Tuotetietomääritys

Tällä määrityksellä voit muotoilla tuotetietosi sopivaksi Shopping-mainoksiin. Tuotetietojen lähettäminen Googlelle oikeassa muodossa on tärkeää, jotta tuotteillesi voidaan luoda onnistuneita mainoksia.

Ennen kuin aloitat

Jos et ole ennen käyttänyt Shopping-mainoksia, tutustu aloitusoppaaseen.

Muita vaatimuksia

Googlella on myös muita vaatimuksia tuotetiedoillesi. Tutustu niihin ennen kuin aloitat:

• Shopping-mainoksia koskevat käytännöt
  • Laskeutumissivun vaatimukset
  • Veroprosenttidatan vaatimukset
  • Toimitushintadatan vaatimukset
  • Valuutta- ja kielivaatimukset: Lähetä määritteet ja arvot käyttämällä tuettua kieltä ja valuuttaa mainostuksen kohdemaan ja valitsemasi muodon perusteella.
    • Eroteltu muoto: Käytä määritteiden nimissä ja kiinteissä arvoissa jotakin tuettua kieltä. Esimerkiksi condition [kunto] ‑määritteellä on kiinteä arvo new [uusi]. Käytä myyntimaan kieltä muissa kuin kiinteissä arvoissa (esim. name [nimi]). Käytä alaviivaa tai välilyöntiä määritteen nimessä (esimerkiksi image_link tai image link [kuvalinkki])
    • XML tai API: Käytä vain englanninkielisiä määritteiden nimiä (ei-suluissa oleva versio). Käytä alaviivaa edustamaan välilyöntiä määritteen nimessä (esimerkiksi image_link, ei image link). Määritteen arvossa voi käyttää välilyöntiä (esim. in stock).
Tuotetietomääritykset muissa ohjelmissa
Jos käytät muita Kauppiaskeskuksen ohjelmia tuotteidesi näyttämiseen Googlessa, sinun täytyy mahdollisesti ilmoittaa lisämääritteitä. Käytä tietojen lähettämiseen tämän määrityksen ohella kunkin ohjelman omia määrityksiä:
Määritelmät
  • Tuote. Sana, joka kuvaa tuotetta, jota potentiaaliset asiakkaat saattavat hakea Googlesta.
  • Tuotenimike/nimike. Sana, joka kuvaa tuotetta, kun se on lisätty tuotetietoihisi joko tekstisyötteessä, XML-syötteessä tai sovellusliittymässä. Tuotenimike vastaa esimerkiksi yhtä riviä tekstisyötteessä.
  • Versio. Sana, joka kuvaa tuotetta, joka on saatavilla eri versioina. Jos esimerkiksi paita on saatavilla eri kokoisena, siitä on eri kokoisia versioita.
Pikaohje
Required Pakollinen Käytä aina tätä määritettä. Muussa tapauksessa tuotteesi mainoksia ei näytetä.
It depends Vaihtelee Katso määritteeseen liittyvästä artikkelista, pitääkö sinun lisätä tämä määrite tuotteellesi. Joskus vaatimukset voivat vaihdella maan mukaan.
Optional Valinnainen Lisää tämä määrite, jos haluat parantaa mainoksesi toimivuutta.

Määritteet Yleiset tuoteluokat
Ryhmä Määritteen nimi Vaatteet ja asusteet Media (kirjat, elokuvat, musiikkitallenteet) Ohjelmistot Tuoteversiot Kaikki muut tuotetyypit
Tuotteen perustiedot link [linkki] Required Required Required Required Required
mobile_link [mobiililinkki] Optional Optional Optional Optional Optional
Hinta ja saatavuus availability [saatavuus] Required Required Required Required Required
availability_date [saatavuuspäivä] Optional Optional Optional Optional Optional
expiration_date [viimeinen_voimassaolopäivä] Optional Optional Optional Optional Optional
price [hinta] Required Required Required Required Required
sale_price [alennushinta] Optional Optional Optional Optional Optional
sale_price_effective_date [alennushinnan_voimassaoloaika] Optional Optional Optional Optional Optional
cost_of_goods_sold [myytyjen_tuotteiden_kustannukset] Optional Optional Optional Optional Optional
unit_pricing_measure [yksikköhinnoitteluperuste] Optional Optional Optional It depends It depends
unit_pricing_base_measure [yksikköhinnan_perusmäärä] Optional Optional Optional It depends It depends
installment [maksuerä] It depends It depends It depends It depends It depends
subscription_cost [tilauskustannus] It depends It depends It depends It depends It depends
loyalty_points [kanta-asiakaspisteet] It depends It depends It depends It depends It depends
Tuoteluokka google_product_category [googlen_tuoteluokka] Optional Optional Optional Optional Optional
product_type [tuotetyyppi] Optional Optional Optional Optional Optional
Tuotetunnisteet brand [brändi] Required Optional Required Required Required
gtin Required Required Required Required Required
mpn Required Required Required Required Required
identifier_exists [tunniste_olemassa] Optional Optional Optional Optional Optional
Yksityiskohtainen tuotekuvaus condition [kunto] It depends It depends It depends It depends It depends
adult [aikuisviihde] It depends It depends It depends It depends It depends
multipack [monipakkaus] It depends It depends It depends It depends It depends
is_bundle [on_tuotepaketti] It depends It depends It depends It depends It depends
energy_efficiency_class [energiatehokkuusluokitus] Optional Optional Optional It depends It depends
min_energy_efficiency_class [energiatehokkuuden_vähimmäisluokitus] Optional Optional Optional It depends It depends
max_energy_efficiency_class [energiatehokkuuden_enimmäisluokitus] Optional Optional Optional It depends It depends
age_group [ikäryhmä] It depends Optional Optional It depends Optional
color [väri] It depends Optional Optional It depends Optional
gender [sukupuoli] It depends Optional Optional It depends Optional
material [materiaali] Optional Optional Optional It depends Optional
pattern [kuvio] Optional Optional Optional It depends Optional
size [koko] It depends Optional Optional It depends Optional
size_type [kokotyyppi] It depends Optional Optional It depends Optional
size_system [kokojärjestelmä] It depends Optional Optional It depends Optional
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] Optional Optional Optional Required Optional
Shopping-kampanjat ja muut määritykset ads_redirect [ads-uudelleenohjaus] Optional Optional Optional Optional Optional
Kohteet excluded_destination [poissuljettu_sijainti] Optional Optional Optional Optional Optional
included_destination [sisällytetty_sijainti] Optional Optional Optional Optional Optional
Toimitus shipping [toimitus] Required Required Required Required Required
shipping_label [lähetyksen_tunniste] Optional Optional Optional Optional Optional
shipping_weight [lähetyksen_paino] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_length [lähetyksen_pituus] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_width [lähetyksen_leveys] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_height [lähetyksen_korkeus] It depends It depends It depends It depends It depends
transit_time_label [siirtoajan_tunniste] Optional Optional Optional Optional Optional
käsittelyn_vähimmäisaika Optional Optional Optional Optional Optional
max_handling_time [käsittelyn_enimmäisaika] Optional Optional Optional Optional Optional
Verot tax [vero] It depends It depends It depends It depends It depends
tax_category [veroluokka] Optional Optional Optional Optional Optional

Klikkaamalla määritettä näet kaikki sitä koskevat tiedot, kuten vähimmäisvaatimukset, parhaat käytännöt ja esimerkkejä.

Tuotteen perustiedot

Näiden määritteiden avulla lähettämäsi tuotetiedot ovat perusta Shopping-mainosten luomiselle. Varmista, että kaikki lähettämäsi tiedot ovat laadultaan sellaisia, että ne voi näyttää asiakkaalle.

