I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Om forsendelsesindstillinger

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Hvis du vil have oplysninger om, hvilke forsendelsesoplysninger der er nødvendige i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Når du indsender dine produkter til Merchant Center, skal du også angive oplysninger om, hvilken pris du opkræver for forsendelse, og hvor lang tid det tager, før kunderne modtager deres ordrer. Dine forsendelsesindstillinger bruges i Google-funktioner, bl.a. Shopping-annoncer og gratis produktfortegnelser.

Forsendelseshastighed og -omkostninger er to af de mest almindelige årsager til, at kunder opgiver at gennemføre deres køb, så sørg for, at dine forsendelsesindstillinger er korrekte og opdaterede.

Denne artikel forklarer, hvordan de forskellige forsendelsesindstillinger fungerer, og hvornår du skal bruge dem. Få flere oplysninger om konfiguration af forsendelsesindstillinger

Sådan fungerer det

Hvis du vil vise dine produkter i et bestemt land eller en bestemt region skal du tilbyde forsendelse og konfigurere dine forsendelseshastighed og -omkostninger for dette område korrekt. Forsendelseshastighed og -omkostninger kan konfigureres for hver forsendelsesservice på din Merchant Center-konto eller via Shipping Settings API. Du kan også tilsidesætte forsendelsesindstillingerne på kontoniveau ved hjælp af attributten forsendelse [shipping] på individuelt produktniveau.

Forsendelsesindstillingerne kan også tage højde for produktdata, som du sender ved hjælp af forsendelsesattributter:

Bemærk! Prøv at matche de forsendelsesomkostninger, du indsender til Google, præcist med de forsendelsesomkostninger, der vises på dit website. For at sikre, at kunderne ikke får vist en højere forsendelsesomkostning på dit website, efter de har klikket på din Google-fortegnelse, bliver en fortegnelse muligvis afvist, hvis vores kontrollanter finder en lavere forsendelsesomkostning på din fortegnelse end på dit website.

Situationer, hvor du skal angive forsendelsesindstillinger

Du skal angive forsendelsesindstillinger i følgende situationer:

• Hvis du vil vise dine produkter i ét af følgende lande: Australien, Belgien, Brasilien, Canada, Danmark, Finland, Frankrig, Grækenland, Indien, Irland, Israel, Italien, Japan, Nederlandene, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Sydkorea, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, USA og Østrig.
  • Hvis du vil vise dine produkter i et land til, der ikke er produkternes primære salgsland. Få flere oplysninger om indsendelse af feeds til flere lande

Dette bør være inkluderet i forsendelsen

Pris

Bemærk: Forsendelsesomkostninger er påkrævede for Shopping-annoncer og gratis fortegnelser i visse lande. Få flere oplysninger om, hvilke lande der kræver forsendelsesomkostninger
Forsendelsesprisen omfatter forsendelsesomkostningerne fra fragtfirmaet og andre omkostninger, der er direkte relateret til forsendelsen. Omkostninger, der er relateret til forsendelse, kan omfatte håndtering, levering, forsendelse, logistik eller fragtfirmagebyrer.
  • Forsendelsespriserne er som standard til levering til en kundes hjemme- eller virksomhedsadresse. I nogle lande kan du også angive forsendelsesomkostningerne for leveringstypen afhentningssted.
    • Kun for Canada: Indsend forsendelsesomkostninger eksklusive afgifter.
    • Lande, som i øjeblikket giver dig mulighed for at dele forsendelsespriser for din hjemme- og virksomhedsadresse eller leveringssted
      • Argentina*
      • Østrig
      • Belgien
      • Chile*
      • Tjekkiet
      • Danmark
      • Tyskland
      • Grækenland
      • Ungarn
      • Island
      • Italien
      • Finland
      • Frankrig
      • Nederlandene
      • Norge
      • Polen
      • Portugal
      • Rumænien
      • Slovakiet
      • Spanien
      • Sverige
      • Storbritannien

For Argentina og Chile kan du i stedet indsende forsendelsespriserne for et afhentningssted eller for afhentning i butik.

