size [storlek]: Definition

Ange produktens standardstorlek med attributet size [storlek]. När du använder attributet kan din annons visas i resultat som filtreras efter storlek. Storleken du skickar påverkar också hur produktvarianter visas.

An example ad showing how you can select different sizes for a product

Användningsområde

Krävs för alla produkter som varierar efter storlek

Krävs för Apparel & Accessories > Clothing (1604) [Kläder och accessoarer > Kläder (1604)] och Apparel & Accessories > Shoes (187) [Kläder och accessoarer > Skor (187)] i följande målländer:

• Brasilien
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Japan
  • Storbritannien
  • USA

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Sträng (Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)
Begränsningar 1–100 tecken
Upprepat fält Nej

Filformat Exempelvärde
Textflöden XL
XML-flöden <g:size>XL</g:size>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Använd en standardstorlek för mållandet. Läs mer om vilka typer av värden som identifieras.
  • Ange bara ett attribut per vara. Om du anger flera storleksattribut för samma vara används bara det första. De övriga storleksattributen ignoreras och du får ett varningsmeddelande.
  • Skicka bara in storleksvärdet. Skicka inte in värden som till exempel inte tillämpligt, ingen eller flera storlekar. Se till att du anger andra uppgifter med attribut som color [färg], material [material] och pattern [mönster].
  • Ange size [storlek] för alla produkter som varierar i storlek.
    • För klädprodukter använder du det här attributet när produkten är en variant som kännetecknas av sin storlek. Till exempel liten röd t-shirt och stor röd t-shirt. Skicka även in varje variant som en separat produkt med samma värde för attributet item_group_id [varugrupp-id]. Tänk på att inte ange flera storlekar med kommatecken (,). Använd istället snedstreck. Ange till exempel small/medium/large (inte small, medium, large).
    • För produkter som inte är kläder anger du relevant storlek. Storlekarna på den här typen av produkter varierar, men med de här uppgifterna ser du till att produkten visas för rätt användare.
  • Förenkla flera mått till ett storleksvärde om produkten tillämpar flera mått. Till exempel kan du använda storlek 16/34 för 16-tums kragstorlek och 34-tums ärmlängd.

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Ange värden som användarna förstår. De värden du anger kan visas för användarna, så se till att användarna förstår dem.
  • Använd konsekvent storleksformat. Om du till exempel annonserar en tröja i storlekarna Small, Medium och Large anger du S, M och L. Skicka inte in S, Medium och Lrg. Storleken du skickar blir standardiserad innan den visas för användare. Genom att skicka konsekventa storlekar kan du bidra till att storleken är standardiserad på rätt sätt.
  • Ange fler uppgifter med de andra storleksattributen. Använd size_type [storlekstyp] för att beskriva plaggets skärning. Använd size_system [storlekssystem] för att ange de landsspecifika inställningarna för storlek.
  • Skicka in produktens fullständiga storlek. Om produktstorleken innefattar flera komponenter ser du till att skicka in alla uppgifter. Annars kan köpare missförstå storleken och den kanske inte standardiseras eller visas för rätt användare. Om du exempelvis säljer skor i olika bredd anger du bredden under attributet size [storlek]. I stället för att bara skicka in 8 anger du storlek 8 W som står för 8 wide (bred).
  • För säljardefinierade flerpacksprodukter skickar du in mängden för flerpack med hjälp av attributet multipack [flerpack]. Skicka inte in flerpacksmängden under size [storlek].

Ytterligare riktlinjer

Läs varje avsnitt noggrant för att avgöra om kraven gäller för ditt land eller din produkt. Om du inte följer kraven som gäller för dig underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

Standardstorlekar (alla länder och klädkategorier)

Värden som stöds Exempel
One size fits all
  • OSFA
  • OS
  • one size
Storlekarna Small, Medium och Large (inklusive intervaller): XXS, XS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL

• XS
  • S
  • 2XL
  • S-M
  • XL/2XL
Bebisstorlekar i månader, inklusive intervaller.
  • 6 Mo
  • 3-6 Mo
  • 12-18 Mo
Storlek följt av toddler [småbarn]
  • 2 Toddler
  • 3 Toddler
Allmänna numeriska storlekar, inklusive decimalstorlekar (standardintervaller för specifika länder och kategorier): 000100
  • 00
  • 12
  • 48.5
  • 48 1/2
  • 75

Standardintervaller för nummer (alla länder och kategorier)

