I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om fraktinnstillinger

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om nødvendig fraktinformasjon i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Når du sender inn produkter til Merchant Center, må du også oppgi informasjon om hvor mye du tar betalt for frakt, og hvor lang tid det tar før kundene mottar bestillingene sine. Fraktinnstillingene dine brukes i forskjellige Google-funksjoner, inkludert Shopping-annonser og kostnadsfrie produktoppføringer.

Leveringstid og fraktkostnader er to av de vanligste grunnene til at kunder ikke gjennomfører kjøp. Derfor er det viktig at fraktinnstillingene dine er korrekte og oppdaterte.

I denne artikkelen kan du lese om hvordan de forskjellige fraktinnstillingene fungerer, og når de skal brukes. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer fraktinnstillinger

Slik fungerer det

For å vise produktene dine i bestemte land eller regioner må du tilby frakt og konfigurere riktige leveringstider og fraktkostnader for disse områdene. Du kan konfigurere leveringstider og fraktkostnader for hver frakttjeneste i Merchant Center-kontoen din eller via Shipping Settings API. Du kan også overstyre fraktinnstillingene på kontonivå med attributtet for frakt [shipping] på enkeltproduktnivå.

Fraktinnstillingene kan også ta høyde for produktinformasjonen du sender inn ved bruk av fraktattributter:

Merk: Prøv å få eksakt samsvar mellom fraktkostnadene du sender inn til Google, og fraktkostnadene som vises på nettstedet ditt. For å sørge for at kundene ikke ser en høyere fraktkostnad på nettstedet ditt etter at de har klikket på Google-oppføringen din, kan en oppføring bli avvist hvis kontrollørene våre finner en lavere fraktkostnad i oppføringen enn på nettstedet.

Når skal fraktinnstillinger angis?

Du må konfigurere fraktinnstillinger i følgende situasjoner:

• Hvis du vil vise produktene dine i noen av følgende land: Australia, Belgia, Brasil, Canada, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, India, Irland, Israel, Italia, Japan, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Sør-Korea, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, USA, Østerrike.
  • Hvis du vil vise produktene dine i et ekstra land som ikke er det primære salgslandet for produktet. Finn ut mer om å sende inn feeder for flere land

Hva skal inkluderes i fraktkostnaden?

Kostnad

Merk: Fraktkostnader er obligatorisk for Shopping-annonser og for kostnadsfrie oppføringer i enkelte land. Finn ut mer om landene der fraktkostnader er obligatoriske
Fraktkostnaden dekker transportørkostnadene samt andre kostnader som er direkte knyttet til frakt. Fraktrelaterte kostnader kan omfatte behandlings-, leverings-, ekspedisjons-, logistikk- og transportørgebyrer.
  • Fraktkostnader gjelder som standard for levering til kundens hjemme- eller bedriftsadresse. I enkelte land kan du også oppgi fraktkostnadene for levering til et utleveringssted.
    • Bare for Canada: Send inn fraktkostnaden uten eventuelle avgifter.
    • Land der du kan dele fraktkostnader for levering til hjem- og bedriftsadresser eller utleveringssteder
      • Argentina*
      • Østerrike
      • Belgia
      • Chile*
      • Tsjekkia
      • Danmark
      • Tyskland
      • Hellas
      • Ungarn
      • Island
      • Italia
      • Finland
      • Frankrike
      • Nederland
      • Norge
      • Polen
      • Portugal
      • Romania
      • Slovakia
      • Spania
      • Sverige
      • Storbritannia

* For Argentina og Chile kan du eventuelt sende inn kostnaden for frakt til et utleveringssted eller en butikk (for henting).

Merk: For delstaten Colorado skal du ikke ta med noe leveringsgebyr i produktfeeden. Altså skal du ikke inkludere noe slikt gebyr i frakt [shipping], pris [price], avgifter [tax] eller noe annet attributt. Finn ut mer om leveringsgebyrer i Colorado.

Fraktkostnader ved kryssing av landegrenser skal også inngå i fraktkostnadene dersom dette nevnes i fraktvilkårene på nettstedet ditt. Eventuelle fraktkostnader skal også inkludere forsikringskostnader knyttet til vilkårene nevnt ovenfor.

Hvis du oppgir fraktinnstillinger for produkter du selger i Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, Japan, New Zealand, Storbritannia, Tyskland eller USA:

• Sørg for at det er samsvar mellom tilgjengeligheten på landingssiden din og fraktinformasjonen du sender inn til Merchant Center. Hvis du ikke leverer produktene dine i hele oppføringslandet, må du bruke «Ingen frakt» for å utelukke bestemte områder.

