Spesifikasjon for produktinformasjon

Bruk denne spesifikasjonen til å formatere produktinformasjonen din for Shopping-annonser. Det er viktig at du sender inn produktinformasjonen din i riktig format til Google for at du skal kunne annonsere for produktene dine.

Før du begynner

Hvis du ikke har tidligere erfaring med Shopping-annonser, kan du komme i gang ved å lese startveiledningen for nybegynnere.

Andre krav du bør være klar over

Google har også noen andre krav du må sørge for at produktinformasjonen din oppfyller. Gjør deg kjent med disse før du setter i gang:

• Retningslinjer for Shopping-annonser
  • Krav til landingssider
  • Krav til avgiftssatsdata.
  • Krav til fraktkostnadsdata.
  • Valuta- og språkkrav. Send inn attributter og verdier med et språk og en valuta som støttes for landet du målretter mot, og formatet du har valgt.
    • Delt format. Bruk et hvilket som helst støttet språk for å oppgi navnet på attributtet og de faste attributtverdiene. Attributtet condition [tilstand] har for eksempel den faste verdien new [ny]. Sørg for at du bruker språket for salgslandet for alle attributtverdier som ikke har noen fast verdi, for eksempel title [tittel]. Bruk en understrek eller et mellomrom i attributtnavnet (f.eks. additional_image_link [ekstra_bildelink] eller additonal image link [ekstra bildelink]).
    • XML eller API. Attributtnavn skal bare oppgis på engelsk (ikke bruk oversettelsene i hakeparentes). Bruk en understrek for å representere et mellomrom i attributtnavnet (f.eks. image_link i stedet for image link). Det er tillatt med mellomrom i attributtverdier (f.eks. in stock [på lager]).
Definisjoner
  • Produkt. Dette er et ord som beskriver det faktiske produktet de potensielle kundene dine kan søke etter på Google.
  • Vare. Dette er et ord som beskriver et produkt straks det er lagt til i produktinformasjonen din, enten i en tekstfeed, en XML-feed eller et API. En vare er for eksempel én linje i tekstfeeden din.
  • Variant. Dette er et ord som beskriver et produkt som finnes i forskjellige varianter. En skjorte som for eksempel finnes i ulike størrelser, har størrelsesvarianter.
Kort oversikt
Required Obligatorisk Send inn dette attributtet. Hvis du ikke gjør det, kan du ikke vise annonser for produktet ditt.
It depends Det kommer an på Les artikkelen om attributtet for å finne ut om du må sende inn dette attributtet for produktene dine. Noen ganger endres kravene avhengig av hvilket land du annonserer i.
Optional Valgfritt Du kan sende inn dette attributtet hvis du vil forbedre annonseresultatene dine.

Attributter Vanlige produktkategorier
Gruppe Attributtnavn Klær og tilbehør Medier (bøker, filmer, musikkopptak) Programvare Produkter med varianter Alle andre produkttyper
Grunnleggende produktinformasjon id [ID] Required Required Required Required Required
title [tittel] Required Required Required Required Required
description [beskrivelse] Required Required Required Required Required
link [link] Required Required Required Required Required
image_link [bildelink] Required Required Required Required Required
additional_image_link [ekstra_bildelink] Optional Optional Optional Optional Optional
mobile_link [mobillink] Optional Optional Optional Optional Optional
Pris og tilgjengelighet availability [tilgjengelighet] Required Required Required Required Required
availability_date [dato_for_tilgjengelighet] Optional Optional Optional Optional Optional
expiration_date [utløpsdato] Optional Optional Optional Optional Optional
price [pris] Required Required Required Required Required
sale_price [tilbudspris] Optional Optional Optional Optional Optional
sale_price_effective_date [startdato_for_tilbudspris] Optional Optional Optional Optional Optional
cost_of_goods_sold [varekostnad] Optional Optional Optional Optional Optional
unit_pricing_measure [mål_for_enhetspris] Optional Optional Optional It depends It depends
unit_pricing_base_measure [grunnmål_for_enhetspris] Optional Optional Optional It depends It depends
installment [avdrag] It depends It depends It depends It depends It depends
loyalty_points [lojalitetspoeng] It depends It depends It depends It depends It depends
Produktkategori google_product_category [google-produktkategori] Required Required Required Optional Optional
product_type [produkttype] Optional Optional Optional Optional Optional
Produktkoder brand [merkevare] Required Optional Required Required Required
gtin [gtin] Required Required Required Required Required
mpn [delenummer] Required Required Required Required Required
identifier_exists [identifikator_finnes] Optional Optional Optional Optional Optional
Detaljert produktbeskrivelse condition [tilstand] It depends It depends It depends It depends It depends
adult [voksen] It depends It depends It depends It depends It depends
multipack [multipakke] It depends It depends It depends It depends It depends
is_bundle [inngår_i_sett] It depends It depends It depends It depends It depends
energy_efficiency_class [energiklasse] Optional Optional Optional It depends It depends
min_energy_efficiency_class [min_energiklasse] Optional Optional Optional It depends It depends
max_energy_efficiency_class [maks_energiklasse] Optional Optional Optional It depends It depends
age_group [aldersgruppe] It depends Optional Optional It depends Optional
color [farge] It depends Optional Optional It depends Optional
gender [kjønn] It depends Optional Optional It depends Optional
material [materiale] Optional Optional Optional It depends Optional
pattern [mønster] Optional Optional Optional It depends Optional
size [størrelse] It depends Optional Optional It depends Optional
size_type [størrelsestype] It depends Optional Optional It depends Optional
size_system [størrelsessystem] It depends Optional Optional It depends Optional
item_group_id [varegruppe-ID] Optional Optional Optional Required Optional
Shopping-kampanjer og andre konfigurasjoner adwords_redirect [adwords-viderekobling] Optional Optional Optional Optional Optional

custom_label_0 [tilpasset_etikett_0]

custom_label_1 [tilpasset_etikett_1]

custom_label_2 [tilpasset_etikett_2]

custom_label_3 [tilpasset_etikett_3]

custom_label_4 [tilpasset_etikett_4]

Optional Optional Optional Optional Optional
promotion_id [tilbuds-ID]
Destinasjoner excluded_destination [ekskludert_destinasjon] Optional Optional Optional Optional Optional
included destination [inkludert_destinasjon] Optional Optional Optional Optional Optional
Frakt shipping [frakt] Required Required Required Required Required
shipping_label [fraktetikett] Optional Optional Optional Optional Optional
shipping_weight [fraktvekt] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_length [pakkelengde] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_width [pakkebredde] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_height [pakkehøyde] It depends It depends It depends It depends It depends
min_handling_time [minimum_behandlingstid] Optional Optional Optional Optional Optional
max_handling_time [maksimum_behandlingstid] Optional Optional Optional Optional Optional
Avgifter tax [avgifter] It depends It depends It depends It depends It depends
tax_category [avgiftskategori] Optional Optional Optional Optional Optional

Klikk på navnet på et attributt for å se alle detaljer, inkludert mer informasjon om minimumskravene, gode fremgangsmåter og eksempler.