Länder Kategori System Nummerintervall
BR Kappor och jackor BR
  • 34–60 vuxen
  • 1–16 barn
AT, BE, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR Kappor och jackor DE, EU, FR, IT
  • 24–64
AU, GB, IN Kappor och jackor Storbritannien
  • 4–64
CA, US Kappor och jackor USA
  • 00–64
BR Klänningar och jackor BR
  • 34–60 vuxen
  • 1–16 barn
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Klänningar och jackor DE, EU, FR, IT
  • 26–60
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Klänningar och jackor UK, US
  • 000–34
CA, US Smycken USA
  • 00–40
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Byxor (innerbenslängd) Använd det vanliga systemet för varje land
  • 27–40
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Byxor och shorts (midja) Använd det vanliga systemet för varje land
  • 000–60
BR Skjortor och toppar BR
  • 1–10
  • 30–54
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skjortor och toppar DE, EU, FR, IT
  • 30–60
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skjortor och toppar USA
  • 000–34
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skjortor och toppar Storbritannien
  • 0–40
BR Skor BR
  • 28–51 vuxen
  • 25–35 barn
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skor USA
  • 1–20 vuxen
  • 0–13 barn
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skor Storbritannien
  • 1–14 vuxen
  • 0–13 barn
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skor EU
  • 30–53 vuxen
  • 15–35 barn
BR Underkläder och badkläder BR
  • 34–60
AT, BE, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR Underkläder och badkläder DE, EU, FR, IT
  • 30–60
  • 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100
  • 104, 116, 128, 140, 152, 164
AU, GB, IN Underkläder och badkläder Storbritannien
  • 4–38
CA, US Underkläder och badkläder USA
  • 00–60
Övriga länder Andra kategorier Använd det vanliga systemet för varje land
  • 000–100

Skor

Beroende på målland kan du skicka ett numeriskt storleksvärde och bredd på skor.

Finns för alla målländer

Värden som stöds Exempel
Skobredd: XXN (extra extra smal), XN, N, M (medium), W (bred), XW , XXW
  • 6 XN
  • 10½ M
  • 11.5 W

Finns endast för USA och Kanada

Värden som stöds Exempel
Skobredd med bokstav: 4A, 3A, 2A, A, B, C, D, E, 2E, 3E, 4E, 5E, 6E
  • 6 4A
  • 10½ C

Byxor

Du kan skicka ett numeriskt storleksvärde och ett beskrivande ord. Om du behöver lägga till en extrabeskrivning för att klargöra storleken rekommenderar vi att du skickar värdet på engelska.

Värden som stöds Exempel
Innerbenslängd i siffror eller en av följande storlekstyper: x-short, short, regular, long, x-long
  • 32 Regular
  • 00 Short
  • 32 x 34
  • 32W 34L
  • 00 Waist / 29 Inseam

Kappor och jackor

Du kan skicka ett numeriskt storleksvärde och ett beskrivande ord. Om du behöver lägga till en extrabeskrivning för att klargöra storleken rekommenderar vi att du skickar värdet på engelska.

Värden som stöds Exempel
short, regular, long
  • 38 Regular
  • 42 Short
  • 12 Long

Underkläder och badkläder

Du kan skicka ett numeriskt storleksvärde och kupstorlek.

Värden som stöds Exempel

Kupstorlekar med bokstäver

• 32 B
  • 38 DD
  • 30 AA

Bebis och spädbarn (bara USA)

Du kan skicka ett numeriskt storleksvärde och ett beskrivande ord. Om du behöver lägga till en extrabeskrivning för att klargöra storleken rekommenderar vi att du skickar värdet på engelska.

Värden som stöds Exempel
preemie, newborn
  • Preemie
  • Newborn

Smycken (bara Storbritannien)

Du kan skicka en bokstavsstorlek och en fjärdedels- eller halvstorlek.

Värden som stöds Exempel
Bokstavsstorlekar AZ följt av valfria fjärdedels- eller halvstorlekar
  • D
  • E 1/2

Exempel

Klädprodukter

Klädprodukter varierar ofta efter storlek. Använd samma item_group_id [varugrupp-id] för varje variant. Det här exemplet finns i två färger och tre storlekar vardera. För det här exemplet skulle du skicka in de här sex varianterna:

Produkt     T-shirt med Googles logotyp
title [titel] T-shirt med Googles logotyp – small – vit
id [id] 12345-S-W
color [färg]     vit
size [storlek] S
item_group_id [varugrupp-id] 12345

Produkt     T-shirt med Googles logotyp
title [titel] T-shirt med Googles logotyp – small – svart
id [id] 12345-S-B
color [färg]     svart
size [storlek] S
item_group_id [varugrupp-id] 12345

Produkt     T-shirt med Googles logotyp
title [titel] T-shirt med Googles logotyp – medium – vit
id [id] 12345-M-W
color [färg]     vit
size [storlek] M
item_group_id [varugrupp-id] 12345

Produkt     T-shirt med Googles logotyp
title [titel] T-shirt med Googles logotyp – medium – svart
id [id] 12345-M-B
color [färg]     svart
size [storlek] M
item_group_id [varugrupp-id] 12345

