item_group_id [tuoteryhmän_tunnus]: Määritelmä

Tuoteversiot voi ryhmitellä tuotetietoihin määritteellä item_group_id [tuoteryhmän_tunnus]. Versiot ovat ryhmä samanlaisia tuotteita, jotka eroavat toisistaan esimerkiksi seuraavien yksityiskohtien ja määritteiden perusteella: size [koko], color [väri], material [materiaali], pattern [kuvio], age_group [ikäryhmä], size_type [kokotyyppi]size_system [kokojärjestelmä] ja unit_pricing_measure [yksikköhinnoitteluperuste].

Kun käytät item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä tuotteiden ryhmittelyyn, tuote ja sen versiot näkyvät käyttäjille ryhmänä eikä erillään.

An example ad showing a shoe with different color variants

Käyttö

Pakollinen tuoteversioille, joita myydään seuraaviin maihin:
  • Brasilia
  • Ranska
  • Saksa
  • Japani
  • Iso-Britannia
  • Yhdysvallat

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että ymmärrämme lähettämäsi datan.

Tyyppi Unicode-merkit (suositus: vain ASCII): aakkosnumeeriset merkit, alaviivat ja ajatusviivat
Rajoitukset 1–50 merkkiä
Toistuva kenttä Ei

Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet AB12345
XML-syötteet <g:item_group_id>AB12345</g:item_group_id>

Saat lisätietoja sovellusliittymän muodosta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat tuotetietojesi laadun.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi mainoksia voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Käytä samaa item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteen arvoa saman tuotteen jokaiselle versiolle. Esimerkiksi T-paidasta voi olla yhdeksän versiota: kolme kokoa (small, medium ja large) ja kolme väriä (punainen, sininen ja vihreä). Määritä jokainen versio erillisenä tuotteena, joita on siis yhdeksän, ja lisää jokaisen tuotteen item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteelle sama arvo merkiksi siitä, että kyseessä ovat versiot.
  • Jokaisen erillisen tuoteryhmän item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑arvon on oltava yksilöllinen.
    • Älä tee item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteistä yksilöllisiä kirjainkoon avulla. Tulkitsemme esimerkiksi item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑arvot abc123 ja ABC123 samaksi tuotteeksi.
    • Älä käytä tai kierrätä samaa item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑arvoa eri tuotteissa
  • Käytä item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteen kanssa versiomääritettä. Kun siis lisäät item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteen, käytä versioissa ainakin yhtä seuraavista määritteistä: color [väri], pattern [kuvio], material [materiaali], age_group [ikäryhmä], gender [sukupuoli], size [koko], size_type [kokotyyppi]size_system [kokojärjestelmä] ja unit_pricing_measure [yksikköhinnoitteluperuste].
  • Käytä samoja versiomääritteitä kaikille tuotteille, joilla on sama item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määrite. Jos lisäät mekon, jota on kahta kokoa ja väriä, jokaisessa määrittämässäsi tuotteessa on oltava arvo color [väri] ‑määritteelle ja size [koko] ‑määritteelle. Älä lisää väriä ja kokoa vain yhdelle mekolle vaan myös muille.
  • Varmista, että laskeutumissivullasi näytetyt tuotetiedot vastaavat esimerkiksi kullekin seuraavista määritteistä asettamiasi arvoja: title [nimi], color [väri], pattern [kuvio], material [materiaali], price [hinta], availability [saatavuus] ja image_link [kuvalinkki]. Lue lisää Shopping-mainosten laskeutumissivujen vaatimuksista.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä ylätason SKU-tunnusta item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteen arvona saman tuotteen jokaiselle versiolle. Älä käytä ylätason SKU-tunnusta erillisenä tuotteena. Jos haluat ryhmitellä versioita ylätason SKU-tunnusta käyttämällä, käytä ylätason SKU-tunnusta item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteen arvona saman versioryhmän kaikille tuotteille.
  • Älä sekoita item_group_id [tuoteryhmän_tunnus]- ja id [tunnus] ‑määritteitä keskenään. Käytä id [tunnus] ‑määritettä yksittäisen tuotteen yksilöintiin ja item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä useiden tuotteiden ryhmittelyyn versioina.
  • Älä lisää item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä, jos tuotteesi ei ole versio. Jos tuotteesi on samanlainen kuin muut tuotteet mutta ei nimenomaan versio, älä käytä item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä. Esimerkkejä tuotteista, jotka eivät ole versioita, voivat olla valikoidut tuotteet (puku, johon kuuluvat takki ja housut) sekä muut setit erilaisia tuotteita, joita myydään yhdessä (vaikkapa kylpyhuonetarvikkeiden setti).
  • Käytä samaa item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä kullekin tuoteversioryhmälle. Kun olet määrittänyt tuotteelle item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteen, älä muuta sitä. Jos item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määrite muuttuu usein, se voi aiheuttaa epäjohdonmukaisuuksia versioiden ryhmittelyyn ja näyttämiseen käyttäjille.
  • Älä käytä item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä versioille, joita ei tueta. Jos tuotteesi vaihtelee ei-tuetun määritteen (kuten auton merkki tai malli) mukaan tai jos kyseessä on tilauksesta valmistettava yksilöity tuote, josta on yli 30 versiota, älä käytä item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä versioiden ilmaisemiseen. Tutustu ei-tuettuja versioita koskeviin parhaisiin käytäntöihin.