Grunnleggende produktinformasjon

Produktinformasjonen du sender inn via disse attributtene, er det som legges til grunn når vi skal opprette Shopping-annonsene dine. Sørg for at all informasjonen du sender inn, er av så høy kvalitet som du ville vist til kundene.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
id [ID]

Obligatorisk
Den unike identifikatoren for produktet ditt

Eksempel
A2B4

Syntaks
Maksimalt 50 tegn

Schema.org-område
Product.sku

• Bruk en unik verdi for hvert produkt. Bruk SKU-en for produktet der dette er mulig.
  • Påse at ID-en forblir den samme når du oppdaterer dataene dine.
  • Bruk bare gyldige Unicode-tegn. Unngå ugyldige tegn, for eksempel kontrolltegn, funksjontegn og tegn for personlig bruk.
  • Sørg for at like produkter har den samme ID-en uansett land og språk.
title [tittel]

Obligatorisk
Navnet på produktet ditt

Eksempel
Pikéskjorte for herrer

Syntaks
Maksimalt 150 tegn

Schema.org-område
Product.name

• Gi en god beskrivelse av produktet ditt, og bruk samme overskrift som på landingssiden din.
  • Ikke bruk fremmede tegn som salgstriks, bare store bokstaver eller salgsfremmende tekst som «gratis frakt».
  • For varianter:
    • Oppgi hva som skiller denne varen fra de andre variantene, for eksempel farge eller størrelse.
  • For mobilenheter:
    • Oppgi «med abonnement» hvis enheten selges med abonnement.
    • I USA må du oppgi «med avbetalingsplan» hvis enheten selges på avbetaling.
  • For Russland:
    • For bøker og andre informasjonsprodukter må du oppgi aldersgrensen først i tittelen.
description [beskrivelse]

Obligatorisk
Beskrivelsen av produktet ditt

Eksempel

Denne klassiske røde herreskjorten er laget av 100 % økologisk bomull og har en slank passform og stilig, brodert logo på venstre bryst. Kald maskinvask; importert.

Syntaks
Maksimalt 5000 tegn

Schema.org-område
Product.description

• Gi en god beskrivelse av produktet ditt, og bruk samme beskrivelse som på landingssiden din.
  • Ikke bruk fremmede tegn som salgstriks, bare store bokstaver eller salgsfremmende tekst som «gratis frakt».
  • Oppgi bare informasjon om produktet ditt. Ikke legg til linker til butikken din, salgsinformasjon, informasjon om konkurrenter, andre produkter eller tilbehør.
  • Bruk formatering (for eksempel linjeskift, lister eller kursiv) til å formatere beskrivelsen.
link [link]

Obligatorisk
Landingssiden for produktet ditt

Eksempel
http://​www.eksempel.​com/​asp​/sp.asp?cat=​12&id=1030

Schema.org-område
Offer.​url

• Bruk det bekreftede domenenavnet ditt.
  • Start med http eller https.
  • Bruk en kodet nettadresse som er i samsvar med RFC 2396 eller RFC 1738. Et komma skal for eksempel gjengis slik: «%2C».
  • Ikke legg til linker til en interstitial-side, med mindre dette er lovpålagt.
  • Bruk en sporingsnettadresse i domenet ved behov. Ikke bruk for mange viderekoblinger da disse kan øke tidsforsinkelsene.
image_​​link [bildelink]

Obligatorisk
Nettadressen for produktets hovedbilde

Eksempel
http://​www.eksempel.​com/bilde1.​jpg

Schema.org-område
Product.image

• For bildenettadressen:
    • Legg til en link til hovedbildet av produktet ditt.
    • Start med http eller https.
    • Bruk en kodet nettadresse som er i samsvar med RFC 2396 eller RFC 1738. Et komma skal for eksempel gjengis slik: «%2C».
    • Sørg for at nettadressen kan gjennomsøkes av Google (robots.txt er konfigurert slik at Googlebot og Googlebot-bilde tillates).
  • For bildet:
    • Bildet må være en nøyaktig gjengivelse av produktet du selger.
    • Bruk et format som godtas: GIF uten animasjon (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) eller TIFF (.tif/.tiff).
    • Bruk et bilde på minst 100 x 100 piksler for produkter som ikke er klær.
    • For klesprodukter bør du bruke et bilde på minst 250 x 250 piksler.
    • Ikke send inn bilder som er større enn 64 megapiksler, eller filer større enn 16 MB.
    • Ikke forstørr bilder eller send inn miniatyrbilder.
    • Ikke bruk salgsfremmende tekst, vannmerker, eller kantlinjer.
    • Ikke send inn plassholdere eller generiske bilder. Unntak:
    • Vi godtar illustrasjoner i kategoriene Hardware [Maskinvare] (632) og Vehicles & Parts [Kjøretøy og deler] (888)
    • Det er tillatt med bilder i én farge i alle malingskategoriene.
additional_​​​image_​​​link [ekstra_​bildelink]

Valgfritt
Nettadressen for ekstrabildet til produktet ditt

Eksempel
http://​www.eksempel.​com/bilde1.​jpg

Syntaks
Maksimalt 2000 tegn

• Du må oppfylle kravene for attributtet image_​link [bildelink] med følgende unntak:
    • På bildet kan produktet vises i bruk eller i en naturlig setting.
    • Du kan bruke grafikk eller illustrasjoner.
  • Send inn opptil ti ekstra produktbilder ved å bruke dette attributtet flere ganger.
mobile_​​link [mobillink]

Valgfritt
Produktets mobiloptimaliserte landingsside når du har ulike nettadresser for trafikk fra mobilenheter og stasjonære datamaskiner

Eksempel
http://www.m.​eksempel.​com/asp​/sp.asp?​cat=12&id=1030

Syntaks
Maksimalt 2000 alfanumeriske tegn

• Du må oppfylle kravene for link-attributtet.

