I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

storlek [size]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Ange produktens standardstorlek med attributet storlek [size]. När du använder attributet kan din produkt visas i resultat som filtreras efter storlek. Storleken du skickar påverkar också hur produktvarianter visas.

An example ad showing how you can select different sizes for a product

Innehåll

Användningsområde

RequiredObligatoriskt för gratisannonser för alla produkter i kategorierna Kläder och accessoarer > Kläder (id 1604) och Kläder och accessoarer > Skor (id 187)

RequiredObligatoriskt för Shopping-annonser för produkter i kategorierna Kläder och accessoarer > Kläder (id 1604) och Kläder och accessoarer > Skor (id 187) i följande målländer:

• Brasilien
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Japan
  • Förenade kungariket
  • USA

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar. Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Sträng (Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)
Begränsningar 1–100 tecken
Upprepat fält Nej

Schema.org-
egendom

(Vad är det här?)
Product.size, Type: Text
Filformat Exempelvärde
Textflöden XL
XML-flöden <g:size>XL</g:size>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Använd en standardstorlek för mållandet. Läs mer om vilka typer av värden som identifieras.
  • Ange bara ett attribut per produkt. Om du anger flera storleksattribut för samma produkt används bara det första. De övriga storleksattributen ignoreras och du får ett varningsmeddelande.
  • Skicka bara in storleksvärdet. Skicka inte in värden som till exempel inte tillämpligt, ingen eller flera storlekar.
  • Se till att du anger andra uppgifter med rätt attribut, som färg [color], material [material] och mönster [pattern].
  • Skicka in det här attributet för alla produkter som varierar i storlek.
    • För klädprodukter använder du det här attributet när produkten är en variant som kännetecknas av sin storlek. Använd till exempel S som värde för liten röd t-shirt och använd L som värde för en stor röd t-shirt. Skicka även in varje variant som en separat produkt med samma värde för varugrupp-id [varugrupp-id].
    • Tänk på att inte ange flera storlekar med kommatecken (,). Använd i stället snedstreck. Ange till exempel liten/medium/stor (och inte liten, medium, stor).
    • För produkter med flera mått ska du inte ange flera storlekar avgränsade med komma (,). Förenkla i stället flera mått till ett storleksvärde med ett snedstreck. Ange till exempel 16/34 för en kragstorlek på 16 tum och en ärmlängd på 34 tum.
    • För produkter som inte är kläder anger du relevant storlek. Storlekarna på olika typer av produkter varierar, men med de här uppgifterna ser du till att produkten visas för rätt användare.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Ange värden som användarna förstår. De värden du anger kan visas för användarna, så se till att användarna förstår dem.
  • Använd konsekvent storleksformat. Om du till exempel säljer en tröja i storlekarna Small, Medium och Large anger du S, M och L. Skicka inte in S, Medium och Lrg. Storleken du skickar blir standardiserad innan den visas för användare. Genom att skicka konsekventa storlekar kan du bidra till att storleken är standardiserad på rätt sätt.
  • Ange fler uppgifter med de andra storleksattributen. Använd attributet storlekstyp [size_type] för att beskriva plaggets skärning. Använd attributet storlekssystem [size_system] för att ange de landsspecifika inställningarna för storlek.
  • Skicka in produktens fullständiga storlek. Om produktstorleken innefattar flera komponenter ser du till att skicka in alla uppgifter. Annars kan köpare missförstå storleken och den kanske inte standardiseras eller visas för rätt användare. Om du exempelvis säljer skor i olika bredd anger du bredden under attributet storlek [size]. I stället för att bara skicka in storlek 8 anger du storlek 8 N som står för 8 narrow (smal).
  • För återförsäljardefinierade flerpacksprodukter skickar du in mängden för flerpack med hjälp av attributet flerpack [multipack]. Skicka inte in mängden för flerpack som en del av storleken.

Ytterligare riktlinjer

Läs varje avsnitt noggrant för att avgöra om kraven gäller för ditt land eller din produkt. Om du inte följer kraven som gäller för dig underkänner vi din produkt och meddelar dig om det i Diagnostik i Merchant Center-kontot.

