Om fraktinnstillinger

Når du sender inn produktene dine til Merchant Center, må du også oppgi informasjon om hvor mye du tar betalt for frakt. Fraktinnstillingene dine brukes i Google-programmer, inkludert Shopping-annonser og Shopping Actions. Fraktkostnader er den vanligste årsaken til at brukerne forlater handlekurven, og derfor kan du få bedre annonseresultater hvis du sørger for at fraktinformasjonen din er riktig.

I denne artikkelen kan du lese om hvordan de forskjellige innstillingene fungerer, og når det er aktuelt å bruke dem. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer fraktinnstillinger.

Send inn riktig fraktinformasjon for oppføringslandet ditt

Australia, Frankrike og USA

• Obligatorisk for produkter som målrettes mot disse landene.
  • Sørg for at det er samsvar mellom tilgjengeligheten på landingssiden din og fraktinformasjonen du sender inn til Merchant Center. Hvis du ikke sender produktene dine til hele oppføringslandet, må du bruke Ingen frakt for å utelukke bestemte territorier/delstater eller postnumre.
  • Send inn fraktkostnaden for brukerens adresse, ikke beliggenheten til en bedrift eller et eget utleveringssted.

Japan

• Valgfritt for produkter som målrettes mot dette landet.
  • Sørg for at det er samsvar mellom tilgjengeligheten på landingssiden din og fraktinformasjonen du sender inn til Merchant Center. Hvis du ikke sender produktene dine til hele oppføringslandet, må du bruke «Ingen frakt» for å utelukke bestemte prefekturer.
  • Send inn fraktkostnaden for brukerens adresse, ikke beliggenheten til en bedrift eller et eget utleveringssted.

Israel, Italia, Nederland, Spania, Storbritannia, Sveits, Sør-Korea, Tsjekkia, Tyskland

• Obligatorisk for produkter som målrettes mot disse landene.
  • Send inn fraktkostnaden for brukerens adresse, ikke beliggenheten til en bedrift eller et eget utleveringssted.

Norge eller Sverige

• Valgfritt for produkter som målrettes mot disse landene.
  • Send inn fraktkostnaden til brukerens adresse eller et utleveringssted. For Sverige og Norge kan du i stedet sende inn fraktkostnaden for et utleveringssted for følgende transportører: PostNord, DHL, Bring og Schenker.

Argentina, Belgia, Brasil, Canada, Chile, Colombia, Danmark, De forente arabiske emirater, Filippinene, Hongkong, India, Indonesia, Irland, Israel, Malaysia, Mexico, New Zealand, Polen, Portugal, Russland, Saudi-Arabia, Singapore, Sør-Afrika, Taiwan, Thailand, Tyrkia, Ukraina, Vietnam, Østerrike

• Valgfritt for produkter som målrettes mot disse landene.
  • Send inn fraktkostnaden for brukerens adresse, ikke beliggenheten til en bedrift eller et eget utleveringssted.

Sånn fungerer det

For å vise annonser i bestemte land eller regioner må du tilby frakt og konfigurere riktige fraktkostnader for disse områdene. Fraktkostnadene du sender inn til Merchant Center, må samsvare med kostnadene du tar betalt for på nettstedet ditt, eller i det minste være et høyere anslag enn disse kostnadene.

Ettersom fraktkostnadene varierer ut fra en rekke faktorer, kan du i fraktinnstillingene i Merchant Center konfigurere frakttabeller basert på faktorer som vekt, pris, destinasjon med mer. Velg leveringsalternativene som gjenspeiler hvordan du tar betalt for frakt på nettstedet ditt. Hvis du belaster kundene dine nøyaktig det du betaler for frakt hos vanlige transportører, kan du i noen land også velge transportørpriser – da beregner Google fraktkostnaden for deg automatisk.

Disse innstillingene fungerer også med produktinformasjonen du sender inn gjennom fraktattributtene shipping_label [fraktetikett] og shipping_weight [fraktvekt] og dimensjonene (shipping_length [pakkelengde], shipping_width [pakkebredde], shipping_height [pakkehøyde]).

Hva skal inkluderes i fraktkostnaden?