Pris og tilgjengelighet

Med disse attributtene kan du angi prisen på og tilgjengeligheten for produktene dine. Denne informasjonen vises i annonsene kundene dine får se. Hvis prisen på og tilgjengeligheten for produktene dine endres ofte, må du informere oss om alle disse oppdateringene for at annonsene dine skal kunne vises. Les gjennom disse tipsene for hvordan du kan holde produktinformasjonen din oppdatert.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
availability [tilgjengelighet]

Obligatorisk
Produktets tilgjengelighet

Eksempel
in_stock [på_lager]

Støttede verdier

• in stock [på_lager]
  • out_of_stock [ikke_på_lager]
  • preorder [forhåndsbestilling]

Schema.org-område
Offer.​availability

• Vær nøye når du sender inn produktets tilgjengelighet, og sørg for at den samsvarer med tilgjengeligheten på landingssiden din.
availability_​​date [dato_​for_​tilgjengelighet]

Valgfritt
Datoen da et forhåndsbestilt produkt kan leveres

Eksempel
(For UTC+1)
2016-02-24T11:07:31​+0100

Syntaks

• Maksimalt 25 alfanumeriske tegn
  • ISO 8601
    • DD-MM-ÅÅÅÅ
    • DD-MM-ÅÅÅÅTtt.mm.ss
    • DD-MM-ÅÅÅÅtt.mm.ssZ

Schema.org-område

• Offer.​availabilityStarts
  • Offer.​availabilityEnds
  • Bruk dette attributtet hvis du sender inn availability [tilgjengelighet] som preorder [forhåndsbestilling].
cost_of_goods_sold [varekostnad]

Valgfritt
Kostnadene knyttet til salget av en bestemt vare, slik det er definert i regnskapet ditt. Disse kostnadene kan omfatte materialer, arbeidskraft, frakt eller andre kostnader som ikke er direkte knyttet til verdien av produktet. Ved å sende inn varekostnaden for produktene dine får du ytterligere statistikk, for eksempel bruttomargin og inntekten som genereres av Shopping-annonsene dine.

Eksempel

230.00 NOK

Syntaks

• ISO 4217-koder
  • Bruk punktum («.») som desimaltegn, ikke komma («,»).
  • Numerisk

expiration_​​date [utløpsdato]

Valgfritt
Datoen da visningen av produktet skal avsluttes

Eksempel
(For UTC+1)
2016-07-11T11:07:31​+0100

Syntaks

• Maksimalt 25 alfanumeriske tegn
  • ISO 8601
    • DD-MM-ÅÅÅÅ
    • DD-MM-ÅÅÅÅTtt.mm.ss
    • DD-MM-ÅÅÅÅtt.mm.ssZ
  • Bruk en dato som er mindre enn 30 dager frem i tid.
price [pris]

Obligatorisk
Produktets pris

Eksempel
150.00 NOK

Syntaks

• Numerisk
  • ISO 4217

Schema.org-område
Offer.​​priceSpecification

• Vær nøye når du sender inn prisen og valutaen for produktet, og sørg for at prisen samsvarer med prisen på landingssiden din.
  • Sørg for at prisen på landingssiden vises i valutaen som brukes i salgslandet. Prisen skal ha en fremtredende plassering og være lett å finne.
  • Sørg for at produktet kan kjøpes på nettet til prisen du har sendt inn.
  • Sørg for at alle brukerne i salgslandet kan kjøpe produktet til prisen du har sendt inn, uten å måtte betale for et medlemskap.
    • Legg til alle minsteverdier for bestilling i fraktinnstillingene.
  • Ikke send inn en pris pålydende 0 (vi tillater imidlertid 0 som pris for mobilenheter som selges med abonnement).
  • For produkter som selges som partivarer, i pakker eller multipakker.
    • Send inn den totale prisen for minimumsantallet som må kjøpes, pakken eller multipakken.
  • For USA og Canada:
    • Ikke legg til avgifter i prisen.
  • For alle andre land:
    • Legg til merverdiavgift (mva.) eller vare- og tjenesteavgift (GST) i prisen.
  • Se attributtene unit_​​pricing_​​measure [mål_for_enhetspris] og installment [avdrag] for å få flere alternativer for innsending av prisrelatert informasjon.
sale_​​price [tilbudspris]

Valgfritt
Produktets salgspris

Eksempel
150.00 NOK

Syntaks

• Numerisk
  • ISO 4217

Schema.org-område
Offer.​​priceSpecification

• Oppfyll kravene for attributtet price [pris].
  • Send inn attributtene sale_price [tilbudspris] og price [pris] sammen med standardprisen.
  • Vær nøye når du sender inn produktets tilbudspris, og sørg for at den samsvarer med tilbudsprisen på landingssiden din.
sale_​​price_​​effective_​​date [startdato_​for_​tilbudspris]

Valgfritt
Datoperioden da produktets sale_price [tilbudspris] gjelder

Eksempel
(For UTC+1)
2016-02-24T11:07:31​+0100/2016-02-29T23:07:31​+0100

Syntaks

• Maksimalt 51 alfanumeriske tegn
  • ISO 8601
    • DD-MM-ÅÅÅÅ
    • DD-MM-ÅÅÅÅTtt.mm.ss
    • DD-MM-ÅÅÅÅtt.mm.ssZ
  • Atskill startdatoen og sluttdatoen med /

Schema.org-område

• Offer.​​price​Specification.​validFrom
  • Offer.​​price​Specification.​validThrough
  • Bruk sammen med sale_price [tilbudspris].
  • Hvis du ikke sender inn sale_price_effective_date [startdato_for_tilbudspris], er det alltid sale_price [tilbudspris] som gjelder.
  • Bruk en startdato som er før sluttdatoen.
unit_​​pricing_​​measure [mål_​for_​enhetspris]

Valgfritt (unntatt når hvis påkrevd iht. lokale lover og forskrifter)
Målene på og dimensjonene for produktet ditt slik det selges

Eksempel
1.5kg

Syntaks
Tallverdi + enhet

Støttede måleenheter

• Vekt: oz, lb, mg, g, kg
  • Amerikansk volumenhet: floz, pt, qt, gal
  • Metrisk volumenhet: ml, cl, l, cbm
  • Lengde: in, ft, yd, cm, m
  • Areal: sqft, kvm
  • Per enhet: ct

Schema.org-område
Offer.​​price​Specification.​reference​Quantity

• Bruk produktets mål eller dimensjoner uten emballasje
  • Bruk et positivt tall
unit_​​pricing_​​base_​​measure [grunnmål_​for_​enhetspris]

Valgfritt (unntatt når hvis påkrevd iht. lokale lover og forskrifter)
Produktets grunnmål for pris (100ml betyr f.eks. at prisen er beregnet basert på enheter på 100 ml)

Eksempel
100 g

Syntaks
Heltall + enhet

Støttede heltall
1, 10, 100, 2, 4, 8

Støttede måleenheter

• Vekt: oz, lb, mg, g, kg
  • Amerikansk volumenhet: floz, pt, qt, gal
  • Metrisk volumenhet: ml, cl, l, cbm
  • Lengde: in, ft, yd, cm, m
  • Areal: sqft, kvm
  • Per enhet: ct

Flere kombinasjoner av metriske heltall og enhetsmål som støttes
75cl, 750ml, 50kg, 1000kg

Schema.org-område
Offer.​​price​Specification.​reference​Quantity.​value​Reference

• Valgfritt når du sender inn unit_pricing_measure [mål_for_enhetspris].
  • Bruk den samme måleenheten for både unit_pricing_measure [mål_for_enhetspris] og unit_pricing_base_measure [grunnmål_for_enhetspris].
  • Husk at prisen (eller tilbudsprisen om du har sendt inn det) brukes som grunnlag for å beregne enhetsprisen for produktet. Hvis price [pris] for eksempel er 30 kroner, unit_​​pricing_​​measure [mål_for_enhetspris] er 150 ml og unit_​pricing_​base_​measure [grunnmål_for_enhetspris] er 100 ml, blir enhetsprisen 20 kroner per 100 ml.
installment [avdrag]

