundrecensioner och ange nödvändiga transaktionsuppgifter till Google. Modulen krävs på alla sidor för beställningsbekräftelse om du vill delta i Google Kundrecensioner. Om du har problem med att integrera undersökningsmodulen kan du felsöka.

I det här avsnittet behandlas följande ämnen:

När användare väljer att delta får de en enkät från Google efter beställningens beräknade leveransdatum. Mer information finns i Undersökning från Google Kundrecensioner.

Undersökningen fungerar på stationära och mobila enheter. Se till att du lägger till kodavsnittet för undersökningen på webbplatserna för både stationära och mobila enheter.

Integreringsanvisningar

Gör så här om du vill inkludera undersökningsmodulen på bekräftelsesidan:

1. Uppdatera DOCTYPE
  2. Lägg till ”välj att delta”-kod

Ange koden för undersökningsmodulen på sidan för beställningsbekräftelse i alla kassaflöden. HTTPS måste användas på alla bekräftelsesidor (inte HTTP).

Eftersom den här modulen utlöser undersökningen via Google Kundrecensioner måste du ange korrekta beställningsuppgifter i modulen efter bästa förmåga.

Om kassaprocessen hanteras av tredje part måste de omdirigera tillbaka till bekräftelsesidan på din domän.

Skym inte kundundersökningsmodulen med annat innehåll på sidan för beställningsbekräftelse.

Uppdatera DOCTYPE

Se till att HTML5 DOCTYPE används på bekräftelsesidan:

<!DOCTYPE html>

Doctype måste vara det första radobjektet i sidans HTML-kod. När du använder HTML5 DOCTYPE ser du till att webbläsare renderar sidorna i standardläge i stället för i bristfällig kod, eller quirks mode. Quirks mode avser en teknik som används av vissa webbläsare för att bibehålla bakåtkompatibilitet med webbsidor utformade för äldre webbläsare, i stället för att strikt följa W3C- och IETF-standarder i standardläge.

Obs! Ta inte med kommentarer eller blanksteg före DOCTYPE.

Lägg till ”välj att delta”-kod

Ge kunderna möjligheten att skicka in en recension av sin köpupplevelse genom att lägga till modulen på sidan för beställningsbekräftelse.

Så här lägger du till undersökningsmodulen på sidan för beställningsbekräftelse:

1. Klistra in följande HTML-kod på sidan för beställningsbekräftelse:

<!-- BEGIN GCR Opt-in Module Code -->

<script src="https://apis.google.com/js/platform.js?onload=renderOptIn"

async defer>

</script>

<script>

window.renderOptIn = function() {

window.gapi.load('surveyoptin', function() {

window.gapi.surveyoptin.render(

{

// OBLIGATORISKT

"merchant_id": "MERCHANT_ID",

"order_id": "ORDER_ID",

"email": "CUSTOMER_EMAIL",

"delivery_country": "COUNTRY_CODE",

"estimated_delivery_date": "ÅÅÅÅ-MM-DD",

// VALFRITT

"products":[{"gtin":"GTIN1"}, {"gtin":"GTIN2">}],

"opt_in_style": "OPT_IN_STYLE"

});

});

}

</script>

<!-- END GCR Opt-in Module Code -->

Placera koden innan den avslutande taggen </BODY>. När du placerar enkätmodulens kod med märkeskoden spelar inte ordningen någon roll: enkätmodulens kod kan placeras före eller efter märkeskoden.

2. Byt ut variablerna mot dina webbplatsspecifika, dynamiska värden. I följande tabell beskrivs de tillgängliga inställningarna:

Variabel

Obligatorisk?

Beskrivning

MERCHANT_ID

(Säljar-id)

Obligatoriskt

Merchant Center-id. Du hittar värdet i Google Merchant Center.

ORDER_ID

(Beställnings-id)

Obligatoriskt

Ett unikt beställnings-id.

CUSTOMER_EMAIL

(Kundens e-postadress)

Obligatoriskt

Kundens e-postadress i formatet namn@domän.com.