Määrite Muoto Vähimmäisvaatimukset
id

Pakollinen
Tuotteen yksilöllinen tunniste

Esimerkki
A2B4

Syntaksi
Enintään 50 merkkiä

Schema.org-ominaisuus
Product.sku

• Käytä yksilöllistä arvoa kullekin tuotteelle. Käytä tuotteen SKU-tunnusta, jos mahdollista.
  • Pidä tunnus samana päivittäessäsi dataa.
  • Käytä vain hyväksyttyjä Unicode-merkkejä. Vältä kelpaamattomia merkkejä, kuten ohjaus-, funktio tai yksityisiä alueen merkkejä.
  • Käytä samaa tunnusta samalle tuotteelle kaikissa maissa ja kaikilla kielillä.
title

Pakollinen
Tuotteen nimi

Esimerkki
Miesten pikeepoolopaita

Syntaksi
Enintään 150 merkkiä

Schema.org-ominaisuus
Product.name

• Kuvaile tuote oikein ja käytä samaa nimeä kuin laskeutumissivulla.
  • Älä käytä mitään mainostekstiä, kuten "Ilmainen toimitus" äläkä käytä isoja kirjaimia tai vieraskielisiä merkkejä kikkaillaksesi.
  • Tuoteversiot
    • Lisää erottava ominaisuus, kuten väri tai koko.
  • Mobiililaitteet
    • Lisää "myydään sopimuksen kanssa", jos tuote myydään sopimuksen kanssa.
    • Lisää Yhdysvalloissa "myydään maksusopimuksen kanssa" (with payment plan), jos tuote maksetaan maksuerissä.
  • Venäjä
    • Lisää ikäluokitus nimen alkuun, jos kyseessä on kirja tai muu tietoa sisältävä tuote.
description

Pakollinen
Tuotteen kuvaus

Esimerkki

Tämä 100-prosenttisesta luomupuuvillasta valmistettu klassinen punainen miesten poolo on hyvin istuva. Vasempaa miehustaa koristaa kirjailtu logo. Konepesu kylmässä, ulkomainen.

Syntaksi
Enintään 5 000 merkkiä

Schema.org-ominaisuus
Product.description

• Kuvaile tuote oikein ja käytä samaa kuvausta kuin laskeutumissivulla.
  • Älä käytä mitään mainostekstiä, kuten "Ilmainen toimitus" äläkä käytä isoja kirjaimia tai vieraskielisiä merkkejä kikkaillaksesi.
  • Lisää vain tuotteen tietoja. Älä lisää kauppaasi ohjaavia linkkejä, myyntitietoja, kilpailevien myyjien tietoja, muita tuotteita tai lisävarusteita.
  • Muotoile kuvaus käyttämällä esimerkiksi rivinvaihtoja, luetelmia tai kursiivia.
link

Pakollinen
Tuotteen laskeutumissivu

Esimerkki
http://​www.example.​com/​asp​/sp.asp?cat=​12&id=1030

Schema.org-ominaisuus
Offer.​url

• Käytä vahvistettua verkkotunnustasi.
  • Käytä osoitetta, joka alkaa http tai https.
  • Käytä koodattua URL-osoitetta joka noudattaa RFC 2396- tai RFC 1738 ‑standardia. Esimerkiksi pilkku koodataan "%2C".
  • Älä linkitä välimainossivua, paitsi jos laki sitä edellyttää.
  • Käytä verkkotunnuksen sisäistä seuranta-URL-osoitetta tarvittaessa. Älä käytä liian monia uudelleenohjauksia, sillä ne voivat hidastaa käyttöä.
image_​​link

Pakollinen
Tuotteen pääkuvan URL-osoite

Esimerkki
http://​www.example.​com/​image1.​jpg

Schema.org-ominaisuus
Product.image

• Kuvan URL-osoite:
    • Linkitä tuotteen pääkuvaan.
    • Käytä osoitetta, joka alkaa http tai https.
    • Käytä koodattua URL-osoitetta joka noudattaa RFC 2396- tai RFC 1738 ‑standardia. Esimerkiksi pilkku koodataan "%2C".
    • Varmista, että Google voi indeksoida URL-osoitteen (robots.txt-määritys, joka sallii Googlebotin ja Googlebot-imagen).
  • Kuva:
    • Näytä myytävä tuote oikein.
    • Käytä hyväksyttyä muotoa: animoimaton GIF (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) tai TIFF (.tif/.tiff).
    • Jos tuote on muu kuin vaate, kuvan täytyy olla vähintään 100 x 100 pikseliä.
    • Jos tuote on vaate, kuvan täytyy olla vähintään 250 x 250 pikseliä.
    • Älä määritä kuvaa, joka on isompi kuin 64 megapikseliä tai tiedostoa, joka on isompi kuin 16 megatavua.
    • Älä suurenna kuvaa tai toimita pikkukuvaa.
    • Älä sisällytä mainostekstiä, vesileimoja tai reunuksia.
    • Älä sisällytä paikkamerkkiä tai yleistä kuvaa. Poikkeukset:
    • Luokissa Hardware [Laitteisto] (632) ja Vehicles & Parts [Ajoneuvot ja osat] (888) hyväksytään kuvitus.
    • Maalausluokassa hyväksytään yksiväriset kuvat (neliö, jossa yksi väri täyttää koko kuva-alan).
additional_​​​image_​​​link

Valinnainen
Tuotteen lisäkuvan URL-osoite

Esimerkki
http://​www.example.​com/​image1.​jpg

Syntaksi
Enintään 2 000 merkkiä

• Noudata image_​link [kuvalinkki] ‑määritteen vaatimuksia. Poikkeukset:
    • Kuva voi olla asetelmassa tai sen käyttöä voidaan esitellä.
    • Voit käyttää grafiikkaa tai kuvitusta.
  • Lisää enintään 10 lisätuotekuvaa sisällyttämällä tämä määrite useita kertoja.
mobile_​​link

Valinnainen
Tuotteen mobiilikäyttöön optimoitu laskeutumissivu, jos mobiili- ja tietokoneliikennettä varten on luotu erilliset URL-osoitteet.

Esimerkki
http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​cat=12&id=1030

Syntaksi
Enintään 2 000 aakkosnumeerista merkkiä

• Noudata link [linkki] ‑määritteen vaatimuksia.

Hinta ja saatavuus

Nämä määritteet määrittelevät tuotteidesi hinnan ja saatavuuden. Nämä tiedot näkyvät potentiaalisille asiakkaille mainoksissasi. Jos tuotteidesi hinnat ja saatavuus muuttuvat usein, sinun pitää ilmoittaa meille kaikista päivityksistä, jotta voimme näyttää mainoksia. Tutustu vinkkeihin, joiden avulla pidät tuotetietosi ajan tasalla.

Määrite Muoto Vähimmäisvaatimukset
availability

Pakollinen
Tuotteen saatavuus

Esimerkki
in stock [varastossa]

Tuetut arvot

• in stock [varastossa]
  • out of stock [ei_saatavilla]
  • preorder [ennakkotilaus]

Schema.org-ominaisuus
Offer.​availability

• Määritä tuotteen saatavuustilanne ja varmista, että se vastaa laskeutumissivulla näkyvää saatavuutta.
availability_​​date

Valinnainen
Päivä, jolloin ennakkotilauksessa olevan tuotteen toimitukset aloitetaan

Esimerkki
(UTC+1)
2016-02-24T11:07:31​+0100

Syntaksi

• Enintään 25 aakkosnumeerista merkkiä
  • ISO 8601
    • VVVV-KK-PP
    • VVVV-KK-PPhh:mm:ss
    • VVVV-KK-PPhh:mm:ssZ

Schema.org-ominaisuus

• Offer.​availabilityStarts
  • Offer.​availabilityEnds
  • Käytä tätä määritettä, jos availability [saatavuus] on preorder [ennakkotilaus].
cost_of_goods_sold [myytyjen_tuotteiden_kustannukset]

Valinnainen
Tietyn tuotteen myyntiin liittyvät kulut määrittämäsi kirjanpitotavan mukaan. Kustannukset voivat sisältää materiaalit, työn, rahdin tai muita kustannuksia. Määrittämällä myytyjen tuotteiden kustannukset saat käyttöösi muita tietoja, kuten bruttomarginaalisi ja Shopping-mainostesi tuoton.