Valgfritt (bare tilgjengelig for Brasil og Mexico)
Opplysninger om en avbetalingsplan

Eksempel
6,50 BRL

Syntaks
Det brukes to underattributter for installment [avdrag]:

• months [måneder] (obligatorisk)
    Et helttall for hvor mange avdrag kjøperen må betale
  • amount [beløp] (valgfritt)
    ISO 4217: beløpet kjøperen må betale per måned
  • Avdragsalternativet må samsvare med det som vises på landingssiden din.
  • Ikke ha krav om stamkundekort.
  • Sørg for at du fortsatt sender inn prisattributtet med produktets totale price [pris]
loyalty_​​points [lojalitetspoeng]

Valgfritt (bare tilgjengelig for Japan)
Antallet og typen lojalitetspoeng en kunde mottar ved kjøp av et produkt

Eksempel
Program A, 100, 1,5

Syntaks
loyalty_points [lojalitetspoeng] har tre underattributter:

• points_value [poengverdi] (obligatorisk)
    Antallet opptjente poeng for produktet
  • name [navn] (valgfritt)
    Navnet på lojalitetsprogrammet; 12 tegn i full bredde eller 24 latinske tegn
  • ratio [forhold] (valgfritt)
    Et tall, viser forholdet for et poeng når det konverteres til valuta
  • Send bare inn lojalitetspoeng med en bestemt pengeverdi.

Produktkategori

Google bruker disse attributtene for å forstå hva det er du selger, slik at det blir enklere for oss å knytte annonsene dine til søketermer potensielle kunder bruker. Husk at du også kan bruke disse produktkategoriene senere for å organisere annonseringskampanjene dine i AdWords.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
google_​​product_​​category [google_produktkategori]

Obligatorisk (i kategoriene Apparel & Accessories [Klær og tilbehør] (166), Media [Media] (73) og Software [Programvare] (75))
Google-definert produktkategori for produktet ditt

Eksempel
Apparel & Accessories > Clothing > Outerwear > Coats & Jackets [Klær og tilbehør > Klær > Yttertøy> Frakker og jakker]
eller
371

Syntaks
Verdi fra Googles produktklassifikasjon

• Den numeriske kategori-ID-en
  • Den fullstendige banen for kategorien

Støttede verdier
Googles produktklassifikasjon

• Bruk bare én kategori.
  • Bruk den mest relevante kategorien.
  • Bruk enten den fullstendige banen for kategorien eller den numeriske kategori-ID-en.
  • Bruk en spesifikk kategori for visse produkter:
    • Alkoholholdige drikkevarer må sendes inn med én av disse kategoriene:
      • Food, Beverages & Tobacco > Beverages > Alcoholic Beverages [Mat, drikke og tobakk > Drikke > Alkoholholdig drikke] (499676) eller hvilken som helst av de tilhørende underkategoriene
      • Arts & Entertainment > Hobbies & Creative Arts > Homebrewing & Winemaking Supplies [Kunst og underholdning > Hobby og kunst > Utstyr til hjemmebrygging og vinlaging] (3577) eller hvilken som helst av de tilhørende underkategoriene
    • Mobilenheter som selges med abonnement, må sendes inn som Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner] (267) for telefoner og Electronics > Computers > Tablet Computers [Elektronikk > Datamaskiner > Nettbrett] (4745) for nettbrett.
    • Gavekort må sendes inn som Arts & Entertainment > Party & Celebration > Gift Giving > Gift Cards & Certificates [Kunst og underholdning > Fest og feiring > Gaver > Gavekort og kuponger] (53).
product_type [produkttype]

Valgfritt
Produktkategori du definerer for produktet ditt

Eksempel
Hjem > Kvinner > Kjoler > Maxikjoler

Syntaks
Maksimalt 750 alfanumeriske tegn

• Bruk hele kategorien. Du kan for eksempel bruke Hjem > Kvinner > Kjoler > Maxikjoler i stedet for bare Kjoler.
  • Det er bare den første verdien for product_​​type [produkttype] som blir brukt for å organisere budgivningen og rapporteringen i Shopping-kampanjer i AdWords.

Produktkoder

Med disse attributtene kan du oppgi produktkoder som definerer produktene du selger på det globale markedet. Vi bruker produktkodene for å forstå hva det er du selger. Når vi vet hva du selger, kan vi hjelpe deg med å forbedre annonseresultatene dine ved å legge til verdifulle opplysninger om produktet og vise annonsen til brukerne på en mer relevant måte. Finn ut mer om produktkoder.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
brand [merke]

Obligatorisk (for alle nye produkter med unntak av filmer, bøker og plateselskaper)
Produktets merkevarenavn

Eksempel
Google

Syntaks
Maksimalt 70 tegn

Schema.org-område
Product.brand

• Oppgi produktets merkevarenavn, slik forbrukerne er kjent med det.
  • Du kan bare oppgi butikknavnet ditt som merkevarenavn hvis du produserer produktet, eller hvis produktet faller inn under en generisk merkevarekategori. Du kan for eksempel sende inn butikknavnet som merkevarenavn hvis du selger såkalte «white label»-produkter (produkter den opprinnelige produsenten selger uten merkevare, og som du kan selge videre under ditt eget varemerke) eller tilpassede smykker.
  • Hvis du ikke har noen merkevare å oppgi, sender du ikke inn noen verdi. Du må for eksempel ikke sende inn Ikke aktuelt, Generisk, Uten merkevare eller Eksisterer ikke.
  • For kompatible produkter:
    • Send inn GTIN-nummeret og merkevaren fra produsenten som faktisk lagde det kompatible produktet.
    • Ikke oppgi merkevaren til produsenten for å indikere at produktet ditt er kompatibelt med eller en eksakt kopi av den opprinnelige produsentens produkt.
gtin [gtin]

Obligatorisk (for alle nye produkter med et tilordnet GTIN-nummer fra produsenten)
Produktets GTIN

Eksempel
3234567890126

Syntaks
Maksimalt 50 numeriske tegn (maks. 14 per verdi – mellomrom og bindestreker som er lagt til, blir ignorert)

Støttede verdier

• UPC (i Nord-Amerika / GTIN-12)
    12-sifret nummer, for eksempel 323456789012.
    8-sifrede UPC-E-koder må konverteres til 12-sifrede koder.
  • EAN (i Europa / GTIN-13)
    13-sifret nummer, for eksempel 3001234567892.
  • JAN (i Japan / GTIN-13)
    8- eller 13-sifret nummer, for eksempel 49123456 eller 4901234567894.
  • ISBN (for bøker)
    10- eller 13-sifret nummer, for eksempel 1455582344 eller 978-1455582341. Oppgi bare det 13-sifrede nummeret hvis du har begge. ISBN-10 er avviklet og må konverteres til ISBN-13.
  • ITF-14 (for multipakker / GTIN-14)
    14-sifret nummer, for eksempel 10856435001702.

