Om fraktinnstillinger

Når du sender inn produktene dine til Merchant Center, må du også oppgi informasjon om hvor mye du tar betalt for frakt. Fraktinnstillingene dine brukes i flere Google-programmer, deriblant Shopping-annonser og Shopping Actions. Fraktkostnader er den vanligste årsaken til at brukere velger å avbryte kjøp. Derfor er det viktig å sørge for at fraktinnstillingene dine er riktige og oppdaterte.

I denne artikkelen kan du lese om hvordan de forskjellige fraktinnstillingene fungerer, og når de skal brukes. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer fraktinnstillinger

Send inn riktig fraktinformasjon for oppføringslandet ditt

Australia, Frankrike og USA

• Obligatorisk for produkter som målrettes mot disse landene.
  • Sørg for at det er samsvar mellom tilgjengeligheten på landingssiden din og fraktinformasjonen du sender inn til Merchant Center. Hvis du ikke sender produktene dine til hele oppføringslandet, må du bruke Ingen frakt for å utelukke bestemte territorier/delstater eller postnumre.
  • Send inn fraktkostnaden for brukerens adresse, ikke beliggenheten til en bedrift eller et eget utleveringssted.

Japan

• Valgfritt for produkter som målrettes mot dette landet.
  • Sørg for at det er samsvar mellom tilgjengeligheten på landingssiden din og fraktinformasjonen du sender inn til Merchant Center. Hvis du ikke sender produktene dine til hele oppføringslandet, må du bruke «Ingen frakt» for å utelukke bestemte prefekturer.
  • Send inn fraktkostnaden for brukerens adresse, ikke beliggenheten til en bedrift eller et eget utleveringssted.

Israel, Italia, Nederland, Spania, Storbritannia, Sveits, Sør-Korea, Tsjekkia, Tyskland

• Obligatorisk for produkter som målrettes mot disse landene.
  • Send inn fraktkostnaden for brukerens adresse, ikke beliggenheten til en bedrift eller et eget utleveringssted.

Norge eller Sverige

• Valgfritt for produkter som målrettes mot disse landene.
  • Send inn fraktkostnaden, enten for brukerens adresse eller for et utleveringssted. For Norge og Sverige kan du sende inn fraktkostnaden for et utleveringssted for følgende transportører: PostNord, DHL, Bring og Schenker.

Argentina, Belgia, Brasil, Canada, Chile, Colombia, Danmark, De forente arabiske emirater, Filippinene, Hongkong, India, Indonesia, Irland, Malaysia, Mexico, New Zealand, Polen, Portugal, Russland, Saudi-Arabia, Singapore, Sør-Afrika, Taiwan, Thailand, Tyrkia, Ukraina, Vietnam, Østerrike

• Valgfritt for produkter som målrettes mot disse landene.
  • Send inn fraktkostnaden for brukerens adresse, ikke beliggenheten til en bedrift eller et eget utleveringssted.

Sånn fungerer det

For å vise annonser i bestemte land eller regioner må du tilby frakt og konfigurere riktige fraktkostnader for disse områdene. Fraktkostnadene du sender inn til Merchant Center, må samsvare med kostnadene du oppgir på nettstedet ditt. Merk: Hvis det finnes avvik mellom fraktkostnadene på nettstedet ditt og fraktkostnadene du sender inn til Merchant Center, må kostnaden som sendes til Merchant Center, være størst av de to.

Ettersom fraktkostnadene varierer ut fra en rekke faktorer, kan du bruke fraktinnstillingene i Merchant Center til å konfigurere frakttabeller basert på faktorer som vekt, pris, destinasjon med mer. Velg fraktalternativene som gjenspeiler hvordan du tar betalt for frakt på nettstedet ditt. Hvis du belaster kundene dine nøyaktig det du betaler for frakt hos vanlige transportører, kan du i noen land også velge transportørpriser – Google beregner da fraktkostnaden for deg automatisk.

Fraktinnstillingene kan også ta høyde for produktinformasjon du sender inn ved bruk av fraktattributter: shipping_label [fraktetikett], shipping_weight [fraktvekt] samt dimensjoner – shipping_length [pakkelengde], shipping_width [pakkebredde] og shipping_height [pakkehøyde]

Hva skal inkluderes i fraktkostnaden?

