I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Integreringsguide

Valfritt: Integrera märkeskoden

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Märkeskoden för Google Kundrecensioner är den första av två kodavsnitt som du implementerar för Google Kundrecensioner. Märket är valfritt. Om du har problem med att integrera märkeskoden kan du felsöka.

I det här avsnittet behandlas följande:

Integreringsanvisningar

Gör så här om du vill integrera märket på en sida:

1. Uppdatera DOCTYPE
  2. Lägg till märket för Google Kundrecensioner

De här uppgifterna beskrivs i avsnitten nedan.

När du implementerar märkeskoden på dina sidor visas följande bild (betygsvärdena varierar):

I de flesta fall måste du ha minst 100 recensioner från det senaste året för att butiksbetyget ska visas på märket.

Dölj inte märket med annat innehåll på sidorna.

Uppdatera DOCTYPE

Se till att HTML5 DOCTYPE används på webbsidorna du implementerar märket på:

<!DOCTYPE html>

Doctype måste vara det första radobjektet i sidans HTML-kod. När du använder HTML5 DOCTYPE ser du till att webbläsare renderar sidorna i standardläge istället för i bristfällig kod, eller quirks mode. Quirks-läge avser en teknik som används av vissa webbläsare för att bibehålla bakåtkompatibilitet med webbsidor utformade för äldre webbläsare, i stället för att strikt följa W3C- och IETF-standarder i standardläge.

Obs! Ta inte med kommentarer eller blanksteg före DOCTYPE.

Lägg till märket för Google Kundrecensioner

Visa kunderna att du använder Google Kundrecensioner genom att lägga till märket på de sidor på webbplatsen där du vill att det ska visas.

Om du vill att märket ska visas infogat använder du metoden som beskrivs nedan. Annars använder du följande metod för att placera märket för Google Kundrecensioner längst ned till höger eller längst ned till vänster på sidan.

Så här lägger du till märket för Google Kundrecensioner på webbplatsen:

1. Klistra in följande kodavsnitt på webbsidan:

<!-- BEGIN GCR Badge Code -->
    <script src="https://apis.google.com/js/platform.js?onload=renderBadge"
      async defer>
    </script>

<script>
      window.renderBadge = function() {
        var ratingBadgeContainer = document.createElement("div");
          document.body.appendChild(ratingBadgeContainer);
          window.gapi.load('ratingbadge', function() {
            window.gapi.ratingbadge.render(
              ratingBadgeContainer, {
                // OBLIGATORISKT
                "merchant_id":
    MERCHANT_ID,
                // VALFRITT
                "position": "
    POSITION"
              });
         });
      }
    </script>
    <!-- END GCR Badge Code -->

Placera koden före den avslutande taggen </BODY> på sidan. Ordningen spelar ingen roll när den placeras med undersökningskoden.

2. Byt ut variablerna mot dina webbplatsspecifika, dynamiska värden. I följande tabell beskrivs de tillgängliga inställningarna:
    Variabel Obligatorisk? Beskrivning
    MERCHANT_ID Obligatoriskt Merchant Center-id. Du hittar värdet i Google Merchant Center.
    POSITION Valfritt Återger märket på en av följande platser:
    • "BOTTOM_RIGHT": Märket svävar längst ned till höger på sidan.
    • "BOTTOM_LEFT": Märket svävar längst ned till vänster på sidan.
    • "INLINE": Märket återges där koden visas. När du väljer det här alternativet ska du se till att andra element på sidan inte blockerar eller skymmer märket. Det finns en enklare metod under Infoga märket för Google Kundrecensioner.

Märkets standardplats är "BOTTOM_RIGHT".

3. Du kan också ange det språk som märket använder genom att klistra in följande kodavsnitt på webbplatsen. Om du inte anger något värde för parametern lang ställs språket in automatiskt utifrån inställningen i användarens webbläsare.

<!-- BEGIN GCR Language Code -->
    <script>
      window.___gcfg = {
        lang: 'LANGUAGE'
      };
    </script>
    <!-- END GCR Language Code -->

Placera koden före den avslutande taggen </BODY> på sidan. Ordningen spelar ingen roll när den placeras med märkeskoden.

Ställ in värdet på parametern lang genom att ersätta LANGUAGE med en av följande koder som stöds från kolumnen Språkkoder:

Kod

Språk

af

afrikaans

ar

arabiska

cs

tjeckiska

da

danska

de

tyska

en

engelska

en-AU

engelska (Australien)

en-GB

engelska (Förenade kungariket)

en-US

engelska (amerikansk)

es

spanska

es-419

spanska (Latinamerika)

fil

filippinska

fr

franska

ga

iriska

id

indonesiska

it

italienska

ja

japanska

ms

malajiska

nl

nederländska

no

norska

pl

polska

pt-BR

portugisiska (Brasilien)

pt-PT

portugisiska

ru

ryska

sv

svenska

tr

turkiska

zh-CN

kinesiska (förenklad)

zh-TW

kinesiska (traditionell)

1. Upprepa steg 1 till 3 för alla sidor på webbplatsen som du vill att märket ska visas på.
  2. När du vill slutföra integreringen av Google Kundrecensioner lägger du till undersökningsmodulen till sidan för beställningsbekräftelse. Undersökningsmodulen krävs.

Infoga märket för Google Kundrecensioner:

1. Klistra in den här raden före den avslutande body-taggen på HTML-sidan för att ladda märkets JavaScript:

<script src="https://apis.google.com/js/platform.js" asynkron defer></script>

2. Klistra in den här raden i HTML-koden där du vill att märket ska visas:

<g:ratingbadge merchant_id=MERCHANT_ID></g:ratingbadge>

Ersätt MERCHANT_ID med ditt eget Merchant Center-id.

3. Ange språket som märket ska använda enligt anvisningarna här.

4. Lägg till undersökningsmodulen på sidan för beställningsbekräftelse. Undersökningsmodulen krävs.

Exempel på märkeskod

Följande exempel visar koden för att placera märket längst ned till vänster på sidan, för säljar-id 42:

<!-- BEGIN GCR Badge Code -->
<script src="https://apis.google.com/js/platform.js?onload=renderBadge"
  async defer>
</script>

<script>
  window.renderBadge = function() {
    var ratingBadgeContainer = document.createElement("div");
    document.body.appendChild(ratingBadgeContainer);
    window.gapi.load('ratingbadge', function() {
      window.gapi.ratingbadge.render(
        ratingBadgeContainer, {
          "merchant_id": 42,
          "position": "BOTTOM_LEFT"
        });
    });
  }
</script>
<!-- END GCR Badge Code -->

<!-- BEGIN GCR Language Code -->
<script>
  window.___gcfg = {
    lang: 'en_US'
  };
</script>
<!-- END GCR Language Code -->

Testa att felsöka om märket inte visas på sidan eller om du får felmeddelanden när du läser in sidan.