Integratiegids

De aanmeldmodule voor enquêtes integreren

Hierna: Optioneel: De aanmeldoptie voor enquêtes aanpassen om productreviews te verzamelen

Met de aanmeldmodule voor enquêtes kunnen klanten kiezen of ze willen deelnemen aan Google Klantenreviews. Ook worden hiermee de benodigde transactiegegevens naar Google gestuurd. Als u wilt deelnemen aan Google Klantenreviews, is deze module vereist op alle bevestigingspagina's voor bestellingen. Als u problemen heeft met het integreren van de aanmeldmodule voor enquêtes, kunt u proberen het probleem op te lossen.

Dit gedeelte bevat de volgende onderwerpen:

Als gebruikers zich aanmelden, krijgen ze van Google een enquête na de geschatte leveringsdatum van hun bestelling. Zie Enquête voor Google Klantenreviews voor meer informatie.

De aanmeldmodule voor enquêtes werkt op desktopcomputers en mobiele apparaten. Zorg dat u het codefragment voor aanmelding toevoegt aan zowel uw desktopsite als mobiele site.

Integratie-instructies

Als u de aanmeldmodule voor enquêtes wilt toevoegen aan de bevestigingspagina voor bestellingen, moet u het volgende doen:

1. DOCTYPE updaten
  2. De aanmeldcode toevoegen

U plaatst de code voor de aanmeldmodule op de bevestigingspagina voor bestellingen van uw afrekenproces(sen). Op alle bevestigingspagina's moet HTTPS (niet HTTP) worden gebruikt.

Omdat met deze module de aanmeldoptie voor Google Klantenreviews-klantenenquêtes wordt geactiveerd, moeten de bestelgegevens in de module zo nauwkeurig mogelijk zijn.

Als u in het afrekenproces een processor van derden gebruikt, moet deze omleiden naar de bevestigingspagina in uw domein.

Zorg dat de aanmeldmodule voor Google Klantenreviews-klantenenquêtes niet onleesbaar is vanwege andere inhoud op de bevestigingspagina voor bestellingen.

DOCTYPE updaten

Zorg dat u HTML5 DOCTYPE gebruikt op de bevestigingspagina:

<!DOCTYPE html>

Dit moet het eerste regelitem zijn in de html-code op de pagina. Met HTML5 DOCTYPE zorgt u dat webbrowsers uw pagina's weergeven in de standaardmodus in plaats van de quirks-modus. De quirks-modus is een techniek die in sommige webbrowsers wordt gebruikt om te zorgen voor compatibiliteit met webpagina's die zijn ontworpen voor oudere browsers, in plaats van strikt te voldoen aan de W3C- en IETF-standaarden in de standaardmodus.

Opmerking: Voeg geen opmerkingen of witruimte toe vóór DOCTYPE.

De aanmeldcode toevoegen

Als u klanten de mogelijkheid wilt bieden om een review te verzenden voor hun koopervaring bij u, voegt u de aanmeldmodule toe aan uw bevestigingspagina voor bestellingen.

Ga als volgt te werk om de aanmeldmodule voor enquêtes toe te voegen aan de bevestigingspagina voor bestellingen:

1. Plak het volgende html-fragment op uw bevestigingspagina voor bestellingen:

<!-- BEGIN GCR Opt-in Module Code -->

<script src="https://apis.google.com/js/platform.js?onload=renderOptIn"

async defer>

</script>

<script>

window.renderOptIn = function() {

window.gapi.load('surveyoptin', function() {

window.gapi.surveyoptin.render(

{

// VEREIST

'merchant_id': 'MERCHANT_ID',

'order_id': 'ORDER_ID',

'email': 'CUSTOMER_EMAIL',

'delivery_country': 'COUNTRY_CODE',

'estimated_delivery_date': 'JJJJ-MM-DD',

// OPTIONEEL

'products':[{'gtin':'GTIN1'}, {'gtin':'GTIN2'>}],

'opt_in_style': 'OPT_IN_STYLE'

});

});

}

</script>

<!-- END GCR Opt-in Module Code -->

Plaats de code net vóór de afsluitende tag </BODY>. Wanneer u de code voor de enquêtemodule plaatst met de badgecode, is de volgorde niet van belang: de code voor de enquêtemodule kan zowel voor als na de badgecode worden geplaatst.

2. Vervang de variabelen door uw site-specifieke, dynamische waarden. In de volgende tabel worden de beschikbare instellingen beschreven:

Variabele

Vereist?

Beschrijving

MERCHANT_ID

(Verkoper-ID)

Vereist

Uw Merchant Center-ID. Deze waarde is te vinden in het Google Merchant Center.