Esimerkki

23.00 USD

Syntaksi

• ISO 4217 ‑koodit
  • Käytä pistettä desimaalierottimena pilkun sijasta
  • Numerot

expiration_​​date

Valinnainen
Päivä, jona tuotteen näyttäminen lopetetaan

Esimerkki
(UTC+1)
2016-07-11T11:07:31​+0100

Syntaksi

• Enintään 25 aakkosnumeerista merkkiä
  • ISO 8601
    • VVVV-KK-PP
    • VVVV-KK-PPhh:mm:ss
    • VVVV-KK-PPhh:mm:ssZ
  • Käytä päivämäärää, joka on alle 30 päivää tulevaisuudessa.
price

Pakollinen
Tuotteen hinta

Esimerkki
15,00 USD

Syntaksi

• Numerot
  • ISO 4217

Schema.org-ominaisuus
Offer.​​priceSpecification

• Määritä tuotteen tarkka hinta ja valuutta ja varmista, että ne täsmäävät laskeutumissivun tietojen kanssa.
  • Varmista, että laskeutumissivusi sisältää hinnan myyntimaan valuutassa näkyvästi ja paikassa, josta se on helppo löytää.
  • Varmista, että tuote on ostettavissa verkosta näytettyyn hintaan.
  • Varmista, että kaikki myyntimaassa asuvat käyttäjät voivat ostaa tuotteen määrittämääsi hintaan ja ilman mahdollisia jäsenmaksuvaatimuksia.
    • Lisää mahdollinen vähimmäistilausarvo toimitusasetuksiin.
  • Älä määritä hinnaksi 0 (0 on sallittu mobiililaitteille, jotka myydään sopimuksen kanssa).
  • Tuotteet, joita myydään tukkumäärissä, paketteina tai monipakkauksina:
    • Toimita vähimmäisostomäärän, paketin tai monipakkauksen kokonaishinta.
  • Yhdysvallat ja Kanada:
    • Älä sisällytä hintaan veroja.
  • Muut maat:
    • Sisällytä hintaan arvonlisävero (ALV/VAT) tai tavara- ja palveluvero (GST).
  • Katso unit_​​pricing_​​measure [yksikköhinnoitteluperuste]- ja installment [maksuerä] ‑määritteistä lisävaihtoehtoja hintatietojen määrittämiseen.
sale_​​price

Valinnainen
Tuotteen alennushinta

Esimerkki
15,00 USD

Syntaksi

• Numerot
  • ISO 4217

Schema.org-ominaisuus
Offer.​​priceSpecification

• Noudata price [hinta] ‑määritteen vaatimuksia.
  • Toimita sale_​price [alennushinta] ‑määrite yhdessä normaalihinnan sisältävän price [hinta] ‑määritteen kanssa.
  • Määritä tuotteen alennushinta oikein ja varmista, että se täsmää laskeutumissivun tietojen kanssa.
sale_​​price_​​effective_​​date

Valinnainen
Ajanjakso, jolloin tuotteen sale_​price [alennushinta] on voimassa.

Esimerkki
(UTC+1)
2016-02-24T11:07:31​+0100 / 2016-02-29T23:07:31​+0100

Syntaksi

• Enintään 51 aakkosnumeerista merkkiä
  • ISO 8601
    • VVVV-KK-PP
    • VVVV-KK-PPhh:mm:ss
    • VVVV-KK-PPhh:mm:ssZ
  • Erota aloitus- ja lopetuspäivä vinoviivalla /

Schema.org-ominaisuus

• Offer.​​price​Specification.​validFrom
  • Offer.​​price​Specification.​validThrough
  • Käytä sale_​price [alennushinta] ‑määritteen kanssa.
  • Jos et lisää sale_​price_​effective_​date [alennushinnan_voimassaoloaika] ‑määritettä, sale_​price [alennushinta] on aina voimassa.
  • Aloituspäivän on oltava ennen päättymispäivää.
unit_​​pricing_​​measure

Valinnainen (paitsi paikallisten lakien tai säädösten vaatiessa)
Tuotteen mitat ja koko siten, että ne vastaavat myytävää tuotetta

Esimerkki
1,5 kg

Syntaksi
Numeroarvo + yksikkö

Tuetut yksiköt

• Paino: oz, lb, mg, g, kg
  • Tilavuus, Yhdysvaltojen imperiaalinen järjestelmä: floz, pt, qt, gal
  • Tilavuus, metrijärjestelmä: ml, cl, l, cbm
  • Pituus: in, ft, yd, cm, m
  • Ala: sqft, sqm
  • Per yksikkö: ct

Schema.org-ominaisuus
Offer.​​price​Specification.​reference​Quantity

• Ilmoita tuotteen mitat tai koko ilman pakkausta.
  • Käytä positiivista lukua.
unit_​​pricing_​​base_​​measure

Valinnainen (paitsi paikallisten lakien tai säädösten vaatiessa)
Tuotteen perusmitta hinnoittelussa (esim. 100 ml tarkoittaa, että hinta lasketaan 100 ml:n yksiköiden perusteella)

Esimerkki
100 g

Syntaksi
Kokonaisluku + yksikkö

Tuetut kokonaisluvut
1, 10, 100, 2, 4, 8

Tuetut yksiköt

• Paino: oz, lb, mg, g, kg
  • Tilavuus, Yhdysvaltojen imperiaalinen järjestelmä: floz, pt, qt, gal
  • Tilavuus, metrijärjestelmä: ml, cl, l, cbm
  • Pituus: in, ft, yd, cm, m
  • Ala: sqft, sqm
  • Per yksikkö: ct

Ylimääräiset tuetut metrijärjestelmän mukaiset kokonaisluvun + yksikön yhdistelmät
75 cl, 750 ml, 50 kg, 1 000 kg

Schema.org-ominaisuus
Offer.​​price​Specification.​reference​Quantity.​value​Reference

• Valinnainen, kun käytät unit_​​pricing_​​measure [yksikköhinnoitteluperuste] ‑määritettä.
  • Käytä samaa mittayksikköä unit_​​pricing_​​measure [yksikköhinnoitteluperuste]- ja unit_​pricing_​base_​measure [yksikköhinnan_perusmäärä] ‑määritteille.
  • Muista, että hintaa (tai alennushintaa, jos voimassa) käytetään tuotteen yksikköhinnan laskemiseen. Jos esimerkiksi price [hinta] on 3 USD, unit_​​pricing_​​measure [yksikköhinnoitteluperuste] on 150 ml ja unit_​pricing_​base_​measure [yksikköhinnan_perusmäärä] on 100 ml, yksikköhinta on 2 USD / 100 ml.
installment

Valinnainen (käytettävissä Brasiliassa ja Meksikossa; matkapuhelimille ja tableteille käytettävissä myös Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Irlannissa)
Osamaksusuunnitelman tiedot

Esimerkki
6, 50 BRL

Syntaksi
Määritteessä installment [maksuerä] voi käyttää kahta alimääritettä:

• months [kuukaudet] (pakollinen)
    Kokonaisluku – ostajan maksettavien maksuerien määrä
  • amount [summa] (pakollinen)
    ISO 4217 – summa, joka ostajan on maksettava kuukausittain
  • Varmista, että tiedot täsmäävät laskeutumissivulla näkyviin maksuerätietoihin.
  • Älä edellytä kanta-asiakaskorttia.
  • Varmista, että toimitat myös tuotteen kokonaishinnan price [hinta] ‑määritteellä.
subscription_​​cost

Valinnainen (ellei pakollinen myyntimaassa)

Tiedot kuukausittaisesta tai vuosittaisesta maksusuunnitelmasta, jossa langattomaan tuotteeseesi on liitetty viestintäpalvelusopimus.

Esimerkki
kuukausi:12:35 EUR

Syntaksi
Määritteellä subscription_cost [tilauskustannus] on kolme alimääritettä:

• period [kausi] (pakollinen)
    Yhden tilauskauden kesto, joko month [kuukausi] tai year [vuosi].