Leveringstid

Leveringstid er en viktig opplysning for personer som vurderer å gjennomføre et kjøp. Hvis du vil vise denne informasjonen, må du oppgi både behandlingstid for bestillingen og transporttid for produktene i hver av frakttjenestene. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer leveringstid

Merk: Du finner den anslåtte leveringstiden ved å legge sammen transporttiden og behandlingstiden.
  • Behandlingstid er antallet virkedager som trengs for å behandle en bestilling før den sendes. Behandlingstiden starter vanligvis når bestillingen legges inn av kunden, og slutter når transportøren henter pakken for forsendelse.
  • Transporttid er antallet virkedager det tar for en transportør å levere en pakke etter at den er hentet hos deg.

Hvis du leverer til amerikanske kunder – enten (a) fra lagre som ligger i USA, og du bruker en av de utvalgte transportørene våre til å levere pakkene, eller (b) ved å bruke en av de utvalgte partnerne våre – kan du velge å la Google beregne en unik leveringstid for hver kunde basert på vedkommendes leveringssted. Finn ut mer om å la Google beregne leveringstid

Slik kan du konfigurere fraktkostnader

Ettersom fraktkostnadene varierer ut fra en rekke faktorer, kan du bruke fraktinnstillingene i Merchant Center til å konfigurere frakttabeller basert på faktorer som vekt, pris, destinasjon med mer. Velg fraktalternativene som gjenspeiler hvordan du tar betalt for frakt på nettstedet ditt. Hvis du belaster kundene dine nøyaktig det du betaler for frakt hos vanlige transportører, kan du i noen land også velge transportørpriser – Google beregner da fraktkostnaden for deg automatisk.

For å komme i gang med frakt må du finne ut hva slags fraktkostnadsmodeller du må legge til, basert på hvordan du tar betalt for frakt. Sørg for at fraktkostnadene du sender inn til Merchant Center, samsvarer med eller er høyere enn fraktkostnadene du tar betalt for på nettstedet ditt.

Hvordan du tar betalt Leveringsalternativ Eksempel
Fri frakt for bestemte prisklasser Fri frakt over et visst beløp (grunnleggende kostnadsinnstillinger) Fri frakt for bestillinger over USD 20
Fri frakt Fri frakt (grunnleggende kostnadsinnstillinger)
En fast pris for bestillinger innenfor en bestemt prisklasse Prisbasert (grunnleggende kostnadsinnstillinger) USD 5 for bestillinger under USD 20
En fast fraktpris for alle bestillinger Fast pris (grunnleggende kostnadsinnstillinger) USD 5 for alle bestillinger
Frakten er basert på priser fra støttede transportører Transportørpris i tillegg til fraktattributtene for vekt og dimensjon (tilgjengelig for Australia, Tyskland og USA)

FedEX Ground, UPS Ground, USPS Media Mail

Prisene beregnes automatisk basert på vanlige transportørpriser for alle kunder, og prisene oppdateres hvis transportørprisene endres

Basert på én eller flere av dimensjonene nedenfor (bestillingens pris, vekt, antall varer eller destinasjon) Tabell for fraktsats (avanserte innstillinger) USD 5 for bestillinger som veier opptil 5 kg
Basert på en prosentandel av bestillingskostnaden Prosentandel av den totale bestillingsprisen (tabell for fraktsats i avanserte innstillinger) 5 % av totalbeløpet
Basert på mer enn to dimensjoner Undertabell (tabell for fraktsats i avanserte innstillinger) Basert på bestillingens pris, vekt og destinasjon
Ekskluder en gruppe bestillinger fra levering med en frakttjeneste

Minste bestillingsverdi (avanserte innstillinger) hvis bestillingene som skal ekskluderes, bare defineres av bestillingspris

Tabell for fraktsats (avanserte innstillinger) hvis den defineres av én eller flere av følgende dimensjoner: bestillingens pris, vekt, antall varer eller destinasjon

Ingen frakt for bestillinger under USD 5

Ingen frakt for Hawaii

Unike fraktkostnader for ett bestemt produkt Attributtet for frakt [shipping] Gjør at du kan overstyre kontoinnstillinger manuelt for produkter med unike fraktsatser

Fraktrelatert produktinformasjon

Fraktkostnaden er ofte avhengig av produktinformasjon som pris, vekt eller størrelse. Hvis du tar betalt for frakt basert på disse attributtene, eller hvis du ønsker å bruke transportørpriser (som beregnes basert på vekt og størrelse), må du legge til den relevante informasjonen i produktinformasjonen din.

