In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Praktische tips voor onderhoud van de landingspagina of een geplande onderbreking van de site

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Mogelijk moet u onderhoud uitvoeren op de landingspagina's van uw product of een onderbreking van uw site plannen. Als uw productgegevens actief blijven terwijl uw landingspagina dat niet is, kan dit ertoe leiden dat u betaalt voor klikken wanneer klanten uw landingspagina bezoeken en bij de foutmelding terechtkomen. Verder is het mogelijk dat uw producten worden afgekeurd in Merchant Center als de landingspagina wordt gecrawld en er een foutmelding wordt geretourneerd.

In dit artikel leggen we uit hoe u uw productgegevens indient om ons op de hoogte te stellen van een storing op uw site en om het risico op afkeuring van producten te beperken.

Op deze pagina

Voordat uw landingspagina offline gaat

Stap 1: Gebruik Google Search Console om te beperken hoe vaak Google uw website crawlt

Doe dit minimaal 24 uur voordat uw landingspagina's offline gaan.

We raden u af de crawlsnelheid van Google te beperken als uw website een miljoen bezoeken of meer per dag krijgt. In dat geval gaat u verder met stap 2: Zet automatische artikelupdates uit.

Nadat u de crawlsnelheid heeft beperkt, is de nieuwe crawlsnelheid 90 dagen geldig. Na 90 dagen wordt de crawlsnelheid teruggezet naar de vorige instelling. Meer informatie over hoe u de crawlsnelheid voor Googlebot wijzigt

Stap 2: Zet automatische artikelupdates uit

Als u automatische artikelupdates gebruikt, zet u deze uit minimaal 24 uur voordat uw landingspagina offline gaat.

Stap 3: Gebruik het kenmerk uitgesloten bestemmingen in uw productgegevens

Als het product te koop is, maar u er geen advertenties meer voor wilt tonen, gebruikt u het kenmerk uitgesloten bestemmingen [excluded_destination]. Meer informatie over uitgesloten bestemming [excluded_destination].

Goed om te weten:

• Producten die langer dan 7 dagen van alle bestemmingen worden uitgesloten, worden automatisch verwijderd.
  • Gebruik out of stock niet voor het kenmerk beschikbaarheid [availability] voor producten die u niet meer verkoopt. Verwijder in plaats daarvan de producten die u niet meer verkoopt uit uw productgegevens.
Opmerking: We raden u aan de campagne te onderbreken voordat u producten uitsluit. Zo voorkomt u dat er toch advertenties worden weergegeven als gevolg van systeemvertragingen. U kunt de campagne onderbreken of gebruikmaken van het kenmerk uitgesloten bestemmingen[excluded_destination].

Als uw landingspagina weer beschikbaar is

Als uw landingspagina weer beschikbaar is, herstelt u voor elke instelling de oude status.

De crawllimiet opnieuw instellen in Google Search Console

Als u wilt dat Google uw site sneller crawlt, kan Google de crawlsnelheid voor uw site optimaliseren of op zijn minst op een hoge limiet instellen. Als uw site enige tijd offline is geweest, kan het zijn dat Google uw site met een hogere snelheid crawlt dan normaal.

Het kenmerk uitgesloten bestemmingen updaten

Stel het kenmerk uitgesloten bestemmingen [excluded_destination] weer in zodat uw producten worden toegevoegd aan de gewenste bestemmingen en upload uw feed opnieuw.

Tip: Als u de stappen in dit artikel heeft uitgevoerd en uw product nog steeds werd afgekeurd omdat Google uw pagina heeft gecrawld terwijl deze niet beschikbaar was, hoeft u zich geen zorgen te maken. Google crawlt uw landingspagina doorgaans binnen een dag opnieuw. Als uw bestemmingspagina dan beschikbaar is, verdwijnt de afkeuringsmelding.