• period_length [kauden_pituus] (pakollinen)      Kokonaisluku: tilauskauden (kuukausia tai vuosia) määrä, joka ostajan on maksettava.

• amount [summa] (pakollinen)            Ostajan kuukausimaksun summa (ISO 4217 ‑valuuttakoodilla). Saatamme tilan säästämiseksi pyöristää tämän summan lähimpään paikallisen valuutan tasalukuun. Antamasi arvon on silti vastattava täysin sivullasi näkyvää summaa.

• Aseta price [hinta] ‑määritteen arvoksi tuotteen kassalla maksettava kokonaissumma (sis. etumaksun ja aktivointimaksun).

• Käytä arvoa, joka vastaa laskeutumissivullasi näkyvää viestintämaksusuunnitelmaa. Suunnitelman on oltava laskeutumissivulla helposti löydettävissä.

• Älä käytä määritettä subscription_cost [tilauskustannus] ohjelmistotilauksissa.

loyalty_​​points

Valinnainen (käytettävissä vain Japanissa)
Asiakkaan tuotteen ostosta saamien kanta-asiakaspisteiden määrä ja tyyppi

Esimerkki
Program A, 100, 1,5

Syntaksi
loyalty_​points [kanta-asiakaspisteet] ‑määritteessä voi käyttää kolmea alimääritettä:

• points_​value [pistemäärä] (pakollinen)
    Tuotteella ansaittujen pisteiden määrä
  • name [nimi] (valinnainen)
    Kanta-asiakasohjelman nimi, 12 täysleveää merkkiä tai 24 latinalaisten aakkosten kirjainta
  • ratio [suhde] (valinnainen)
    Luku – pisteen muuntosuhde valuuttaan
  • Toimita tiedot vain sellaisista kanta-asiakaspisteistä, joilla on tietty rahallinen arvo.

Tuoteluokka

Näillä määritteillä voit luoda mainoskampanjoita Google Adsissa.

Määrite Muoto Vähimmäisvaatimukset
google_​​product_​​category

Valinnainen
Tuoteluokka, jonka Google määrittelee tuotteelle

Esimerkki

Vaatteet ja asusteet > Asusteet > Ulkoiluvaatteet > Takit

tai

371

Syntaksi

Googlen tuoteluokituksen arvo

• Numeerinen luokkatunnus tai
  • Luokan koko polku

Tuetut arvot
Googlen tuoteluokka

• Ilmoita vain yksi luokka.
  • Ilmoita kaikkein tärkein luokka.
  • Ilmoita joko luokan koko polku tai numeerinen luokkatunnus.
  • Ilmoita tietty luokka tietyille tuotteille:
    • Alkoholijuomille pitää asettaa jokin seuraavista luokista:
      • Food, Beverages & Tobacco > Beverages > Alcoholic Beverages [Ruoka, juomat ja tupakkatuotteet > Juomat > Alkoholijuomat] (499676) tai jokin sen alaluokista.
      • Arts & Entertainment > Hobbies & Creative Arts > Homebrewing & Winemaking Supplies [Taide ja viihde > Harrastukset ja luovat taiteet > Oluen paneminen kotona ja viininvalmistustarvikkeet] (3577) tai joku sen alaluokista.
    • Sopimuksella myytävien mobiililaitteiden osalta puhelimille pitää asettaa luokaksi Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektroniikka > Viestintä > Puhelimet > Matkapuhelimet] (267) ja tableteille Electronics > Computers > Tablet Computers [Elektroniikka > Tietokoneet > Tablettitietokoneet] (4745).
    • Lahjakorteille pitää asettaa luokaksi Arts & Entertainment > Party & Celebration > Gift Giving > Gift Cards & Certificates [Taide ja viihde > Juhlat > Lahjat > Lahjakortit] (53)
product_type

Valinnainen
Tuoteluokka, jonka määrittelet tuotteelle itse

Esimerkki

Etusivu > Naiset > Mekot > Maksimekot

Syntaksi

Enintään 750 aakkosnumeerista merkkiä

• Ilmoita koko luokka. Kirjoita esimerkiksi Home > Women > Dresses > Maxi Dresses [Etusivu > Naiset > Mekot > Maksimekot] pelkän Dresses [Mekot] sijaan.
  • Vain ensimmäistä product_​​type [tuotetyyppi] ‑määritteen arvoa käytetään tarjousten ja raportoinnin järjestämiseen Google Adsin Shopping-kampanjoissa.

Tuotetunnisteet

Näiden määritteiden avulla määritetään tuotetunnisteet, jotka määrittelevät myymäsi tuotteet globaaleilla markkinoilla. Käytämme tuotetunnisteita, jotta ymmärrämme, mitä myyt. Kun ymmärrämme, mitä myyt, voimme parantaa mainoksesi tehokkuutta lisäämällä arvokkaita tietoja tuotteesta ja näyttämällä mainoksesi osuvammin käyttäjille. Katso lisätietoja tuotetunnisteista.

Määrite Muoto Vähimmäisvaatimukset
brand

Pakollinen (Kaikille uusille tuotteille lukuun ottamatta elokuvia, kirjoja ja musiikkitallennebrändejä)

Valinnainen kaikille muille tuotteille
Tuotteen brändinimi

Esimerkki
Google

Syntaksi
Enintään 70 merkkiä

Schema.orgin omaisuutta
Product.brand

• Ilmoita brändinimi, josta kuluttajat tunnistavat tuotteen.
  • Ilmoita brändinimeksi myymäläsi nimi vain siinä tapauksessa, että olet tuotteen valmistaja tai tuote kuuluu yleiseen brändikategoriaan. Voit esimerkiksi määrittää myymäläsi nimen brändinimeksi, jos myyt tuotemerkittömiä tuotteita tai itse tehtyjä koruja.
  • Jos sinulla ei ole brändinimeä, älä määritä arvoa. Älä esimerkiksi käytä arvona Ei käytössä, Yleinen, Ei brändiä tai Ei ole olemassa.
  • Yhteensopivat tuotteet:
    • Ilmoita yhteensopivan tuotteen valmistaneen valmistajan GTIN-numero ja brändi.
    • Älä ilmoita alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) brändiä osoittaaksesi, että tuote on yhteensopiva OEM-valmistajan brändin tuotteen tai sen replikan kanssa.
gtin

Pakollinen (Kaikille uusille tuotteille, joilla on valmistajan antama GTIN-numero)

Valinnainen kaikille muille tuotteille
Tuotteen globaali kauppanumero (GTIN)

Esimerkki
3234567890126

Syntaksi
Enintään 50 numeerista merkkiä (enintään 14 merkkiä arvoa kohden – välilyönnit ja viivamerkit hylätään)

Tuetut arvot

• UPC (Pohjois-Amerikassa/GTIN-12)
    12-numeroinen luku, kuten 323456789012
    8-numeroiset UPC-E-koodit tulisi muuntaa 12-numeroisiksi koodeiksi
  • EAN (Euroopassa/GTIN-13)
    13-numeroinen luku, kuten 3001234567892
  • JAN (Japanissa/GTIN-13)
    8- tai 13-numeroinen luku, kuten 49123456 tai 4901234567894
  • ISBN (kirjat)
    10- tai 13-numeroinen luku, kuten 1455582344 tai 978-1455582341. Jos sinulla on molemmat, lisää vain 13-merkkinen numerosarja. ISBN-10-sarjat ovat poistuneet käytöstä, ja ne on muunnettava ISBN-13-muotoon.
  • ITF-14 (monipakkaukset/GTIN-14)
    14-numeroinen luku, kuten 10856435001702

Schema.orgin omaisuutta
Product.isbn
Product.gtin8
Product.gtin12
Product.gtin13
Product.gtin14