Frakten skal dekke kostnadene fra transportøren eller andre kostnader direkte knyttet til frakten. En kostnad regnes som en fraktkostnad hvis den kan beskrives med ord som «håndtering», «levering», «frakt», «logistikk» eller «transportør». Avgifter ved kryssing av landegrenser kan også inngå i fraktkostnadene dersom dette nevnes i fraktvilkårene på nettstedet ditt. Eventuelle forsikringskostnader knyttet til noen av beskrivelsene av frakt ovenfor bør også regnes som en del av fraktkostnadene.

Måter å konfigurere frakt på

For å komme i gang med frakt må du finne ut hva slags fraktkostnadsmodeller du må legge til, basert på hvordan du tar betalt for frakt. Merk at fraktkostnadene du sender inn til Merchant Center, må samsvare med kostnadene du oppgir på nettstedet ditt, eller i det minste være et høyere anslag enn disse kostnadene.

Hvordan du tar betalt Leveringsalternativ Fordel
Gratis frakt for visse områder Gratis Enkelt å konfigurere og vedlikeholde
En flat fraktpris for alle bestillinger Fast pris Enkelt å konfigurere og vedlikeholde
Frakten er basert på priser fra støttede transportører Transportørsats i tillegg til shipping_weight [fraktvekt] og dimensjonsattributter (tilgjengelig for Australia, Tyskland og USA) Prisene beregnes automatisk basert på vanlige transportørpriser for alle brukere, og prisene oppdateres hvis transportørprisene endrer seg
Basert på en prosentandel av bestillingskostnaden Prosentandel av hele bestillingen Enkelt å konfigurere og vedlikeholde, og det åpner for forskjellige fraktpriser basert på pris
Basert på mer enn to dimensjoner  Undertabell Gjør at du kan bruke flere dimensjoner for frakttjenesten
Ekskluder en gruppe produkter fra levering med en frakttjeneste Ingen frakt Gjør at du enkelt kan ekskludere produkter fra frakttjenesten
Unike fraktkostnader for ett bestemt produkt Attributtet shipping [frakt] Gjør at du kan overstyre kontoinnstillinger manuelt for et produkt med unike fraktpriser

Fraktrelatert produktinformasjon

Fraktkostnaden er ofte avhengig av produktinformasjon som pris, vekt eller størrelse. Hvis du tar betalt for frakt basert på disse attributtene, eller hvis du ønsker å bruke transportørpriser (som beregnes basert på vekt og størrelse), bør du legge til den relevante informasjonen i produktinformasjonen din.

Detaljert produktinformasjon Attributt Hva som skal legges til
Produktvekt Attributtet shipping_weight [fraktvekt] Ta med en fraktvekt for hvert produkt, slik at du kan variere fraktkostnaden basert på vekten
Produktdimensjoner Attributtene shipping_length [pakkelengde], shipping_width [pakkebredde] og shipping_height [pakkehøyde] Ta med dimensjonene til produktet, slik at de kan brukes til å beregne transportørpriser.
Ulike fraktkostnader for en gruppe produkter Attributtet shipping_label [fraktetikett] Definer grupper av produkter (for eksempel ferskvare eller uvanlig stor), og angi deretter spesialpriser på frakt for disse gruppene
Ulike transporttider for en gruppe produkter Attributtet transit_time_label [etikett_for_transporttid] Angi transporttider for produktgrupper for å kunne gi mer presise leveringsdatoer.

Slik fungerer de mer avanserte fraktinnstillingene

Avhengig av hvilken fraktmodell du bruker, kan det være lurt å finne ut mer om én eller flere av de mer avanserte innstillingene som er beskrevet her.

