I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Diagnostikk for produktvurderinger i Merchant Center

Diagnostikk for produktanmeldelser er en del av Merchant Center der du blant annet finner statistikk om feeden for produktrangeringer. Når du laster opp en feed direkte til Merchant Center, kan du se informasjon om anmeldelsene dine i funksjonen for diagnostikk for produktvurderinger, deriblant

• hvorvidt feeden ble lastet opp
  • feil og advarsler i forbindelse med ugyldige eller manglende data
  • en indikasjon på om du har sterke, unike identifikatorer i feeden
Diagnostikk for produktvurderinger i Merchant Center kan per nå brukes av selgere som laster opp feeder for produktrangeringer via Merchant Center. Hvis du bidrar med produktrangeringer via Google Kundeanmeldelser, kan du finne ut mer om oversikten for Google Kundeanmeldelser.

Statusen for anmeldelsene dine

Når en feed lastes opp, blir anmeldelsene i feeden plassert i én av disse kategoriene:

• Ikke godkjent: Disse må fjernes eller korrigeres. På grunn av feil i feeden ble ikke disse anmeldelsene behandlet. Sjekk at anmeldelsene er riktig formatert, og kjør dem via et XML-valideringsverktøy. Du kan finne og korrigere feil i datafeeden i Anmeldelser-delen i funksjonen for diagnostikk for produktvurderinger.
  • Må gjennomgås: Disse anmeldelsene er ferdig behandlet, men kan mangle verdier eller anbefalte unike identifikatorer. Med unike identifikatorer er det mer sannsynlig at anmeldelsene dine vises i Shopping-resultater. Du kan få bedre feedkvalitet ved å korrigere dataproblemer med funksjonen for diagnostikk for produktanmeldelser. Finn ut mer om unike identifikatorer
  • Klar for visning: Disse anmeldelsene er ferdig behandlet og inneholder alle de anbefalte identifikatorene. Du trenger ikke å gjøre noe.

Feil, varsler og advarsler

I funksjonen for diagnostikk for produktvurderinger i Merchant Center kan du se eventuelle feil i feeden du har lastet opp. Bruk «Finn ut mer»-linkene i Diagnostikk-funksjonen for å se hvordan du kan rette opp i problemer med feeden, og last så opp feeden på nytt. I veiledningen for feeder med produktvurderinger kan du se hvordan du skal formatere feeder.

Feil: Dette viser til anmeldelser som ikke er behandlet, og som dermed ikke kan brukes. Kontrollér at anmeldelsen er riktig formatert i henhold til feedspesifikasjonene for produktrangeringer, og sjekk at den inneholder alle de anbefalte identifikatorene.

Advarsel: Dette viser til problemer som kan føre til at den aktuelle anmeldelsen ikke vises. Hvis du vil heve kvaliteten på en anmeldelse, må du kontrollere at den er riktig formatert og inneholder alle de anbefalte identifikatorene.

Varsel: Dette viser til anmeldelser som ikke kan vises. Du trenger ikke å gjøre noe, men vi anbefaler at du leser gjennom programretningslinjene våre når du skal konfigurere feeden.

Feil

Dokumentet er tomt

Feeden inneholder ingen data. I feedveiledningen finner du et eksempel på en feed og en veiledning til formatering av feeder for produktrangeringer.

Ekstra innhold etter slutten av dokumentet

Det finnes data utenfor den avsluttende taggen. Prøv å bruke en XML-skjemavalidator for å sjekke feeden din. Du kan finne ut mer om XML-skjemavalidatorer på hjelpesiden.

Kunne ikke hente filen

Systemet kunne ikke hente ut den aktuelle filen fra feeden. Prøv å laste opp feeden på nytt.

Tidsstempelet har feil format

Tidsstempelet har feil format. Du må oppgi tidsstempler for å angi når anmeldelser ble skrevet. Tidsstempler kan omfatte informasjon om dato, tidssone og klokkeslett, for eksempel

2014-04-21T11:07:07-06:00

2014-04-21T18:00:00+01:00

2014-04-21T00:00:00Z

I feedveiledningen kan du se hvordan <review_timestamp> implementeres i en eksempelfeed. Det kan også være nyttig å sette seg inn i noen standarder, for eksempel den på denne siden, for å finne ut mer om riktig formatering av tidsstempler.