Schema.org-område
Product.isbn
Product.gtin8
Product.gtin12
Product.gtin13
Product.gtin14

• Ikke ta med bindestreker og mellomrom.
  • Send bare inn GTIN-numre som er gyldige i henhold til GS1-valideringsveiledningen, som omfatter disse kravene:
    • Riktig kontrollsiffer er tatt med.
    • GTIN-nummeret er ikke begrenset (GS1-prefiksområder: 02, 04, 2).
    • GTIN-nummeret er ikke for kuponger (GS1-prefiksområder: 98–99).
  • For kompatible produkter:
    • Send inn GTIN-nummeret og merkevaren fra produsenten som faktisk lagde det kompatible produktet.
    • Ikke oppgi merkevaren til produsenten for å indikere at produktet ditt er kompatibelt med eller en eksakt kopi av den opprinnelige produsentens produkt
  • For multipakker:
    • Bruk produktkodene som er relatert til multipakken.
  • For pakker:
    • Bruk produktkodene for hovedproduktet i pakken.
  • Hvis du tilbyr tilpasning, gravering eller annen personlig tilpasning av et produkt som er tildelt et GTIN-nummer av produsenten:
    • Send inn GTIN-nummeret, og bruk is_​bundle [inngår_​i_​sett]-attributtet for å informere oss om at produktet er tilpasset.
  • Hvis produktet verken har GTIN-nummer eller delenummer:
    • Velg no [nei] (FALSE [USANN]) for identifier_​exists [identifikator_​finnes].
mpn [delenummer]

Obligatorisk (bare hvis det nye produktet ikke er tilordnet noe GTIN-nummer av produsenten)
Produktets delenummer

Eksempel
GO12345OOGLE

Syntaks
Maksimalt 70 alfanumeriske tegn

Schema.org-område
Product.mpn

• Send bare inn delenumre tilordnet av produsenten.
  • Bruk et så spesifikt delenummer som mulig. Produktvarianter med forskjellig farge skal for eksempel ha forskjellig delenummer.
  • Hvis produktet verken har GTIN-nummer eller delenummer:
    • Velg no [nei] (FALSE [USANN]) for identifier_​exists [identifikator_​finnes].
identifier_​​exists [identifikator_​finnes]

Valgfritt
Skal brukes hvis det nye produktet ditt ikke har

• GTIN og merkevare
    eller
  • delenummer og merkevare

Eksempel
no [nei]

Støttede verdier

• yes [ja]
    Produsenten tilordner nye produkter produktkoder.
  • no [nei]
    Produsenten tilordner verken GTIN-nummer, merkevare eller delenummer til nye produkter.
  • Hvis du ikke sender inn attributtverdien, er standardverdien yes [ja].
  • Hvis produktet ditt ikke har GTIN-nummer og merkevare eller delenummer og merkevare:
    • Velg no [nei] for identifier_​exists [identifikator_​finnes].

Detaljert produktbeskrivelse

Med disse attributtene kan du sende inn bestemte kjennetegn for et produkt, som brukere ofte søker etter. Når du annonserer for ulike varianter, kan du dessuten få bedre kontroll over utseendet til annonsen din med disse attributtene. I tillegg kan potensielle kunder filtrere med disse attributtene på Google Shopping. Finn ut mer om hvordan du sender inn varianter.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
condition [tilstand]

Obligatorisk hvis produktet ditt er brukt eller overhalt

Valgfritt for nye produkter

Tilstanden til produktet ditt ved salgstidspunktet

Eksempel
new [ny]

Støttede verdier

• new [ny]
    Splitter ny, original, uåpnet emballasje
  • refurbished [overhalt]
    Restaurert til driftstilstand av profesjonelle fagfolk, leveres med garanti, med eller uten original emballasje
  • used [brukt]
    Tidligere brukt, med åpnet eller manglende original emballasje

Schema.org-område
Offer.​itemCondition

adult [uegnet_for_mindreårige]

Obligatorisk (hvis et produkt inneholder seksuelt innhold)
Indiker at produktet inneholder seksuelt betont innhold

Eksempel
yes [ja]

Støttede verdier

• yes [ja]
  • no [nei]
  • Send inn verdien ja dersom dette enkeltproduktet inneholder nakenhet eller seksuelt betont innhold. Hvis du ikke sender inn noen attributtverdi, velges «nei» som standard. Finn ut mer om retningslinjene for innhold som er uegnet for mindreårige.
  • Hvis nettstedet ditt generelt sett er målrettet mot en voksen målgruppe og består av innhold, med eller uten nakenhet, som er uegnet for mindreårige, kan du gå til Merchant Center-kontoen din, åpne «Generelle innstillinger» og merke av i avmerkingsboksen for «Dette nettstedet inneholder produkter som er beregnet på voksne, som definert i retningslinjene». Hvis du merker av her, trenger du ikke å sende inn attributtet adult [voksen] for enkeltprodukter.
multipack [multipakke]

Obligatorisk (for multipakkeprodukter i Australia, Brasil, Frankrike, Italia, Japan, Nederland, Spania, Storbritannia, Sveits, Tsjekkia, Tyskland og USA)

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland
Antallet identiske produkter som selges i en selgerdefinert multipakke

Eksempel
6

Syntaks
Heltall, større enn 1 (multipakker kan ikke inneholde ett produkt)

• Send inn dette attributtet hvis du har en egendefinert gruppe med identiske produkter og selger dem som én salgsenhet. Det kan for eksempel være én pakke med seks såpestykker.
  • Send inn hvor mange produkter det er i multipakken din. Hvis du ikke sender inn noen attributtverdi, blir 0 brukt som standard.
  • Hvis det ikke var deg, men produsenten av produktet som satte sammen multipakken, skal du ikke sende inn dette attributtet.
is_​​bundle [inngår_​i_​sett]

Obligatorisk (for pakker i Australia, Brasil, Frankrike, Italia, Japan, Nederland, Spania, Storbritannia, Sveits, Tsjekkia, Tyskland og USA)

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland
Angir at et produkt er en selgerdefinert, tilpasset gruppe med ulike produkter som inneholder ett hovedprodukt

Eksempel
yes [ja]

Støttede verdier

• yes [ja]
  • no [nei]
  • Send inn yes [ja] hvis du selger en egendefinert pakke med ulike produkter du har satt sammen selv, og pakken inneholder et hovedprodukt. Det kan for eksempel være et kamera som selges med objektiv og bæreveske. Hvis du ikke sender inn noen attributtverdi, velges no [nei] som standard.
  • Dette attributtet skal ikke brukes for pakker som ikke har noe klart hovedprodukt, Eksempel: en gavekurv med ost og kjeks.
energy_​​efficiency_​​class [energiklasse]

