In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over 'kan alleen worden besteld'

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met de functie 'kan alleen worden besteld' (on display to order, ODO) kunt u producten tonen die in uw winkel worden weergegeven, maar niet onmiddellijk kunnen worden gekocht, bijvoorbeeld grote meubelen.

• Klanten die op Google zoeken naar vergelijkbare producten, krijgen deze advertenties met de annotatie 'in de winkel' in hun zoekresultaten.
  • Op uw door Google gehoste winkelpagina (GHLSF) worden deze producten aangemerkt als Kan worden besteld.

Klanten kunnen op uw advertentie met lokale voorraad of gratis lokale productvermelding klikken om het artikel te bekijken. Als ze het artikel willen kopen, kunnen ze naar de webpagina van uw winkel gaan en het artikel bekijken, bestellen en laten bezorgen of in uw winkel ophalen.

Uw ODO-advertenties met informatie over de winkelvoorraad en gratis lokale productvermeldingen leiden mensen die online winkelen standaard naar uw door Google gehoste winkelpagina. Als u kopers naar uw website wilt leiden in plaats van naar uw door Google gehoste winkelpagina, moet u de door de verkoper gehoste winkelpagina implementeren.

Voorbeeld van een desktopadvertentie voor 'kan alleen worden besteld'

Over het voorbeeld van advertenties voor items die alleen kunnen worden besteld voor mobiel

U kunt ODO alleen gebruiken als u aan de onderstaande vereisten voldoet. Neem via ons contactformulier contact op met ons supportteam om te controleren of u in aanmerking komt en alle regels naleeft.

Vereisten

Artikelen moeten aan de volgende vereisten voldoen om in aanmerking te komen voor ODO:

• Een geschatte levertijd voor ODO-artikelen: Op de landingspagina moet een geschatte levertijd staan nadat een bestelling is geplaatst voor een artikel in de winkel.
  • Informatie over verzendkosten en beleid: De URL die u voor uw winkelpagina opgeeft, moet volledige informatie over de verzendkosten bevatten voor het product dat alleen kan worden besteld, zoals de kosten en het beleid.

Vereisten voor de landingspagina van door verkopers gehoste winkelpagina's

Als u klanten naar uw website wilt sturen via een door de verkoper gehoste winkelpagina, moet u voldoen aan de bestaande vereisten voor door verkopers gehoste winkelpagina's (basis of compleet) en aan de vereisten voor landingspagina's hieronder:

• Door verkoper gehoste winkelpagina (basis): Nadat de klant een winkel heeft gekozen met de winkelkiezer, moet de lokale beschikbaarheid van het artikel in die winkel worden getoond als 'kan alleen worden besteld', zonder verdere interactie van de klant. Als een andere variant van het artikel alleen kan worden besteld, moet er 'Variant kan alleen worden besteld' staan.
  • Door verkoper gehoste winkelpagina (compleet): De beschikbaarheid 'kan alleen worden besteld' moet op de landingspagina worden weergegeven. Als een andere variant van het artikel alleen kan worden besteld, moet er 'Variant kan alleen worden besteld' staan.

Implementatie

Als u de functie 'kan alleen worden besteld' wilt implementeren, moet u uw feed met lokale productvoorraad updaten en de URL indienen van een webpagina met informatie over uw beleid voor artikelen die alleen kunnen worden besteld in uw Merchant Center-account.

Uw feed met lokale productvoorraad updaten

Voeg het kenmerk beschikbaarheid [availability] toe aan uw feed met lokale productvoorraad en gebruik on_display_to_order als waarde. Als u ook het kenmerk aantal [quantity] opgeeft, gebruikt u 1 voor artikelen die alleen kunnen worden besteld.

In uw primaire feed kunt u voor de artikelen die alleen kunnen worden besteld andere kenmerken toevoegen, zoals de beschikbare kleuren, maten en stofvarianten. Geeft u varianten van een artikel weer, bijvoorbeeld verschillende maten, kleuren en stoffen? Zorg dan dat alle opgegeven varianten beschikbaar zijn in uw winkel voor klanten.

Uw webpagina-URL voor 'kan alleen worden besteld' indienen

Volg de onderstaande stappen om de URL in te dienen van de webpagina met informatie voor klanten over uw beleid en procedures voor artikelen die alleen kunnen worden besteld:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Advertenties met lokale voorraad instellen of Gratis lokale vermeldingen instellen onder Tools.
  3. Selecteer het land waarvoor u de functie 'kan alleen worden besteld' wilt aanzetten.
  4. Voor 'kan alleen worden besteld (optioneel)' voegt u de URL toe voor de webpagina met informatie over uw verzendkosten en beleid.
  5. Klik op Verificatie aanvragen.

De status bekijken van de URL met verzendinformatie en het beleid voor artikelen die alleen kunnen worden besteld

Uw status voor 'kan alleen worden besteld' geeft aan of uw webpagina en bedrijf in aanmerking komen om de functie 'kan alleen worden besteld' te gebruiken. Volg de onderstaande stappen om uw status te controleren:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Advertenties met lokale voorraad instellen of Gratis lokale vermeldingen instellen onder Tools.
  3. Selecteer het tabblad voor uw land.
  4. Bekijk de status naast het veld 'kan alleen worden besteld'. Als de functie 'kan alleen worden besteld' is goedgekeurd, heeft deze de status Actief.

De URL met uw verzendinformatie en beleid voor artikelen die alleen kunnen worden besteld, kan de volgende status hebben:

Als u in uw feed met lokale productvoorraad producten wilt weergeven die alleen kunnen worden besteld, kunt u pas voorraadverificatie aanvragen als de URL voor artikelen die alleen kunnen worden besteld de status Geverifieerd heeft.