Transportørpriser (bare for AU, DE, UK og US)

Bruk denne innstillingen hvis du tar betalt for frakt basert på en transportørberegnet pris. Du kan velge blant de støttede transportørene (for eksempel UPS, TNT, Hermes) og de tilgjengelige tjenestene (for eksempel Ground, Next Day Air, 3 Day Select).
Område Transportører som støttes
Australia AusPost, TNT, TOLL
Tyskland DHL, DPD, Hermes, UPS
Storbritannia DHL, DPD, Royal Mail, TNT, UPS, Yodel
USA FedEx, UPS, USPS

For å bruke transportørpriser må du også sende inn fraktrelaterte attributter (se tabellen ovenfor):

• shipping_weight [fraktvekt]
  • shipping_length [pakkelengde]
  • shipping_width [pakkebredde]
  • shipping_height [pakkehøyde]

Finn ut mer om hvordan du angir transportørpriser.

Prisendringer

Transportørpriser bruker standard kommersielle priser for hver transportør, men du kan justere prisene (opp eller ned) med en prosentandel eller et fast beløp.

Enkelte transportører har ulike priser for kommersielle aktører og privatpersoner. Google bruker kommersielle priser (for eksempel «Standard» for FedEx og «Daily» for UPS). Hvis du bruker ikke-kommersielle fraktpriser (kalles ofte detaljhandel), må du sannsynligvis justere prisene opp med 50–60 %.

Hvis du har en kontrakt med transportøren, må du kanskje justere prisene opp eller ned (ved å bruke et negativt tall) med en prosentandel eller et fast beløp.

Undertabeller og komplekse fraktmodeller

Bruk en undertabell hvis frakten er basert på mer enn to dimensjoner. Bruk for eksempel en undertabell hvis frakten er basert på pris, vekt og leveringssted. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer undertabeller.

Frakt fra utenfor salgslandet

• Hvis du leverer på tvers av landegrenser, påløper vanligvis ekstra kostnader som tollgebyrer eller importavgifter. Ikke ta med slike kostnader i fraktattributtet, med mindre transportøren er ansvarlig for håndteringen av varer gjennom tollen og kostnaden er nevnt i fraktvilkårene på nettstedet ditt. Finn ut mer om eksportkrav

Merk: Frakt til Sør-Korea fra utenfor Sør-Korea er ikke tillatt.

Ingen frakt

Bruk alternativet «Ingen frakt» for å angi at du ikke tilbyr frakt for bestemte produkter gjennom en frakttjeneste. Hvis du for eksempel ikke sender produkter med en vekt på over 50 kg med en ekspresstjeneste, angir du det ved å bruke Ingen frakt.
Hvis du har produkter som er målrettet mot Australia, Japan eller USA, kan du bruke Ingen frakt for å ekskludere frakt til enkelte delstater (Australia og USA), postnumre (Australia og USA) eller prefekturer (Japan). Du kan for eksempel angi at du ikke sender utenfor Tokyo-prefekturet eller til en gruppe av postnumre på østkysten i USA.
For slike land skal du fortsatt konfigurere frakt for områdene du faktisk leverer til. Sørg også for å angi Ingen frakt for eventuelle områder du ikke leverer til. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer fraktinnstillinger

Leveringssoner (bare Australia, Frankrike og USA)

Bruk dette alternativet hvis du leverer til kunder i Australia, Frankrike eller USA og vil angi fraktkostnader for postnummergrupper. Du kan bruke postnumre direkte i en pristabell eller opprette egendefinerte leveringssoner. Du kan for eksempel ha en spesialpris på frakt i nærheten av lageret ditt eller til en bestemt by. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer leveringssoner

Etiketter for transporttid

Hvis du sender produkter som er gruppert på forskjellige måter, kan du opprette en etikett for transporttid for hver produktgruppe og bruke attributtet transit_time_label [etikett_for_transporttid] på de aktuelle produktene i feeden din. Med etiketter for transporttid får kundene en mer presist beregnet leveringsdato, noe som kan påvirke kjøpsbeslutningen. Finn ut mer om etiketter for transporttid