Bemærk: Du skal ikke inkludere leveringsgebyrer for detailhandel i dit produktfeed for staten Colorado i USA. Derfor skal der ikke inkluderes et leveringsgebyr for detailhandel i attributterne forsendelse [shipping], pris [price], afgifter [tax] eller i andre attributter. Få flere oplysninger om leveringsgebyrer for detailhandel i Colorado.

Forsendelsesomkostninger bør omfatte gebyrer for overskridelse af landegrænser, hvis denne omkostning er angivet under et forsendelsesvilkår på dit website. Forsendelsesomkostningerne skal også omfatte forsikringsgebyrer, der er forbundet med ét eller flere af de vilkår, der er anført ovenfor.

Hvis du angiver forsendelsesindstillinger for produkter, du sælger i Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, New Zealand, Storbritannien og USA.

• Match tilgængeligheden på din landingsside med forsendelsesoplysningerne, som du indsender til Merchant Center. Hvis du ikke leverer dine produkter i hele det land, der målrettes mod, skal du bruge "Ingen forsendelse" til at ekskludere bestemte områder.

Hastighed

Forsendelseshastighed er en vigtig oplysning for personer, der overvejer at foretage et køb. Hvis du vil vise disse oplysninger, skal du angive både ordrens ekspeditionstid og forsendelsestid for dine produkter i hver af dine forsendelsesservices. Få flere oplysninger om konfiguration af forsendelseshastighed

Bemærk: Den forventede leveringstid beregnes ved at føje forsendelsestiden til ekspeditionstiden for ordren.
  • Ekspeditionstiden for ordren er det antal hverdage, det tager at behandle en ordre inden afsendelsen. Den starter normalt, når en kunde afgiver en ordre, og slutter, når et fragtfirma henter pakken til forsendelse.
  • Forsendelsestid er det antal hverdage, det tager fragtfirmaet at levere en pakke, når den er blevet afhentet hos dig.

Hvis du sender til kunder i USA (a) fra lagre i USA og bruger et af vores udvalgte fragtfirmaer til at levere dine pakker eller (b) via en af vores udvalgte partnere, kan du vælge at lade Google beregne en unik forsendelseshastighed for hver kunde baseret på vedkommendes leveringssted. Få flere oplysninger om, hvordan du giver Google mulighed for at beregne forsendelseshastighed

Sådan kan du konfigurere forsendelsespriser

Eftersom forsendelsesomkostninger varierer på baggrund af en række faktorer, giver forsendelsesindstillingerne i Merchant Center dig mulighed for at oprette forsendelsestabeller, der er baseret på faktorer som vægt, pris, destination og meget mere. Vælg den forsendelsesmulighed, der afspejler, hvordan du opkræver forsendelse på dit website. Hvis du opkræver dine kunder præcis det, du betaler for forsendelse hos almindelige fragtfirmaer, kan du også vælge priser fra fragtfirmaer i visse lande. Så beregner Google automatisk forsendelsespriserne for dig.

Du kan komme godt i gang med forsendelse ved at finde ud af, hvilke typer modeller for forsendelsespriser du har brug for at tilføje, på baggrund af hvordan du opkræver betaling for forsendelse. Sørg for, at de forsendelsesomkostninger, du indsender til Merchant Center, matcher eller er større end de omkostninger, du opkræver på dit website.

Hvordan du opkræver betaling Forsendelsesmetode Eksempel
Gratis forsendelse for visse prisintervaller Gratis forsendelse over et vist beløb (grundlæggende prisindstillinger) Gratis levering af ordrer over 200 DKK
Gratis forsendelse Gratis forsendelse (grundlæggende prisindstillinger)
En fast pris for ordrer, der falder inden for et bestemt interval Baseret på interval (grundlæggende prisindstillinger) 50 DKK for ordrer på under 200 DKK
En fast forsendelsespris for alle ordrer Fast pris (grundlæggende prisindstillinger) 50 DKK for alle ordrer
Din forsendelse er baseret på priser fra understøttede fragtfirmaer Fragtpris sammen med attributten forsendelsesvægt og attributter for mål (tilgængelig i AU, DE og US)