• Älä käytä välilyöntejä ja viivamerkkejä.
  • Ilmoita vain voimassa oleva GTIN-numero, kuten se on määritelty virallisessa GS1-validointioppaassa, joka sisältää seuraavat vaatimukset:
    • Tarkistussumma on paikallaan ja se on oikea.
    • GTIN-numeroa ei ole rajoitettu (GS1-etuliitesarjat 02, 04, 2).
    • GTIN ei ole kuponki (GS1-etuliitesarjat 98–99).
  • Yhteensopivat tuotteet:
    • Ilmoita yhteensopivan tuotteen valmistaneen valmistajan GTIN-numero ja brändi.
    • Älä ilmoita alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) brändiä osoittaaksesi, että tuote on yhteensopiva OEM-valmistajan brändin tuotteen tai sen replikan kanssa.
  • Monipakkaukset:
    • Käytä monipakkaukseen liittyviä tuotetunnisteita.
  • Tuotepaketit:
    • Käytä tuotepaketin päätuotteen tuotetunnisteita.
  • Jos tarjoat yksilöintiä, kaiverruksia tai muunlaista tuotteen personointia, jolle on annettu valmistajan GTIN-numero,
    • ilmoita GTIN-numero ja käytä is_​bundle [on tuotepaketti] ‑määritettä kertoaksesi meille, että tuote sisältää yksilöinnin.
  • Jos tuotteella ei ole GTIN-numeroa eikä MPN-koodia,
    • aseta identifier_​exists [tunniste olemassa] ‑määritteen arvoksi no [ei] (FALSE [EPÄTOSI]).
MPN

Pakollinen (Vain jos uudelle tuotteelle ei ole annettu valmistajan GTIN-numeroa)

Valinnainen kaikille muille tuotteille
Tuotteen valmistajan osanumero (MPN-koodi)

Esimerkki
GO12345OOGLE

Syntaksi
Enintään 70 aakkosnumeerista merkkiä

Schema.orgin omaisuutta
Product.mpn

• Ilmoita vain valmistajan antama MPN-koodi.
  • Käytä mahdollisimman tarkkaa MPN-koodia. Esimerkiksi eri värisillä tuotteilla tulee olla eri MPN-koodi.
  • Jos tuotteella ei ole GTIN-numeroa eikä MPN-koodia,
    • aseta identifier_​exists [tunniste olemassa] ‑määritteen arvoksi no [ei] (FALSE [EPÄTOSI]).
identifier_​​exists

Valinnainen
Käytä, jos uudella tuotteella ei ole jotakin seuraavista:

• GTIN-numero ja brändi
    tai
  • MPN-koodi ja brändi

Esimerkki
ei

Tuetut arvot

• yes [kyllä]
    Valmistaja on antanut uudelle tuotteelle tuotetunnisteet.
  • no [ei]
    Valmistaja ei ole antanut uudelle tuotteelle GTIN-numeroa, brändiä eikä MPN-koodia.
  • Jos et aseta määritettä, oletuksena on yes [kyllä].
  • Jos tuotteella ei ole GTIN-numeroa eikä brändiä tai MPN-koodia ja brändiä,
    • aseta identifier_​exists [tunniste olemassa[ ‑määritteen arvoksi no [ei].

Yksityiskohtainen tuotekuvaus

Näiden määritteiden avulla voit lisätä tiettyjä tuoteominaisuuksia, joita käyttäjät tavallisesti hakevat. Määritteiden avulla voit hallinnoida paremmin mainostesi näyttämistä, kun mainostat eri tuoteversioita. Määritteitä käytetään lisäksi siihen, että potentiaaliset asiakkaat voivat suodattaa tietoja hakiessaan Shopping-mainoksia Google Shoppingissa. Katso lisätietoja tuoteversioiden määrittämisestä.

Määrite Muoto Vähimmäisvaatimukset
condition

Pakollinen, jos tuote on käytetty tai kunnostettu

Valinnainen uusille tuotteille

Tuotteen kunto myyntihetkellä

Esimerkki
new [uusi]

Tuetut arvot

• new [uusi]
    Aivan uusi, avaamattomassa alkuperäispakkauksessa
  • refurbished [kunnostettu]
    Ammattilaisen kunnostama toimintakuntoon, tuotteella on takuu, tuote voi mahdollisesti olla alkuperäispakkauksessa
  • used [käytetty]
    Aiemmin käytetty, alkuperäispakkaus avattu tai puuttuu

Schema.orgin omaisuutta
Offer.​itemCondition

adult

Pakollinen (Jos tuote sisältää aikuisille suunnattua sisältöä)
Osoittaa tuotteen sisältävän seksiin vihjaavaa sisältöä

Esimerkki
kyllä

Tuetut arvot

• yes [kyllä]
  • no [ei]
  • Aseta arvoksi yes [kyllä], jos kyseinen yksittäinen tuote sisältää alastomuutta tai seksiin vihjaavaa sisältöä. Jos et aseta määritettä, oletuksena on ei. Lue lisää vain aikuisille suunnattua sisältöä käsittelevästä käytännöstä.
  • Jos verkkosivustosi on yleisesti suunnattu aikuisille ja sisältää aikuisille suunnattua sisältöä, joka saattaa sisältää alastomuutta, siirry Kauppiaskeskus-tilillesi, avaa Yleiset asetukset ja valitse Sivustollani on Googlen käytännön mukaan aikuisille suunnattuja tuotteita ‑kohdan valintaruutu. Jos valitset kyseisen valintaruudun, sinun ei tarvitse asettaa adult [aikuisviihde] ‑määritettä yksittäisille tuotteille.
multipack

Pakollinen (monipakkaustuotteille Australiassa, Brasiliassa, Tšekissä, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Japanissa, Alankomaissa, Espanjassa, Sveitsissä, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa)

Valinnainen kaikille muille tuotteille ja myyntimaille
Valmistajan määrittelemässä monipakkauksessa myytävien samanlaisten tuotteiden lukumäärä

Esimerkki
6

Syntaksi
Kokonaisluku, suurempi kuin 1 (monipakkauksissa ei voi olla vain yhtä tuotetta)

• Aseta tämä määrite, jos määrittelit samanlaisia tuotteita sisältävän mukautetun ryhmän ja myyt tuotteet yhtenä myyntiyksikkönä. Voit esimerkiksi myydä kuusi saippuaa yhdessä.
  • Ilmoita monipakkauksessa olevien tuotteiden määrä. Jos et aseta määritettä, oletuksena on 0.
  • Jos tuotteen valmistaja kokosi monipakkauksen, älä aseta tätä määritettä.
is_​​bundle

Pakollinen (tuotepaketeille Australiassa, Brasiliassa, Tšekissä, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Japanissa, Alankomaissa, Espanjassa, Sveitsissä, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa)

Valinnainen kaikille muille tuotteille ja myyntimaille
Osoittaa tuotteen olevan valmistajan määrittelemä erilaisia tuotteita sisältävä mukautettu ryhmä, jossa on yksi päätuote

Esimerkki
kyllä

Tuetut arvot

• yes [kyllä]
  • no [ei]
  • Aseta arvoksi yes [kyllä], jos myyt erilaisia tuotteita sisältävän mukautetun tuotepaketin, jonka olet itse luonut ja joka sisältää päätuotteen. Esimerkiksi kamera, jonka mukana tulee linssi ja kameralaukku. Jos et aseta määritettä, oletuksena on no [ei].
  • Älä käytä tätä määritettä tuotepaketeille, joissa ei ole selkää päätuotetta. Esimerkiksi lahjakori, jossa on juustoja ja keksejä.
energy_​​efficiency_​​class

Valinnainen (käytettävissä vain EU-maissa ja Sveitsissä, paikalliset lait tai säädökset saattavat edellyttää tietoa)
Tuotteen energiamerkki

Esimerkki
A+

Tuetut arvot

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Ilmoita lain edellyttämä energiamerkki.
  • Käytä yhdessä määritteiden min_energy_​​efficiency_​​class [energiatehokkuusluokitus ​​vähintään] ja max_energy_efficiency_class [energiatehokkuusluokitus ​​enintään] kanssa luodaksesi energiatehokkuusluokituksen, kuten A+ (välillä A+++ ja D).

min_energy_​​efficiency_​​class [energiatehokkuuden_vähimmäisluokitus]