Detaljert produktinformasjon Attributt Hva som skal legges til
Produktvekt pakkevekt [shipping_weight] Ta med en pakkevekt for hvert produkt, slik at du kan variere fraktkostnaden basert på vekten.
Produktdimensjoner pakkelengde [shipping_length], pakkebredde [shipping_width] og pakkehøyde [shipping_height] Ta med dimensjonene til produktet, slik at de kan brukes til å beregne transportørpriser.
Ulike fraktkostnader for en gruppe produkter fraktetikett [shipping_label] Definer grupper av produkter (for eksempel «ferskvare» eller «uvanlig stor»), og spesifiser deretter spesielle fraktsatser for disse gruppene.
Ulike transporttider for en gruppe produkter etikett for transporttid [transit_time_label] Angi transporttider for produktgrupper for å kunne anslå mer presise leveringsdatoer.

Slik fungerer de mer avanserte fraktinnstillingene

Avhengig av hvilken fraktmodell du bruker, kan det være lurt å finne ut mer om noen av de mer avanserte innstillingene som er beskrevet her.

Minste bestillingsverdi

Hvis du krever at kundene handler for et minstebeløp før du tilbyr frakt, kan du legge inn denne informasjonen når du konfigurerer fraktinnstillingene. Finn ut mer om minste bestillingsverdi

Transportørpriser (bare for AU, DE, UK og US)

Bruk denne innstillingen hvis du tar betalt for frakt basert på en transportørberegnet sats. Du kan velge blant de støttede transportørene (for eksempel UPS, TNT eller Hermes) og de tilgjengelige tjenestene (for eksempel Ground, Next Day Air eller 3 Day Select).

Region Transportører som støttes
Australia AusPost, TNT, TOLL
Frankrike Geodis
Tyskland DHL, DPD, Hermes, UPS
Storbritannia DHL, DPD, Royal Mail, TNT, UPS, Yodel
USA FedEx, UPS, USPS

For å bruke transportørpriser må du også sende inn fraktrelaterte attributter (se tabellen ovenfor):

Finn ut mer om hvordan du konfigurerer transportørpriser

Prisendringer

Transportørpriser bruker standard kommersielle priser for hver transportør, men du kan justere prisene (opp eller ned) med en prosentandel eller et fast beløp.

Enkelte transportører har ulike priser for kommersielle aktører og privatpersoner. Google bruker kommersielle priser (for eksempel «Standard» for FedEx og «Daglig» for UPS). Hvis du bruker ikke-kommersielle fraktsatser (fraktsatser for privatkunder), må du sannsynligvis justere opp satsene med 50–60 %.

Hvis du har inngått en kontrakt med transportøren, må du kanskje justere prisene opp eller ned (ved å bruke et negativt tall som -10) med en prosentandel eller et fast beløp.

Undertabeller og komplekse fraktmodeller

Bruk en undertabell hvis frakten er basert på tre dimensjoner eller mer. Bruk for eksempel en undertabell hvis frakten er basert på pris, vekt og leveringssted. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer undertabeller

Frakt fra et annet land enn oppføringslandet

• Hvis du leverer på tvers av landegrenser, påløper vanligvis ekstra kostnader som tollgebyrer eller importavgifter. Ikke ta med slike kostnader i attributtet for frakt med mindre transportøren har det fulle ansvaret for å få varene gjennom tollen og kostnaden er nevnt i fraktvilkårene på nettstedet ditt. Finn ut mer om eksportkrav
Merk: Frakt til Sør-Korea fra utenfor Sør-Korea er ikke tillatt.

Ingen frakt

Bruk alternativet «Ingen frakt» for å angi at du ikke tilbyr frakt for bestemte produkter gjennom en frakttjeneste. Hvis du for eksempel ikke sender produkter med en vekt på over 23 kg med en bestemt ekspresstjeneste, angir du det ved å bruke «Ingen frakt».

Hvis du har produkter som er målrettet mot Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, Japan, New Zealand, Storbritannia, Tyskland eller USA, kan du bruke «Ingen frakt» for å ekskludere frakt til enkelte områder. Du kan for eksempel angi at du ikke sender utenfor Tokyo-prefekturet eller til en gruppe av postnumre på østkysten i USA. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer fraktinnstillinger

Leveringssoner

Leveringssoner brukes til å opprette egendefinerte regioner, slik at det er mulig å angi nøyaktige fraktkostnader og transporttider for frakt til kunder i Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, New Zealand, Storbritannia, Tyskland og USA.