FedEX Ground, UPS Ground, USPS Media Mail

Priser beregnes automatisk ud fra almindelige fragtfirmapriser for alle kunder, og priserne opdateres, hvis fragtfirmaets priser ændrer sig

Baseret på en eller flere af følgende dimensioner (ordrepris, vægt, antal varer eller destination) Tabel over forsendelsespriser (avancerede indstillinger) 50 DKK for ordrer på op til 5 kg
Baseret på en procentdel af ordrens værdi Procentdel af ordrens samlede pris (tabel over forsendelsespriser i avancerede indstillinger) 5 % af ordrens samlede pris
Baseret på mere end to dimensioner Underliggende tabel (tabel over forsendelsespriser i avancerede indstillinger) Baseret på ordrepris, vægt og destination
Udeluk en gruppe af ordrer fra forsendelse

Mindste ordreværdi (avancerede indstillinger), hvis de ordrer, der skal ekskluderes, kun defineres ud fra prisen på ordren.

Tabel over forsendelsespriser (avancerede indstillinger), hvis den er defineret af en eller flere af følgende dimensioner: Ordrepris, vægt, antal varer eller destination

Ingen forsendelse for ordrer på under 50 DKK

Ingen levering til Hawaii

Særskilte forsendelsesomkostninger for et bestemt produkt Attributten forsendelse [shipping] Giver dig mulighed for manuelt at tilsidesætte kontoindstillinger for et produkt med særskilte forsendelsespriser

Forsendelsesrelaterede produktdata

Forsendelsesomkostningerne er ofte afhængige af produktoplysninger som pris, vægt eller størrelse. Hvis du tager penge for forsendelse på baggrund af disse attributter, eller hvis du vil bruge priser fra fragtfirmaer (som beregnes på baggrund af vægt og størrelse), bør du føje de relevante oplysninger til dine produktdata.

Produktoplysninger Attribut Det skal du tilføje
Produktvægt Forsendelsesvægt [shipping_weight] Medtag en forsendelsesvægt for hvert produkt, så du kan variere forsendelsesomkostningerne på baggrund af vægten
Produktmål Pakkelængde [shipping_length], pakkebredde [shipping_width] og pakkehøjde [shipping_height] Medtag mål på en vare, så de kan bruges til fragtfirmapriser
Forskellige forsendelsesomkostninger for en gruppe af produkter Forsendelsesetiket [shipping_label] Definer grupper af produkter (f.eks. letfordærvelige eller ekstra store), og anvend derefter særlige forsendelsespriser for disse grupper
Forskellige forsendelsestider for en gruppe af produkter Etiket for forsendelsestid [transit_time_label] Angiv forsendelsestider for produktgrupper for at give større nøjagtighed i forventede leveringsdatoer

Sådan fungerer mere avancerede forsendelsesindstillinger

Afhængigt af din forsendelsesmodel kan det være en god idé at se nærmere på de mere avancerede indstillinger, der er beskrevet her.

Mindste ordreværdi

Hvis du kræver, at kunderne køber for et minimumsbeløb, før du tilbyder forsendelse, kan du angive dette, når du konfigurerer dine forsendelsesindstillinger. Få flere oplysninger om mindste ordreværdi

Fragtfirmapriser (kun AU, DE, UK og US)

Brug denne indstilling, hvis du opkræver forsendelse på baggrund af en pris, der beregnes af fragtfirmaer. Du kan vælge mellem de understøttede fragtfirmaer (f.eks. UPS, TNT, Hermes) og tjenester (f.eks. Ground, Next Day Air, 3 Day Select).

Region Understøttede fragtfirmaer
Australien AusPost, TNT, TOLL
Frankrig Geodis
Tyskland DHL, DPD, Hermes, UPS
Storbritannien DHL, DPD, Royal Mail, TNT, UPS, Yodel
USA FedEx, UPS, USPS

Du skal også indsende forsendelsesrelaterede attributter for at bruge fragtfirmapriser (se tabellen ovenfor):

Få flere oplysninger om konfiguration af fragtfirmapriser

Justering af priser

Fragtfirmapriser bruger standardiserede kommercielle priser for hvert fragtfirma, men du kan justere priserne (op eller ned) med en procentdel eller et fast beløb.

