Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Veroasetukset

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja uudelle Kauppiaskeskukselle.

Sinun on ehkä ilmoitettava perimäsi verot, jotta asiakkaat ymmärtävät tarkan hinnan, joka heidän on maksettava tuotteesta. Veroasiat voivat olla monimutkaisia, joten verotiedot voi ilmoittaa useilla tavoilla.

Artikkelin tiedot auttavat sinua valitsemaan sopivimman vaihtoehdon tai vaihtoehtojen yhdistelmän. Lue lisää veroasetusten valinnasta (vain Yhdysvallat)

Tarvitsetko apua veroasetusten kanssa? Lue lisää yleisten vero-ongelmien korjaamisesta.

Verotietojen ilmoittaminen oikein kohdemaan mukaan

Verotietojen ilmoittamiseen liittyy kohdemaasta riippuen erilaisia vaatimuksia.

Yhdysvallat

• Aseta veroprosentit tuotteille, joita myydään Yhdysvaltoihin. Yhdysvaltojen osalta sisällytä vero käyttämällä tilin veroasetuksia tai tax [vero] ‑määritettä. Jos et pysty ilmoittamaan tarkkoja veroprosentteja, aseta yläkanttiin arvioitu keskimääräinen veroprosentti, jonka veloittaisit Google Shoppingista sivustollesi tulevilta käyttäjiltä. Jos asetat summan, joka on todellista käyttäjiltä laskutettavaa summaa pienempi, tuotteesi saatetaan hylätä. Kysy veroneuvojaltasi, mikä veroprosentti sinun pitäisi veloittaa.
  • Käytä samaa veroprosenttia tuotetiedoissa ja maksamissivuilla. Vaikka veroprosentti saattaa vaihdella tuotteen tai käyttäjän sijainnin mukaan, varmista Kauppiaskeskuksen veroasetuksia käyttämällä, että käyttäjät näkevät aina saman veloittamasi summan. Lue lisää laskeutumissivujen vaatimuksista.

Kanada

• Älä sisällytä mitään veroja, kuten arvonlisä-, myynti- tai tuontiveroa, price [hinta]- tai tax [vero] ‑määritteeseen, kun kohdistat myyntiä Kanadaan.
  • Näytä sovellettavat verot kassasivuilla, jotta käyttäjät näkevät tuotteesi tarkan kokonaishinnan. Lue lisää laskeutumissivujen vaatimuksista.

Alankomaat, Arabiemiraatit, Argentiina, Australia, Belgia, Brasilia, Chile, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Filippiinit, Hongkong, Indonesia, Intia, Irlanti, Israel, Italia, Itävalta, Japani, Kolumbia, Malesia, Meksiko, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Saudi-Arabia, Singapore, Sveitsi, Taiwan, Tanska, Thaimaa, Tšekki, Turkki, Ukraina, Uusi-Seelanti, Venäjä, Vietnam, Yhdistynyt kuningaskunta

Ilmoita tuotteen hinta sisältäen arvonlisäveron (ALV/VAT) tai tavara- ja palveluveron (GST) hinta [price] ‑määritteellä ja varmista, että laskeutumissivulla ilmoitettu hinta vastaa tuotetiedoissa ilmoitettua hintaa. Älä käytä vero [tax] ‑määritettä.

Osavaltiot, joissa veloitat verot (vain Yhdysvallat)

Yhdysvalloissa veroprosentit vaihtelevat ostajan tai myyjän sijainnin (esim. osavaltion, piirikunnan ja kaupungin) mukaan. Jokaisella osavaltiolla tai paikallisella veroviranomaisella on omat sääntönsä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka paljon veroa sinun tulee periä riippuen siitä, missä yrityksesi on velvollinen perimään myyntiveroa.

Yleensä sinun on kerättävä myyntiveroa kaikissa osavaltioissa, joissa yrityksesi on riittävästi fyysisesti läsnä eli yritykselläsi on siellä toimitiloja, työntekijöitä, kiinteistöjä tai itsenäisiä alihankkijoita. Kullakin osavaltiolla on omat sääntönsä sen suhteen, mikä luetaan riittävän läsnäolon perusteeksi.

Kysy veroneuvojaltasi lisätietoja myyntiverojen perimisestä.

Ilmoitus Shopping-mainostajille Connecticutin myynti- ja käyttöverosta

Conn. Gen. Stat. § 12-408f(b)(2) ‑säädöksen nojalla Googlen on ilmoitettava Shopping-alustaa mainontaan käyttäville kauppiaille seuraavat tiedot:

• Connecticutissa myynti- tai käyttövero koskee myyntiä Connecticutissa oleville asiakkaille
  • Connecticutissa oleville asiakkaille tuotteita myyvien kauppiaiden on kerättävä myynti- tai käyttövero ja maksettava se Department of Revenue Servicesille, kuten Sales and Use Taxes Act ‑säädös määrää.

Lue lisää Connecticutin Sales and Use Taxes Act ‑säädöksestä.

