Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja uudelle Kauppiaskeskukselle.

An example ad showing a shoe with different color variants

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritettä käytetään tuoteversioiden erottamiseen tuotetiedoissa. Tuoteversioilla tarkoitetaan samankaltaisia tuotenimikkeitä, joiden välillä on erona esimerkiksi vain koko [size], väri [color], materiaali [material], kuvio [pattern], ikäryhmä [age_group] ja sukupuoli [gender].

Kun ryhmittelet tuotteet tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteen avulla, tuotteen eri versiot näkyvät asiakkaille ryhmänä, eivät erikseen.

Sisällys

Käyttö

Required Pakollinen kaikkien tuoteversioiden maksuttomissa listauksissa

Required Pakollinen tuoteversioiden Shopping-mainoksissa, joita kohdistat seuraaviin maihin:

• Brasilia
  • Ranska
  • Saksa
  • Japani
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja lähetetään englanniksi

Tyyppi Unicode-merkit (suositus: vain ASCII): aakkosnumeeriset merkit, alaviivat ja ajatusviivat
Rajoitukset 1–50 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Schema.org-omaisuus
(Lisätietoja)

Product.inProductGroupWithID, Tyyppi: Text
ProductGroup.productGroupId
, Tyyppi: Text

Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet AB12345
XML-syötteet <g:item_group_id>AB12345</g:item_group_id>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos et noudata vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilin Diagnostiikka-sivulla.

• Ilmoita kaikille eri tuotteille yksilöllinen tunnus. Käytä samaa arvoa tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteessä kaikille saman tuotteen versioille. Esimerkiksi T-paidasta voi olla yhdeksän versiota: kolme kokoa (S, M ja L) ja kolme väriä (punainen, sininen ja vihreä). Lähetä jokainen versio erillisenä tuotteena (yhteensä yhdeksän), ja lisää jokaisen kohdalla tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteelle sama arvo merkiksi siitä, että kyseessä ovat saman tuotteen versiot.
  • Erillisille tuoteryhmille on käytettävä tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteessä yksilöllistä arvoa.
    • Älä tee tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteistä yksilöllisiä kirjainkoon avulla. Arvot "abc123" ja "ABC123" tulkitaan samaksi tuotteeksi.
    • Älä käytä tai kierrätä samaa tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritettä eri tuotteissa.
  • Käytä tuoteryhmän tunnuksen määritteen kanssa versiomääritettä. Kun ilmoitat tuoteryhmän tunnuksen, varmista, että versioissa käytetään vähintään yhtä versiomääritettä, kuten väri [color], kuvio [pattern], materiaali [material], ikäryhmä [age_group], sukupuoli [gender] tai koko[size].

• Käytä samoja versiomääritteitä kaikille tuotteille, joilla on sama tuoteryhmän tunnus. Jos lisäät esimerkiksi mekon, josta on saatavana kaksi väri- ja kaksi kokovaihtoehtoa, sinun pitää ilmoittaa väri [color]- ja koko [size] ‑määritteiden arvot kullekin tuotteelle. Älä lisää väriä ja kokoa vain yhdelle mekolle vaan myös muille.

• Varmista, että laskeutumissivullasi näkyvät tuotetiedot vastaavat esimerkiksi kullekin seuraavista määritteistä asettamiasi arvoja: nimi [title], väri [color], kuvio [pattern], materiaali [material], hinta [price], saatavuus [availability] ja kuvalinkki [image_link]. Lue lisää laskeutumissivujen vaatimuksista.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä ylätason SKU-tunnusta tuoteryhmän tunnuksen arvona saman tuotteen jokaiselle versiolle. Älä käytä ylätason SKU-tunnusta erillisenä tuotteena. Jos haluat ryhmitellä versiot ylätason SKU-tunnuksen avulla, käytä sitä tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteessä versioryhmän kaikille tuotteille.

• Älä sekoita tuoteryhmän tunnuksen ja tunnuksen määritteitä keskenään. Käytä tunnuksen määritettä yksittäisen tuotteen yksilöintiin ja tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritettä useiden tuotteiden ryhmittelyyn versioina.
  • Älä ilmoita tuoteryhmän tunnus [item group ID] ‑määritteelle arvoa, jos tuotteesi ei ole versio. Jos tuotteesi on samanlainen kuin muut tuotteet mutta ei nimenomaan versio, älä ilmoita tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritettä. Puku, johon kuuluvat takki ja housut, sekä vaikkapa kylpyhuonetarvikkeiden setti ovat esimerkkejä tuotteista, jotka eivät ole versioita.