Nogle fragtfirmaer har flere forskellige priser til kommercielle og private formål. Google bruger kommercielle priser (f.eks. "Standard" for FedEx og "Daily" for UPS). Hvis du bruger ikke-kommercielle forsendelsespriser (kaldes ofte detail), bliver du sandsynligvis nødt til at opjustere priserne med 50-60 %.

Hvis du har en kontrakt med fragtfirmaet, så kan du være nødt til at op- eller nedjustere dine priser (ved hjælp af et negativt tal som f.eks. -10) med en procentdel eller et fast beløb.

Underliggende tabeller og komplekse forsendelsesmodeller

Brug en underliggende tabel, hvis din forsendelse er baseret på tre eller flere dimensioner. Brug f.eks. en underliggende tabel, hvis din forsendelse er baseret på pris, vægt og destination. Få flere oplysninger om konfiguration af underliggende tabeller

Forsendelse fra et andet land end det land, der målrettes mod

• Hvis du sender over en landegrænse, indebærer dette normalt ekstra omkostninger såsom told, afgifter eller importskat. Undlad at medtage sådanne omkostninger i attributten forsendelse, medmindre fragtselskabet er fuldt ansvarligt for håndteringen af varerne gennem tolden, og omkostningerne er inkluderet i forsendelsesvilkårene på dit website. Få flere oplysninger om eksportkravene
Bemærk! Forsendelse til Sydkorea fra et andet land end Sydkorea er ikke tilladt.

Ingen forsendelse

Brug indstillingen "Ingen forsendelse" for at angive, at du ikke tilbyder forsendelse af bestemte produkter via en fragtservice. Du kan for eksempel vælge "Ingen forsendelse", hvis du ikke leverer produkter på over 20 kg via din eksprestjeneste.

For produkter, der er målrettet mod Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, New Zealand, Storbritannien og USA, kan du bruge "Ingen forsendelse" til at ekskludere forsendelse til visse områder. Du kan f.eks. præcisere, at du ikke sender produkter uden for Tokyo-præfekturet eller til en række postnumre, der repræsenterer den amerikanske østkyst. Få flere oplysninger om konfiguration af forsendelsesindstillinger

Leveringszoner

Leveringszoner bruges til at oprette tilpassede regioner, så der kan angives nøjagtige forsendelsespriser og forsendelsestider for kunder i Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Indien, New Zealand, Storbritannien, Tyskland og USA.

Hvis du f.eks. befinder dig på den amerikanske østkyst, ser du muligvis større omkostninger og forlængede forsendelsestider, når du sender ordrer til vestkysten. Få flere oplysninger om konfiguration af leveringszoner

Etiketter for forsendelsestid

Hvis du sender forskelligt grupperede produkter, kan du oprette en etiket for forsendelsestid for hver gruppe produkter og anvende attributten etiket for forsendelsestid [transit_time_label] på de tilsvarende produkter i dit feed. Etiketter for forsendelsestid hjælper med at give dine kunder en mere præcis forventet leveringsdato, hvilket kan være med til at påvirke deres købsbeslutning. Du kan f.eks. føje etiketten for forsendelsestid for "tung" til varer med højere forsendelsesomkostninger på grund af deres vægt. Få flere oplysninger om etiketter for forsendelsestid

Forsendelse af ekstra store varer og fragtforsendelse (LTL)

Fragtfirmaer er underlagt begrænsninger for, hvor stor eller hvor tung en pakke kan være. Større produkter sendes som regel via godsforsendelse. Godsforsendelse understøttes ikke af funktionen for fragtfirmapris, så hvis dit produkt er for stort til at sende med de normale forsendelsestjenester, skal du oprette en pristabel manuelt.

Bemærk! Dette gælder kun for Shopping-annoncer og gratis fortegnelser.