Valgfritt (bare tilgjengelig innenfor EU og for Sveits, kan være obligatorisk i henhold til lokale lover og forskrifter)
Energimerkingen til produktet ditt

Eksempel
A+

Støttede verdier

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Oppgi det lovpålagte energimerket.
  • Brukes i kombinasjon med min_energy_​​efficiency_​​class [min_energiklasse] og max_energy_efficiency_class [maks energiklasse] for å lage en etikett for energieffektivitet, for eksempel A+ (A+++ til D).

min_energy_​​efficiency_​​class [min_energiklasse]

Valgfritt (bare tilgjengelig innenfor EU og for Sveits, kan være obligatorisk i henhold til lokale lover og forskrifter)
Energimerkingen til produktet ditt

Eksempel
A+++

Støttede verdier

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Oppgi det lovpålagte energimerket.
  • Brukes i kombinasjon med energy_​​efficiency_class [energiklasse] og max_energy_efficiency_class [maks_energiklasse] for å lage en etikett for energieffektivitet, for eksempel A+ (A+++ til D).

max_energy_​​efficiency_​​class [maks_energiklasse]

Valgfritt (bare tilgjengelig innenfor EU og for Sveits, kan være obligatorisk i henhold til lokale lover og forskrifter)
Energimerkingen til produktet ditt

Eksempel
D

Støttede verdier

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Oppgi det lovpålagte energimerket.
  • Brukes i kombinasjon med energy_​​efficiency_​​class [energiklasse] og min_energy_efficiency_class [min_energiklasse] for å lage en etikett for energieffektivitet, for eksempel A+ (A+++ til D).

age_​​group [aldersgruppe]

Obligatorisk (for alle klesvarer som er målrettet mot personer i Brasil, Frankrike, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA, samt alle produkter med aldersgrupper)

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland
Den demografiske gruppen som produktet er beregnet på

Eksempel
infant [baby]

Støttede verdier

• newborn [nyfødt]
    Opptil 3 måneder
  • infant [baby]
    3–12 måneder
  • toddler [småbarn]
    1–5 år
  • kids [barn]
    5–13 år
  • adult [voksen]
    Tenåringer og eldre

Schema.org-område

• Product.​audience.​suggestedMinAge
  • Product.​audience.​suggestedMaxAge
  • Send inn én verdi per produkt.
  • For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for age_group [aldersgruppe].
color [farge]

Obligatorisk (for alle klesvarer i feeder som er målrettet mot Brasil, Frankrike, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA, samt alle produkter som er tilgjengelige i forskjellige farger)

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland
Produktets farge(r)

Eksempel
Black [Svart]

Syntaks
Maksimalt 100 alfanumeriske tegn (maks. 40 tegn per farge)

Schema.org-område
Product.color

• Ikke bruk et tall som 0 2 4 6 8.
  • Ikke bruk tegn som ikke er alfanumeriske, for eksempel #fff000.
  • Bruk mer enn én bokstav – ikke bruk verdier som R (for kinesisk, japansk og koreansk kan du bruke enkelttegn, som 红).
  • Ikke henvis til produktet eller produktbildet, for eksempel «se bildet».
  • Ikke slå sammen flere fargenavn til ett ord, for eksempel RødRosaBlå.Skill dem i stedet med en skråstrek (/): rød/rosa/blå. Ikke bruk verdier som ikke er farger, for eksempel flerfarget, diverse, sortiment, herre, dame eller ikke aktuelt
  • Hvis produktet har flere farger, oppgir du den primære fargen først.
  • For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for color [farge].
gender [kjønn]

Obligatorisk (obligatorisk for alle klesvarer i feeder som er målrettet mot personer i Brasil, Frankrike, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA, samt alle kjønnsspesifikke produkter)

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland

Kjønnet som hvert produkt er beregnet på

Eksempel
unisex [unisex]

Støttede verdier

• male [mann]
  • female [kvinne]
  • unisex [unisex]

Schema.org-område
Product.​audience.​suggested​Gender

• Dette attributtet er anbefalt, ikke obligatorisk, for noen Apparel & Accessories [Klær og tilbehør]-kategorier (166), for eksempel Shoe laces [Skolisser] (1856), ettersom disse kategoriene ikke avhenger av kjønn.
  • For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for gender [kjønn].
material [materiale]

Obligatorisk (hvis relevant for å skille mellom ulike produkter i et sett med varianter)

Valgfritt for alle andre produkter
Produktets stoff eller materiale

Eksempel
lær

Syntaks
Maksimalt 200 tegn

• Hvis du vil angi at ett produkt (ikke varianter) har flere materialer, må du legge til et hovedmateriale etterfulgt av opptil to sekundære materialer atskilt med /. Ikke bruk for eksempel BomullPolyesterElastan – bruk i stedet bomull/polyester/elastan.
  • For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for material [materiale].
pattern [mønster]

Obligatorisk (hvis relevant for å skille mellom ulike produkter i et sett med varianter)

Valgfritt for alle andre produkter
Produktets mønster eller grafiske trykk

Eksempel
stripete
prikkete
paisley

Syntaks
Maksimalt 100 tegn

• For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for pattern [mønster].
size [størrelse]

Obligatorisk (obligatorisk for alle klesvarer i produktkategoriene Apparel & Accessories > Clothing [Klær og tilbehør > Klær] og Apparel & Accessories > Shoes [Klær og tilbehør > Sko] som er målrettet mot personer i Brasil, Frankrike, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA, samt alle produkter som er tilgjengelige i ulike størrelser)

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland

Produktets størrelse

Eksempel
XL

Syntaks
Maksimalt 100 tegn

• For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for size [størrelse].
  • Hvis produktet har flere mål, skal du samle dem i én verdi. For eksempel «16/34 høy» for halsstørrelse på 16 tommer, ermelengde på 34 tommer og «høy» fasong.
  • Hvis varen har én størrelse som passer alle eller de fleste, kan du bruke uttrykkene one size [én størrelse], OS, one size fits all [én størrelse som passer for alle], OSFA, one size fits most [én størrelse som passer de fleste] eller OSFM.
size_​​type [størrelsestype]

Valgfritt (bare tilgjengelig for klesprodukter)
Klesproduktets snitt

Eksempel
maternity [mamma]

Støttede verdier

• regular [normal]
  • petite [liten]
  • plus [stor damestørrelse]
  • big and tall [stor herrestørrelse]
  • maternity [mamma]
  • Hvis du ikke sender inn attributtverdien, brukes regular [normal] som standard.
size_​​system [størrelsessystem]

Valgfritt (Bare tilgjengelig for klesprodukter)
Landet der størrelsessystemet du bruker for produktet, stammer fra