ORDER_ID

(Bestellings-ID)

Vereist

Een unieke ID voor de bestelling.

CUSTOMER_EMAIL

(E-mailadres klant)

Vereist

Het e-mailadres van de klant, met de indeling naam@domein.com.

COUNTRY_CODE

(Landcode)

Vereist

De tweeletterige landcode geeft aan waar de bestelling van de klant wordt afgeleverd. Deze waarde moet de 2-letterige ISO 3166-1-indeling hebben. Gebruik niet 'ZZ' voor dit veld. Gebruik bijvoorbeeld 'US'.

ESTIMATED_DELIVERY_DATE

(Geschatte leverdatum)

Vereist

De geschatte leverdatum voor de bestelling, waarbij JJJJ het jaar is, MM de maand en DD de dag, bijvoorbeeld '2016-09-13'.

GTIN1, GTIN2

(GTIN)

Optioneel

Numerieke GTIN-waarden.

OPT_IN_STYLE

(Weergave van aanmeldmodule)

Optioneel

Geeft aan hoe het dialoogvenster van de aanmeldmodule wordt weergegeven. Mogelijke waarden zijn:

CENTER_DIALOG: wordt weergegeven als een dialoogvenster in het midden van het scherm.

BOTTOM_RIGHT_DIALOG: wordt weergegeven als een dialoogvenster rechts onder in het scherm.

BOTTOM_LEFT_DIALOG: wordt weergegeven als een dialoogvenster links onder in het scherm.

TOP_RIGHT_DIALOG: wordt weergegeven als een dialoogvenster rechts boven in het scherm.

TOP_LEFT_DIALOG: wordt weergegeven als een dialoogvenster links boven in het scherm.

BOTTOM_TRAY: wordt weergegeven onder in het scherm.

De standaardwaarde is CENTER_DIALOG.

Geef de taal voor de aanmeldmodule op door het volgende codefragment in uw webpagina te plakken:

<!-- BEGIN GCR Language Code -->

<script>

window.___gcfg = {

lang: 'LANGUAGE'

};

</script>

<!-- END GCR Language Code -->

Plaats de code net vóór de afsluitende tag </BODY> op de pagina. Bij plaatsing met de aanmeldcode is de volgorde niet van belang.

Stel de waarde van de parameter 'lang' in door TAAL te vervangen door een van de volgende ondersteunde talen:

• af
  • ar
  • bg
  • ca
  • cs
  • da
  • de
  • el
  • en
  • en-AU
  • en-GB
  • en-US
  • es
  • es-419
  • fa
  • fi
  • fil
  • fr
  • ga
  • hi
  • hr
  • hu
  • id
  • it
  • iw
  • ja
  • ko
  • lt
  • lv
  • ms
  • nl
  • no
  • pl
  • pt-BR
  • pt-PT
  • ro
  • ru
  • sk
  • sl
  • sr
  • sv
  • te
  • th
  • tr
  • uk
  • vi
  • zh-CN
  • zh-TW

Als u geen waarde opgeeft voor de parameter 'lang', gebruikt de enquêtemodule een taal op basis van de browserinstellingen van de gebruiker.

Voorbeeld van aanmeldcode voor enquêtes

De variabele waarden worden op de bevestigingspagina voor bestellingen meestal vervangen door code van de server. In het volgende voorbeeld ziet u hoe u de code voor de aanmeldmodule kunt implementeren met PHP:

<!-- BEGIN GCR Opt-in Module Code -->

<script src="https://apis.google.com/js/platform.js?onload=renderOptIn"

async defer>

</script>

<script>

window.renderOptIn = function() {

window.gapi.load('surveyoptin', function() {

window.gapi.surveyoptin.render(

{

'merchant_id': 42,

'order_id': '<?php echo $order_id ?>',

'email': '<?php echo $email_address ?>',

'delivery_country': '<?php echo $user_country ?>',

'estimated_delivery_date': '<?php echo $delivery_date ?>',

'products': [{'gtin':'<?php echo $gtin_1 ?>'}, {'gtin':'<?php echo $gtin_2 ?>'}],

'opt_in_style': 'BOTTOM_LEFT_DIALOG'

});

});

}

</script>

<!-- END GCR Opt-in Module Code -->

<!-- BEGIN GCR Language Code -->

<script>

window.___gcfg = {

lang: 'en_US'

};

</script>

<!-- END GCR Language Code -->

Als de aanmeldmodule niet wordt weergegeven op de pagina of als er foutmeldingen verschijnen bij het laden van de pagina, kunt u proberen het probleem op te lossen.