promotion_id [reklamkampanj-id]: Definition

Återförsäljare som använder Specialerbjudanden kan använda attributet promotion_id [reklamkampanj-id] i både produkt- och kampanjdata för att matcha produkter till kampanjer. Läs mer om Specialerbjudanden.

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Om du har en kampanj med product_applicability [produktens_tillämpbarhet] inställd på specific_products [specifika_produkter] kan du använda attributet promotion_id [reklamkampanj-id] i både produkt- och kampanjdata för att matcha en produkt till en kampanj. Läs flödesspecifikationen för Specialerbjudanden.

Om du använder promotion_id [reklamkampanj-id] blir det lättare för Google att veta vilka produkter som har kampanjer, så att kampanjerna i dina annonser kan visas korrekt.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Unicode-tecken (rekommenderas: endast ASCII): alfanumeriska, understreck och bindestreck
Begränsningar

1–50 tecken

Upprepat fält Upp till 10 gånger

Filformat Exempelvärde
Textflöden

tbby123_us

XML-flöden <g:promotion_id>tbby123_us</g:promotion_id>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Skicka in promotion_id [reklamkampanj-id] för specifika produkter i en kampanj om kampanjen har product_applicability [produktens_tillämpbarhet] inställt på specific_products [specifika_produkter]. Om kampanjen har product_applicability [produktens_tillämpbarhet] inställt på all_products [alla_produkter] behövs inte promotion_id [reklamkampanj-id], eftersom kampanjen gäller för alla dina produkter.
  • Använd ett unikt id för varje enskild kampanj. Med id:n kan både du och Google särskilja varje kampanj.
  • Använd ett fast id för varje kampanj. Ändra inte något id som du redan tilldelat en kampanj. Kampanjen identifieras med det id du väljer. Det används också för att spåra produktens annonshistorik i Merchant Center och Google Ads. Om du ändrar ett id skrivs kampanjen och dess historik över.
  • Återanvänd inte samma id för olika kampanjer. Till exempel:
    • Återanvänd inte ett id för olika kampanjer inom samma målland eller språk.
    • Återanvänd inte id:n för nya kampanjer. Även om du har slutat med en kampanj får kampanjens id inte återanvändas för någon annan kampanj. Tilldela varje ny kampanj ett unikt id.
  • Undvik blanksteg. Blanksteg efter varandra och före eller efter ett id tas automatiskt bort.
  • Använd skiftläget för att göra ett id unikt om det behövs. Vi tolkar till exempel id:t abc123 och ABC123 som olika kampanjer.
  • Använd inte symboler, till exempel % och !
  • Skicka inte ogiltiga Unicode-tecken. Dessa tecken brukar läggas till under filkodningen. Använd UTF-8-kodning för att undvika dem. Förhindra kodningsproblem genom att skicka komprimerade filer. Ogiltiga Unicode-tecken kan vara:
    • kontrolltecken (t.ex. U+200D)
    • funktionstecken
    • tecken i privata områden
    • surrogatpar
    • ej tilldelade kodpunkter

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Matcha en produkt till fler än en kampanj genom att skicka in promotion_id [reklamkampanj-id] upp till tio gånger per produkt.

Exempel

Kampanjen gäller specifika produkter

Använd samma värde för promotion_id [reklamkampanj-id] i produkt- och kampanjdata när en kampanj gäller för en produkt.

Flödestyp Kampanjdata
Kampanj Gratis frakt
product_applicability [produktens_tillämpbarhet] specific_products [specifika_produkter]
promotion_id [reklamkampanj-id] 01ABC

Flödestyp Produktdata
Produkt Android Squishable – liten
promotion_id [reklamkampanj-id] 01ABC

Flödestyp Produktdata
Produkt Android Squishable – stor
promotion_id [reklamkampanj-id] 01ABC

Flödestyp Produktdata
Produkt Android Squishable – extra stor
promotion_id [reklamkampanj-id] Inget, eftersom kampanjen inte gäller för den här produkten
Kampanjen gäller alla produkter

Använd inte promotion_id [reklamkampanj-id] eftersom kampanjen gäller alla produkter.

Flödestyp Kampanjdata
Kampanj Gratis frakt
product_applicability [produktens_tillämpbarhet] all_products [alla_produkter]
promotion_id [reklamkampanj-id] Inget, eftersom kampanjen gäller alla produkter

Flödestyp Produktdata
Produkt Android Squishable – liten
promotion_id [reklamkampanj-id] Inget, eftersom kampanjen gäller alla produkter

Flödestyp Produktdata
Produkt Android Squishable – stor
promotion_id [reklamkampanj-id] Inget, eftersom kampanjen gäller alla produkter