Feil beskrivelse i veiledningen for XML-behandling

Det brukes feil syntaks i en av behandlingsveiledningen i feeden din. Løs problemet, og kjør feeden via en XML-validator.

Ugyldig XML-tegn

Feeden din inneholder et ugyldig XML-tegn. Sørg for at du bruker escape-tegn på rett måte i forbindelse med tegn og strenger i feeden din.

Ugyldig XML-starttag

Feeden din inneholder en ugyldig XML-starttag. Gå til feedveiledningen for å se en liste over hvilke starttagger du kan bruke i feeder for produktvurderinger.

Ugyldig XML-verdi

Feeden inneholder en ugyldig XML-verdi. Prøv å bekrefte feeden i en XML-skjemavalidator, og last den så opp på nytt.

Mangler innhold

Anmeldelsen har ikke noe tekstinnhold. Google bruker ikke anmeldelser uten tekst. Hvis denne informasjonen er utelatt, må du legge til denne teksten i feeden. Gå til <review> i feedveiledningen for å se hvordan du kan formatere slik informasjon.

Vurdering mangler

Anmeldelsen har ingen total rangeringsverdi. Gå til <ratings> i feedveiledningen for å se hvordan du kan formatere dette elementet.

Manglende semikolon etter XML-enhetsreferanse

Det mangler et semikolon (;) i feeden din. Slike tegn brukes ofte etter enhetsdeklarasjoner som «$» og «&». Få bekreftet at feeden er gyldig, via en XML-skjemavalidator før du laster den opp.

Mangler tidsstempel

Tidsstempelet mangler. Du må oppgi tidsstempler for å angi når anmeldelser ble skrevet. Tidsstempler kan omfatte informasjon om dato, tidssone og klokkeslett, for eksempel

2014-04-21T11:07:07-06:00

2014-04-21T18:00:00+01:00

2014-04-21T00:00:00Z

I feedveiledningen kan du se hvordan <review_timestamp> implementeres i en eksempelfeed. Prøv også å bekrefte feeden din via en XML-skjemavalidator, og last den så opp på nytt. Du kan finne ut mer om XML-skjemavalidering på hjelpesiden.

Ingen avsluttende «>» for XML-taggen

Det mangler en avsluttende vinkelparentes («>») i én av taggene i feeden din. Kjør feeden gjennom en XML-skjemavalidator før du laster den opp.

Ingen XML-deklarasjon i begynnelsen av feeden

XML-deklarasjonen mangler i feeden, for eksempel «<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>». Legg til dette som den første linjen i feeden, og last den opp på nytt.

Misforhold mellom innledende og avsluttende XML-tag

Feeden inneholder en innledende og avsluttende XML-tag som ikke samsvarer med hverandre. Gå til feedveiledningen for å se en liste over hvilke innledende og avsluttende tagger du kan bruke i feeder for produktrangeringer.

Parsingen mislyktes

Feeden kunne ikke parses, og det ble ikke hentet ut noen anmeldelser. Prøv å bekrefte feeden i en XML-skjemavalidator, og last den så opp på nytt. Du kan finne ut mer om XML-skjemavalidatorer på hjelpesiden.

Ukjent XML-enhetsreferanse

Feeden inneholder én eller flere enheter som viser til en enhetsdeklarasjon som ikke kan identifiseres. Løs dette problemet, kjør feeden via en XML-skjemavalidator, og last den opp på nytt.

Innsamlingsmetode som ikke støttes

Innsamlingsmetoden støttes ikke. Feltet <collection method> (valgfritt) samsvarer ikke med de gyldige verdiene for «unsolicited» eller «post_fulfillment». Gå til feedveiledningen for å finne ut mer om hva disse betyr.