Eksempel
US

Støttede verdier

• US
  • UK
  • EU
  • DE
  • FR
  • JP
  • CN (Kina)
  • IT
  • BR
  • MEX
  • AU
  • Hvis du ikke sender inn denne attributtverdien, velges salgslandet ditt som standard.
item_​​group_​​id [varegruppe-ID]

Obligatorisk (Brasil, Frankrike, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA om produktet er en variant)

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland
ID for en gruppe produkter som finnes i ulike versjoner (varianter)

Eksempel
AB12345

Syntaks
Maksimalt 50 alfanumeriske tegn

• Bruk en unik verdi for hver gruppe av varianter. Bruk den overordnede SKU-en der dette er mulig.
  • Pass på at verdien forblir den samme når du oppdaterer produktinformasjonen din.
  • Bruk bare gyldige Unicode-tegn.
  • Bruk en varegruppe-ID for et sett med produkter som er like med unntak av én eller flere av disse attributtene:
    • color [farge]
    • size [størrelse]
    • pattern [mønster]
    • material [materiale]
    • age group [aldersgruppe]
    • gender [kjønn]
  • Send inn de samme attributtene for hvert produkt i varegruppen. Hvis et produkt for eksempel varierer i farge og størrelse, kan du sende inn size [størrelse] og color [farge] for hvert produkt med samme verdi for item_group_id [varegruppe-ID].
  • Hvis produktene dine bare kan skilles fra hverandre gjennom designelementer som ikke angis av attributtene ovenfor, må du ikke bruke item_group_id [varegruppe-ID].

Shopping-kampanjer og andre konfigurasjoner

Med disse attributtene kan du kontrollere hvordan produktinformasjonen din brukes når du oppretter annonseringskampanjer i AdWords.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
adwords_​​redirect [adwords-viderekobling]

Valgfritt
En nettadresse som brukes til å angi flere parametere for produktsiden din. Brukerne sendes til denne nettadressen i stedet for nettadressen du sender inn som verdien for link [link] eller mobile_link [mobillink]

Eksempel
http://www.​example.com/​produkt.​html

Syntaks
Maksimalt 2000 tegn

• Send inn det samme registrerte domenet som du sender inn som verdien for adwords_redirect [adwords-viderekobling], link [link] og mobile_link [mobillink]
  • Gyldige registrerte domener inkluderer følgende formater example.com, m-example.com, example.co.uk, example.com.ai og bar.tokyo.jp. Nettadresser som sendes inn med ugyldige domener, for eksempel example.zz eller example.comic, godtas ikke. Se adwords_​​redirect [adwords-viderekobling] for å få mer informasjon.
custom_​​label_​​0 [egendefinert_​etikett_​1]

Valgfritt
En etikett du tilordner til et produkt for å organisere budgivningen og rapporteringen i Shopping-kampanjer

Eksempel

• sesongbetont
  • opphørssalg
  • ferie
  • salg
  • prisområde

Syntaks
Maksimalt 100 tegn

• Bruk en verdi du kommer til å kjenne igjen i Shopping-kampanjen din. Verdien vises ikke til brukerne som ser annonsene dine.
  • Send inn opptil fem egendefinerte etiketter per produkt ved å bruke dette attributtet flere ganger:
    • custom_​label_​0 [tilpasset_etikett_0]
    • custom_​label_​1 [tilpasset_etikett_1]
    • custom_​label_​2 [tilpasset_etikett_2]
    • custom_​label_​3 [tilpasset_etikett_3]
    • custom_​label_​4 [tilpasset_etikett_4]
  • Ikke bruk over 1000 unike verdier for hver egendefinerte etikett i Merchant Center-kontoen din.
promotion_​​id [tilbuds-ID]

Valgfritt (obligatorisk for spesialtilbud i Australia, Frankrike, India, Storbritannia, Tyskland og USA)
Med denne identifikatoren kan du knytte produkter til spesialtilbud.

Eksempel
ABC123

Syntaks
Maksimalt 50 tegn

• Bruk en unik ID der det skilles mellom små og store bokstaver, og som ikke inneholder mellomrom eller symboler (f.eks. %, !).
  • Du kan tilordne spesifikke kampanjer til spesifikke produkter ved å sende inn samme promotion_​id [kampanje-ID] i produktinformasjonen og kampanjeinformasjonen din.
  • Send inn opptil ti tilbuds-ID-er for ett produkt ved å bruke dette attributtet flere ganger.

Destinasjoner

Disse attributtene kan brukes til å bestemme hva slags annonser produktene dine vises i. Du kan for eksempel bruke dette attributtet hvis du vil at et produkt skal vises i en dynamisk remarketingkampanje, men ikke i en Shopping-kampanje.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
excluded_​​destination [ekskludert_​destinasjon]

Valgfritt
En innstilling du kan bruke for å hindre at et produkt blir tatt med i en bestemt type annonseringskampanje

Eksempel
Shopping [Shopping]

Støttede verdier

• Shopping [Shopping]
  • Shopping Actions [Shopping Actions]
  • Display Ads [Bannerannonser]

included_​​destination [inkludert_destinasjon]

Valgfritt
En innstilling du kan bruke for å legge til et produkt i en bestemt type annonseringskampanje

Eksempel
Shopping [Shopping]

Støttede verdier

• Shopping [Shopping]
  • Shopping Actions [Shopping Actions]
  • Display Ads [Bannerannonser]

Frakt

Hvis du bruker disse attributtene sammen med kontoinnstillingene for frakt, kan du vise nøyaktige fraktkostnader i annonsene dine. Fraktkostnadene spiller en viktig rolle når brukere skal treffe kjøpsbeslutninger, så det er viktig at du sender inn fraktinformasjon av høy kvalitet. Finn ut hvordan du konfigurerer kontoinnstillingene for frakt.

Hvis du bruker disse attributtene sammen med kontoinnstillingene for frakt, kan du vise nøyaktige fraktkostnader i annonsene dine. Fraktkostnadene spiller en viktig rolle når brukere skal treffe kjøpsbeslutninger, så det er viktig at du sender inn fraktinformasjon av høy kvalitet. Finn ut hvordan du konfigurerer kontoinnstillingene for frakt.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
shipping [frakt]

Obligatorisk (Australia, Frankrike, Israel, Italia, Nederland, Spania, Storbritannia, Sveits, Sør-Korea, Tsjekkia, Tyskland og USA)

Valgfritt for alle andre salgsland
Fraktkostnader for produktet

Støttede priser
USD 1–1000 (andre valutaer finner du her)

Eksempel

US:CA:Overnight:16.00 USD

Syntaks
Attributtet shipping [frakt] har fire underattributter:

• country [land] (valgfritt)
    ISO 3166-landkode
  • region [region], postal_​code [postnummer], location_​id [steds-ID]  eller location_group_name [navn_på_stedsgruppe] (valgfritt)
  • service [tjeneste] (valgfritt)
    Tjenesteklasse eller leveringstid
  • price [pris] (obligatorisk)
    Fast fraktkostnad, inkludert mva. hvis pålagt
  • Bruk denne innstillingen bare for å overstyre fraktinnstillingene i Merchant Center-kontoen for en enkeltvare.
shipping_​​label [fraktetikett]

Valgfritt
Dette er en etikett du tilordner et produkt for å kunne bruke de rette fraktkostnadene i innstillingene i Merchant Center-kontoen.