Valinnainen (käytettävissä vain EU-maissa ja Sveitsissä, paikalliset lait tai säädökset saattavat edellyttää tietoa)
Tuotteen energiamerkki

Esimerkki
A+++

Tuetut arvot

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Ilmoita lain edellyttämä energiamerkki.
  • Käytä yhdessä määritteiden energy_​​efficiency_class [energiatehokkuusluokitus] ja max_energy_efficiency_class [energiatehokkuusluokitus ​​enintään] kanssa luodaksesi energiatehokkuusluokituksen, kuten A+ (välillä A+++ ja D).

max_energy_​​efficiency_​​class [energiatehokkuuden_enimmäisluokitus]

Valinnainen (käytettävissä vain EU-maissa ja Sveitsissä, paikalliset lait tai säädökset saattavat edellyttää tietoa)
Tuotteen energiamerkki

Esimerkki
D

Tuetut arvot

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Ilmoita lain edellyttämä energiamerkki.
  • Käytä yhdessä määritteiden energy_​​efficiency_class [energiatehokkuusluokitus] ja min_energy_efficiency_class [energiatehokkuusluokitus vähintään] kanssa luodaksesi energiatehokkuusluokituksen, kuten A+ (välillä A+++ ja D).

age_​​group

Pakollinen (kaikille vaatteille, jotka on suunnattu kuluttajille Brasiliassa, Ranskassa, Saksassa, Japanissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa sekä kaikille tuotteille, joille on määritetty ikäryhmät)

Valinnainen kaikille muille tuotteille ja myyntimaille
Demografiset tiedot siitä, kenelle tuote on suunnattu

Esimerkki
vauva

Tuetut arvot

• newborn [vastasyntynyt]
    0–3 kuukautta
  • infant [vauva]
    3–12 kuukautta
  • toddler [taapero]
    1–5 vuotta
  • kids [lapset]
    5–13 vuotta
  • adult [aikuinen]
    Yleensä teinit ja sitä vanhemmat

Schema.orgin omaisuutta

• Product.​audience.​suggestedMinAge
  • Product.​audience.​suggestedMaxAge
  • Aseta yksi arvo kullekin tuotteelle.
  • Vaihtoehdot:
    • Aseta sama arvo item_​group_​id [tuoteryhmätunnus] ‑määritteelle ja eri arvot age_​group [ikäryhmä] ‑määritteelle.
color

Pakollinen (kaikissa Brasiliaan, Ranskaan, Saksaan, Japaniin, Isoon-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin kohdistuvissa vaatesyötteissä ja kaikille tuotteille, jotka ovat saatavilla eri väreissä)

Valinnainen kaikille muille tuotteille ja myyntimaille
Tuotteen värit

Esimerkki
Musta

Syntaksi
Enintään 100 aakkosnumeerista merkkiä (enintään 40 merkkiä väriä kohden)

Schema.orgin omaisuutta
Product.color

• Älä käytä seuraavanlaisia lukuja 0 2 4 6 8.
  • Älä käytä merkkejä, jotka eivät ole aakkosnumeerisia, kuten #fff000.
  • Älä käytä vain yhtä kirjainta, kuten R (kiinan, japanin ja korean kielissä voit käyttää yhtä merkkiä, kuten 红).
  • Älä viittaa tuotteeseen tai kuvaan, esim. "Katso kuva".
  • Älä yhdistä montaa eri värin nimeä yhteen sanaan, kuten PunainenPinkkiSininen. Käytä sen sijaan erottimena kauttaviivaa (/), esim. Punainen/Pinkki/Sininen. Älä käytä arvoa, joka ei ole väri, kuten monivärinen, monia, eri värejä, miesten, naisten tai ei käytössä
  • Jos tuotteessa on monia eri värejä, ilmoita ensimmäisenä tuotteen pääväri.
  • Vaihtoehdot:
    • Aseta sama arvo item_​group_​id [tuoteryhmätunnus] ‑määritteelle ja eri arvot color [väri] ‑määritteelle.
gender

Pakollinen (kaikissa Brasiliaan, Ranskaan, Saksaan, Japaniin, Isoon-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin kohdistuvissa vaatesyötteissä ja kaikille sukupuolikohtaisille tuotteille)

Valinnainen kaikille muille tuotteille ja myyntimaille

Sukupuoli, jolle tuote on suunnattu

Esimerkki
Unisex

Tuetut arvot

• male [mies]
  • female [nainen]
  • unisex

Schema.orgin omaisuutta
Product.​audience.​suggested​Gender

• Joillekin Apparel & Accessories [Vaatteet ja asusteet] (166) ‑luokille, kuten Shoelaces [Kengännauhat] (1856), tämä määritelmä on lähinnä suositus eikä pakollinen, koska kyseiset luokat eivät ole suunnattu tietylle sukupuolelle.
  • Vaihtoehdot:
    • Aseta sama arvo item_​group_​id [tuoteryhmätunnus] ‑määritteelle ja eri arvot gender [sukupuoli] ‑määritteelle.
material

Pakollinen (jos oleellinen tuotteen eri ominaisuuksien erottamisen kannalta)

Valinnainen kaikille muille tuotteille
Tuotteen kangas tai materiaali

Esimerkki
nahka

Syntaksi
Enintään 200 merkkiä

• Jos haluat määrittää yhdelle tuotteelle (ei vaihtoehdoille) useita materiaaleja, lisää ensisijainen materiaali ja sen jälkeen enintään kaksi toissijaista materiaalia. Käytä erottimena kauttaviivaa (/). Aseta esimerkiksi arvoksi puuvilla/polyesteri/elastaani arvon PuuvillaPolyesteriElastaani sijaan.
  • Vaihtoehdot:
    • Aseta sama arvo item_​group_​id [tuoteryhmätunnus] ‑määritteelle ja eri arvot material [materiaali] ‑määritteelle.
pattern

Pakollinen (jos oleellinen tuotteen eri ominaisuuksien erottamisen kannalta)

Valinnainen kaikille muille tuotteille
Tuotteen kuvio tai graafinen painatus

Esimerkki
raidallinen
pilkullinen
paisley

Syntaksi
Enintään 100 merkkiä

• Vaihtoehdot:
    • Aseta sama arvo item_​group_​id [tuoteryhmätunnus] ‑määritteelle ja eri arvot pattern [kuvio] ‑määritteelle.
size

Pakollinen (kaikille luokkien Apparel & Accessories > Clothing [Vaatteet ja asusteet > Vaatteet] ja Apparel & Accessories > Shoes [Vaatteet ja asusteet > Kengät] tuotteille, jotka on suunnattu kuluttajille Brasiliassa, Ranskassa, Saksassa, Japanissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa sekä kaikille tuotteille, jotka ovat saatavilla eri kokoina)

Valinnainen kaikille muille tuotteille ja myyntimaille

Tuotteen koko

Esimerkki
XL

Syntaksi
Enintään 100 merkkiä

• Vaihtoehdot:
    • Aseta sama arvo item_​group_​id [tuoteryhmätunnus] ‑määritteelle ja eri arvot size [koko] ‑määritteelle.
  • Jos koot sisältävä useita eri mittoja, tiivistä ne yhdeksi arvoksi. Esimerkiksi "16/34 Pitkä" kaulan ympäryksen ollessa 16 tuumaa ja hihan pituuden 34 tuumaa pitkässä mallissa.
  • Jos tuote on yhden koon tuote tai yksi koko sopii useimmille, voit käyttää arvona one size [yksi koko], OS [YK], one size fits all [yhden koon tuote], OSFA [YKT], one size fits most [yksi koko sopii useimmille] tai OSFM [YKSU].
size_​​type

Valinnainen (Käytettävissä vain vaatteille)
Vaatteen malli

Esimerkki
äitiys

Tuetut arvot

• regular [tavallinen]
  • petite [pieni]
  • plus
  • big and tall [iso_ja_pitkä]
  • maternity [äitiys]
  • Jos et ilmoita määritettä, oletuksena on regular [tavallinen].
size_​​system