Osavaltioiden perimät verot (vain Yhdysvallat)

Käytettävien veroasetusten valitsemiseksi sinun on tiedettävä, verottavatko osavaltiot, joissa yrityksesi on fyysisesti läsnä, lähtösijainnin vai määränpään perusteella:

• Lähtösijainnin perusteella verottavat osavaltiot perivät veroa sen mukaan, mikä on myyjän sijainti osavaltiossa. Tällaisille osavaltioille kannattaa ilmoittaa oma veroprosentti Kauppiaskeskuksessa.
  • Määränpään perusteella verottavat osavaltiot perivät veroa sen mukaan, mikä on ostajan sijainti osavaltiossa. Tällaisille osavaltioille veroprosentiksi kannattaa asettaa Kauppiaskeskuksessa Googlen valitsema veroprosentti. Jos myyt tuotteita itsehallinnollista verotusta käyttävässä osavaltiossa ja käytät Googlen valitsemaa veroprosenttia, voit asettaa veroprosentit manuaalisesti yksittäisille kaupungeille ja piirikunnille.

Kysy veroneuvojaltasi lisätietoja verojen perimisestä tietyssä osavaltiossa.

Veroasetustyypit (vain Yhdysvallat)

Helpoin tapa määrittää verotiedot on käyttää Kauppiaskeskuksen veroasetuksia, joissa voit määrittää veroprosentit kullekin osavaltiolle. Voit myös halutessasi ohittaa minkä tahansa yksittäisen tuotteen verot määrittämällä ohituksen tuotetiedoissa. Riippumatta valitusta tavasta varmista, että veroprosentti vastaa myynnistä perimääsi veroa.

Veroprosenttien määrittämiseen on useita eri tapoja. Tavoitteistasi riippuen saattaa olla hyödyllistä käyttää jonkinlaista yhdistelmää seuraavista vaihtoehdoista. Kysy veroneuvojaltasi, mikä veroprosentti sinun pitäisi veloittaa. Lue lisää veroasetusten valitsemisesta

Tavoitteesi Harkitse tätä veroasetusta
Älä peri veroja Yhdysvalloissa Älä veloita myyntiveroa missään osavaltiossa
Älä peri veroja tietyssä osavaltiossa Lisää myyntivero osavaltioille, joissa se veloitetaan
Lisää veroprosentit vain niille osavaltioille, joista perit veroa. Sinun ei tarvitse antaa arvoksi 0.
Aseta tietty veroprosentti lähtösijainnin perusteella verottavalle osavaltiolle Valitse oma veroprosentti
Aseta useita veroprosentteja määränpään perusteella verottavalle osavaltiolle Käytä Googlen valitsemaa veroprosenttia
Valitse useita veroprosentteja osavaltiolle kaupungin tai piirikunnan mukaan Käytä Googlen valitsemaa veroprosenttia kaikissa kyseisen osavaltion kaupungeissa ja piirikunnissa (itsehallinnollista verotusta käyttävät osavaltiot)
Peri veroja toimituksesta Lisää toimituksen vero
Aseta tuotteelle muu kuin perusveroprosentti tai määritä tuote verovapaaksi Vero [tax] ‑määrite

Miten Googlen valitsema veroprosentti toimii? (Vain Yhdysvallat)

Tilin veroasetuksissa voit käyttää Googlen valitsemaa veroprosenttia, jolloin oikea veroprosentti asetetaan automaattisesti. Veroprosentti lasketaan asiakkaan sijainnin perusteella kolmannen osapuolen datan avulla. Jos kyseessä on itsehallinnollista verotusta käyttävä osavaltio, voit valita kaupungit ja piirikunnat, joissa myyntivero kerätään. Muiden osavaltioiden kohdalla myyntivero veloitetaan automaattisesti koko osavaltion alueella.

Verotiedot on helppo määrittää antamalla Googlen asettaa veroprosentti, mutta se ei ole paras vaihtoehto kaikkiin tilanteisiin:

• Veroprosentit perustuvat määränpäähän, eivät lähtösijaintiin. Google valitsee veroprosentin asiakkaan sijainnin mukaan, joten käytä tätä menetelmää osavaltioille, joissa verotus perustuu määränpäähän. Jos osavaltion verotus perustuu lähtösijaintiin, harkitse oman veroprosentin käyttämistä tai veroasetusten ohittamista vero [tax] ‑määritteellä.
  • Verovapautuksia ja alennettuja verokantoja ei tueta. Jos tuotteesi on verovapaa tai sillä on erityinen veroprosentti, et voi käyttää Googlen valitsemaa veroprosenttia. Sen sijaan sinun on ohitettava veroasetukset vero [tax] ‐määritteellä.

Kysy veroneuvojaltasi, mikä veroprosentti sinun pitäisi veloittaa.

Toimituksen vero (vain Yhdysvallat)

Kun käytät Googlen asettamaa veroprosenttia, voit määrittää osavaltiokohtaisesti, lisätäänkö vero myös toimituskuluihin. Jos lisätään, Google laskee verot sekä tuotteen hinnalle että toimituskuluille. Asiakkaille näkyvä vero on näiden kahden veron summa.

Kysy veroneuvojalta, tuleeko toimituksesta periä veroa tietyssä osavaltiossa.