Esimerkkejä

Yleiset esimerkit

Green checkmark

Lisää versiotiedot versiomääritteitä käyttämällä. Esimerkki:

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – S – punainen
id [tunnus] 12345-S-P
color [väri]     punainen
size [koko] S
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – M – sininen
id [tunnus] 12345-M-M
color [väri]     sininen
size [koko] M
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345
Red X

Älä lisää versioita ilman versiomääritteitä. Älä esimerkiksi tee näin:

Tuote Google-logollinen T-paita
title [nimi]     Google-logollinen T-paita – S – punainen
id [tunnus]     12345-S-P
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote Google-logollinen T-paita
title [nimi]     Google-logollinen T-paita – S – sininen
id [tunnus]     12345-S-S
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Vaatteet

Vaatetuotteista on usein erilaisia versioita. Käytä samaa item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä jokaiselle versiolle. Tässä on esimerkki vaatteesta, jonka kahta väriä on kolme kokoa jokaista.

Huom. Määrite gender [sukupuoli] saattaa olla pakollinen myyntimaasta riippuen, ja tuoteversion määritteiden tarkka esittäminen edellyttää sitä.

Esimerkissä määrität nämä kuusi versiota:

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – S – valkoinen
id [tunnus] 12345-P-V
color [väri]     valkoinen
size [koko] S
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – S – musta
id [tunnus] 12345-S-M
color [väri]     musta
size [koko] S
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – M – valkoinen
id [tunnus] 12345-M-V
color [väri]     valkoinen
size [koko] M
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – M – musta
id [tunnus] 12345-M-M
color [väri]     musta
size [koko] M
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – L – valkoinen
id [tunnus] 12345-L-V
color [väri]     valkoinen
size [koko] L
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – L – musta
id [tunnus] 12345-L-M
color [väri]     musta
size [koko] L
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Kengät

Määritä kengät samalla tavalla kuin vaatteet. Ryhmittele saman tuotteen versiot lisäämällä sama tem_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määrite jokaiselle versiolle.

Tuote     Tennistossut
title [nimi] Tennistossut – 8 – kapea
id [tunnus] 12460-8b-sin
color [väri]     sininen/oranssi/virheä
size [koko] 8B
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Tennistossut
title [nimi] Tennistossut – 8
id [tunnus] 12460-8-sin
color [väri]     sininen/oranssi/virheä
size [koko] 38
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Tennistossut
title [nimi] Tennistossut – 8 – leveä
id [tunnus] 12460-8w-sin
color [väri]     sininen/oranssi/virheä
size [koko] 8W
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345
Elektroniikka

Elektroniikkatuotteita voi määrittää versioina. Jos esimerkiksi puhelinta on saatavilla useissa väreissä, voit lisätä jokaisen värin versiona käyttämällä samaa item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteen arvoa.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Tuote Google Nexus 6
title [nimi] Google Nexus 6 – 32 Gt – Midnight Blue – avattu
id [tunnus] 2345-32gb-midblu
color [väri] midnight blue
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 2345

Tuote Kunnostettu Google Nexus 6
title [nimi] Google Nexus 6 – 32 Gt – Cloud White – sopimuksella
id [tunnus] 2345-32gt-cldwh
color [väri] cloud white
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 2345
Kalusteet

Kalusteita voi määrittää versioina. Jos esimerkiksi sohvaa on saatavilla useissa kangasmateriaaleissa, voit lisätä jokaisen materiaalin versiona käyttämällä samaa item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteen arvoa.

An illustration of a couch with product staging

Tuote Retrosohva
title [nimi] Retrotyylinen mikrokuitusohva – pilkkukuvio – keltainen ja harmaa
id [tunnus] 3456-pil-kelt-har
color [väri] keltainen/harmaa
material [materiaali] mokkanahka
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 3456

Tuote Retrosohva
title [nimi] Retrotyylinen mikrokuitusohva – nahka – vihreä
id [tunnus] 3456-nah-vhr
color [väri] vihreä
material [materiaali] nahka
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 3456

Tuote Muotoiltu vanerinen aulatuoli
title [nimi] Muotoiltu vanerinen aulatuoli – saksanpähkinä
id [tunnus] 1a2b3c-sak
color [väri] saksanpähkinä
material [materiaali] vaneri
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 1a2b3c

Tuote Muotoiltu vanerinen aulatuoli
title [nimi] Muotoiltu vanerinen aulatuoli – saarni
id [tunnus] 1a2b3c-saa
color [väri] saarni
material [materiaali] vaneri
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 1a2b3c
Meikkituotteet

Meikkituotteita voi määrittää versioina. Jos esimerkiksi meikkiä on saatavilla useissa väreissä, voit lisätä jokaisen värin versiona käyttämällä samaa item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteen arvoa.

Tuote Meikkivoide
title [nimi] Meikkivoide – beige
id [tunnus] 0987-b
color [väri] beige
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 0987

Tuote Meikkivoide
title [nimi] Meikkivoide – beige medium
id [tunnus] 0987-bmed
color [väri] beige medium
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 0987

Elintarvikkeet

Elintarvikkeita voi määrittää versioina. Oletetaan esimerkiksi, että myyt basmatiriisiä erikokoisissa, painon mukaan myytävissä pusseissa. Voisit lisätä kunkin tuotteen versiona käyttämällä samaa item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä.

Tuote Basmatiriisi
title [nimi] Basmatiriisi – erittäin pitkäjyväinen
id [tunnus] 575185159
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 123456
price [hinta] 11,20 €
unit_pricing_measure [yksikköhinnoitteluperuste] 5 kg
unit_pricing_base_measure [yksikköhinnan_perusmäärä] 1 kg