Valinnainen (käytettävissä vain vaatteille)
Tuotteeseen sovellettavan kokojärjestelmän maa

Esimerkki
US

Tuetut arvot

• US
  • UK
  • EU
  • DE
  • FR
  • JP
  • CN (Kiina)
  • IT
  • BR
  • MEX
  • AU
  • Jos et aseta määritettä, oletuksena on myyntimaasi.
item_​​group_​​id

Pakollinen (Brasiliassa, Ranskassa, Saksassa, Japanissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa, jos tuote on vaihtoehto)

Valinnainen kaikille muille tuotteille ja myyntimaille
Tunnus tuoteryhmälle, jonka tuotteista on saatavilla eri vaihtoehtoja

Esimerkki
AB12345

Syntaksi
Enintään 50 aakkosnumeerista merkkiä

• Käytä omaa arvoa kullekin vaihtoehtojen ryhmälle. Käytä SKU-päätunnusta, jos mahdollista.
  • Pidä arvo samana päivittäessäsi tuotteen tietoja.
  • Käytä vain hyväksyttyjä Unicode-merkkejä.
  • Käytä tuoteryhmän tunnusta tuotteille joiden ominaisuudet eroavat toisistaan yhden tai useamman seuraavan määritteen osalta:
    • color [väri]
    • size [koko]
    • pattern [kuvio]
    • material [materiaali]
    • age group [ikäryhmä]
    • gender [sukupuoli]
  • Valitse samat määritteet tuoteryhmän jokaiselle tuotteelle. Jos esimerkiksi tuotteella on eri kokoja ja värejä, valitse size [koko] ja color [väri] jokaiselle tuotteelle, joilla on sama arvo item_​group_​id [tuoteryhmätunnus] ‑määritteessä.
  • Jos tuotteet eroavat toisistaan jonkin sellaisen ulkoasuominaisuuden osalta, joka ei ole edellä mainittujen määritteiden joukossa, älä käytä item_​group_​id [tuoteryhmätunnus] ‑määritettä.

Shopping-kampanjat ja muut määritykset

Näiden määritteiden avulla voit hallita sitä, miten tuotetietojasi käytetään, kun luot mainoskampanjoita Google Adsissa.

Määrite Muoto Vähimmäisvaatimukset
ads_​​redirect

Valinnainen
URL-osoite, jolla määritetään tuotesivun lisäparametrit. Käyttäjille lähetetään tämä URL-osoite eikä arvoa, jonka asetit määritteelle link [linkki] tai mobile_link [mobiililinkki].

Esimerkki
http://www.​example.com/​product.​html

Syntaksi
Enintään 2 000 merkkiä

• Ilmoita sama rekisteröity verkkotunnus, jonka asetit arvoksi määritteille ads_redirect [ads-uudelleenohjaus], link [linkki] ja mobile_link [mobiililinkki]
  • Hyväksyttyjä rekisteröityjä verkkotunnuksia ovat esimerkiksi example.com, m-example.com, example.co.uk, example.com.ai ja bar.tokyo.jp. Virheellisiä verkkotunnuksia sisältäviä URL-osoitteita ei hyväksytä, esim. example.zz tai example.comic. Lue lisää hyväksytyistä rekisteröidyistä verkkotunnuksista kohdasta ads_​​redirect [ads-uudelleenohjaus].
custom_​​label_​​0

Valinnainen
Tuotteelle antamasi tunniste, jonka avulla Shopping-kampanjoiden hintatarjoukset ja raportointi järjestetään

Esimerkki

• kausituote
  • tarjouskori
  • loma
  • ale
  • hintaluokka

Syntaksi
Enintään 100 merkkiä

• Käytä arvoa, jonka tunnistat Shopping-kampanjassasi. Arvo ei näy käyttäjille, jotka näkevät mainoksesi.
  • Ilmoita vähintään viisi mukautettua tunnistetta tuotetta kohden sisällyttämällä tämä määrite useita kertoja.
    • custom_​label_​0 [oma_tunniste_0}
    • custom_​label_​1 [oma_tunniste_1]
    • custom_​label_​2 [oma_tunniste_2]
    • custom_​label_​3 [oma_tunniste_3]
    • custom_​label_​4 [oma_tunniste_4]
  • Käytä Kauppiaskeskus-tilillä vain 1 000:ta yksilöllistä arvoa kullekin mukautetulle tunnisteelle.
promotion_​​id

Valinnainen (pakollinen Kauppiaan tarjouksille Australiassa, Ranskassa, Saksassa, Intiassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa)
Tunniste, jonka avulla voit yhdistää tuotteita Kauppiaan tarjouksiin

Esimerkki
ABC123

Syntaksi
Enintään 50 merkkiä

• Käytä yksilöllistä tunnistetta, jossa kirjainten koolla on merkitystä ja jossa ei ole välilyöntejä eikä symboleita (esim. %, !).
  • Jos haluat yhdistää tiettyjä tarjouksia tiettyihin tuotteisiin, käytä samaa promotion_​id [tarjoustunnus] ‑määritettä tuotetiedoissa ja tarjoustiedoissa.
  • Ilmoita vähintään kymmenen tarjoustunnusta yhdelle tuotteelle sisällyttämällä tämä määrite useita kertoja.

Kohteet

Näillä määritteillä voit voit hallita, millaisiin mainostyyppeihin tuotteesi osallistuvat. Voit käyttää tätä määritettä esimerkiksi, jos haluat tuotteen näkyvän dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin näyttömainoskampanjassa mutta et Shopping-mainoskampanjassa.

Määrite Muoto Vähimmäisvaatimukset
excluded_​​destination

Valinnainen
Tällä asetuksella voit jättää tuotteen pois tietyntyyppisestä mainoskampanjasta.

Esimerkki
Shopping Ads [Shopping-mainokset]

Tuetut arvot

• Shopping Ads [Shopping-mainokset]
  • Shopping Actions
  • Display-mainokset
  • Surfaces Across Google

included_​​destination [sisällytetty_sijainti]

Valinnainen
Tällä asetuksella voit lisätä tuotteen tietyntyyppiseen mainoskampanjaan.

Esimerkki
Shopping Ads [Shopping-mainokset]

Tuetut arvot

• Shopping Ads [Shopping-mainokset]
  • Shopping Actions
  • Display-mainokset
  • Surfaces Across Google

Toimitus

Käyttämällä näitä määritteitä yhdessä tilin toimitusasetusten kanssa voit ilmoittaa toimituskulut oikein mainoksissasi. Toimituskulut vaikuttavat käyttäjien ostopäätöksiin, joten on tärkeä ilmoittaa toimitustiedot oikein. Katso lisätietoja tilin toimitusasetusten määrittämisestä.

Määrite Muoto Vähimmäisvaatimukset
shipping

Pakollinen (Alankomaat, Australia, Belgia, Espanja, Etelä-Korea, Irlanti, Iso-Britannia, Israel, Italia, Itävalta, Kanada, Puola, Ranska, Saksa, Sveitsi, Tšekki ja Yhdysvallat)

Valinnainen kaikille muille myyntimaille
Tuotteen toimitushinta

Tuetut hinnat
0–1 000 USD (katso muut valuutat täältä)

Esimerkki

US:CA:Overnight:16,00 USD

Syntaksi
shipping [toimitus] ‑määritteellä on neljä alamääritettä:

• country [maa] (valinnainen)
    ISO 3166 ‑maakoodi
  • region [alue], postal_code [postinumero], location_id [sijaintitunnus] ja location_group_name [sijaintiryhmän_nimi] (valinnainen)
  • service [palvelu] (valinnainen)
    Palveluluokka tai toimitusnopeus
  • price [hinta] (pakollinen)
    Kiinteä toimitushinta, mukaan lukien mahdollinen ALV
  • Käytä tätä asetusta vain, jos haluat ohittaa yksittäisen tuotteen Kauppiaskeskus-tilin toimitusasetukset.
shipping_​​label

Valinnainen
Tuotteelle antamasi tunniste, jonka avulla oikeat toimitushinnat määritetään Kauppiaskeskus-tilin asetuksissa