Frakten skal tilsvare kostnadene forbundet med transportøren eller annen kostnad direkte relatert til frakten. En kostnad regnes som en fraktkostnad hvis den kan beskrives med ord som «håndtering», «levering», «frakt», «logistikk» eller «transportør». Avgifter ved kryssing av landegrenser kan også inngå i fraktkostnadene dersom dette nevnes i fraktvilkårene på nettstedet ditt. Eventuelle forsikringskostnader knyttet til noen av beskrivelsene av frakt ovenfor bør også regnes som en del av fraktkostnadene.

Måter å konfigurere frakt på

For å komme i gang med frakt må du finne ut hva slags fraktkostnadsmodeller du må legge til, basert på hvordan du tar betalt for frakt. Vær oppmerksom på at fraktkostnadene du sender inn til Merchant Center, må samsvare med kostnadene du tar betalt for på nettstedet ditt, eller i det minste være et høyere anslag enn disse kostnadene.

Hvordan du tar betalt Leveringsalternativ Fordel
Gratis frakt for visse områder Gratis Enkelt å konfigurere og vedlikeholde
En flat fraktpris for alle bestillinger Fast pris Enkelt å konfigurere og vedlikeholde
Frakten er basert på priser fra støttede transportører Transportørsats i tillegg til shipping_weight [fraktvekt] og dimensjonsattributter (tilgjengelig for Australia, Tyskland og USA) Prisene beregnes automatisk basert på vanlige transportørpriser for alle brukere, og prisene oppdateres hvis transportørprisene endrer seg
Basert på en prosentandel av bestillingskostnaden Prosentandel av hele bestillingen Enkelt å konfigurere og vedlikeholde, og det åpner for forskjellige fraktpriser basert på pris
Basert på mer enn to dimensjoner  Undertabell Gjør at du kan bruke flere dimensjoner for frakttjenesten
Ekskluder en gruppe produkter fra levering med en frakttjeneste Ingen frakt Gjør at du enkelt kan ekskludere produkter fra frakttjenesten
Unike fraktkostnader for ett bestemt produkt Attributtet shipping [frakt] Gjør at du kan overstyre kontoinnstillinger manuelt for et produkt med unike fraktpriser

Fraktrelatert produktinformasjon

Fraktkostnaden er ofte avhengig av produktinformasjon som pris, vekt eller størrelse. Hvis du tar betalt for frakt basert på disse attributtene, eller hvis du ønsker å bruke transportørpriser (som beregnes basert på vekt og størrelse), bør du legge til den relevante informasjonen i produktinformasjonen din.

Basert på produktets vekt Attributtet shipping_weight [fraktvekt] (og kontoinnstillingene for frakt) Ta med en fraktvekt for hvert produkt, slik at du kan variere fraktkostnaden basert på vekten
Basert på produktets dimensjoner Attributtene shipping_length [pakkelengde], shipping_width [pakkebredde] og shipping_height [pakkehøyde] (og kontoinnstillingene for frakt) Ta med dimensjonene til et produkt slik at de kan brukes til å beregne transportørpriser
Ulike fraktkostnader for en gruppe produkter Attributtet shipping_label [fraktetikett] (og kontoinnstillingene for frakt) Definer grupper av produkter (for eksempel ferskvare eller uvanlig stor), og angi deretter spesialpriser på frakt for disse gruppene

Slik fungerer de mer avanserte fraktinnstillingene

Avhengig av hvilken fraktmodell du bruker, kan det være lurt å finne ut mer om én eller flere av de mer avanserte innstillingene som er beskrevet her.

Transportørpriser (bare for AU, DE, UK og US)

Bruk denne innstillingen hvis du tar betalt for frakt basert på en transportørberegnet pris. Du kan velge blant de støttede transportørene (for eksempel UPS, TNT, Hermes) og de tilgjengelige tjenestene (for eksempel Ground, Next Day Air, 3 Day Select).
Område Transportører som støttes
Australia AusPost, TNT, TOLL
Tyskland DHL, DPD, Hermes, UPS
Storbritannia DHL, DPD, Royal Mail, TNT, UPS, Yodel
USA FedEx, UPS, USPS

For å bruke transportørpriser må du også sende inn fraktrelaterte attributter (se tabellen ovenfor):

• shipping_weight [fraktvekt]
  • shipping_length [pakkelengde]
  • shipping_width [pakkebredde]
  • shipping_height [pakkehøyde]

Finn ut mer om hvordan du angir transportørpriser.

