I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Onboardingguide för lokalt lager

Skapa ett lagerflöde för lokala produkter

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Det här är steg 5b i onboardingguiden för lokala lager.

I den här artikeln får du veta hur du skapar ett lagerflöde för lokala produkter för annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser. Du hittar fullständig information om själva flödet i specifikationen för lagerflöde för lokala produkter.

Om du är intresserad av att skicka in produktdata via API kan du läsa mer om Google Content API.

Lagerflödet för lokala produkter är en lista över de produkter du säljer i varje butik. En del attribut är obligatoriska för alla varor, en del krävs för vissa typer av varor och en del är attribut som rekommenderas.

Obs! Om du inte anger ett obligatoriskt attribut kan det göra att produkten inte visas i resultaten.
Om du har varor där kunderna kan titta på varan i butiken men sedan behöver beställa den (exempelvis stora möbler) följer du stegen och verifierar webbadressen med policyer för visningsexemplar, endast beställning.

Bygg ett lagerflöde för lokala produkter

Steg 1: Skapa en textfil med avgränsning eller använd API

Börja med att skapa en textfil med avgränsning (rekommenderas). Du kan också använda API.

Obs! Det går nu att använda XML-filer för lagerflöden för lokala produkter.

Steg 2: Berätta vilka produkter som säljs i vilka butiker

Ange id [id], butikskod [store_code], tillgänglighet [availability] och pris [price] för varje produkt du säljer i minst en butik.

Visa ett exempel på ett lagerflöde för lokala produkter.

Attributet pris [price] krävs antingen i det primära flödet för nationella standardpriser eller i det här flödet om det finns butiksspecifika undantag.

Steg 3: Ladda upp ditt lagerflöde för lokala produkter

Skapa ett lagerflöde för lokala produkter genom att öppna avsnittet Flöden under Produkter i Merchant Center. Klicka på Lägg till lagerflöde för lokala produkter längst upp i tabellen för tilläggsflöden. Följ anvisningarna och ange följande uppgifter:
  • Typ: Lager med lokala produkter.
  • Språk: Språket på innehållet i ditt flöde. Varje målland har godkända språk. Det här språket ska matcha det primära flödets språk.
Viktigt! Om mållandet har flera godkända språk måste du skicka in ett primärt flöde och ett lagerflöde för lokala produkter för varje enskilt språk.
  • Flödesetikett: Välj flödesetiketten för det primära flöde som lagerflödet gäller för. Om du har fler än ett primärt flöde med samma flödesetikett tillämpas det här lagerflödet på alla.
  • Flödesnamn: Ange ett beskrivande namn som hjälper dig att identifiera flödet. Flödesnamnet behöver inte motsvara namnet på filen du skickar in.
  • Uppladdningsmetod: Välj om du vill ladda upp flödet manuellt eller lägga till en schemalagd hämtning. Vi rekommenderar att du laddar upp lagerflödet minst en gång om dagen.
Tips! Genomsökning av automatiserat flöde är nu tillgängligt för annonser för lokala butikslager. Det gör att du automatiskt kan generera ett lokalt lagerflöde med hjälp av information om produkttillgänglighet på din webbplats. Läs mer om genomsökning av automatiserat flöde för annonser för lokala butikslager.

Mer frekventa lageruppdateringar

Pris och lagertillgänglighet kan ändras ofta och skilja sig åt mellan olika butiker. Du kan öka flödesfrekvensen så att din lagerdata uppdateras oftare. Kontakta vårt supportteam via kontaktformuläret om du stöter på problem med flödesfrekvensen. Tänk också på att det kan ta upp till 24 timmar att synkronisera företagsadresserna till Merchant Center-kontot. Därför rekommenderar vi att du laddar upp lagerflödet 24 timmar efter att du har länkat kontot eller efter att en butikskod har ändrats eller uppdaterats i dina företagsprofiler.

Om du vill skicka produktdata via API kan du läsa mer om Google Content API.