Esimerkki
perishable [pilaantuva]

Syntaksi
Enintään 100 merkkiä

• Käytä arvoa, jonka tunnistat tilin toimitusasetuksissa. Arvo ei näy käyttäjille, jotka näkevät mainoksesi. Esimerkkejä:
    • Sameday [sama päivä]
    • Oversize [ylimittainen]
    • Only FedEx [vain FedEx]
shipping_​​weight

Valinnainen (Pakollinen kuljetusyhtiön laskemille hinnoille, painoperusteiselle taulukolle tai painoperusteiselle säännölle tilin toimitusasetuksissa)
Tuotteen paino, jota käytetään toimitushinnan laskemiseen

Tuetut painot

• 0–2 000 lbs (imperiaalinen järjestelmä)
  • 0–1 000 kg (metrijärjestelmä)

Esimerkki
3 kg

Syntaksi
Kokonaisluku + yksikkö

Tuetut yksiköt

• lb
  • oz
  • g
  • kg
  • Aseta tämä arvo, jos määrität tilin toimitusasetuksia kuljetusyhtiön laskemille hinnoille tai painoperusteisille kuljetuspalveluille.
shipping_​​length

Valinnainen (Pakollinen kuljetusyhtiön laskemille hinnoille tilin toimitusasetuksissa)
Tuotteen pituus, jota käytetään toimitushinnan laskemiseen suhteellisen painon perusteella

Esimerkki
20 in

Syntaksi
Kokonaisluku + yksikkö

Tuetut kokonaisluvut

• 1–150 tuumille
  • 1–400 senttimetreille

Tuetut yksiköt

• in
  • cm
  • Aseta tämä arvo, jos määrität tilin toimitusasetuksia kuljetusyhtiön laskemille hinnoille.
  • Jos et ilmoita lähetyksen mittojen määritteitä kuljetusyhtiön laskemia hintoja käytettäessä, emme pysty laskemaan hintoja tuotteen suhteellisen painon perusteella. Tällöin laskemme hinnat shipping_​weight [lähetyksen paino] ‑määritteessä ilmoittamasi arvon perusteella.
  • Jos asetat tämän määritteen, ilmoita kaikki lähetyksen mittojen määritteet:
    • shipping_​length [lähetyksen pituus]
    • shipping_​width [lähetyksen leveys]
    • shipping_​height [lähetyksen korkeus].
  • Käytä samaa yksikköä yksittäisen tuotteen kaikissa lähetyksen mitoissa.
  • Muista, että Google ei laske automaattisesti lisätoimitushintaa ylimittaisille tuotteille. Jos kuljetusyhtiösi pitää pakettia isona tai ylimittaisena, sinun tulee käyttää joko shipping [toimitus] ‑määritettä yksittäisen tuotteen toimitushinnan määrittämiseen tai shipping_​label [lähetyksentunniste] ‑määritettä tilin toimitusasetuksista hinnan määrittämiseen.
shipping_​​width

Valinnainen (Pakollinen kuljetusyhtiön laskemille hinnoille tilin toimitusasetuksissa)
Tuotteen leveys, jota käytetään toimitushinnan laskemiseen suhteellisen painon perusteella

Esimerkki
20 in

Syntaksi
Kokonaisluku + yksikkö

Tuetut kokonaisluvut
Arvo välillä 1–1 000

Tuetut yksiköt

• in
  • cm
  • Noudata shipping_​length [lähetyksen pituus] ‑määritteen vaatimuksia.
shipping_​​height

Valinnainen (Pakollinen kuljetusyhtiön laskemille hinnoille tilin toimitusasetuksissa)
Tuotteen korkeus, jota käytetään toimitushinnan laskemiseen suhteellisen painon perusteella

Esimerkki
20 in

Syntaksi
Kokonaisluku + yksikkö

Tuetut kokonaisluvut
Arvo välillä 1–1 000

Tuetut yksiköt

• in
  • cm
  • Noudata shipping_​length [lähetyksen pituus] ‑määritteen vaatimuksia.
transit_time_label [siirtoajan_tunniste]

Valinnainen
Tuotteelle antamasi tunniste, jonka avulla eri siirtoajat määritetään Kauppiaskeskus-tilin asetuksissa

Esimerkki
Espoosta

Syntaksi
Enintään 100 merkkiä

• Käytä arvoa, jonka tunnistat tilin toimitusasetuksissa. Käyttäjät eivät näe arvoa. Esimerkkejä:
    • Koiranruoka
    • Espoosta
    • Raskas paketti
max_handling_time [käsittelyn_enimmäisaika]

Valinnainen (Vain Yhdysvallat)
Pisin aika tilauksen tekemisen ja tuotteen lähettämisen välillä

Esimerkki
3

Syntaksi
Kokonaisluku, suurempi kuin 1

Schema.orgin omaisuutta

• Offer.deliveryLeadTime.maxValue
  • Aseta tämä määrite, jos haluat näyttää kokonaisajan, jossa tuote saapuu määränpäähän.
  • Älä sisällytä viikonloppuja.
  • Aseta arvoksi 0 tuotteille, jotka ovat valmiina lähetettäväksi samana päivänä.
  • Jos haluat ilmoittaa aikavälin, määritä max_handling_time [käsittelyn enimmäisaika] ja min_handling_time [käsittelyn vähimmäisaika].
min_handling_time [käsittelyn_vähimmäisaika]

Valinnainen (Vain Yhdysvallat)
Lyhyin aika tilauksen tekemisen ja tuotteen lähettämisen välillä

Esimerkki
1

Syntaksi
Kokonaisluku, suurempi kuin 1

Schema.orgin omaisuutta

• Offer.deliveryLeadTime.minValue
  • Noudata max_handling_time [käsittelyn enimmäisaika] ‑määritteen vaatimuksia.

Verot

Käyttämällä näitä määritteitä yhdessä tilin veroasetusten kanssa voit ilmoittaa verokulut oikein mainoksissasi. Katso lisätietoja tilin veroasetusten määrittämisestä.

Määrite Muoto Vähimmäisvaatimukset
tax

Pakollinen (käytettävissä vain Yhdysvalloissa)
Tuotteen myyntivero prosentteina

Esimerkki
US:CA:5,00:k

Syntaksi
tax [vero] ‑määritteellä on neljä alamääritettä:

• rate [veroprosentti] (pakollinen)
    Tuotteen veroprosentti
  • country [maa] (valinnainen)
    ISO 3166 ‑standardin mukainen maakoodi
  • region [alue], postal code [postinumero] tai location_id [sijaintitunnus] (valinnainen)
  • tax_​ship [toimituksen vero] (valinnainen)
    Määrittele, veloitatko toimituksesta verot. Hyväksyttyjä arvoja ovat yes [kyllä] ja no [ei].
  • Käytä tätä asetusta vain, jos haluat ohittaa yksittäisen tuotteen Kauppiaskeskus-tilin veroasetukset. Suosittelemme, että asetat verotiedot kaikille tuotteille Kauppiaskeskus-tilin asetuksista.
  • Yhdysvallat ja Kanada:
    • Älä sisällytä veroa price [hinta] ‑määritteeseen. Vain Yhdysvallat: Sisällytä vero tax [vero] ‑määritteeseen, kun haluat ohittaa tilin asetukset.
  • Muut maat:
    • Sisällytä arvonlisävero (VAT) tai tavara- ja palveluvero (GST) price [hinta] ‑määritteeseen. Älä käytä tax [vero] ‑määritettä.
tax_category [veroluokka]

Valinnainen (suosittelemme tilitason muokatuille veroprosenteille)
Erityisten verosääntöjen perusteella tuotteen määrittelevä luokka

Esimerkki
vaatteet

Syntaksi
Enintään 100 merkkiä

• Käytä tätä määritettä, jos sinulla on tuotteita, joilla on erityinen veroprosentti.
    • Tuotteen tiedoissa olevien luokkien nimien pitää vastata Kauppiaskeskuksen luokkaosioon kirjaamiasi nimiä.