shipping_label [fraktetikett]: Definition

Gruppera produkter med hjälp av attributet shipping_label [fraktetikett] så att du kan konfigurera bestämda fraktkostnader i Merchant Center. Den information du inkluderar i attributet visas inte för användare.

Du kan till exempel märka produkter med skrymmande, färskvara, eller fri frakt.

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Om du vill ställa in olika fraktkostnader för specifika produktgrupper kan du använda shipping_label [fraktetikett] till att sätta etiketter på produkter. Vissa återförsäljare vill till exempel att endast vissa produkter får fri frakt. Då kan de lägga till frakttjänsten (utan att ta bort någon av de andra tjänsterna) för dessa produkter med en etikett.

Du kan konfigurera fraktkostnaderna utifrån etiketten i kontoinställningarna för Merchant Center med hjälp av fraktgrupper. Läs mer om fraktinställningar

Obs! När du lägger till en etikett för en produkt tillåts den tjänsten samtidigt som produktens övriga tillgängliga tjänster erbjuds, till exempel frakt, viktbaserad och standard. Fraktetiketter är kompletterande och inkluderande, vilket innebär att om du lägger till en etikett för en produkt kan produkten skickas med den tjänsten samtidigt som alla andra tjänster erbjuds.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar in.

Typ Unicode-tecken (rekommenderas: endast ASCII)
Upprepat fält Nej
Filformat Exempelposter
TEXT

skrymmande

XML-flöden <g:shipping_label>skrymmande</g:shipping_label>
Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Skicka inte ogiltiga Unicode-tecken. Dessa tecken brukar läggas till under filkodningen. Använd UTF-8-kodning för att undvika dem. Förhindra kodningsproblem genom att skicka komprimerade filer. Exempel på ogiltiga Unicode-tecken:
    • kontrolltecken (t.ex. U+200D)
    • funktionstecken
    • tecken i privata områden
    • surrogatpar
    • ej tilldelade kodpunkter

Bra metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Välj en egen definition för fraktsedeln. Du kan välja värden som gör det lättare för dig att konfigurera fraktinställningarna i Merchant Center.
  • Använd en fraktetikett för skrymmande produkter och konfigurera fraktinställningar i Merchant Center om din produkt räknas som skrymmande av fraktbolaget. Fraktkostnaden för skrymmande föremål beräknas inte automatiskt och automatiska speditörspriser bör inte användas. Läs mer om fraktinställningar
  • Använd en fraktetikett för färskvaror (t.ex. tempererad transport) och konfigurera fraktinställningar i Merchant Center. Läs mer om fraktinställningar
  • Tänk på att fraktetiketter är inkluderande. Om du anger flera fraktetiketter för en produkt i ett och samma land beräknar vi den lägsta fraktkostnaden för produkten i en viss situation och visar den för användarna. Om du till exempel har en etikett som anger fri frakt för produkter över 1 500 SEK och en annan etikett som anger ett speditörsberäknat pris för alla produkter, visas fri frakt för alla produkter över 1 500 SEK.

Exempel

Färskvaror

An illustration of a jug of milk with GTIN visible

Produkt Mjölk
title [titel] Helmjölk, 1 Gal
shipping_label [fraktetikett] färskvara
shipping_length [fraktemballagets_längd] 6 in
shipping_width [fraktemballagets_bredd] 6 in
shipping_height [fraktemballagets_höjd] 11 in
shipping_weight [fraktvikt] 8,8 lbs
Skrymmande föremål
Produkt Kajak
title [titel] 10 ft havskajak
shipping_label [fraktetikett] skrymmande
shipping_length [fraktemballagets_längd] 120 in
shipping_width [fraktemballagets_bredd] 30 in
shipping_height [fraktemballagets_höjd] 15 in
shipping_weight [fraktvikt] 45 lbs