• Käytä jokaiselle tuoteversioiden ryhmälle aina samaa tuoteryhmän tunnuksen arvoa. Kun olet lisännyt tuotteelle tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteen, älä muuta sitä. Jos tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määrite muuttuu usein, se voi aiheuttaa epäjohdonmukaisuuksia versioiden ryhmittelyyn ja näyttämiseen käyttäjille.
  • Älä käytä tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritettä versioille, joita ei tueta. Jos tuotteesi vaihtelee ei-tuetun määritteen (kuten auton merkki tai malli) mukaan tai jos kyseessä on tilauksesta valmistettava yksilöity tuote, josta on yli 30 versiota, älä käytä tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritettä versioiden ilmaisemiseen. Tutustu ei-tuettujen versioiden lisäämisen parhaisiin käytäntöihin.
  • Varmista, että kullekin versiolle on lisätty oma laskeutumissivun URL-osoitteen määrite (esim. linkki [link], mobiililinkki [mobile_link]) siten, että jokaisessa URL-osoitteessa käytetään eri polkusegmenttiä ja/tai kyselyparametreja, kuten "/t-shirt/green" tai "/t-shirt?color=green&size=small".
  • Ohjeita versioille parhaiten sopivien verkkosivustojen ja URL-osoitteiden luomiseen löydät URL-osoitteen rakennetta käsittelevästä Hakukeskuksen artikkelista.
  • Jos haluat tietää, miten voit lisätä versioille strukturoitua Schema.org-dataa, tutustu tuoteversioita koskevaan Hakukeskuksen artikkeliin.

Esimerkkejä

Yleiset esimerkit

Green checkmark

Lisää versiotiedot versiomääritteitä käyttämällä. Esimerkki:

Tuotetiedot: Punainen Google-logollinen T-paita, koko S

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Google-logollinen T-paita – S – punainen

Tunnus [id]

12345-S-P

Väri [color]

punainen

Koko [size]

S

Linkki [link] https://example.com/shirt?color=red&size=small

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

12345

Tuotetiedot: Sininen Google-logollinen T-paita, koko M

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Google-logollinen T-paita – M – sininen

Tunnus [id]

12345-M-M

Väri [color]

Sininen

Koko [size]

M

Linkki [link] https://example.com/shirt?color=blue&size=medium

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

12345

Red X

Älä lisää versioita ilman versiomääritteitä.

Vaatteet

Vaatetuotteista on usein erilaisia versioita. Käytä jokaiselle versiolle samaa tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritettä. Tässä on esimerkki vaatteesta, jonka kahta väriä on kolme kokoa jokaista.

Huom. Määrite sukupuoli [gender] saattaa olla pakollinen kohdemaasta riippuen, ja tuoteversion määritteiden näkyminen oikein edellyttää sitä.

Esimerkissä määrität nämä kuusi versiota:

Tuotetiedot: Valkoinen Google-logollinen T-paita, koko S

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Google-logollinen T-paita – S – valkoinen

Tunnus [id]

12345-S-V

Väri [color]

valkoinen

Koko [size]

S

Linkki [link] https://example.com/shirt?color=shite&size=small

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

12345

Tuotetiedot: Musta Google-logollinen T-paita, koko S

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Google-logollinen T-paita – S – musta

Tunnus [id]

12345-S-M

Väri [color]

Musta

Koko [size]

S

Linkki [link] https://example.com/shirt?color=black&size=small

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

12345

Tuotetiedot: Valkoinen Google-logollinen T-paita, koko M

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Google-logollinen T-paita – M – valkoinen

Tunnus [id]

12345-M-V

Väri [color]

valkoinen

Koko [size]

M

Linkki [link] https://example.com/shirt?color=white&size=medium

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

12345

Tuotetiedot: Musta Google-logollinen T-paita, koko M

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Google-logollinen T-paita – M – musta

Tunnus [id]

12345-M-M

Väri [color]

Musta

Koko [size]

M

Linkki [link] https://example.com/shirt?color=black&size=medium

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

12345

Tuotetiedot: Valkoinen Google-logollinen T-paita, koko L

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Google-logollinen T-paita – L – valkoinen

Tunnus [id]

12345-L-V

Väri [color]

valkoinen

Koko [size]

L

Linkki [link] https://example.com/shirt?color=white&size=large

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

12345

Tuotetiedot: Musta Google-logollinen T-paita, koko L

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Google-logollinen T-paita – L – musta

Tunnus [id]

12345-L-M

Väri [color]

Musta

Koko [size]

L

Linkki [link] https://example.com/shirt?color=white&size=large

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

12345

Kengät

Lisää kengät samalla tavalla kuin vaatteet. Ryhmittele saman tuotteen versiot lisäämällä kullekin versiolle sama tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määrite.

