Gode fremgangsmåter for vedlikehold av landingssider eller planlagt nedetid for nettsteder

Du må kanskje utføre vedlikehold på landingssidene til produktet ditt eller planlegge nedetid for nettstedet ditt. Hvis produktdataene dine er aktive når landingssiden din ikke er aktiv, kan du måtte betale for klikk som genereres når brukere får opp feilmeldingen på landingssiden din. Dessuten kan produktene dine bli avvist i Merchant Center hvis landingssiden gjennomsøkes og det dukker opp feil.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du sender inn produktinformasjonen din for å informere oss om en feil på nettstedet ditt og for å begrense risikoen for avvisning av varer.

Før landingssiden din blir utilgjengelig

Trinn 1: Bruk Google Search Console til å begrense hvor ofte Google gjennomsøker nettstedet ditt

Når: minst 24 timer før landingssiden din blir utilgjengelig

Advarsel

Vi anbefaler ikke at du begrenser Googles gjennomsøkingsfrekvens hvis nettstedet ditt har en million besøkende eller mer per dag. Hopp i stedet til trinn 2: slå av automatiske vareoppdateringer.

1. Gå til verktøy og innstillinger i Google Search Console.
  2. Klikk på området som blir utilgjengelig.
  3. Klikk på «Innstillinger» øverst til høyre, og klikk deretter på Innstillinger for nettstedet.
  4. Under «Gjennomsøkingsfrekvens» klikker du på Begrens Googles maksimale gjennomsøkingsfrekvens. Hvis du ikke ser dette alternativet, klikker du på Finn ut mer og gir Google beskjed om nedetiden din gjennom skjemaet du finner ved å følge linken.
  5. Dra glidebryteren til den laveste innstillingen, og klikk på Lagre.

Trinn 2: Slå av automatiske vareoppdateringer

Når: Hvis du bruker automatiske vareoppdateringer, må du slå av denne funksjonen minst 24 timer før landingssiden din blir utilgjengelig

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og klikk deretter på Automatiske forbedringer under «Innstillinger».
  3. Slå av Aktivér automatiske vareoppdateringer.
  4. Klikk på Lagre.

Trinn 3: Bruk excluded_destination [utelatt_destinasjon] i produktinformasjonen din

Når: minst to timer før landingssiden din blir utilgjengelig

Hvis produktet er tilgjengelig for salg, men du vil slutte å vise annonser for det, bruker du attributtet excluded_destination [utelatt_destinasjon]. Dette gjør at du kan deaktivere Shopping-annonser mens du fortsatt benytter deg av andre annonseformater, for eksempel Googles plattformer eller dynamisk remarketing. Finn ut mer om attributtet excluded_destination [utelatt_destinasjon]

Ikke bruk out_of_stock [ikke_på_lager] for attributtet availability [tilgjengelighet] for produkter du ikke lenger selger. Fjern i stedet alle utgåtte produkter fra produktinformasjonen din.

Etter at landingssiden din blir tilgjengelig igjen

Når landingssiden din blir tilgjengelig igjen, må du sørge for at du gjenoppretter alle innstillingene.

Gjenopprett gjennomsøkingsgrensen i Google Search Console

For å sikre at Google gjennomsøker nettstedet ditt tidligere, må du la Google optimalisere gjennomsøkingsfrekvensen for nettstedet ditt eller i alle fall angi en høy frekvensgrense. Hvis nettstedet ditt har vært nede en stund, kan det hende at Google gjennomsøker nettstedet ditt oftere enn normalt.

1. Gå til verktøy og innstillinger i Google Search Console.
  2. Klikk på området som ble gjort utilgjengelig.
  3. Klikk på «Innstillinger» øverst til høyre, og klikk deretter på Innstillinger for nettstedet.
  4. Under «Gjennomsøkingsfrekvens» klikker du på La Google optimalisere for nettstedet mitt eller drar glidebryteren til den høyeste innstillingen. Hvis du ikke ser dette alternativet, klikker du på Finn ut mer og gir Google beskjed om at siden din er tilgjengelig igjen, gjennom skjemaet du finner ved å følge linken.
  5. Klikk deretter på Lagre.

Aktiver automatiske vareoppdateringer på nytt hvis du slo dem av

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og klikk deretter på Automatiske forbedringer under «Innstillinger».
  3. Velg  Vareoppdateringer-fanen.
  4. Slå på Aktiver automatiske vareoppdateringer.
  5. Klikk på Lagre.

Oppdater tilgjengelighetsattributtet

Angi attributtet availability [tilgjengelighet] på nytt slik at det samsvarer med den aktuelle tilgjengeligheten til produktene dine. Last deretter opp feeden din på nytt.

Feilsøking

Hvis du har fulgt trinnene i denne artikkelen og produktene dine likevel ble avvist fordi Google gjennomsøkte siden din når den ikke var tilgjengelig, trenger du ikke å bekymre deg. Google gjennomsøker mest sannsynlig landingssiden din igjen innen en dag. Hvis landingssiden din er tilgjengelig da, fjernes avvisningen.