Her er nogle tips til konfiguration af fragtforsendelse:

• Mærk ekstra store eller tunge produkter med attributten forsendelsesetiket [shipping label]. Med attributten forsendelsesetiket [shipping_label] kan du føje en etiket til ekstra store produkter (f.eks. ekstra stor) og angive særlig forsendelse for disse produkter. Du kan f.eks. tilføje en forsendelsesetiket for fælles godsforsendelsesklasser.
  • Tilføj priser, der er baseret på vægt og destination vha. tabeller og forsendelsesgrupper. Det er lettest at opdele komplicerede forsendelsesindstillinger, enten ved at bruge underliggende tabeller eller forsendelsesgrupper.
    • Basér priser på forsendelsesetiketter. Med forsendelsesetiketter kan du oprette forskellige pristabeller til forskellige produktgrupper ved at oprette forsendelsesgrupper. Du kan f.eks. bruge forsendelsesetiket [shipping_label] til at angive en fragtklasse for hvert produkt. Derefter skal du oprette en gruppe for hver etiket, f.eks. en gruppe for klasse 70 og en anden for klasse 100.
    • Basér priser på vægt og lokation. Hvis du ikke vil bruge forsendelsesetiketter, kan du knytte underliggende tabeller for forskellige vægtklasser til forskellige priser for hver stat eller gruppe af postnumre.
  • Overvurder omkostningerne. Hvis du ikke kan angive en nøjagtig pris, skal du angive en højere pris. Dine produkter bliver ikke afvist, hvis der angives en højere forsendelsesomkostning, end hvad der er vist på dit website. Hvis du angiver en lavere pris end den, der står på dit website, bliver dine produkter ikke godkendt.

Få flere oplysninger om konfiguration af forsendelsesindstillinger

Deadline for forsendelse til højtider (kun tilgængeligt for USA og Frankrig, kun højtider i USA)

Indstillingen for forsendelsesfrist til højtider giver dig mulighed for at indsende midlertidige deadlines, hvis du har særlige leveringsindstillinger for en bestemt højtid som f.eks. jul eller mors dag. Dine varer vil tydeligt angive, om et køb vil blive leveret i tide inden en højtid, baseret på en dato og et tidspunkt, som du indtaster i feltet "Vis fra".

Eksempel: Du har et krav om, at dine kunder skal afgive deres ordrer senest den 15. december kl. 14.00 PST, hvis du skal kunne garantere levering inden juleaften (den 24. december). Når du angiver denne frist i Merchant Center, bliver der vist en tekst, som fortæller kunderne, at deres ordre leveres senest den 24. december. Umiddelbart efter din frist vil teksten ikke længere blive vist (i dette eksempel vil teksten ikke længere blive vist fra den 15. december efter kl. 14.00 PST).

Forsendelsesfristen til højtider tilsidesætter alle andre regler om forventede leveringsdatoer, så det er vigtigt at vælge et tidspunkt, der giver dig tilstrækkelig tid til at garantere levering af alle ordrer, der er afgivet inden denne frist. Hvis bestillingsfristen til jul for eksempel er angivet til den 24. december, er der garanti for, at alle varer bestilt op til den dag vil ankomme til jul. Dette kan kræve, at du afsender ordrer i weekenden eller opgraderer forsendelseshastigheden for at leve op til leveringsgarantien.

Merchant Center er programmeret til at tilbyde forsendelsesfrister til højtider op til følgende amerikanske højtider:

• Valentinsdag
  • Påske
  • Mors dag
  • Fars dag
  • Den amerikanske uafhængighedsdag
  • Halloween
  • Thanksgiving
  • Jul
Bemærk! I Frankrig er forsendelse til højtider kun tilgængelig i forbindelse med valentinsdag og jul.

Levering samme dag

Levering samme dag giver forhandlere mulighed for at angive, hvilke produkter der er kvalificeret til levering samme dag. Kvalificerede produkter vises derefter til kunderne på hele Google, og det er tydeligt, at de er tilgængelige til levering samme dag. Få flere oplysninger om levering samme dag

Bemærk: Denne valgmulighed er kun tilgængelig, hvis du har aktiveret gratis lokale fortegnelser eller annoncer for lokalt butikslager.