promotion_id [aanbieding_id]: definitie

Verkopers die Speciale promoties gebruiken, kunnen het kenmerk promotion_id [aanbieding_id] gebruiken in zowel hun product- als promotiegegevens om producten aan promoties te koppelen. Meer informatie over Speciale promoties.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Niet beschikbaar voor platforms van Google

Als u een promotie gebruikt waarbij product_applicability is ingesteld op specific_products, kunt u het kenmerk promotion_id [aanbieding_id] gebruiken in zowel uw product- als uw promotiegegevens om een product te koppelen aan een promotie. Bekijk de feedspecificatie voor speciale promoties.

Dankzij promotion_id [aanbieding_id] weet Google welke producten promoties hebben, zodat we de promoties in uw advertenties op de juiste wijze kunnen weergeven.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII): alfanumeriek, underscores en koppeltekens
Limieten

1-50 tekens

Herhaald veld Maximaal 10 keer

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds

tbby123_us

XML-feeds <g:promotion_id>tbby123_us</g:promotion_id>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product op Google weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Dien 'promotion_id' [aanbieding_id] in voor de specifieke producten in een promotie als voor de promotie het kenmerk product_applicability [product_applicability] is ingesteld op specific_products. Als voor de promotie product_applicability [product_applicability] is ingesteld op all_products, is promotion_id [aanbieding_id] niet nodig omdat de promotie van toepassing is op al uw producten.
  • Gebruik voor elke promotie een unieke ID. Dankzij de ID kunnen u en Google de promoties van elkaar onderscheiden.
  • Gebruik een stabiele ID voor elke promotie. Wijzig een ID niet als u deze eenmaal aan een promotie heeft toegewezen. De ID identificeert de promotie en wordt gebruikt om de advertentiegeschiedenis van het product te volgen in Merchant Center en Google Ads. Als u de ID wordt gewijzigd, worden uw promotie en haar geschiedenis overschreven.
  • Gebruik of recycle een ID niet voor verschillende promoties. Bijvoorbeeld:
    • Gebruik niet dezelfde ID voor verschillende promoties in hetzelfde doelland of in dezelfde doeltaal.
    • Gebruik een ID niet opnieuw voor nieuwe promoties. Zelfs als u een promotie niet meer gebruikt, mag u de ID van die promotie niet gebruiken voor een andere promotie. Wijs een unieke ID toe aan nieuwe promoties.
  • Vermijd spaties. Opeenvolgende spaties en spaties voor en na de ID worden automatisch verwijderd.
  • Gebruik indien nodig hoofdletters en kleine letters om ID's uniek te maken. Zo beschouwen we de ID's abc123 en ABC123 als verschillende promoties.
  • Dien geen symbolen in, zoals % of !
  • Dien geen ongeldige Unicode-tekens in. Deze tekens worden over het algemeen toegevoegd tijdens het coderingsproces van uw bestand. Om deze tekens te vermijden, gebruikt u UTF-8-codering. Dien bestanden in een gecomprimeerde bestandsindeling in om coderingsproblemen te voorkomen. Voorbeelden van ongeldige Unicode-tekens zijn:
    • Controletekens (bijvoorbeeld U+200D)
    • Functietekens
    • Privégebiedtekens
    • Vervangende paren
    • Niet-toegewezen codepunten

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Koppel een product aan meer dan één promotie door promotion_id [aanbieding_id] maximaal tien keer per product in te dienen.

Voorbeelden

Promotie geldt voor specifieke producten

Gebruik in product- en promotiegegevens dezelfde waarde voor promotion_id [aanbieding_id] wanneer er een promotie geldt voor een product.

Feedtype Promotiegegevens
Promotie Gratis verzending
product_applicability [product_applicability] specific_products
promotion_id [aanbieding_id] 01ABC

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable - Klein
promotion_id [aanbieding_id] 01ABC

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable - Groot
promotion_id [aanbieding_id] 01ABC

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable - Extra groot
promotion_id [aanbieding_id] Geen, omdat de promotie niet geldt voor dit product
Promotie geldt voor alle producten

Gebruik geen promotion_id [aanbieding_id] als uw promotie geldt voor alle producten.

Feedtype Promotiegegevens
Promotie Gratis verzending
product_applicability [product_applicability] all_products
promotion_id [aanbieding_id] Geen, omdat de promotie geldt voor alle producten

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable - Klein
promotion_id [aanbieding_id] Geen, omdat de promotie geldt voor alle producten

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable - Groot
promotion_id [aanbieding_id] Geen, omdat de promotie geldt voor alle producten