promotion_id [aanbieding_id]: definitie

Verkopers die Speciale promoties gebruiken, kunnen het kenmerk promotion_id [aanbieding_id] gebruiken in zowel hun product- als promotiegegevens om producten aan promoties te koppelen. Meer informatie over Speciale promoties.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als u een promotie gebruikt waarbij product_applicability [product_applicability] is ingesteld op specific_products, kunt u het kenmerk promotion_id [aanbieding_id] gebruiken in zowel uw product- als uw promotiegegevens om een product te koppelen aan een promotie. Bekijk de feedspecificatie voor speciale promoties.

Dankzij promotion_id [aanbieding_id] weet Google welke producten promoties hebben, zodat we de promoties in uw advertenties op de juiste wijze kunnen weergeven.

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII): alfanumeriek, underscores en koppeltekens
Limieten

1-50 tekens

Herhaald veld Maximaal 10 keer

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds

tbby123_us

XML-feeds <g:promotion_id>tbby123_us</g:promotion_id>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Dien 'promotion_id' [aanbieding_id] in voor de specifieke producten in een promotie als voor de promotie het kenmerk product_applicability [product_applicability] is ingesteld op specific_products. Als voor de promotie product_applicability [product_applicability] is ingesteld op all_products, is promotion_id [aanbieding_id] niet nodig omdat de promotie van toepassing is op al uw producten.
  • Gebruik voor elke promotie een unieke ID. Dankzij de ID kunnen u en Google de promoties van elkaar onderscheiden.
  • Gebruik een stabiele ID voor elke promotie. Wijzig een ID niet als u deze eenmaal aan een promotie heeft toegewezen. De ID identificeert de promotie en wordt gebruikt om de advertentiegeschiedenis van het product te volgen in Merchant Center en Google Ads. Als u de ID wordt gewijzigd, worden uw promotie en haar geschiedenis overschreven.
  • Gebruik of recycle een ID niet voor verschillende promoties. Bijvoorbeeld:
    • Gebruik niet dezelfde ID voor verschillende promoties in hetzelfde doelland of in dezelfde doeltaal.
    • Gebruik een ID niet opnieuw voor nieuwe promoties. Zelfs als u een promotie niet meer gebruikt, mag u de ID van die promotie niet gebruiken voor een andere promotie. Wijs een unieke ID toe aan nieuwe promoties.
  • Vermijd spaties. Opeenvolgende spaties en spaties voor en na de ID worden automatisch verwijderd.
  • Gebruik indien nodig hoofdletters en kleine letters om ID's uniek te maken. Zo beschouwen we de ID's abc123 en ABC123 als verschillende promoties.
  • Dien geen symbolen in, zoals % of !
  • Dien geen ongeldige Unicode-tekens in. Deze tekens worden over het algemeen toegevoegd tijdens het coderingsproces van uw bestand. Om deze tekens te vermijden, gebruikt u UTF-8-codering. Dien bestanden in een gecomprimeerde bestandsindeling in om coderingsproblemen te voorkomen. Voorbeelden van ongeldige Unicode-tekens zijn:
    • Controletekens (bijvoorbeeld U+200D)
    • Functietekens
    • Privégebiedtekens
    • Vervangende paren
    • Niet-toegewezen codepunten

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Koppel een product aan meer dan één promotie door promotion_id [aanbieding_id] maximaal tien keer per product in te dienen.

Voorbeelden

Promotie geldt voor specifieke producten

Gebruik in product- en promotiegegevens dezelfde waarde voor promotion_id [aanbieding_id] wanneer er een promotie geldt voor een product.

Feedtype Promotiegegevens
Promotie Gratis verzending
product_applicability [product_applicability] specific_products
promotion_id [aanbieding_id] 01ABC

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable - Klein
promotion_id [aanbieding_id] 01ABC

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable - Groot
promotion_id [aanbieding_id] 01ABC

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable - Extra groot
promotion_id [aanbieding_id] Geen, omdat de promotie niet geldt voor dit product
Promotie geldt voor alle producten

Gebruik geen promotion_id [aanbieding_id] als uw promotie geldt voor alle producten.

Feedtype Promotiegegevens
Promotie Gratis verzending
product_applicability [product_applicability] all_products
promotion_id [aanbieding_id] Geen, omdat de promotie geldt voor alle producten

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable - Klein
promotion_id [aanbieding_id] Geen, omdat de promotie geldt voor alle producten

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable - Groot
promotion_id [aanbieding_id] Geen, omdat de promotie geldt voor alle producten