In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over de richtlijnen voor Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over Merchant Center-richtlijnen in Merchant Center Next.

Voordat u een Merchant Center-account maakt en uw productgegevens indient, moet u ervoor zorgen dat uw bedrijf voldoet aan de volgende Merchant Center-richtlijnen:

Promote products [small icon] Alleen producten promoten die direct kunnen worden gekocht

Use official language [small icon] Een officiële taal gebruiken

Return policy [small icon] Klanten vertellen over uw retour- en teruggavebeleid

Collect user information [small icon] Op een verantwoorde en veilige manier gegevens van gebruikers verzamelen

Follow policies [small icon] Het relevante beleid volgen

Verify claim URL [small icon] Uw website-URL verifiëren en claimen

Website requirements [small icon] Websitevereisten

Make sure data meets specs [small icon] Ervoor zorgen dat uw gegevens voldoen aan de productspecificaties

Sign in Merchant Center [small icon] Regelmatig inloggen op uw Merchant Center-account

Promote products [Large icon]

Alleen producten promoten die direct kunnen worden gekocht

De producten die u promoot in Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen, moeten verkrijgbaar zijn via uw winkel. U mag Shopping-advertenties en gratis vermeldingen niet gebruiken om partner- of betalen-per-klik-links naar producten te promoten, behalve als u deelneemt aan een service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Service, CSS) in een land met het CSS-programma.

Links die in Shopping-advertenties en gratis vermeldingen worden gepromoot, moeten gebruikers rechtstreeks naar een pagina leiden waarop ze het geadverteerde product kunnen kopen.

Opmerking: Dit is niet van toepassing op voertuigadvertenties, een advertentie-indeling waarmee voertuigadverteerders hun voorraad nieuwe en gebruikte voertuigen (lichte personenauto's en vrachtwagens) kunnen promoten. Meer informatie over voertuigadvertenties

Meer informatie over het beleid Misbruik van het netwerk.

Meer informatie Over marktplaatsen en bureaus.

Use official language [Large Icon]

Een ondersteunde taal gebruiken

Gebruik bij het vermelden van uw producten een taal die wordt ondersteund in Merchant Center.

U kunt uw producten ook in meer dan één officiële taal vermelden. Zorg er wel voor dat u afzonderlijke productgegevens voor elke taal indient en dat de productgegevens zijn gekoppeld aan bestemmingspagina's in dezelfde taal.

Gebruik met name dezelfde taal voor:

• uw website,
  • de productgegevens die u indient,
  • de taal die u selecteert bij het registreren van uw productgegevens.

Meer informatie over ondersteunde talen

Return policy [large Icon]

Klanten vertellen over uw retour- en teruggavebeleid

Voeg informatie over uw retourbeleid toe aan uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen om de klantervaring te verbeteren. Google kan speciale kenmerken en services toevoegen op basis van uw retourbeleid, met name als een retourbeleid of service aantrekkelijk en concurrerend is.

U kunt uw retourbeleid handmatig delen met Merchant Center of dit automatisch doen met de Content API.

Gebruikers moeten toegang hebben tot uw retour- en teruggavebeleid, zelfs als u uw retour- en terugbetalingsinformatie heeft opgegeven in Merchant Center. Zorg dat uw retour- en teruggavebeleid duidelijk en gemakkelijk te vinden is. Vermeld uw beleid ook expliciet als u geen retourzendingen of terugbetalingen biedt.

In uw beleid moet u precies uitleggen hoe u omgaat met retourzendingen en terugbetalingen. Vermeld hierbij onder andere het volgende:

• Wat de gebruiker moet doen
  • In welke situaties u retourzendingen en terugbetalingen accepteert
  • Tijdsbestek waarin u retourzendingen accepteert
  • Wanneer de gebruiker een terugbetaling kan verwachten

Houd rekening met het volgende

U moet retourzendingen en terugbetalingen zelf verwerken. Google keurt geen retourzendingen of terugbetalingen goed en verwerkt deze niet.

Meer informatie over het beleid Verkeerde voorstelling van personen of producten.