Standardstorlekar (alla länder och klädkategorier)

Exempelvärden Exempel
En storlek passar alla
  • OSFA

• OS

• one size

Storlekarna Small, Medium och Large (inklusive intervaller): XXS, XS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL
  • XS
  • S
  • 2XL
  • S-M
  • XL/2XL
Bebisstorlekar i månader, inklusive intervaller.
  • 6 Mo
  • 3-6 Mo
  • 12-18 Mo
Storlek följt av Toddler
  • 2 Toddler
  • 3 Toddler
Allmänna numeriska storlekar, inklusive decimalstorlekar (standardintervaller för specifika länder och kategorier): 000100
  • 00
  • 12
  • 48.5
  • 48 1/2
  • 75

Standardintervaller för nummer (alla länder och kategorier)

Vi har stöd för alla heltal 0–100 och vissa decimalstorlekar (1/2, 1/3, 1/4 osv.) accepteras också. Observera att denna riktlinje gäller i alla länder.

Länder Kategori System Nummerintervall
BR Kappor och jackor BR
  • 34–60
  • 1–16
AT, BE, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR Kappor och jackor DE, EU, FR, IT
  • 24–64
AU, GB, IN Kappor och jackor Storbritannien
  • 4–64
CA, US Kappor och jackor USA
  • 00–64
BR Klänningar och jackor BR
  • 34–60
  • 1–16
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Klänningar och jackor DE, EU, FR, IT
  • 26–60
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Klänningar och jackor UK, US
  • 000–34
CA, US Smycken USA
  • 00–40
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Byxor (innerbenslängd) Använd det vanliga systemet för varje land
  • 27–40
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Byxor och shorts (midja) Använd det vanliga systemet för varje land
  • 000–60
BR Skjortor och toppar BR
  • 1–10
  • 30–54
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skjortor och toppar DE, EU, FR, IT
  • 30–60
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skjortor och toppar USA
  • 000–34
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skjortor och toppar Storbritannien
  • 0–40
BR Skor BR
  • 28–51
  • 25–35
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skor USA
  • 1–20
  • 0–13
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skor Storbritannien
  • 1–14
  • 0–13
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skor EU
  • 30–53
  • 15–35
BR Underkläder och badkläder BR
  • 34–60
AT, BE, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR Underkläder och badkläder DE, EU, FR, IT
  • 30–60
  • 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100
  • 104, 116, 128, 140, 152, 164
AU, GB, IN Underkläder och badkläder Storbritannien
  • 4–38
CA, US Underkläder och badkläder USA
  • 00–60
Övriga länder Andra kategorier Använd det vanliga systemet för varje land
  • 000–100

Skor

Beroende på målland kan du skicka ett numeriskt storleksvärde och bredd på skor.

Finns för alla målländer

Exempelvärden Exempel
Skobredd: XXN (extra extra smal), XN, N, M (medium), W (bred), XW, XXW
  • 6 XN
  • 10½ M
  • 11.5 W

Finns endast för USA och Kanada

Exempelvärden Exempel
Skobredd med bokstav: 4A, 3A, 2A, A, B, C, D, E, 2E, 3E, 4E, 5E, 6E
  • 6 4A
  • 10½ C

Byxor

Du kan skicka ett numeriskt storleksvärde och ett beskrivande ord. Om du behöver lägga till en extrabeskrivning för att klargöra storleken rekommenderar vi att du skickar värdet på engelska.

Exempelvärden Exempel
Innerbenslängd i siffror eller en av följande storlekstyper: x-short, short, regular, long, x-long
  • 32 Regular
  • 00 Short
  • 32 x 34
  • 32W 34L
  • 00 Waist / 29 Inseam

Kappor och jackor

Du kan skicka ett numeriskt storleksvärde och ett beskrivande ord. Om du behöver lägga till en extrabeskrivning för att klargöra storleken rekommenderar vi att du skickar värdet på engelska.