Vurderinger som ikke støttes

Rangeringsverdien i anmeldelsen støttes ikke. Det er stor sannsynlighet for at den oppgitte verdien ikke er innenfor det tillatte verdiområdet. Du skal kunne se minimums- og maksimumsverdien i feeden din i feilmeldingen knyttet til dette problemet i diagnostikken for produktvurderinger – hvis disse ble oppgitt. <ratings>-elementet inneholder <overall>-elementet med både minimums- og maksimumsverdien. Gå til feedveiledningen for å finne ut hvordan du skal formatere dette elementet.

Tagger som ikke støttes

Anmeldelsen inneholder tagger som ikke støttes. Dette kan for eksempel være gjentatt bruk av skilletegn. Siden problemet vedvarer, fikk vi ikke behandlet denne anmeldelsen. Fjern overflødige symboler fra anmeldelsen, og gå til feedveiledningen for å se en eksempelfeed.

Titteltypen støttes ikke

Tittelen i vurderingen støttes ikke, og du må justere <title>-elementet med en nonEmptyStringType. Gå til feedveiledningen for å finne ut hvordan <title>-elementet og andre <review>-elementer kan legges til i feeden.

Feil XML-tag på toppnivå

<feed>-elementet på toppnivå skal bare inneholde taggene som er nevnt i feedspesifikasjonene for produktrangeringer. Kontroller at feeden inneholder de rette taggene.

XML-feil

Det oppsto en XML-feil under parsing av feeden, og det kan hende at ingen av anmeldelsene ble hentet ut. Du må se på konteksten til feilen for å finne ut hvor i feedfilen feilen er. Hvis du trenger hjelp med å finne og løse den aktuelle feilen, kan du bruke en XML-skjemavalidator. Du finner mer informasjon om XML-skjemavalidering på hjelpesiden vår.

XML-systemet eller den offentlige nettadressen mangler

Systemet eller nettadressen mangler i «XML DOCTYPE»-deklarasjonen. Du må løse dette problemet før du laster opp feeden på nytt.

En XML-tag er ikke lukket

Feeden din inneholder en avsluttende tag som ikke er riktig. Gå til feedveiledningen for å finne ut hvordan du avslutter tagger i feeden.

Advarsler

Kommentaren inneholder én eller flere nettadresser

Anmeldelsen inneholder en nettadresse. Ikke ta med linker til andre nettsteder i anmeldelser. Du finner mer informasjon om dette i programretningslinjene.

Nettadressen har feil format

Nettadressen som er oppgitt, er i feil format. Elementene <review_url> og <product_url> må være med i feeden. <review_url>-elementet er en utvidelse av httpUrlType og inneholder linken til landingssiden for vurderingen. <product_url>-elementet er nettadressen for produktet og kan ha den samme verdien som <review_url>-elementet hvis nettadressen for vurderingen og nettadressen for produktet er den samme. Se nærmere på <review_url> og <product_url> i feedveiledningen for å finne ut hvordan du formaterer disse elementene.

Mangler product_id

Google knytter anmeldelser til produkter basert på globalt unike produktkoder. GTIN-numre er den anbefalte globale identifikatoren for å finne samsvar med anmeldelser. Produkt-ID-en mangler. Du finner mer informasjon om unike identifikatorer i brukerstøtten. Minst én av de anbefalte identifikatorene bør legges til i produktinformasjonen for hver anmeldelse, for å sikre at anmeldelsene forbindes med riktig produkt. Veiledninger for å legge til GTIN-numre finner du i feedveiledningen. Hvis det ikke er mulig å oppgi disse globalt unike produktkodene, forsøker Google å knytte en anmeldelse til et produkt basert på andre metadata, for eksempel vareenhet og produktnettadresser. Det er imidlertid ikke sikkert at problemet blir løst.

Mangler innhold for product_id

Anmeldelsen inneholder ikke <product_ids>-elementet, som er avgjørende for å knytte anmeldelser til produkter. Gå til feedveiledningen vår for å finne ut hvilke elementer som kan brukes sammen med <product_ids>. Aller helst bør produkt-ID-en være en unik identifikator, for eksempel et GTIN-nummer. Du finner mer informasjon om unike identifikatorer i brukerstøtten.

