I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Optimale løsninger ved vedligeholdelse af landingssider eller et planlagt udfald på et website

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Du kan være nødt til at udføre vedligeholdelse på dit produkts landingssider eller planlægge et udfald på dit website. Hvis dine produktdata forbliver aktive, når din landingsside er nede, kan det ende med, at du betaler for klik, når kunderne ser fejlmeddelelsen for din landingsside. Dine produkter kan også blive afvist i Merchant Center, hvis landingssiden crawles og viser en fejl.

I denne artikel kan du se, hvordan du indsender dine produktdata for at oplyse os om et udfald på dit website og for at begrænse risikoen for afvisning af produkter.

På denne side

Før din landingsside bliver utilgængelig

Trin 1: Brug Google Search Console til at begrænse, hvor tit Google crawler dit website

Mindst 24 timer før dine landingssider bliver utilgængelige.

Vi anbefaler ikke at begrænse Googles crawlhastighed, hvis der er mere end ca. en million besøg eller derover på dit website pr. dag. Gå i stedet videre til trin 2: Deaktiver automatisk opdatering af varer.

Når du har begrænset din crawlhastighed, gælder den nye crawlhastighed i 90 dage. Når de 90 dage er gået, vender crawlhastigheden tilbage til den forrige indstilling. Få flere oplysninger om, hvordan du ændrer Googlebots crawlhastighed

Trin 2: Deaktiver automatisk opdatering af varer

Hvis du bruger automatisk opdatering af varer, skal du deaktivere funktionen, mindst 24 timer før din landingsside bliver utilgængelig.

Trin 3: Brug attributten 'udelukkede destinationer' i dine produktdata

Hvis produktet er tilgængeligt til salg, men du gerne vil stoppe med at vise annoncer for produktet, skal du bruge attributten udelukket destination [excluded_destination]. Få flere oplysninger om udelukket destination [excluded_destination].

Husk!

• Produkter, der ekskluderes fra alle destinationer i mere end 7 dage, slettes automatisk.
  • Bemærk! Brug ikke out_of_stock til attributten tilgængelighed [availability] for produkter, som du ikke længere sælger. Fjern i stedet eventuelle udgåede produkter fra dine produktdata.
Bemærk! Den bedste fremgangsmåde er at sætte kampagnen på pause, før du begynder at ekskludere produkter, så du forhindrer visning af annoncer på grund af systemforsinkelser. Du kan enten sætte kampagnen på pause eller bruge attributten ekskluderet destination [excluded_destination].

Når din landingsside bliver tilgængelig igen

Når din landingsside igen er tilgængelig, skal du sørge for, at alle indstillinger tilbageføres til deres tidligere konfiguration.

Nulstil crawlgrænsen i Google Search Console

Du kan sikre dig, at Google crawler dit website hurtigere, ved at lade Google optimere crawlhastigheden for websitet eller i det mindste indstille den til en høj grænse. Hvis dit website har været nede i et stykke tid, vil du muligvis lægge mærke til, at Google crawler websitet oftere end normalt.

Opdater attributten ekskluderet destination

Tilpas attributten 'udelukkede destinationer' [excluded_destination], så den inkluderer dine produkter på de ønskede destinationer, og upload derefter dit feed igen.

Tip! Hvis du har fulgt vejledningen i denne artikel, og dit produkt alligevel er blevet afvist, fordi Google crawlede din side, mens den ikke var tilgængelig, så bare rolig. Google crawler som regel din landingsside igen inden for en dag. Hvis din landingsside er tilgængelig på det pågældende tidspunkt, bliver notifikationen om afvisning fjernet.