Tuotetiedot: Siniset, oranssit ja vihreät tennistossut, koko 8, kapea

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Tennistossut – 8 – kapea

Tunnus [id]

12460-8b-sin

Väri [color]

sininen/oranssi/vihreä

Koko [size]

8B

Linkki [link] https://example.com/shoes?color=bog&size=8B

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

12345

Tuotetiedot: Siniset, oranssit ja vihreät tennistossut, koko 8
Määrite Arvo

Nimi [title]

Tennistossut – 8

Tunnus [id]

12460-8-sin

Väri [color]

sininen/oranssi/vihreä

Koko [size]

8

Linkki [link] https://example.com/shoes?color=bog&size=8

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

12345

Tuotetiedot: Siniset, oranssit ja vihreät tennistossut, koko 8, leveä
Määrite Arvo

Nimi [title]

Tennistossut – 8 – leveä

Tunnus [id]

12460-8w-sin

Väri [color]

sininen/oranssi/vihreä

Koko [size]

8W

Linkki [link] https://example.com/shoes?color=bog&size=8W

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

12345

Elektroniikka

Elektroniikkatuotteita voi lisätä versioina. Jos esimerkiksi puhelimesta on saatavana useita värivaihtoehtoja, voit ilmoittaa niistä jokaisen versiona, kun käytät versioille samaa tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteen arvoa.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Tuotetiedot: 32 Gt:n Google Nexus 6, väri sininen, lukitsematon

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Google Nexus 6 – 32 Gt – Midnight Blue – avattu

Tunnus [id]

2345-32gb-midblu

Väri [color]

Midnight blue

Linkki [link] https://example.com/phone?color=mb

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

2345

Tuotetiedot: 32 Gt:n Google Nexus 6, väri valkoinen

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Google Nexus 6 – 32 Gt – Cloud White – sopimuksella

Tunnus [id]

2345-32gt-cldwh

Väri [color]

Cloud white

Linkki [link] https://example.com/phone?color=cw

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

2345

Kalusteet

Kalusteita voi lisätä versioina. Jos esimerkiksi sohvaan on saatavana useita kangasvaihtoehtoja, voit ilmoittaa niistä jokaisen versiona, kun käytät versioille samaa tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteen arvoa.

An illustration of a couch with product staging

Tuotetiedot: Retrotyylinen mikrokuitusohva, keltainen ja harmaa, pilkkukuvio

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Jälkifunkkistyylinen mikrokuitusohva – pilkkukuvio – keltainen ja harmaa

Tunnus [id]

3456-pil-kelt-har

Väri [color]

keltainen/harmaa

Materiaali [material]

Mokkanahka

Linkki [link] https://example.com/sofa/yellowgray?material=suede

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

3456

Tuotetiedot: Retrotyylinen mikrokuitusohva, vihreä nahka

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Jälkifunkkistyylinen mikrokuitusohva – nahka – vihreä

Tunnus [id]

3456-nah-vhr

Väri [color]

vihreä

Materiaali [material]

Nahka

Linkki [link] https://example.com/sofa/green?material=leater

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

3456

Tuotetiedot: Vanerinen aulatuoli, väri saksanpähkinä

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Muotoiltu vanerinen aulatuoli – saksanpähkinä

Tunnus [id]

1a2b3c-sak

Väri [color]

saksanpähkinä

Materiaali [material]

Vaneri

Linkki [link] https://example.com/chair?color=walnut&material=plywood

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

1a2b3c

Tuotetiedot: Vanerinen aulatuoli, väri saarni

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Muotoiltu vanerinen aulatuoli – saarni

Tunnus [id]

1a2b3c-saa

Väri [color]

saarni

Materiaali [material]

Vaneri

Linkki [link] https://example.com/chair?color=ash&material=plywood

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

1a2b3c

Meikkituotteet

Meikkituotteita voi lisätä versioina. Jos esimerkiksi meikkituotteesta on saatavana useita värivaihtoehtoja, voit ilmoittaa kunkin värin versiona, kun käytät samaa tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteen arvoa.

Tuotetiedot: Meikkivoide, väri beige

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Meikkivoide – beige

Tunnus [id]

0987-b

Väri [color]

Beige

Linkki [link] https://example.com/makeup/beige

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

Tuotetiedot: Meikkivoide, väri beige medium

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Meikkivoide – beige medium

Tunnus [id]

0987-bmed

Väri [color]

Beige medium

Linkki [link] https://example.com/makeup/beige-medium

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]