Hvis du for eksempel befinner deg på USAs østkyst, kan det hende det er dyrere og tar lengre tid å sende bestillinger til vestkysten enn til adresser på østkysten. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer leveringssoner

Etiketter for transporttid

Hvis du sender produkter som er gruppert på ulike måter, kan du opprette en etikett for transporttid for hver produktgruppe og bruke attributtet for etikett for transporttid [transit_time_label] på de aktuelle produktene i feeden din. Med etiketter for transporttid får kundene en mer presist beregnet leveringsdato, noe som kan påvirke kjøpsbeslutningen. Du kan for eksempel legge til etiketten «tung» for transporttid på varer med høyere fraktkostnader på grunn av varenes vekt. Finn ut mer om etiketter for transporttid

Frakt av uvanlig store varer og godsfrakt

Transportører har begrensninger på hvor stor eller tung en pakke kan være. Større produkter sendes vanligvis med godsfrakt. Godsfraktselskaper omfattes ikke av transportørprisfunksjonen, så hvis produktet er for stort til å sendes med en vanlig transportør, må du konfigurere en pristabell manuelt.

Merk: Dette gjelder bare for Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer.

Her er noen tips til hvordan du konfigurerer godsfrakt:

• Merk uvanlig store eller tunge produkter med attributtet for fraktetikett. Med attributtet for fraktetikett [shipping_label] kan du gi uvanlig store produkter en egen etikett (for eksempel «uvanlig stor») og angi spesialfrakt for disse produktene. Du kan for eksempel legge til en fraktetikett for vanlige godsklasser.
  • Legg til priser basert på vekt og destinasjon ved å bruke tabeller og fraktgrupper. Det er enklest å dele opp kompliserte fraktinnstillinger, gjennom enten undertabeller eller fraktgrupper.
    • Basér prisene på fraktetiketter. Med fraktetiketter kan du opprette forskjellige pristabeller for ulike produktgrupper ved å opprette fraktgrupper. Du kan for eksempel bruke attributtet for fraktetikett [shipping_label] til å angi en godsklasse for hvert produkt. Opprett deretter en gruppe for hver etikett, for eksempel én gruppe for klasse 70 og én for klasse 100.
    • Basér prisene på vekt og sted. Hvis du ikke vil bruke fraktetiketter, kan du koble undertabeller for ulike vektklasser til ulike priser for hver delstat eller gruppe av postnumre.
  • Anslå en høyere kostnad. Hvis du ikke kan angi en nøyaktig kostnad, bør du oppgi et høyere anslag. Produktene dine blir ikke avvist hvis du har angitt en høyere fraktkostnad for dem enn det som er oppgitt på nettstedet ditt. Hvis du angir en lavere kostnad enn det som er oppgitt på nettstedet ditt, blir produktene avvist.

Finn ut mer om hvordan du konfigurerer fraktinnstillinger

Leveringsstopp i høytider (bare tilgjengelig i USA og Frankrike og bare for amerikanske høytider)

Med innstillingen for leveringsstopp i høytider kan du legge inn midlertidige tidsfrister hvis du har spesialinnstillinger for levering for en spesiell høytid eller merkedag, for eksempel jul eller morsdag. Det fremgår dermed tydelig om varene dine blir levert i tide, basert på datoen og klokkeslettet du angir i «Vis fra»-feltet.

Eksempel: Du krever at kundene legger inn bestillingene sine innen 15. desember kl. 14.00 PST for å kunne garantere at de kommer frem innen julaften (24. desember). Når du angir denne tidsfristen i Merchant Center, vises det en tekst der kundene får beskjed om at bestillingen deres kommer frem innen 24. desember. Når bestillingsfristen har passert, vises ikke teksten lenger. (I dette tilfellet slutter teksten å vises etter 15. desember kl. 14.00 PST).

Leveringsstopp i høytider overstyrer alle andre estimerte leveringsdatoer, så det er viktig å velge en frist som gjør at du kan garantere levering av alle bestillinger som legges inn før tidsfristen. Eksempel: Hvis bestillingsfristen før jul er satt til 24. desember, garanteres det at varer som bestilles frem til den dagen, ankommer innen julaften. Dette kan medføre at du må sende ut varer i helgene eller oppgradere leveringstiden for å kunne levere i tide.

Merchant Center er programmert til å tilby leveringsstopp for følgende amerikanske høytider:

• valentinsdag
  • påske
  • morsdag
  • farsdag
  • den amerikanske nasjonaldagen
  • halloween
  • thanksgiving
  • jul
Merk: For Frankrike er leveringsstopp i høytidene bare tilgjengelig for valentinsdagen og julen.

Levering samme dag

Med alternativet for levering samme dag kan forhandlere angi hvilke produkter som kan leveres samme dag. Når kundene ser disse produktene på Google, ser de også en merknad om at de er tilgjengelige for levering samme dag. Finn ut mer om levering samme dag

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du har slått på kostnadsfrie lokale oppføringer eller annonser for varer i butikk.

Link til relatert innhold