Exempelvärden Exempel
short, regular, long
  • 38 regular
  • 42 short
  • 12 long

Underkläder och badkläder

Du kan skicka ett numeriskt storleksvärde och kupstorlek.

Exempelvärden Exempel

Kupstorlekar med bokstäver

• 32 B
  • 38 DD
  • 30 AA

Sportartiklar

Produkter som är vänster- eller högerhänta, t.ex. basebollhandskar eller golfklubbor, ska innehålla information om hand i det värde som används för attributet storlek [size].

Exempelvärden Exempel
Fritext för att indikera höger- eller vänsterhänt produkt
  • 10,5–11,25 tum/vänster

Bebis och spädbarn (bara USA)

Du kan skicka ett numeriskt storleksvärde och ett beskrivande ord. Om du behöver lägga till en extrabeskrivning för att klargöra storleken rekommenderar vi att du skickar värdet på engelska.

Exempelvärden Exempel
preemie, newborn
  • Preemie
  • Newborn

Smycken (bara Storbritannien)

Du kan skicka en bokstavsstorlek och en fjärdedels- eller halvstorlek.

Exempelvärden Exempel
Bokstavsstorlekar AZ följt av valfria fjärdedels- eller halvstorlekar
  • D
  • E 1/2
  • J 3/4

Exempel

Klädprodukter

Klädprodukter varierar ofta efter storlek. Använd samma varugrupp-id [item_group_id] för varje variant. Det här exemplet finns i två färger och tre storlekar vardera. För det här exemplet skulle du skicka in de här sex varianterna:

Produktdata för en t-shirt med Googles logotyp, small, vit
Attribut Värde
titel [title] T-shirt med Googles logotyp – small – vit
id [id] 12345-S-W
färg [color] vit
storlek [size] S
varugrupp-id [item_group_id] 12345

Produktdata för en t-shirt med Googles logotyp, small, svart
Attribut Värde
titel [title] T-shirt med Googles logotyp – small – svart
id [id] 12345-S-B
färg [color] svart
storlek [size] S
varugrupp-id [item_group_id] 12345

Produktdata för en t-shirt med Googles logotyp, medium, vit
Attribut Värde
titel [title] T-shirt med Googles logotyp – medium – vit
id [id] 12345-M-W
färg [color] vit
storlek [size] M
varugrupp-id [item_group_id] 12345

Produktdata för en t-shirt med Googles logotyp, medium, svart
Attribut Värde
titel [title] T-shirt med Googles logotyp – medium – svart
id [id] 12345-M-B
färg [color] svart
storlek [size] M
varugrupp-id [item_group_id] 12345

Produktdata för en t-shirt med Googles logotyp, large, vit
Attribut Värde
titel [title] T-shirt med Googles logotyp – large – vit
id [id] 12345-L-W
färg [color] vit
storlek [size] L
varugrupp-id [item_group_id] 12345

Produktdata för en t-shirt med Googles logotyp, large, svart
Attribut Värde
titel [title] T-shirt med Googles logotyp – large – svart
id [id] 12345-L-B
färg [color] svart
storlek [size] L
varugrupp-id [item_group_id] 12345

Storlekar med flera mått

Vissa storlekar består av flera mått, till exempel 16/34 Tall, vilket innebär att kragstorleken är 16 tum, ärmarna är 34 tum och passformen är lång. Tänk på att skicka in alla uppgifter som ett värde i de här fallen.

Produktdata för tröja med Android-logotyp, 16-tums krage, 34-tums ärmlängd, lång passform
Attribut Värde
storlek [size] 16/34 Tall
storlekssystem [size_system] US
titel [title] Tröja med Android-logotyp, 16/34 Tall
id [id] 3131-16_34-tall
varugrupp-id [item_group_id] 3131

Kläder med särskild skärning

Om produkten passar i en specifik storleksgrupp, till exempel små storlekar, stora storlekar eller mammakläder skickar du attributet storlekstyp [size_type].

Om produktens innersöm skiljer sig åt skickar du in den med attributet storlek[size].