Collect user information [Large Icon]

Op een verantwoorde en veilige manier gegevens van gebruikers verzamelen

Ga voorzichtig om met de gegevens die u verzamelt van gebruikers. Volg daarbij deze richtlijnen:

• Verzamel persoonlijke informatie, zoals creditcardnummers, via een SSL-beveiligde pagina.
  • Verkoop geen contactgegevens van uw gebruikers.
  • Gebruik geen persoonlijke gegevens of foto's van gebruikers in advertenties zonder hun toestemming.
  • Het hoofddoel van uw website mag niet het verzamelen van gebruikersgegevens zijn
  • Bied geen gratis artikelen of incentives aan, behalve in bepaalde situaties:
    • Bij de aankoop van een product
    • Als onderdeel van een marketingcampagne
    • Als het verzamelen van gebruikersgegevens niet het hoofddoel is

Meer informatie over het Beleid tegen het onverantwoordelijk verzamelen en gebruiken van gegevens

Follow policies [Large Icon]

Het relevante beleid volgen

Google heeft aanvullende beleidsregels die bepalen welke content u wel en niet mag opnemen in uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen. Deze regels worden niet specifiek genoemd in dit artikel. Voordat u zich aanmeldt voor een Merchant Center-account, moet u ervoor zorgen dat de producten die u wilt vermelden voldoen aan het relevante Shopping-beleid. Zorg dat u een geldig bedrijfsadres en geldig telefoonnummer invoert, zodat u voldoet aan onze standaardvereisten voor bedrijfsverificatie.

Er gelden beleidsregels voor de promotie van producten in Shopping-advertenties, in gratis productvermeldingen op Google en via andere Merchant Center-programma's. Meer informatie over het Beleid voor Shopping-advertenties

Verify claim URL [Large Icon]

Uw website verifiëren en claimen

U moet uw domein claimen en verifiëren in de Search Console om te bevestigen dat u de eigenaar bent van uw site en om te voorkomen dat anderen uw website claimen. Als u uw URL wilt verifiëren (ook wel uw websiteadres genoemd), moet u de HTML-code van uw website kunnen bewerken of bestanden kunnen uploaden naar uw server.

Meer informatie over hoe u uw website kunt laten verifiëren en claimen

Website requirements [Large icon]

Websitevereisten

We hebben beleidsregels opgesteld waarin de vereisten voor uw website op siteniveau worden beschreven. Op basis van de Merchant Center-functies die u gebruikt, kunnen we uw website nalopen op een aantal basisvereisten, waaronder de volgende:

• Nauwkeurige contactgegevens. U moet op uw website minimaal 1 manier bieden waarop klanten contact met u kunnen opnemen. U kunt bijvoorbeeld een contactformulier, een link naar uw bedrijfsprofiel op social media, een e-mailadres of een telefoonnummer toevoegen.
  • Veilig betaalproces. Voor de verwerking van betalingen en transacties en voor de verzameling van gevoelige en financiële persoonlijke informatie van de gebruiker moet een beveiligde verwerkingsserver worden gebruikt (SSL-beveiligd, met een geldig SSL-certificaat: https://).
  • Betaalmethoden. Zorg dat er minimaal één conventionele betaalmethode beschikbaar is bij het afrekenen. Bijvoorbeeld een creditcard, pinpas, facturering of betaling bij bezorging.
  • Teruggavebeleid. Zorg ervoor dat u een retour- en teruggavebeleid toevoegt waarin duidelijk staat vermeld hoe u hiermee omgaat, inclusief alle vereisten en termijnen. Als u retourzendingen en teruggaven niet accepteert, moet u dit duidelijk op uw site vermelden.
  • Factureringsvoorwaarden. Uw site moet alle gerelateerde voorwaarden duidelijk en overzichtelijk weergeven, en het betalingsmodel en de volledige kosten die een gebruiker voor en na de aankoop moet betalen.
  • Volledig betaalproces. Zorg dat gebruikers producten aan hun winkelwagen kunnen toevoegen en het betaalproces vlot en volledig kunnen afronden. Meer informatie over de vereisten voor landingspagina's

Make sure data meets specs [Large icon]

Ervoor zorgen dat uw gegevens voldoen aan de productspecificaties

Als u klaar bent om uw producten via Merchant Center in te dienen, moet u uw productgegevens opmaken zodat deze voldoen aan de productspecificaties. Dit zijn de opmaakrichtlijnen die aangeven hoe u uw gegevens moet indienen zodat wij ze kunnen verwerken.

Hoewel de specificatie veel informatie bevat, kan het nuttig zijn om deze nu door te nemen, zodat u begrijpt wat voor soort gegevens u uiteindelijk moet indienen.

Meer informatie over productspecificaties

Sign in Merchant Center [Large icon]

Regelmatig inloggen op uw Merchant Center-account

Log minimaal één keer per 14 maanden in op uw Merchant Center-account om uw profiel actief te houden. Als u af en toe inlogt, weten wij dat uw productgegevens actueel en niet verouderd zijn.

Onboarding done celebration [graphic]