Eksempel
ferskvare

Syntaks
Maksimalt 100 tegn

• Bruk en verdi du kommer til å kjenne igjen i kontoinnstillingene for frakt. Verdien vises ikke til brukerne som ser annonsene dine. Eksempler:
    • Samme dag
    • Overdimensjonert
    • Bare FedEx
shipping_​​weight [fraktvekt]

Valgfritt (obligatorisk for transportørberegnede priser, tabeller basert på vekt samt vektbaserte regler i kontoinnstillingene for frakt)
Vekten av produktet som legges til grunn for å beregne fraktkostnaden

Støttede vekter

• 0–2000 pund for det engelske målesystemet (imperial)
  • 0–1000 kg for det metriske målesystemet

Eksempel
3 kg

Syntaks
Heltall + enhet

Støttede måleenheter

• lb
  • oz
  • g
  • kg
  • Send inn denne verdien hvis du har konfigurert kontoinnstillingene for frakt for transportørberegnede priser eller vektbaserte frakttjenester.
shipping_​​length [pakkelengde]

Valgfritt (obligatorisk for transportørberegnede priser i kontoinnstillingene dine for frakt)
Lengden på produktet som legges til grunn for å beregne fraktkostanden ut fra dimensjonal vekt

Eksempel
20 in

Syntaks
Heltall + enhet

Støttede heltall

• 1–150 for tommer
  • 1–400 for cm

Støttede måleenheter

• in
  • cm
  • Send inn denne verdien hvis du har konfigurert kontoinnstillingene for frakt for transportørberegnede priser.
  • Hvis du ikke sender inn dimensjonsattributter for frakt når du bruker transportørberegnede priser, kan ikke vi beregne priser basert på den dimensjonale vekten av varen. I så fall beregner vi prisene basert på verdien du har angitt for shipping_weight [fraktvekt].
  • Hvis du sender inn dette attributtet, må du sende inn alle dimensjonsattributtene for frakt:
    • shipping_​length [pakkelengde]
    • shipping_​width [pakkebredde]
    • shipping_​height [pakkehøyde]
  • Bruk den samme enheten for alle dimensjonsattributtene for frakt som gjelder for ett enkelt produkt.
  • Husk at hvis varen er for stor, beregner ikke Google den ekstra fraktkostnaden automatisk. Hvis transportøren anser pakken din som stor eller overdimensjonert, bør du enten bruke shipping [frakt]-attributtet for å angi fraktkostnaden for ett enkelt produkt eller shipping_label [fraktetikett]-attributtet med kontoinnstillingene for frakt for å angi kostnaden.
shipping_​​width [pakkebredde]

Valgfritt (obligatorisk for transportørberegnede priser i kontoinnstillingene dine for frakt)
Bredden på produktet brukes for å beregne fraktkostnaden etter dimensjonal vekt.

Eksempel
20 in

Syntaks
Heltall + enhet

Støttede heltall
En verdi mellom 1 og 1000

Støttede måleenheter

• in
  • cm
  • Oppfyll kravene for attributtet shipping_length [pakkelengde].
shipping_​​height [pakkehøyde]

Valgfritt (obligatorisk for transportørberegnede priser i kontoinnstillingene dine for frakt)
Høyden på produktet som brukes for å beregne fraktkostnaden ut fra dimensjonal vekt

Eksempel
20 in

Syntaks
Heltall + enhet

Støttede heltall
En verdi mellom 1 og 1000

Støttede måleenheter

• in
  • cm
  • Oppfyll kravene for attributtet shipping_length [pakkelengde].
max_handling_time [maksimum_behandlingstid]

Valgfritt (bare USA)
Det lengste tidsrommet mellom bestillingstidspunktet og sendetidspunktet for et produkt.

Eksempel
3

Syntaks
Heltall, større enn 1

Schema.org-område

• Offer.deliveryLeadTime.maxValue
  • Send inn dette attributtet hvis du vil vise den totale tiden det tar å levere et produkt.
  • Ikke inkluder helger.
  • Send inn 0 for produkter som kan sendes samme dag.
  • Send inn max_handling_time [maksimum_behandlingstid] sammen med min_handling_time [minimum_behandlingstid] for å sende inn en tidsperiode.
min_handling_time [minimum_behandlingstid]

Valgfritt (bare USA)
Det korteste tidsrommet mellom bestillingstidspunktet og sendetidspunktet for et produkt.

Eksempel
1

Syntaks
Heltall, større enn 1

Schema.org-område

• Offer.deliveryLeadTime.minValue
  • Oppfyll kravene for attributtet max_handling_time [maksimum_behandlingstid].

Avgifter

Hvis du bruker disse attributtene sammen med kontoinnstillingene for avgifter, kan du vise nøyaktige avgifter i annonsene dine. Finn ut hvordan du konfigurerer kontoinnstillingene for avgifter.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
tax [avgifter]

Obligatorisk (bare tilgjengelig for USA)
Produktets avgiftssats i prosent

Eksempel
US:CA:5.00:y

Syntaks
Det brukes fire underattributter for tax [avgifter]:

• rate [sats] (obligatorisk):
    Avgiftssats i prosent.
  • country [land] (valgfritt):
    ISO 3166-landkode.
  • region [region], postal_​code [postnummer] eller location_​id [steds-ID] (valgfritt).
  • tax_ship [avgift_på_levering] (valgfritt):
    Oppgi om frakten er pålagt avgifter. Vi godtar verdiene yes [ja] eller no [nei].
  • Med denne innstillingen kan du overstyre kontoinnstillingene for avgifter for en enkeltvare. Vi anbefaler at du sender inn avgiftsinformasjon for alle produktene dine via kontoinnstillingene i Merchant Center.
  • For USA og Canada:
    • Ikke legg til avgifter i price [pris]-attributtet. Det er bare for USA at du kan sende inn avgiftene via tax [avgifter]-attributtet hvis du vil overstyre kontoinnstillingene dine.
  • For alle andre land:
    • Legg til merverdiavgift (mva.) eller vare- og tjenesteavgift (GST) i attributtet price [pris] – ikke bruk attributtet tax [avgift].
tax_category [avgiftskategori]

Valgfritt (anbefales for egendefinerte avgiftssatser på kontonivå)
En kategori som klassifiserer produktet ditt etter bestemte avgiftsregler

Eksempel
klær

Syntaks
Maksimalt 100 tegn

• Bruk dette attributtet hvis du har produkter med en bestemt avgiftssats.
    • Kategorietiketter i produktinformasjonen din må samsvare med etikettene du angir i Kategorier-delen i Merchant Center.