COUNTRY_CODE

(Landskod)

Obligatoriskt

Landskoden med två bokstäver identifierar var kundens beställning kommer att levereras. Värdet måste vara i formatet ISO 3166-1 alpha-2. Använd inte ”ZZ” för detta fält. Till exempel ”US”.

ESTIMATED_DELIVERY_DATE

(Beräknat leveransdatum)

Obligatoriskt

Det beräknade leveransdatumet för beställningen, där YYYY är året, MM är månaden och DD är dagen. Till exempel 2016-09-13.

GTIN1, GTIN2

(GTIN)

Valfritt

Numeriska GTIN-värden.

OPT_IN_STYLE

(Modulens design)

Valfritt

Anger hur modulens dialogruta visas. Möjliga värden:

"CENTER_DIALOG": Visas som en dialogruta i mitten av vyn.

"BOTTOM_RIGHT_DIALOG": Visas som en dialogruta längst ned till höger i vyn.

"BOTTOM_LEFT_DIALOG": Visas som en dialogruta längst ner till vänster i vyn.

"TOP_RIGHT_DIALOG": Visas som en dialogruta längst upp till höger i vyn.

"TOP_LEFT_DIALOG": Visas som en dialogruta längst upp till vänster i vyn.

"BOTTOM_TRAY": Visas längst ned i vyn.

Standardvärdet är "CENTER_DIALOG".

Du kan också ange det språk som modulen ska använda genom att klistra in följande kodavsnitt på webbplatsen: Om du inte anger något värde för parametern lang ställs språket in automatiskt utifrån inställningen i användarens webbläsare.

<!-- BEGIN GCR Language Code -->

<script>

window.___gcfg = {

lang: 'LANGUAGE'

};

</script>

<!-- END GCR Language Code -->

Placera koden före den avslutande taggen </BODY> på sidan. Ordningen spelar ingen roll när den placeras med deltagandekoden.

Ställ in värdet på parametern lang genom att ersätta LANGUAGE med ett av följande språk som stöds:

Kod

Språk

af

afrikaans

ar

arabiska

cs

tjeckiska

da

danska

de

tyska

en

engelska

en-AU

engelska (Australien)

en-GB

engelska (Förenade kungariket)

en-US

engelska (amerikansk)

es

spanska

es-419

spanska (Latinamerika)

fil

filippinska

fr

franska

ga

iriska

id

indonesiska

it

italienska

ja

japanska

ms

malajiska

nl

nederländska

no

norska

pl

polska

pt-BR

portugisiska (Brasilien)

pt-PT

portugisiska

ru

ryska

sv

svenska

tr

turkiska

zh-CN

kinesiska (förenklad)

zh-TW

kinesiska (traditionell)

Exempel på undersökningskod

Variabelvärden ersätts vanligtvis på sidan för beställningsbekräftelse med kod på serversidan. Följande exempel visar hur du kan implementera modulkoden med PHP:

<!-- BEGIN GCR Opt-in Module Code -->

<script src="https://apis.google.com/js/platform.js?onload=renderOptIn"

async defer>

</script>

<script>

window.renderOptIn = function() {

window.gapi.load('surveyoptin', function() {

window.gapi.surveyoptin.render(

{

"merchant_id": 42,

"order_id": "<?php echo $order_id ?>",

"email": "<?php echo $email_address ?>",

"delivery_country": "<?php echo $user_country ?>",

"estimated_delivery_date": "<?php echo $delivery_date ?>",

"products": [{"gtin":"<?php echo $gtin_1 ?>"}, {"gtin":"<?php echo $gtin_2 ?>"}],

"opt_in_style": "BOTTOM_LEFT_DIALOG"

});

});

}

</script>

<!-- END GCR Opt-in Module Code -->

<!-- BEGIN GCR Language Code -->

<script>

window.___gcfg = {

lang: 'sv'

};

</script>

<!-- END GCR Language Code -->

Testa att felsöka om modulen inte visas på sidan eller om du får felmeddelanden när du läser in sidan.