Manglende type for product_id

<product_id>-typen mangler. Se på eksempelfeeden i feedveiledningen for å finne ut hvordan dette elementet skal implementeres i feeden.

Mangler product_url

<product_url> mangler. Se på eksempelfeeden i feedveiledningen for å finne ut hvordan dette elementet skal implementeres i feeden.

Anmeldelses-ID mangler

Anmeldelsen mangler anmeldelses-ID. Anmeldelses-ID er en permanent, unik identifikator for en produktanmeldelse. ID-en skal brukes for å identifisere hver anmeldelse. ID-en vises ikke til kundene, men du kan bruke ID-en for å finne anmeldelsene dine. Oppdater feeden for anmeldelser ved å inkludere <review_id>-attributtet med en unik verdi for alle anmeldelsene. Gå til feedveiledningen for å finne ut hvordan <review_id> skal implementeres i feeden.

Mangler navnet på anmelderen

Navnet på anmelderen mangler. <name>-elementet er en utvidelse av «nonEmptyStringType» og inneholder navnet på eller aliaset til anmelderen. Hvis anmelderen er anonym, kan du angi dette med «is_anonymous»-attributtet. Du kan finne ut hvordan du formaterer <reviewer> <name>-elementet i feedveiledningen.

Mangler review_url

<review_url> mangler. Se på eksempelfeeden i feedveiledningen for å finne ut hvordan dette elementet skal implementeres i feeden.

Språket er ukjent

Språket i feeden er ukjent. Gå til denne siden for å se hvilke språk som støttes i Merchant Center.

Unødvendige tagger

Denne anmeldelsen inneholder unødvendige tagger. Dette kan for eksempel være gjentatt bruk av skilletegn. Fjern unødvendige tagger fra anmeldelsen, og gå til feedveiledningen for å se en eksempelfeed.

Kommentaren inneholder tegn som ikke støttes

Anmeldelsen inneholder kommentartegn som ikke støttes (« »). Erstatningstegn brukes til å erstatte ukjente tegn eller tegn som ikke kan gjenkjennes eller representeres. Fjern erstatningstegnene fra anmeldelsen, og gå til feedveiledningen for å se en eksempelfeed.

«product_id»-typen støttes ikke

<product_id>-typen støttes ikke. Du kan bruke unike identifikatorer, for eksempel GTIN-numre, som verdier for denne taggen. Du finner mer informasjon om dette i feedveiledningen. Du finner mer informasjon om unike identifikatorer i brukerstøtten.

Anmeldernavnet støttes ikke

Det ser ut til at anmeldernavnet ikke støttes. Navneverdier som omfatter hele navn, e-postadresser, telefonnumre og andre personopplysninger, støttes ikke.

• Hvis dataene dine inneholder hele navn eller andre personopplysninger, må du bruke pseudonymer eller forkortede navn. For eksempel kan du forkorte Kari Nordmann til Kari N.
  • Hvis du ikke kan fjerne personopplysningene, kan du bruke attributtet is_anonymous. Eksempel: <name is_anonymous="true">Anonym</name>.
Ikke tillatt Eksempler Anbefaling
Fullstendige navn Kari Nordmann Kari N., Kari, KN
E-postadresser jane.smith@example.com Merk som anonym
Kallenavn som inneholder hele navn eller andre personopplysninger kundenkarinordmann Merk som anonym
«review_url»-typen støttes ikke

Nettadressetypen for anmeldelsen som er oppgitt i feeden, støttes ikke. Verdien for <review_url> må enten være «singleton» eller «group». Gå til feedveiledningen for å finne ut hva disse verdiene betyr.

Varsler

Lav kvalitet på anmeldelser

Vi har kjørt en kvalitetsanalyse av anmeldelsen, og resultatet tilsier at den ikke innfrir kvalitetskravene for visning.

Søppelpost (merket av publisisten)

Anmeldelsen er merket som nettsøppel per <is_spam>-attributtet og vises derfor ikke. Gå til feedveiledningen for å finne ut mer om <is_spam>-attributtet.