Frakt av uvanlig store varer og godsfrakt

Transportører har begrensninger på hvor stor eller tung en pakke kan være. Større produkter sendes vanligvis med godsfrakt. Godsfraktselskaper omfattes ikke av transportørprisfunksjonen, så hvis produktet er for stort til å sendes med en vanlig transportør, må du konfigurere en pristabell manuelt. Merk: Dette gjelder bare for Shopping-annonser. Frakt av uvanlig store varer og godsfrakt er foreløpig ikke tillatt i Shopping Actions-programmet.
Her er noen tips til hvordan du konfigurerer godsfrakt:
  • Merk uvanlig store eller tunge produkter med attributtet shipping_label [fraktetikett]. Med attributtet shipping_label [fraktetikett] kan du gi uvanlig store produkter en etikett (for eksempel uvanlig stor) og deretter angi spesialpriser for frakt av disse produktene. Du kan for eksempel legge til en fraktetikett for vanlige fraktklasser.
  • Legg til priser basert på vekt og destinasjon ved å bruke tabeller og fraktgrupper. Det er enklest å dele opp kompliserte fraktinnstillinger, enten gjennom undertabeller eller fraktgrupper.
    • Basér prisene på fraktetiketter. Med fraktetiketter kan du opprette forskjellige pristabeller for ulike produktgrupper ved å opprette fraktgrupper. Du kan for eksempel bruke attributtet shipping_label [fraktetikett] til å angi en fraktklasse for hvert produkt. Opprett deretter en gruppe for hver etikett, for eksempel én gruppe for klasse 70 og én for klasse 100.
    • Basér prisene på vekt og plassering. Hvis du ikke vil bruke fraktetiketter, kan du koble undertabeller for ulike vektklasser til ulike priser for hver delstat eller gruppe av postnumre.
  • Anslå en høyere kostnad. Hvis du ikke kan angi en nøyaktig kostnad, bør du oppgi et høyere anslag. Produktene dine blir ikke avvist hvis du har angitt en høyere fraktkostnad for dem enn det som er oppgitt på nettstedet ditt. Hvis du angir en lavere kostnad enn det som er oppgitt på nettstedet ditt, blir produktene avvist.

Finn ut mer om hvordan du konfigurerer fraktinnstillinger

Anslått leveringstid

Anslått leveringstid er en viktig opplysning for personer som vurderer å gjennomføre et kjøp. Hvis du vil vise denne informasjonen i Shopping-annonsene dine, kan du angi en transporttid for alle frakttjenestene dine og en behandlingstid for hvert produkt.
Transporttid vil si tiden transportøren bruker på å levere produktet til kunden. Du kan konfigurere alternativer for transporttid for hver frakttjeneste i Merchant Center-kontoen din.
Behandlingstid vil si tiden det tar før en bestilling kan hentes av transportøren. Dette omfatter tiden det tar å behandle bestillingen og sende den til distribusjonssenteret, og tiden det tar før den hentes av transportøren. Du kan sende inn denne informasjonen for frakttjenesten i Merchant Center eller sammen med produktinformasjonen din (bruk attributtene max_handling_time [maksimum_behandlingstid] og min_handling_time [minimum_behandlingstid]). Finn ut mer om hvordan du konfigurerer anslått leveringstid

Leveringsstopp i høytider

Med innstillingen for leveringsstopp i høytider kan du legge inn midlertidige tidsfrister hvis du har bestemte leveringsinnstillinger for høytider eller andre spesielle dager, for eksempel jul eller morsdag. Annonsene dine angir tydelig om et kjøp blir levert i tide, basert på datoen og klokkeslettet du skriver inn i «Vis fra»-feltet.
Eksempel: Hvis du angir 15. desember kl. 14.00 PST som frist for når man kan legge inn bestillinger for garantert å motta varene før jul, i Merchant Center, viser annonsene dine tekst til kundene om at bestillingen kommer frem innen 24. desember. Teksten vises ikke lenger når tidspunktet du har angitt som leveringsstopp, har passert (i dette tilfellet slutter teksten å vises 15. desember etter kl. 14.00 PST).

Merchant Center er programmert til å tilby leveringsstopp i høytider for følgende amerikanske høytider:
  • valentinsdag
  • påske
  • morsdag
  • farsdag
  • den amerikanske nasjonaldagen
  • halloween
  • Thanksgiving
  • jul

Link til beslektet innhold