Aanbieding-id [promotion_id]

Verkopers die promoties gebruiken, kunnen zowel in hun product- als promotiegegevens de aanbieding-id [promotion_id] gebruiken om producten aan promoties te koppelen. Meer informatie over promoties

Wanneer te gebruiken

• Optioneel voor elk product
Niet beschikbaar voor gratis vermeldingen

Als u een promotie gebruikt waarvoor het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] is ingesteld op specific_products, kunt u zowel in product- als promotiegegevens de aanbieding-id [promotion_id] gebruiken om een product te koppelen aan een promotie. Bekijk de feedspecificatie voor promoties.

Als u het kenmerk aanbieding-id gebruikt, weet Google welke producten promoties hebben en kunnen de promoties op de juiste wijze worden weergegeven.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient.

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII): alfanumeriek, underscores en koppeltekens
Limieten

1-50 tekens

Herhaald veld Maximaal 10 keer

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds

tbby123_us

XML-feeds <g:promotion_id>tbby123_us</g:promotion_id>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Gebruik het kenmerk aanbieding-id voor de specifieke producten in een promotie als voor de promotie het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] is ingesteld op specific_products. Als voor de promotie het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie is ingesteld op all_products, is het kenmerk aanbieding-id [promotion_id] niet nodig omdat de promotie van toepassing is op al uw producten.
  • Gebruik voor elke promotie een unieke ID. Met de ID kunnen zowel Google als u de promoties van elkaar onderscheiden.
  • Gebruik een stabiele ID voor elke promotie. Wijzig een ID niet als u deze eenmaal aan een promotie heeft toegewezen. De ID die u kiest, identificeert de promotie en wordt gebruikt om de prestatiegeschiedenis van het product bij te houden in Merchant Center en Google Ads. Als u de ID verandert, overschrijft u de promotie en de bijbehorende geschiedenis.
  • Gebruik of recycle dezelfde ID's niet voor verschillende promoties. Bijvoorbeeld:
    • Gebruik niet dezelfde ID voor verschillende promoties in hetzelfde doelland of in dezelfde doeltaal.
    • Gebruik een ID niet opnieuw voor nieuwe promoties. Zelfs als u een promotie niet meer gebruikt, mag u de ID van die promotie niet gebruiken voor een andere promotie. Wijs een unieke ID toe aan nieuwe promoties.
  • Vermijd spaties. Opeenvolgende spaties en spaties voor en na de ID worden automatisch verwijderd.
  • Gebruik zo nodig hoofdletters en kleine letters om ID's uniek te maken. Zo beschouwen we de ID's 'abc123' en 'ABC123' als verschillende promoties.
  • Gebruik geen symbolen, zoals % of !.
  • Geef geen ongeldige Unicode-tekens op. Deze tekens worden over het algemeen toegevoegd tijdens het coderingsproces van uw bestand. Om deze tekens te vermijden, gebruikt u UTF-8-codering. Dien bestanden in een gecomprimeerde bestandsindeling in om coderingsproblemen te voorkomen. Voorbeelden van ongeldige Unicode-tekens:
    • Controletekens (bijvoorbeeld U+200D)
    • Functietekens
    • Tekens voor privégebied
    • Vervangende paren
    • Niet-toegewezen codepunten

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Koppel een product aan meer dan 1 promotie door het kenmerk aanbieding-id [promotion_id] maximaal 10 keer per product te gebruiken.

Voorbeelden

Promotie geldt voor specifieke producten

Gebruik in productgegevens en promotiegegevens dezelfde waarde voor aanbieding-id [promotion_id] als er een promotie geldt voor een product.

Feedtype Promotiegegevens
Promotie Gratis verzending

Producten die in aanmerking komen voor promotie [product_applicability]

specific_products
Aanbieding-id [promotion_id] 01ABC

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable, klein
Aanbieding-id [promotion_id] 01ABC

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable, groot
Aanbieding-id [promotion_id] 01ABC

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable, extra groot
Aanbieding-id [promotion_id]
Promotie geldt voor alle producten

Gebruik het kenmerk aanbieding-id [promotion_id] niet, want uw promotie is van toepassing op alle producten.

Feedtype Promotiegegevens
Promotie Gratis verzending
Producten die in aanmerking komen voor promotie [product_applicability] all_products
Aanbieding-id [promotion_id]

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable, klein
Aanbieding-id [promotion_id] Geen, omdat de promotie geldt voor alle producten

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable, groot
Aanbieding-id [promotion_id]