Een feed met productreviews uploaden naar Merchant Center

Een feed met productreviews is nodig om verzamelde reviews van uw producten te tonen aan klanten die winkelen op Google. In aanmerking komende accounts kunnen een feed met productreviews uploaden naar Merchant Center.

Voordat u begint

Vul dit interesseformulier in om u aan te melden voor het programma voor productbeoordelingen. U kunt zich aanmelden als u minimaal 50 productreviews heeft.

Feedvereisten

• Gebruik een gevalideerd XML-bestand met productreviews. Bekijk meer informatie over XML-validatie en hoe u een XML-feed maakt.
  • U moet uw eigen XML-feed hosten en de URL van uw bestandslocatie moet beginnen met http://, https://, ftp:// of sftp://.
  • U kunt een enkel XML-bestand of een zip-bestand met meerdere XML-bestanden gebruiken.
  • Een XML-bestand mag nooit groter zijn dan 100 MB, ook niet als het in een zip-bestand zit. Een zip-bestand met meerdere XML-bestanden mag wel groter zijn dan 100 MB. Afzonderlijke XML-bestanden groter dan 100 MB worden niet verwerkt.
  • Elk afzonderlijk bestand moet een volledig, geldig XML-bestand zijn. Bekijk de feedspecificaties voor meer informatie over wat elk XML-bestand moet bevatten.

Instructies

Een nieuwe feed met productreviews uploaden

1. Log in bij uw Merchant Center-account.
  2. Klik op Marketing in het navigatiemenu.
  3. Klik op Productreviews.
  4. Klik op Feeds met productreviews om de pagina Feeds te openen.
  5. Klik op de plusknop  op de pagina Feeds.
  6. Geef uw feed een naam.
  7. Kies een uploadmethode.
  8. Stel uw feedopties in voor de gekozen methode:
    1. Geef de bestandsnaam op.
    2. Selecteer de ophaalfrequentie in het dropdownmenu.
    3. Selecteer het ophaaltijdstip in het dropdownmenu.
    4. Selecteer de tijdzone in het dropdownmenu.
    5. Geef de URL van het bestand op.
      • Geef uw inloggegevens op als uw URL met een wachtwoord wordt beveiligd.
  9. Klik op Doorgaan.

Verwerkingsresultaten van feeds beoordelen

1. Log in bij uw Merchant Center-account.
  2. Klik op Marketing in het navigatiemenu.
  3. Klik op Productreviews.
  4. Klik op Feeds met productreviews om de pagina Feeds te openen.
  5. Klik op de naam van de feed met productreviews die u wilt bekijken.
  6. Bekijk de resultaten:
    • Eigenschappen: Dit zijn onder andere belangrijke feedeigenschappen. Welke eigenschappen worden weergegeven, hangt af van de invoermethode van de feed. Hier vindt u kenmerken zoals invoermethode, tijdzone, bestandsgrootte, gedetecteerd scheidingsteken (indien van toepassing) en meer.
    • Kenmerken: De kenmerken moeten voldoen aan de productspecificaties van het Merchant Center-programma waarvoor uw feed is aangemeld. In dit gedeelte kunt u alle kenmerken bekijken die we hebben gevonden in uw feed, inclusief de kenmerken die worden herkend en gekoppeld zijn aan de feedspecificatie. U ziet ook niet-herkende kenmerken die niet overeenkomen met een van de kenmerken in de productspecificaties.
    • Gegevens verwerken: In dit gedeelte ziet u het aantal artikelen in uw feed en artikelen waarvoor artikelproblemen zijn gevonden. Bekijk de lijst met artikelproblemen voor meer informatie over het aantal artikelen met problemen in uw feed, inclusief voorbeelden en links naar documentatie om het probleem op te lossen.
Opmerking: Of u nu kiest voor gepland ophalen of direct uploaden, u moet minimaal één keer per maand een feed uploaden om aan de deelnamevereisten te blijven voldoen. Zorg dat de bestandsnaam de juiste extensie heeft (.zip voor een zip-bestand en .xml voor een afzonderlijk XML-bestand). Meer informatie over datafeeds uploaden

Nadat u een nieuwe feed heeft geregistreerd, verschijnt deze in de lijst van geregistreerde feeds in het scherm Feeds. Een feed kan de volgende statussen hebben:

• Verwerken: Geeft aan dat feedvalidatie in behandeling is.
  • Verwerkt: Geeft aan dat Google de feed heeft ontvangen en gevalideerd.
  • Mislukt: Geeft aan dat de feedvalidatie is mislukt en dat de feedcontent niet verder wordt verwerkt. Update uw feed en upload het bestand opnieuw.
Opmerking: U kunt een bestaande review verwijderen door deze uit te sluiten van uw geüploade feed. Eerder ingediende reviews die niet zijn opgenomen in nieuwe uploads, worden verwijderd.