Hämta i dag

Kvalificering

Med funktionen hämta i dag kan du framhäva dina flerkanaliga köpalternativ direkt i dina annonser för lokala butikslager. Om du vill använda funktionen hämta i dag måste du implementera annonser för lokala butikslager. Du måste kunna erbjuda upphämtning samma eller påföljande dag, från det att beställningen görs, för varje produkt du vill aktivera hämta i dag för.

Obs! Vissa säljare som har aktiverat hämta i dag erbjuds möjligheten att förbättra sina annonser för lokala butikslager genom att lägga till märket Hämtning utanför. Det här är en betafunktion som gör att en indikator placeras högst upp i annonserna så att kunderna vet att de kan dra nytta av hämtning utanför eller kontaktlös hämtning.

För att vara berättigad till Hämtning utanför behöver du

• aktivera hämta i dag
  • erbjuda ett alternativ för hämtning utanför eller kontaktlös hämtning till kunder som köper produkter på din webbplats och föredrar att hämta varan i din butik
  • tillåta hämtning utanför eller kontaktlös hämtning utan att användarna behöver använda en app.

Kontakta en Google-representant om du vill veta mer.

Implementeringsalternativ

Funktionen hämta i dag är kompatibel med säljare som använder ett lokalt skyltfönster med Google som värd eller ett lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig eller grundläggande).

Så här går det till:

Typ Användarupplevelse Köpavisering
Lokalt skyltfönster med Google som värd Ett klick på en annons för ett lokalt butikslager leder till ett lokalt skyltfönster med Google som värd där användaren klickar på alternativet Hämta i dag och omdirigeras till din webbplats för att slutföra beställningen med hämtning i butik som utlämningsalternativ. Användarna ser information om tillgänglighet för hämtning som meddelar att varan kan köpas online och hämtas i en butik i närheten.
Lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) När användaren klickar på en annons för ett lokalt butikslager omdirigeras användaren till produktens målsida som visar tillgängligheten i en viss butik och möjligheten att köpa den online och hämta den i en butik i närheten. Användarna ser information om tillgänglighet för hämtning som meddelar att varan kan köpas online och hämtas i en butik i närheten.
Lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande) När användaren klickar på en annons för ett lokalt butikslager omdirigeras användaren till produktens målsida där det går att välja en butik för att se varans pris och tillgänglighet, köpa den online och hämta den i en butik i närheten. Användarna ser en kommentar om att varan kan köpas online och hämtas i en butik i närheten.

Relaterade länkar

Om du har problem med annonser för lokala butikslager kan du fylla i formuläret Kontakta oss.