Produkt     T-shirt med Googles logotyp
title [titel] T-shirt med Googles logotyp – large – vit
id [id] 12345-L-W
color [färg]     vit
size [storlek] L
item_group_id [varugrupp-id] 12345

Produkt     T-shirt med Googles logotyp
title [titel] T-shirt med Googles logotyp – large – svart
id [id] 12345-L-B
color [färg]     svart
size [storlek] L
item_group_id [varugrupp-id] 12345

Storlekar med flera mått

Vissa storlekar består av flera mått, till exempel 16/34 Tall, vilket innebär att kragstorleken är 16 tum, ärmarna är 34 tum och passformen är Tall. Tänk på att skicka in alla uppgifter som ett värde i de här fallen.

Produkt Tröja med Android-logotyp
size [storlek] 16/34 Tall
size_system [storlekssystem] USA
title [titel] Tröja med Android-logotyp, 16/34 Tall
id [id] 3131-16_34-tall
item_group_id [varugrupp-id] 3131

Kläder med särskild skärning

Om produkten passar i en specifik storleksgrupp, till exempel små storlekar, plusstorlekar eller mammakläder skickar du attributet size_type [storlekstyp].

Om produktens innersöm skiljer sig åt skickar du in den med attributet size [storlek].

Produkt Jacka med Android-logotyp
size [storlek] XL
size_type [storlekstyp] stora storlekar herr
title [titel] Jacka med Android-logotyp, storlek XL stora storlekar, svart
id [id] 4567-xlb-blk
item_group_id [varugrupp-id] 4567

Produkt Jacka med Android-logotyp
size [storlek] XL
size_type [storlekstyp] normal
title [titel] Jacka med Android-logotyp, storlek XL, svart
id [id] 4567-ml-blk
item_group_id [varugrupp-id] 4567

Skor

Se till att skicka alla uppgifter som påverkar produktens storlek. Den faktiska storleken på skor, precis som andra klädprodukter, är baserad på flera attribut, till exempel size [storlek], gender [kön] och size_system [storlekssystem].

Produkt Löparskor
size [storlek] 8,5
size_system [storlekssystem] USA
gender [kön] herr
title [titel] Google löparskor, herr 8,5 USA
id [id] 09876-8_5-M-US
item_group_id [varugrupp-id] 09876

Produkt Löparskor
size [storlek] 9
size_system [storlekssystem] USA
gender [kön] dam
title [titel] Google löparskor, dam 9 USA
id [id] 09876-9-W-US
item_group_id [varugrupp-id] 09876

Smycken

Smycken finns i många olika storlekar. Storleken som visas för användare bygger ofta på många olika attribut, såsom size [storlek] och size_system [storlekssystem].

Produkt Vigselring i vitt guld
size [storlek] 41½
size_system [storlekssystem] FR
title [titel] Vigselring i vitt guld – 14 k – 41½
color [färg] vitt guld
material [material] vitt guld
id [id] 909090-41_5
item_group_id [varugrupp-id] 909090

Konstreproduktioner

Produkter som inte är kläder har ofta inga standardstorlekar. Om produkten finns i flera storlekar, som till exempel konstreproduktioner, skickar du in varje variant som en separat produkt men använder samma item_group_id [varugrupp-id].

Produkt Reproduktion av Android-logotyp
size [storlek] 30 x 40 cm
title [titel] Reproduktion av Android-logotyp – 30 x 40 cm
id [id] 232323-30x40
item_group_id [varugrupp-id] 232323

Parfym

Produkter som inte är kläder har ofta inga standardstorlekar. Om produkten finns i flera storlekar, som till exempel parfym, skickar du in varje variant som en separat produkt men använder samma item_group_id [varugrupp-id].

Produkt Petites fleurs-parfym
size [storlek] 3.4 fl oz
size_system [storlekssystem] USA
title [titel] Petites Fleurs-parfym, sprej – flaska på 3.4 fl oz
id [id] 454545-3_4floz
item_group_id [varugrupp-id] 454545

Lagringsutrymme på mobiltelefoner

Produkter som inte är kläder har ofta inga standardstorlekar. Om produkten finns i flera storlekar, som till exempel lagringsutrymmet på mobiltelefoner, skickar du in varje variant som en separat produkt men använder samma item_group_id [varugrupp-id].

Produkt     Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 16 GB – midnattsblå – olåst
id [id] 676767-16gb
color [färg]     midnattsblå
size [storlek] 16 GB
item_group_id [varugrupp-id] 676767

Produkt     Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – olåst
id [id] 676767-32gb
color [färg]     midnattsblå
size [storlek] 32 GB
item_group_id [varugrupp-id] 676767