Produktdata för en jacka med Android-logotyp, XL, stora storlekar, svart
Attribut Värde
storlek [size] XL
storlekstyp [size_type] stora storlekar
titel [title] Jacka med Android-logotyp, storlek XL, stora storlekar, svart
id [id] 4567-xlb-blk
varugrupp-id [item_group_id] 4567

Produktdata för en jacka med Android-logotyp, XL, svart
Attribut Värde
storlek [size] XL
storlekstyp [size_type] normal
titel [title] Jacka med Android-logotyp, storlek XL, svart
id [id] 4567-ml-blk
varugrupp-id [item_group_id] 4567

Skor

Se till att skicka alla uppgifter som påverkar produktens storlek. Den faktiska storleken på skor, precis som andra klädprodukter, är baserad på flera attribut, till exempel storlek [size], kön [gender] och storlekssystem [size_system].

Produktdata för Google löparskor, herr 8.5
Attribut Värde
storlek [size] 8,5
storlekssystem [size_system] US
kön [gender] herr
titel [title] Google löparskor, herr 8,5 USA
id [id] 09876-8_5-M-US
varugrupp-id [item_group_id] 09876

Produktdata för Google löparskor, dam, 9
Attribut Värde
storlek [size] 9
storlekssystem [size_system] US
kön [gender] dam
titel [title] Google löparskor, dam 9 USA
id [id] 09876-9-W-US
varugrupp-id [item_group_id] 09876

Smycken

Smycken finns i många olika storlekar. Storleken som visas för användare bygger ofta på många olika attribut, såsom storlek [size] och storlekssystem [size_system].

Produktdata för en vigselring i vitt guld, 14K, 41½
Attribut Värde
storlek [size] 41½
storlekssystem [size_system] FR
titel [title] Vigselring i vitt guld – 14 k – 41½
färg [color] vitt guld
material [material] vitt guld
id [id] 909090-41_5
varugrupp-id [item_group_id] 909090

Konstreproduktioner

Produkter som inte är kläder har ofta inga standardstorlekar. Om produkten finns i flera storlekar, som till exempel konstreproduktioner, skickar du in varje variant som en separat produkt men använder samma värde för varugrupp-id [item_group_id].

Produktdata för en reproduktion av Android-logotyp, 30 x 40 cm
Attribut Värde
storlek [size] 30 x 40 cm
titel [title] Reproduktion av Android-logotyp – 30 x 40 cm
id [id] 232323-30x40
varugrupp-id [item_group_id] 232323

Parfym

Produkter som inte är kläder har ofta inga standardstorlekar. Om produkten finns i flera storlekar, som till exempel parfym, skickar du in varje variant som en separat produkt men använder samma värde för varugrupp-id [item_group_id].

Produktdata för Petites Fleurs-parfym, sprej – flaska på 3.4 fl oz
Attribut Värde
storlek [size] 3.4 fl oz
storlekssystem [size_system] US
titel [title] Petites Fleurs-parfym, sprej – flaska på 3.4 fl oz
id [id] 454545-3_4floz
varugrupp-id [item_group_id] 454545

Lagringsutrymme på mobiltelefoner

Produkter som inte är kläder har ofta inga standardstorlekar. Om produkten finns i flera storlekar, som till exempel lagringsutrymmet på mobiltelefoner, skickar du in varje variant som en separat produkt men använder samma värde för varugrupp-id [varugrupp-id].

Produktdata för en Google Pixel 3, 16 GB, Midnight Blue, olåst
Attribut Värde
titel [title] Google Pixel 3 – 16 GB – Midnight Blue – olåst
id [id] 676767-16gb
färg [color] midnattsblå
storlek [size] 16 GB
varugrupp-id [item_group_id] 676767

Produktdata för en Google Pixel 3, 32 GB, Midnight Blue, olåst
Attribut Värde
titel [title] Google Pixel 3 – 32 GB – Midnight Blue – olåst
id [id] 676767-32gb
färg [color] midnattsblå
storlek [size] 32 GB
varugrupp-id [item_group_id] 676767