Prisendringer

Transportørpriser bruker standard kommersielle priser for hver transportør, men du kan justere prisene (opp eller ned) med en prosentandel eller et fast beløp.

Enkelte transportører har ulike priser for kommersielle aktører og privatpersoner. Google bruker kommersielle priser (for eksempel «Standard» for FedEx og «Daily» for UPS). Hvis du bruker ikke-kommersielle fraktpriser (kalles ofte detaljhandel), må du sannsynligvis justere prisene opp med 50–60 %.

Hvis du har en kontrakt med transportøren, må du kanskje justere prisene opp eller ned (ved å bruke et negativt tall) med en prosentandel eller et fast beløp.

Undertabeller og komplekse fraktmodeller

Bruk en undertabell hvis frakten er basert på mer enn to dimensjoner. Bruk for eksempel en undertabell hvis frakten er basert på pris, vekt og leveringssted. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer undertabeller.

Frakt fra utenfor salgslandet

• Hvis du leverer på tvers av landegrenser, påløper vanligvis ekstra kostnader som tollgebyrer eller importavgifter. Ikke ta med slike kostnader i fraktattributtet, med mindre transportøren er ansvarlig for håndteringen av varer gjennom tollen og kostnaden er nevnt i fraktvilkårene på nettstedet ditt. Finn ut mer om eksportkrav

Merk: Frakt til Sør-Korea fra utenfor Sør-Korea er ikke tillatt.

Ingen frakt

Bruk alternativet «Ingen frakt» for å angi at du ikke tilbyr frakt for bestemte produkter gjennom en frakttjeneste. Hvis du for eksempel ikke sender produkter med en vekt på over 50 kg med en ekspresstjeneste, angir du det ved å bruke Ingen frakt.
Hvis du har produkter som er målrettet mot Australia, Japan eller USA, kan du bruke Ingen frakt for å ekskludere frakt til enkelte delstater (Australia og USA), postnumre (Australia og USA) eller prefekturer (Japan). Du kan for eksempel angi at du ikke sender utenfor Tokyo-prefekturet eller til en gruppe av postnumre på østkysten i USA.
For slike land skal du fortsatt konfigurere frakt for områdene du faktisk leverer til. Sørg også for å angi Ingen frakt for eventuelle områder du ikke leverer til. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer Ingen frakt.

Leveringssoner (bare Australia, Frankrike og USA)

Bruk dette alternativet hvis du leverer til kunder i Australia, Frankrike eller USA og vil angi fraktkostnader for postnummergrupper. Du kan bruke postnumre direkte i en pristabell eller opprette egendefinerte leveringssoner. Du kan for eksempel ha en spesialpris på frakt i nærheten av lageret ditt eller til en bestemt by. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer leveringssoner.

Frakt av uvanlig store varer og godsfrakt

Transportører har begrensninger på hvor stor eller tung en pakke kan være. Større produkter sendes vanligvis med godsfrakt. Godsfraktselskaper støttes ikke for transportørprisfunksjonen, så hvis produktet er for stort til å sendes gjennom vanlige transportører, må du konfigurere en pristabell manuelt.
Her er noen tips til hvordan du konfigurerer godsfrakt:
  • Merk uvanlig store eller tunge produkter med attributtet shipping_label [fraktetikett]. Med attributtet shipping_label [fraktetikett] kan du gi uvanlig store produkter en etikett (for eksempel «uvanlig stor») og deretter angi spesialpriser på frakt for disse produktene. Du kan for eksempel legge til en fraktetikett for vanlige fraktklasser.
  • Legg til priser basert på vekt og destinasjon ved å bruke tabeller og fraktgrupper. Det er enklest å dele opp kompliserte fraktinnstillinger, enten gjennom undertabeller eller fraktgrupper.
    • Basér prisene på fraktetiketter. Med fraktetiketter kan du opprette forskjellige pristabeller for ulike produktgrupper ved å opprette fraktgrupper. Du kan for eksempel bruke attributtet shipping_label [fraktetikett] til å angi en fraktklasse for hvert produkt. Opprett deretter en gruppe for hver etikett, for eksempel én gruppe for klasse 70 og én for klasse 100.
    • Basér prisene på vekt og plassering. Hvis du ikke vil bruke fraktetiketter, kan du koble undertabeller for ulike vektklasser til ulike priser for hver delstat eller gruppe av postnumre.
  • Anslå en høyere kostnad. Hvis du ikke kan angi en nøyaktig kostnad, bør du oppgi et høyere anslag. Produktene dine blir ikke avvist hvis du har angitt en høyere fraktkostnad for dem enn det som er oppgitt på nettstedet ditt. Hvis du angir en lavere kostnad, blir produktene avvist.

Finn ut mer om hvordan du konfigurerer fraktinnstillinger.

Frakt fra flere steder

Fraktinnstillingene støtter ikke spesifikt frakt fra flere steder, for eksempel varelagre eller butikker. Det finnes imidlertid noen teknikker for å konfigurere fraktinnstillingene slik at de fungerer med denne modellen.
  • Merk produkter med attributtet shipping_label [fraktetikett]. Ved å bruke attributtet shipping_label [fraktetikett] kan du legge til stedet produktene dine skal sendes fra, som en etikett (for eksempel «Bergen»).
  • Bruk fraktgrupper. Hvis du har fraktetiketter for kildeplasseringene dine, kan du spesifisere spesialpriser på frakt for disse produktene ved å opprette en egen fraktgruppe. Du kan for eksempel lage to fraktgrupper for produkter som kommer fra to forskjellige plasseringer.
  • Angi én transportørtjeneste per kildeplassering. For transportørpriser er det tillatt å angi postnummeret varen sendes fra. Hvis du sender med vanlige transportører, kan du bruke dette til å beregne fraktkostnaden automatisk. Hvis du for eksempel sender inn varer på under 50 kg fra et sted, kan du tilordne en fraktpris til dette produktsettet.

Merk at det ikke er støtte for å beregne nøyaktige fraktkostnader hvis avsenderstedet velges dynamisk idet brukeren går til kassen. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer fraktinnstillinger.

Anslått leveringstid

Anslått leveringstid er viktig informasjon for brukere som vurderer om de skal kjøpe noe. Hvis du vil vise denne informasjonen i Shopping-annonsene dine, kan du angi en transporttid for alle frakttjenestene dine og en behandlingstid for hvert produkt.

Transporttid vil si tiden transportøren bruker på å levere produktet til kunden. Du kan konfigurere alternativer for transporttid for hver frakttjeneste i Merchant Center-kontoen din.

Behandlingstid vil si tiden det tar før en bestilling kan hentes av transportøren. Dette omfatter tiden det tar å behandle bestillingen og sende den til distribusjonssenteret, og tiden det tar før den hentes av transportøren. Du kan enten sende inn dette i frakttjenesten i Merchant Center eller sammen med produktinformasjonen din (bruk attributtene max_handling_time [maksimum_behandlingstid] og min_handling_time [minimum_behandlingstid]). Finn ut mer om hvordan du konfigurerer beregnet leveringstid.

Leveringsstopp i høytider

Med innstillingen for leveringsstopp i høytider kan du legge inn midlertidige tidsfrister hvis du har bestemte leveringsinnstillinger for høytider eller andre spesielle dager, for eksempel jul eller morsdag. Annonsene dine angir tydelig om et kjøp blir levert i tide, basert på datoen og klokkeslettet du skriver inn i «Vis fra»-feltet.
Eksempel: Hvis du angir 15. desember kl. 14.00 PST som frist for når man kan legge inn bestillinger for garantert å motta varene før jul, i Merchant Center, viser annonsene dine tekst til kundene om at bestillingen kommer frem innen 24. desember. Teksten vises ikke lenger når tidspunktet du har angitt som leveringsstopp, har passert (i dette tilfellet slutter teksten å vises 15. desember etter kl. 14.00 PST).

Merchant Center er programmert til å tilby leveringsstopp i høytider for følgende amerikanske høytider:
  • valentinsdag
  • påske
  • morsdag
  • farsdag
  • den amerikanske nasjonaldagen
  • halloween
  • Thanksgiving
  • jul

Link til beslektet innhold